![]() |
|
o carte minunata
|
Citat:
|
nu ratati
|
|
o carte minunata
"Scoala iubirii lui Isus Cristos"
scrisa de Alfons M. de Liguori e o carte minunata1 |
merita
|
Parintele Filothei Faros Firea Dragostei
SF Ioan de Kronstadt Spicul viu (Ganduri despre calea mantuitoare) Sf Nectarie de Eghina Despre ingrijirea sufletului Tebaida Nordului Sf calugari ai nordului rusiei Sf inchisorilor marturii despre Valeriu Gafencu adunate de monahul moise Staretul tadei de la manastirea Vitovnita (Serbia ) Cum iti sunt gandurile asa iti este si viata IPS Andrei Andreicut Spovedanie si comuniune ,Morala Imparatiei,Repere de morala crestina |
Citat:
|
Cuviosul Siluan Athonitul - Între iadul deznădejdii și iadul smereniei;
Lazarus Moore - Sfântul Serafim de Sarov - o scurtă biografie spirituală; Savatie Baștovoi - Între freud și Hristos. |
recomand:
Citat:
Viata in Hristos, dupa Sfantul Ioan Gura de Aur, de ieromonah Teofan Mada, ed.Agnos Mica filocalie ,de cuviosul Paisie Aghioritul, ed.Egumenita Raspunsuri la intrebari ale intelectualilor, vol.I si II, de Sfantul Teofan Zavoratul, ed.Sophia Patericul sec.XX, de Klitos Ioannidis,ed.Egumenita Doamne ajuta ! |
@anna21
cred ca va inselati,cititi-o,ce erezie,Doamne fereste?
|
Citat:
Este criticata in Despre Inselare. Am citit mai demult cartea asa ca poate imi amintesc eronat sau incomplet.. ideea generala este ca Urmarea lui Hristos promoveaza o stare de exaltare a credinciosiului, care nu este normala, este inselatoare si duce la cresterea mandriei. Asta f pe scurt. Autorul este catolic, iar ei din cate am inteles au avut multi sfinti "exaltati" (in timp ce in ortodoxie se urmareste isihia=linistirea). Sf. Ignatie Briancianinov considera exaltarea, infierbantarea sangelui drept semn al starii de inselare. (Vorbesc despre o lectura pe care am parcurs-o cu ani in urma, corectati-ma daca gresesc) |
Citat:
|
Citat:
(calugar catolic din secolul XV) |
@anna21
autorul acestei scrieri nici nu se cunoaste,tiparirea ei s-a facut cu aprobarea Sf.Sinod
|
Citat:
Citat: A few words on Thomas' claim, once disputed but now hardly so, to the authorship of the "Imitation of Christ". The book was first issued anonymously (1418) and was soon accorded a wide welcome, copied by different scribes, and attributed to various spiritual writers, among others St. Bernard, St. Bonaventure, Henry de Kalkar, Innocent III, Jean Charlier de Gerson, and John à Kempis. In 1441 Thomas completed and signed his name to a codex still extant (Royal Library, Brussels, 5855-61), containing the four books of the "Imitation" and nine minor treatises. Then for two hundred years no serious attempt was made to dispossess à Kempis of his title; but early in the seventeenth century a fierce and prolonged controversy was commenced with the object of establishing the claim of either Jean Charlier de Gerson, Chancellor of Paris, or of his Italian variant, Giovanni Gerson, alleged Benedictine Abbot of Vercelli. At one period an Englishman, Walter Hilton, Canon Regular of Thurgarton, the author of the "Scale (Ladder) of Perfection", was brought forward, but his claim was not long maintained. Incredible as it may sound, the very existence of Giovanni Gerson of Vercelli is yet to be proved. Of Jean Charlier de Gerson the following facts have been established and they may be found demonstrated at length in such works as Cruise, "Thomas à Kempis", and Kettlewell, "The Authorship of the De Imitatione Christi". Not a single contemporary witness is found in Gersen's favour; not a single manuscript during his life or for thirty years after his death ascribes the work to him; internal evidence, style, matter, etc. are in every respect unfavourable. On the other hand we find the title of à Kempis proved by the following: several contemporary witnesses of unimpeachable authority, including members of his own order, name Thomas as the author; contemporary manuscripts, including one autograph codex, bear his name; internal evidence is wholly favourable. Sir Francis Cruise summarizes this last item under three headings: - identity of style, including peculiarities common to the "Imitation" and other undisputed works of à Kempis, viz.: barbarisms, Italianized words, Dutch idioms, systematic rhythmical punctuation, and the word devotus as used primarily of associates of the new devotion; - The "Imitation" breathes the whole spirit of the Windesheim school of mysticism; - it is impregnated throughout with the Scriptures and the writings of the Fathers, especially St. Augustine and St. Bernard, all favourite founts of inspiration for à Kempis and his fellow Canons of Windesheim. Oricum o luam, cartea a aparut in lumea catolica si o reflecta pe aceasta, nu invatatura ortodoxa. |
ultima carte citita..
Citat:
|
Va multumesc mult pentru recomandari si sper tot asa de mult ca topicul i-a mai ajutat si pe altii...sa ne recomandam unii altora si sa citim..apoi sa venim sa impartasim ideile...Doamne ajuta!
|
la linkul de mai jos am incarcat filocalia plus 40 de carti ortodoxe gasite pe net
o sa vin in curand si cu un alt set de carti http://www.megaupload.com/?d=IUT0NELH |
Citat:
http://www.librarie.net/coperta/cele...oase-27313.jpg http://www.librarie.net/coperta/feri...e-pr-19477.jpg |
o carte care te zguduie din temelii,de-a dreptul extraordinara
|
nu se poate ca aceasta carte sa nu te faca sa lacrimezi
|
http://www.megaupload.com/?d=KHXTGRQ1
aici gasiti celelalte 35 de carti ortodoxe |
asta e lista cu continutul celei de a doua arhive
(Vasile Danion) Bucuriile Craciunului
(Asterios Gerostergios) Sfantul Fotie cel Mare. Schisma dintre Rasarit si Apus Asterios Gerostergios - Sf Fotie cel Mare Puterea credintei ortodoxe. Viata si minunile Sfantului ierarh Spiridon - Mihai Valica Sfantul Nectarie (Sfantul iubirii) - Iosif D Agapitos (Hieroteos Vlachos) O noapte in pustie, la Sfantul Munte Athos (Dumitru Staniloae) Cultul Bisericii Ortodoxe. Sfanta Liturghie (Petroniu Tanase) Viata si invataturile Sfantului Ierarh Nifon Despre faptele bune ale celor de alta credinta. Despre mantuirea neortodocsilor Ignatie Briancianinov (Paisie Aghioritul) Flori din Gradina Maicii Domnului (Anastasios Sotirios Tzavaras) Amintiri despre batranul Porfirie (Sfantul Lavrentie) Viata, invataturile si minunile Sfantului Lavrentie (Gavriil Protul) Viata Sfantului Nifon, patriarhul Tarigradului (Sfantul Ioan Damaschin) Dogmatica (Stelian Papadopoulos) Fericitul Iacov Tsalikis (Sfantul Fotie cel Mare al Constantinopolei) Viata si nevointele (.) (Fritjof Tito Colliander) Calea ascetilor Amintiri din intuneric - grebenea (Vlad Benea) Vietile Sfintilor Ortodocsi din Apus. Sfintii Insulelor Britanice (Damascene Christensen) Viata si opera Parintelui Serafim Rose (Sfantul Grigorie de Nyssa) Viata Sfintei Macrina (Sfantul Nicodim Aghioritul) Cele mai frumoase rugaciuni ale Ortodoxiei (PSB 14) Eusebiu de Cezareea - Viata lui Constantin cel Mare (Sfantul Grigorie Teologul) Despre iubirea de saraci (PSB 12) Sfantul Vasile cel Mare - Despre Sfantul Duh. Corespondenta (epistole) (Sofian Boghiu) Sfantul Antim Ivireanul si Manastirea Tuturor Sfintilor (Theodoret Atonitul) Avacum, zelotul cu picioarele goale (Sfantul Amfilohie de la Poceaev) Viata si minunile (Sfantul Isaac Sirul) Cuvinte catre singuratici despre viata duhului (F.V. Farrar) Viata si operele Sfintilor Parinti (1935) (Sfantul Ioan Iacob Hozevitul) Din Ierihon catre Sion (Sfantul Isaac Sirul) Cuvinte despre nevointa |
iar prima arhiva
iar prima arhiva adica asta:
http://www.megaupload.com/?d=IUT0NELH contine: cele 12 volume din filocalia (.) Ceaslov (.) Pidalion (.) Sbornicul - Lucrarea mintii.Despre rugaciunea lui Iisus (Arsenie Boca) Cararea Imparatiei (Arsenie Boca) Cuvinte vii. Omilii, indrumari, predici duhovnicesti (Cuviosul Isaia Pustnicul) Asketiconul (Dumitru Staniloae) Viata si invatatura Sfantului Grigorie Palama (Ieromonahul Abel) Patericul Sarovului (PSB 01) Scrierile parintilor apostolici (PSB 10) Sfantul Grigorie Taumaturgul si Metodiu de Olimp - Scrieri (Sfantul Ignatie Briancianinov) Talcuiri la Patericul egiptean (Sfantul Maxim Grecu) Talcuiri si sfaturi (Sfantul Maxim Marturisitorul) Mistagogia (Sfantul Nicolae Cabasila) Talcuirea Dumnezeiestii Liturghii (Sfantul Teodor Studitul) Cuvantari duhovnicesti (Sfantul Teofan Zavoratul) Patericul Lavrei Sfantul Sava (Sfantul Teofilact al Bulgariei) Talcuire la Evanghelia de la Ioan (Sfantul Vasile cel Mare) Constitutiile ascetice (Vladica Antonie Marturisitorul) Calea rugaciunii launtrice - Manualul isihiei 9690279-Boca-Arsenie-800capete Acatistier Arhieraticon Despre rugaciunea crestinilor ortodocsi pentru cei neortodocsi Cuviosul Iosif de la Optina Mantuirea in viata de familie Sfantul Taofan Zavoratul Marturisirea credintei ortodoxe Avva Filothei Zervakos Rugaciunea lui Iisus - Unirea mintii cu inima si a omului cu Dumnezeu - ghid practic - Ilie Cleopa si Mina Dobzeu Scrierile Parintilor Apostolici - D Fecioru Sfantul Calinic, Staretul Gheorghe si Spiritualitatea Ortodoxa Integrala - D Staniloaie Toate sunt in format pdf Grabiti-va sa le copiati luna asta pt ca numai luna asta am abonament pe megaupload si deci de luna viitoare o sa fie sterse |
Citat:
|
Va recomand cu caldura:
- Ierom. Tihon, Arhiereul - Veniamin Fedcenkov, Intalniri cu sfintii - Anton Cehov, Povestiri ortodoxe - Arhim. Sofronie, Cuvantari duhovnicesti - Gheron Iosif, Marturii din viata monahala |
"VENITI DE LUATI BUCURIE"-PAR.TEOFIL PARAIAN
"SUFLETUL DUPA MOARTE"-IEROM.SERAFIM ROSE "POEZII"-TRAIAN DORZ EU NU STIU,DOAMNE de TRAIAN DORZ Eu nu știu, Doamne, unde încă îmi vei mai duce pașii mei, dar știu că Tu-mi vei fi oriunde lumina sfântă pentru ei. Eu nu știu, Doamne, ce ispite vor mai veni în calea mea, dar știu că-n Tine biruință și ocrotire voi avea. Eu nu știu, Doamne, de câți prieteni mai pot fi încă părăsit, dar știu că Tu vei fi cu mine Însoțitor nedespărțit. Eu nu știu, Doamne, câte lacrimi au să mai plângă ochii mei, dar știu că Tu vei fi-alinare și mângâiere pentru ei. Eu nu știu, Doamne, câte jertfe mai trebuie s-aduc din greu, dar știu că Tu-mi vei da putere să-mi sui deplin calvarul meu. Eu nu știu, Doamne, câte rane voi mai primi de la ai mei, dar știu că Tu-mi vei da răbdare și rugăciune pentru ei. Eu nu-mi știu, Doamne, viitorul, dar știu că el e-n mâna Ta; ajută-mi să nu uit aceasta ca liniștit să-Ți pot urma. |
Citat:
Cartea scrisa de Toma de Kempis este cea despre care stii tu, ca este eretica si in consecinta nu este indicata a fi citita. |
Citat:
Nu stiu daca sunt doua carti diferite. |
Mantuirea pacatosilor (monah Agapie Criteanu)... ultima pe care am citit-o si este extraordinara
|
colectie de paterice
http://www.megaupload.com/?d=558L7KQZ
contine: Patericul Sarovului Patericul egiptean Patericul mirenilor Patericul romanesc Patericul de la Optina Indrumari duhovnicesti in fiecare zi a anului Patericul Sf. Teofan Zavoratul Patericul Solovetului Limonariu sau Livada duhovniceasca Patericul atonit Patericul giorgian Patericul Lavrei Pesterilor Patericul secolului xx Flori din gradina Maicii Domnului Proloagele de la Ohrida vol 1 Proloagele de la Ohrida vol 2 |
Carti?Sunt multe,dar din toate,incepe cu ,,Carticica de rugaciuni",apoi apleaca-ti fruntea si asupra altora cu binecuvantarea Parintelui duhovnic,eu asa am procedat,asa te vei zidi sufleteste,si mai ales vei intelege cele scrise!
Filocalia<Scara lui Iona Scararu,<Vietile Sfintilor,si multe altele!Iti urez ca Dumnezeu sa te lumineze! |
Recomand cartea "Iannis cel nebun pentru Hristos". De exceptie!
|
Am aflat de curând că una dintre cele mai importante case de editură cu specific creștin, Anastasia, revine puternic pe piața cărții, lucru important pentru credinciosul care tinde spre înțelegerea credinței și a temeiurilor sale adânci.
Anastasia s-a remarcat în ultimii 18 de ani prin promovarea valorilor bisericești și de cultură creștină, dar fără crispări zelotiste și abordări complexate. Practic, orice cautător de Adevăr va găsi ceva potrivit , indiferent din ce zonă culturală sau confesională ar veni el. Acum au și un site unde sunt prezentate câteva (deocamdată) cărți editate de ei, dar există promisiuni ferme că vor fi postate toate cărțile pe care au apărut de-a lungul timpului. http://cartianastasia.wordpress.com/ |
Pentru cei care doresc sa dobandeasca notiuni de baza despre Vechiul Testament: ,,O istorie a Bibliei ebraice" (M.V.Vladimirescu).
Cateva date despre acesta carte: ,,Biblia ebraica a suscitat de-a lungul timpului vii dispute legate de aparitia si transmiterea textului sacru. Au circulat diverse teorii, de la cea a inspiratiei totale a Scripturii, potrivit careia Dumnezeu le-a sugerat scriitorilor biblici chiar si semnele vocalice ale alfabetului ebraic, pana la cea care considera Biblia o lucrare lipsita de inspiratie divina. Depasind aceste extreme, cercetatorii biblici, teologi si filologi, au aratat ca Scrierea Sfanta este rezultatul unor eforturi de generatii de a consemna si transmite cat mai fidel cuvantul revelat al lui Dumnezeu. Originile textului ebraic, diferenta dintre canonul ebraic si cel biblic crestin al Vechiului Testament, aparitia textului masoretic, pastrarea textului biblic in manuscrise si in principalele editii moderne ale Bibliei ebraice sunt temele abordate in acest volum". Pentru pasionatii de scrieri apocrife,o carte extrem de interesanta, in traducere copta-romana si greaca-romana,cu trimiteri la fiecare paragraf la un text biblic similar ca abordare,un scurt istoric,note,bibliografie:,,Evanghelia dupa Toma:traducere din limba copta". Cateva date despre acesta carte:,,Evanghelia după Toma este unul dintre cele mai fascinante apocrife descoperite în 1945 la Nag Hammadi, în Egipt.Spre deosebire de evangheliile canonice, dar și de majoritatea apocrifelor, manuscrisul nu consemnează viața lui Iisus, ci ne restituie o serie de 114 ,,spuse" atribuite lui. Specialiștii i-au consacrat zeci de ediții și o bibliografie imensă.Cu toții însă au remarcat profunzimea scrierii, intensitatea spirituală și puterea sa de expresie.Cititorii români au acum acces la acest text de referiță pentru istoria și spiritualitatea creștinismului de început, pentru prima dată într-o traducere integrală din versiunea coptă, inclusiv din cea fragmentară grecească.Ediția beneficiază de un complex aparat critic cu numeroase trimiteri la comentariile specialiștilor în domeniu." |
Viata, aratarile, minunile, acatistul si paraclisul Sfantului Efrem cel Nou, Grabnicul Ajutator si Marele Facator de minuni"
Editura Sofia, Bucuresti, 2008, Editia a II-a O carte superba cu minuni frumoase ale Sfantului Efrem cel Nou facator de minuni.V-o recomand. |
ultima carte citita
O carte care mie mi-a placut mult: "Cum iti sunt gandurile, asa iti este viata"- Staretul Tadei de la Manastirea Vitovnita.
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:53:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.