![]() |
Multumim, coralina...
|
Citat:
Nu e cazul sa ne acuzi ca nu suntem romani, doar pt simplul fapt ca avem alta confesiune religioasa. Eu zic mai bine sa iti vii tu in fire, sa te apuci sa citesti Sf Scriptura si sa lasi acuzele nefondate. Citat:
Tocmai ca din Sf Scriptura ne dam seama ca numai in Hristos e mantuire si nici o confesiune religioasa nu detine monopol asupra mantuirii, asa cum vrei tu sa insinuezi. |
Citat:
mai lasa fariseismul asta si pocaieste-te. |
Citat:
Sa inteleg astfel ca nici Sfantul Nicolae nu a fost crestin caci i-a dat o palma lui Arie ereticul? Asta nu-i nimic mai mult decat "palma credintei data obrazului obrazniciei". Caci altfel nu poti sa numesti fenomenul sectelor la noi in tara. |
Citat:
Citat:
Cei 999 care se declara ortodocsi cu numele, dar nu traiesc credinta, deci nu au parte de Hristos. Dar numai El stie locul fiecaruia. |
Citat:
Asta cu traducerile incorecte, ca n-ar sti omul greaca sau ebraica e o scuza adusa de ortodocsi pt a nega tot ceea ce nu le convine. De unde stii tu ca oamenii respectivi nu stiau ebraica si greaca? Pe ce te bazezi?Nu ai pe ce, pt ca in primul rand nici nu ii cunosti. Poti folosi o Biblie in engleza, poti face comparatii, nu sa pleci din start de la premisa ca aia is prosti si nu au stiut sa traduca o Biblie. Iar daca tu citesti Sf Scriptura doar ca ai canon nu e bine....Citirea Sf Scripturi este o bucurie si o placere pentru un credincios, nicidecum nu ar trebui sa fie "canon". Plus ca nu se opreste dupa ce ai terminat canonul. Citat:
Credinta adevarata e in Hristos, accepta lucrul acesta. Din ce zici tu dai impresia ca te increzi in BO si nu in Hristos. Ori Hristos te poate mantui, BO(si nici o alta confesiune) nu te poate mantui. Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Si din cei 10 leprosi doar unul s-a intors sa-I multumeasca Lui Hristos. Acesta s-a mantuit cu adevarat de raul care zacea in el. |
Un ortodox trebuie sa se pazeasca de hule si daca eu le-as da copiilor protestantiilor un poster mare cu gay dezbracat, l-ar rupe.
De ce sa il rupa, unde e iubirea pe care o propovaduiesc? Nu, eu doar am sfatuit sa arda cartea sectara, daca esti ortodox. nu i-am zis sa arda oameni, ci sunt pt a le respecta voia de credinta, clar, dar atunci cand vine vb de casa ta, trebuie sa o curatesti. Nu e casa protestantilor sau casa diplomatiei, e casa ta, si daca esti ortodox o cureti de samanta cea rea a diavolului, dupa cum am zis ca sa nu se pricinuiasca vreun suflet din cauza unor carti eretice. Si smerenia are rolul ei, dar nu are rolul de a inchide gura cand se vb de Dumnezeu. un Sfant era acuzat, esti hot , el zicea da, esti las, el zicea da, apoi a fost acuzat ca e eretic si a zis clar NU. De ce? PT ca nu mai era vb de el , ci de credinta ortodoxa , si de fapt datoria de a apara ortodoxia nu le revine doar Ingerilor in ceruri, ci si noua inauntru nostru si in casa noastra . Credinta si erezia din BOR daia a ajuns asa. Pt ca cei din conducere au fost prea lasi ca sa vb, atunci cand trebui iau sa apere Biserica lui Hristos. Si mai degraba sa fie nebun in fata celorlalti episcopi decat sa fie fie un las in fata lui Hristos ca au cazut la pace cu cei pe care Biserica Ortodoxa Universala ii anatemiza ca fiind rataciti si de la diavolii. Dar de , oameni de la tv, din fotoliu si de pe net au mai multa incuvintare la tainele lui Dumnezeu decat aveau Sfinti Parinti ca Sf. Vasile cel Mare, Sf. Ioan Gura de Aur si Sf. Spiridon. Dar stati linistiti, ca cei nebuni , vor fi nebuni pt Hristos, iar cei "buni cu inima" si vanzatori ai ortodoxie, vor fi buni pt faima lor de oameni buni . Nu si inaintea lui Dumnezeu si Maicii Domnului, care atunci cand era hulita si jignita, stiau sa cada la pace cu erezia, in loc sa ia glasul spre apararea Maicutei noastre si in loc sa se rusineze ca va fi considerat fanatic sau rau. |
ok
hai sa fim mai putin romani,si sa nu ne certam pe amanunte fara importanta...cand de fapt conteaza eficienta sociala a cultului respectiv si faptele concrete ale membrilor sai !
Eu am fost in audienta la penticostali,de pura curiozitate, in cluj, orasul meu ,si nu am vazut nimica urat acolo la ei ! Dimpotriva, muzica moderna, foarte frumoasa, muzica de fanfara inaltatoare, rugaciuni libere si foarte sincere,(asa pareau !) Predica de o ora, foarte competenta si lamuritoare (nu ca la noi, cand un popa gangav, citeste in barba de pe o foaie 15 minute,ca sa termine mai repede !),cu o retorica bine pusa la punct, in care ai invata pe oamenii aia sa fie buni,si sa faca fapte bune ! Chiar daca au mici abateri doctrinale, de ce sa fie pusi la zid oamenii astia daca faptele lor sunt bune ! (se pare ca astfel de comunitati au un control mult mai tare asupra membrilor lor, si ai tine din scurt ! ) |
Citat:
|
Citat:
"Când a văzut Isus noroadele, S-a suit pe munte; și după ce a șezut jos, ucenicii Lui s-au apropiat de El. Apoi a început să vorbească și să-i învețe astfel: Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăția cerurilor! Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiați! Ferice de cei blânzi, căci ei vor moșteni pământul! Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire, căci ei vor fi săturați! Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă! Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu! Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu! Ferice de cei prigoniți din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăția cerurilor! Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni și vor spune tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva voastră! Bucurați-vă și înveseliți-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot așa au prigonit pe prorocii care au fost înainte de voi." Asta pentru tine e poster cu gay? |
Citat:
Cornilescu a tradus sau a diortosit? |
Citat:
Si in cartile iehiviste e "marit" Dumnezeu. iata un fragment: Sa trăim pentru un viitor fericit NU VĂ îngrijorați niciodată pentru ziua de mâine”, a îndemnat Isus în celebra predică ținută pe un munte din Galileea. El a adăugat: „Ziua de mâine se va îngriji de ea însăși” (Cornilescu, 1996). - Matei 6:34. Ce a vrut să spună Isus prin cuvintele: „Ziua de mâine se va îngriji de ea însăși”? Că ar trebui să trăim doar pentru prezent și să nu ne gândim deloc la viitor? Oare așa gândeau Isus și discipolii săi? „Nu vă mai îngrijorați” Citiți din propria Biblie cuvintele lui Isus consemnate în Matei 6:25-32. Iată ce se spune aici: „Nu vă mai îngrijorați pentru sufletele voastre, ce veți mânca sau ce veți bea, sau pentru corpurile voastre, cu ce vă veți îmbrăca. … Uitați-vă atent la păsările cerului, findcă ele nici nu seamănă, nici nu seceră și nici nu strâng în hambare. Totuși, Tatăl vostru ceresc le hrănește. .. . Vezi ? Ei vad un viitor fericit impreuna cu Dumnezeu. Ce, nu e asa? Ati accepta carti de la ei? Da sau nu? |
Citat:
|
Citat:
Am mai luat carti de la ei cateodata. Mi-e mila de ei ca ii trimite obligatoriu sa vesteasca regatul lui Iehova...orice ar insemna asta pentru ei... |
Citat:
Sa te daruiasca Dumnezeu! |
Citat:
adica in cartile penticostale nu se gaseste nici un comentariu? si la ei in carti erau citate din Biblie. ai pastra carti de la ei sau nu, cu riscul sa le citeasca rude si copiii tai? da sau nu? sau brusc ai devenit la fel de habotnica si de partinitoare atunci cand vine vb de casa ta si ce faci cu ea? |
Citat:
Vroiam sa iti raspund postului tau. Nu sunt sigur ce Sfant , mi se pare ca roman , dar nu zic numele ca nu sunt sigur a zis asa: ca sunt 3 cai prin care diavolul ii pierde pe oameni . 1. amanarea pocaintei la batranete 2. fala faptelor bune 3. fapte bune cu un scop gresit Deci da poate ei sunt mai comerciali si mai moderni si mai receptivi fata de alte Biserici Ortodoxe, dar gandeste-te ca si fariseii erau vai de ei pe vremea Mantuitorului sau pe vremea Maicii Domnului , dar asta nu a oprit-o sa treaca peste pacatele lor si sa se faca desavarsita pt Dumnezeu , ca mai apoi pt asta sa primeasca cel mai mare dar pe care o femeie il poate primi : sa nasca pe Dumnezeu intrupat. Deci sa nu fie motiv de poticneala rautatea preotilor si ca nu stiu sa vb. Uite in zona mea e o manastire, si daca l-ai auzi pe parintele cum iti explica citatul ai ramae masca cata rabdare are. Nu toti sunt asa. Ar fi bine ca sa fie mici motive de poticneala, dar cand Sfintii inaintevazatori, care faceau minuni asa de mari spre slava lui Dumnezeu ziceau ca acestia pt neascultarea lor vor avea plata diavolului, pe cine vei crede? Pe pastorul imbracat la 4 ace, sau pe Sf. Spiridon care a demonstrat prin minune existenta Sfintei Treimi cu o caramida? Lupi deghizati in oi, anuntati de Mantuitorul sufletelor noastre, ca sa piarda pe oameni cei putin cunoscatori. |
Citat:
Copiii mei stiu sa deosebeasca adevarul de minciuna chiar daca citesc cartile altora. Eventual le spun sa nu citeasca sau daca citesc sa ma intrebe ce e bine si ce nu, si ma asculta. Revistele le pot da celui mic sa se uite pe poze. Am in biblioteca un calendar de la martori, il tin pentru imaginile din Israel. Nu am de ce sa-mi fie frica. Am Biblia ortodoxa pe calculator si carti adventiste in Biblioteca. Ce-mi fac cartile? desigur, mai sunt si reviste si brosurele neinteresante pe care le arunc, impreuna cu revistele penticostale...nu din habotnicie ci pentru ca nu mai am loc sa le tin si nu le mai citeste nimeni...Stii tu, curatenia... |
Citat:
|
Citat:
Pana si numele lui parca e simbolic: Cornilescu -> Coarne -> Drac |
Citat:
|
Citat:
Noi intelegem foarte bine un singur lucru: Nu confesiunile mantuiesc, insa Ortodoxia nu este o confesiune. Ortodoxia nu este o religie in primul rand. Ortodoxia este drumul cel neabatut catre Iisus Hristos, adica Calea, Adevarul si Viata. Poti sa te certi sa sa vorbesti cat vrei despre eroul tau minunat in armura sclipitoare pe nume Cornilescu ca n-o sa reusesti sa convingi pe nimenea aici, eventual pe cei slabi in credinta sau naivi sa creada pe sectanti. De la nasterea lui Iisus si pana in minutul acesta, Ortodoxia este cea care pastreaza cuvantul lui Dumnezeu neintinat. Au existat insa si multe cazuri de dezbinari. In anul 1054 vestul s-a plictisit de Crestinism si a crezut ca ar fi mai bine daca si-ar fauri ei un Catolicism. Nu a fost bine nici asa, ca peste 500 de ani de atunci iar s-au plictisit si a luat nastere Protestantismul. Si iar s-au plictisit si prin secolele apropiate noua au luat nastere sectele si alte rataciri aberante. Si azi acesti revizori ratacitori (cum spunea si cantareata Tatiana Stepa) vin pe pamant neintinat si Ortodox si au curajul sa-si propovaduiasca porcariile. Ca Maica Domnului nu-i sfanta, ca sa nu va inchinati sfintilor, ca moastele-s mumii, ca Iehova va veni si va lua pe toti in iad daca nu sunteti "martori", sau ca poti sa faci orice pacat si te va ierta Iisus, sau ca canoanele sunt invechite, sau ca Sfintele Taine sunt niste superstitii, sau alte tampitenii. Raman la idea mea, ba mai mult: N-ar strica ca fiecare crestin ar trebui sa poarte cu el o Biblie Ortodoxa sa mai dea cu ea in cap daca ii iese in cale vreun sectant sa-l trezeasca din pierzanie. |
Citat:
Adica NT a fost adaugat la canonul ebraic? Tu citesti ce scrii? Sau sti ce scrii? |
Da as arde-o sau as rupe-o.
Si Sf. Spiridon in Sinoadele Ecumenice v-a numit venind de la diavoli si rataciti pe calea mantuirii ca ati alterat Cuvantul lui Dumnezeu si Adevarul Sau. Aceleasi sinoade Ecumenice pt care voi tineti duminica, dar se pare ca pe acelea le vor omite pastorii vostri, ca nu cumva sa-si incrimineze ratacirea si neascultarea si sa nu se destepte cineva mai mult decat trebuie. Dar exista o plata a neascutarii, iar aceia este aceiasi ca si pt fiul neascultarii diavolul. Orice madular care se va rupe de Biserica va muri. Un Domn, o credinta, un botez. Decat o iubire ca a fariseilor, tacand la minciuna de dragul pacii, mai bine o nebunie "rea" si "vrajitoreasca" cum erau numiti Sf. Mucenicii, fara frica de parerea oamenilor. |
Citat:
|
cartile penticostalilor
Cine posteaza figura lui Antonescu a auzit de Codul penal roman? Si cine considera alte cultuti eretice ( de pilda hinduismul, budismul, etc) nu a citit despre faprul ca nu toti suntem la fel, ci avem diverse credinte, important e sa fim buni, sa ne ajutam aproapele si sa ne respectam pe noi ca oameni. Sau mai nou o fi si interzis sa si calatoresti intr-o tara cu alta credinta sau sa intri in alt lacas de cult decat cel ortodox. Nu ma refer aici de a imbratisa imediat si acea credinta, e vorba doar de a accepta ca exista si altii diferiti. Si de a-i intelege .
|
Citat:
Toti ereticii astia pot face ce vor ei, sa se inchina si ursuletului de plus, dar sa nu vina la noi sa zica ca facatura lor de carte se cheama Biblie sau ca a lor cale este cea buna, caci astfel ataca Dreapta Credinta. Vorba aceea: Imi iubesc aproapele, dar mai mult Il iubesc pe Hristos. Cand aproapele il ataca sau batjocoreste pe Hristos nu mai iubesc aproapele. Si ce vorbesti acolo despre hinduism si budism? Erezii alea, pai alea-s mai rele, aia-s pagani in toata regula, daca ai stii cati draci ai gurusii hindusi in ei, de nici cu remorca nu-i scoti din ei. |
despre cartile penticostalilor
Pe omul neintelegator si intolerant incearca sa il luminezi, daca nu o scoti la capat, lasa-l in plata lui.
|
raspuns la colaps
Eu nu il urasc pe Hristos, da parca stiam de fraza Iubeste-ti aproapele, nu uraste pe icsulescu ca e din cutare tara si practica cutare credinta si alte exemple pot continua. Fiecare e liber in viata sa aleaga intre bine si rau, da nu cred ca e iubire in lipsa de recunoastere a altora. Eu nu imi jignesc credinta, nu imi bat joc de ea, da altii isi bat joc de aproaele lor, fac matanii da cand ii vezi ce vocabular au, te intrebi unde e adevaratul crestin din ei.
|
Citat:
Citat:
Citat:
Vezi ca pusesem un topic cu mai multe citate. [COLOR=navy][/COLOR] |
Credinta ortodoxa este Dreapta Credinta fara indoiala.
Haideti sa nu ne mai aprindem si ne mai atacam unii pe altii. Era vorba doar despre ce ar putea face un ortodox cu niste carti neoprotestante. Eu am sugerat sa le vanda si sa dea banii unui sarac. Altii au zis ca e mai bine sa le rupa si sa le arda. Neonila va face cum va vrea ca doar nu-l putem forta noi. Podolski si Colaps imi cer iertare ca am pus si eu paie pe foc. Cele bune... |
Citat:
Imi iubesc aproapele. Il iubest pe Hristos mai mult. Vad un eretic, incerc sa-l conving ca merge pe drumul gresit. Nu merge, asta e, dar tot imi iubesc aproapele. Mai incerc inca o data, de doua ori, de trei ori vad ca nu merge, il las in plata lui, dar tot imi iubesc aproapele. Dar cand incepe ereticul sa vorbeasca oamenilor despre credinta lor si sa spuna ca adevarul si ca gunoiul lor e mai presus de ortodoxie, atunci acela se cheama Atac la Ortodoxie si fiindca Il iubesc mai mult pe Hristos si caci traiesc pe pamant Sfant, nu voi putea tolera un asemenea gest! Iubesti, iubesti, dar totul are o limita. Te injura, il ignori, iti batjocoreste mama, il ignori, te loveste, te scuipa si te schingiuieste, il ignori. Il injura pe Hristos sau pe Maica Domnului, atunci s-a terminat pacea si a sosit timpul sa scoti sabia. Crezi ca ar fi avut vreo sansa sectantii in Moldova lui Stefan cel Mare si Sfant ? Greu de crezut. Sau ca ar fi putut pasi un sectant pe pamant Transilvanean si sa-i invete pe oameni sa nu se inchine icoanelor sau sfintilor pe vremea lui Vlad Tepes? Greu de crezut. Noi, ca ortodocsi trebuie sa sarim ca arsi pentru credinta noastra si pentru fratii nostri! Nu sa-i lasam sa se rataceasca, sa-i ia dracu pe toti, caci atunci cand i-au balacit preotul au devenit fii ai lui Hristos! Nu-i lasi pe toti sa-i ia naiba, ci il ajuti, iar cand vine ereticul si sectantul si incearca sa-l duca in pierzanie, acela este un vrajmas caci iti ataca fratele! |
Citat:
Spre exemplu, daca vad un musulman sau hindus pe strada, nu il voi judeca, nu il voi injura, il voi saluta caci asa se cuvine. Dar daca deschide gura si incepe sa invete lumea din jur ca a lor e calea corecta cade toata treaba. |
ortodocsii zic ca credinta lor e dreapta,catolicii ca a lor , penticostalii a lor, mormonii a lor,musulmanii a lor,protestantii a lor etc. etc. etc.
si va mai mirati de ce ateismu e in crestere |
Citat:
|
Citat:
Deci pricina de poticnire s-a dus. Domnule Pwnureface, acum stii ce ai de facut :69: Lasa ateismul si imbratisaza dreapta credinta! |
Citat:
Si sunt agnostic ca sa stiti:) |
cumintica, vad ca ai 4 postari esti f interesata de subiect.
ca sa nu fiu rau sa zic ca ti-ai inregistrat un user acum special pt discutie, iti repostez asa ca sa ai un dejavu. Da as arde-o sau as rupe-o. Si Sf. Spiridon in Sinoadele Ecumenice v-a numit venind de la diavoli si rataciti pe calea mantuirii ca ati alterat Cuvantul lui Dumnezeu si Adevarul Sau. Aceleasi sinoade Ecumenice pt care voi tineti duminica, dar se pare ca pe acelea le vor omite pastorii vostri, ca nu cumva sa-si incrimineze ratacirea si neascultarea si sa nu se destepte cineva mai mult decat trebuie. Dar exista o plata a neascutarii, iar aceia este aceiasi ca si pt fiul neascultarii diavolul. Orice madular care se va rupe de Biserica va muri. Un Domn, o credinta, un botez. Decat o iubire ca a fariseilor, tacand la minciuna de dragul pacii, mai bine o nebunie "rea" si "vrajitoreasca" cum erau numiti Sf. Mucenicii, fara frica de parerea oamenilor. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Spor la citit, si Domnul sa iti ajute. Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:13:31. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.