Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Poetul din gara Sinaia (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9664)

icamilin 05.07.2010 23:35:27

ce pacat!

Sant consternata cand realizez ca din cati membrii viziteaza acest mare forum crestin-ortodox, nu ati fost suficient de impresionati de situatia tanarului Nicolae. O colega cere ajutor celor din apropierea localitatii Sinaia si nimeni nu se ofera. Imi pare rau ca stau prea departe dar mi-ar fi facut placere sa-l vad pe tanarul poet, sa vorbesc cu el, sa-l incurajez, sa-i spun o vorba buna, sa-i ascult problemele si sa-l ajut dupa posibilitatile mele.
Ce pacat!

kiralina 07.07.2010 02:45:30

Citat:

În prealabil postat de icamilin (Post 266477)
Sant consternata cand realizez ca din cati membrii viziteaza acest mare forum crestin-ortodox, nu ati fost suficient de impresionati de situatia tanarului Nicolae. O colega cere ajutor celor din apropierea localitatii Sinaia si nimeni nu se ofera. Imi pare rau ca stau prea departe dar mi-ar fi facut placere sa-l vad pe tanarul poet, sa vorbesc cu el, sa-l incurajez, sa-i spun o vorba buna, sa-i ascult problemele si sa-l ajut dupa posibilitatile mele.
Ce pacat!

NU astepta ajutor,ca nu vei gasi.uita-te putin la umanitare sa vezi cat de prompti sunt ''crestinii'' acestui forum.intra mii de oameni pe acest site si doar cativa raspund apelurilor de ruga.in schimb,cum se posteaza un sb hai-hui,vei gasi o gramada de replici,texte,citate.crestinismul aici e doar in vorba.fapta in alt secol,poate....

heaven 07.07.2010 07:20:55

Eu in ce va tine de mine ce voi putea voi face,doar ca trebuie sa astept sa se intoarca prietenul meu din Bucuresti ca sa nu merg chiar singura.
Icamilin e o dragutza si o sufletista,care a facut si ea ce a putut si ma va sustine si pe mine chiar si cu un gand,un sfat bun.
Nu e vorba de bani aici,cine poate da bine,cine nu e de inteles,dar mesajul poate fi transmis si la alti oameni care ar putea reusi sa il ajute pe acest tanar cu mai mult,poate aveti cateva lucruri pe acasa de care v-ati putea dispensa,dar acestui tanar i-ar folosi etc.
Ne putem sfatui,putem bate la usi si cauta solutii impreuna.
Cand mai multi oameni se unesc pentru un scop de acest fel,Dumnezeu ajuta.
Dar,pe fiecare cum il lasa inima...
Voi anunta cand voi merge la el si care sunt concluziile la care am ajuns si daca cineva va dori sa se implice m-as bucura mult,daca nu,fie ce o vrea Dumnezeu.

anita 07.07.2010 09:46:19

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 266812)
NU astepta ajutor,ca nu vei gasi.uita-te putin la umanitare sa vezi cat de prompti sunt ''crestinii'' acestui forum.intra mii de oameni pe acest site si doar cativa raspund apelurilor de ruga.in schimb,cum se posteaza un sb hai-hui,vei gasi o gramada de replici,texte,citate.crestinismul aici e doar in vorba.fapta in alt secol,poate....

Draga mea ,daca cineva nu scrie pe acest forum sa se laude ca se roaga ,asta nu inseamna ca nu se roaga.
Poate in momentul in care citesc cererea de rugaciune foarte multi crestini inalta o rugaciune catre Dumnezeu pentru acea persoana.
Eu cred ca sunt destui care au oferit si ajutor material fara ca macar sa scrie un rand aici.
Nu stiu ,mi se pare ca esti cam pripita in afirmatii ,trebuie sa te maturizezi un pic.
Cred ca esti foarte tanara ,altfel nu te-ai supara asa.

heaven 07.07.2010 11:52:23

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 266838)
Draga mea ,daca cineva nu scrie pe acest forum sa se laude ca se roaga ,asta nu inseamna ca nu se roaga.
Poate in momentul in care citesc cererea de rugaciune foarte multi crestini inalta o rugaciune catre Dumnezeu pentru acea persoana.
Eu cred ca sunt destui care au oferit si ajutor material fara ca macar sa scrie un rand aici.
Nu stiu ,mi se pare ca esti cam pripita in afirmatii ,trebuie sa te maturizezi un pic.

Asa sa fie...m-as bucura,pentru ca rugaciunile conteaza,dar pe langa ele este nevoie si sa punem umarul sa miscam lucrurile pentru ca ele sa se concretizeze.
Deasemenea nu se pot face toate pe muteste,pentru ca e nevoie sa fie discutate,cautate solutii impreuna,relatii care l-ar putea ajuta etc.
E un caz care doar prin mediatizare ampla si-ar putea gasi rezolvarea.
Eu am inteles ca baiatul a fost intrebat si doar o singura persoana de pe acest forum,care intr-adevar din smerenie doreste sa ramana anonima, i-a trimis intr-adevar cate ceva din cele trebuincioase,niste banutzi si niste lucruri folositoare pentru suflet precum icoane si tamaie.
Acum,ce sa zic,m-as bucura sa fi fost si altii,dar sa fi preferat sa tina tacerea.

forfota 07.07.2010 16:42:27

Din pacate, pentru moment nu pot face mai mult decat sa tin topicul la suprafata! Sunt convins ca vizita lui heaven la Sinaia impreuna cu insotitorul ei va reusi sa mobilizeze mai multa lume.
Doamne ajuta!

heaven 07.07.2010 20:12:17

Multumesc,forfota!Si gandul bun conteaza mult.
Din pacate am o veste nu tocmai buna:cineva a discutat cu Nicolae astazi si proprietarul in vila caruia se adapostea,a pierdut locuinta in instanta,deci...in cel mai scurt timp se va vedea in strada,amaratul.:(
Va rog,fratilor,am nevoie,pentru ca nu stiu sigur daca voi ajunge saptamana asta sau cealalta,ca macar intre timp sa incerc sa fac niste apeluri umanitare sa imi recomandati si mie niste biserici catre care sa pot scrie,fundatii,ong-uri etc.
Nu cunosc,ma aflu pe un teren cu totul nou si am nevoie de indrumari.
Va multumesc!

forfota 08.07.2010 09:58:23

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 267084)
Multumesc,forfota!Si gandul bun conteaza mult.
Din pacate am o veste nu tocmai buna:cineva a discutat cu Nicolae astazi si proprietarul in vila caruia se adapostea,a pierdut locuinta in instanta,deci...in cel mai scurt timp se va vedea in strada,amaratul.:(
Va rog,fratilor,am nevoie,pentru ca nu stiu sigur daca voi ajunge saptamana asta sau cealalta,ca macar intre timp sa incerc sa fac niste apeluri umanitare sa imi recomandati si mie niste biserici catre care sa pot scrie,fundatii,ong-uri etc.
Nu cunosc,ma aflu pe un teren cu totul nou si am nevoie de indrumari.
Va multumesc!

Poate noul proprietar va accepta sa-l pastreze intr-un colt al casei sale. Trebuie discutat cu el (cu noul proprietar). Fara grija! Domnul le va aseza pe toate frumos. Nadejde!

Pelerinul 08.07.2010 14:43:12

Ma bucur ca merge cineva sa il viziteze personal si te-as ruga sa il intrebi daca nr lui de cont e ok, nu vreun fake. Abia astept mai multe detalii despre vizita la el.:)
E trist ca nu va mai putea locui in acea casa dar ma gandesc sa se vorbeasca pt. el la vreo parohie prin zona care l-ar putea adaposti sau cel putin s-ar mai duce vorba si ar gasi un acoperis deasupra capului...

heaven 08.07.2010 16:44:36

Da,contul este bun.Chiar ieri a trimis cineva niste banutzi in el.
Eu am mai incercat si astazi sa discut cu cateva persoane despre el,iar una din ele a zis ca i-a trimis un mail lui Nicolae cu numarul fundatiei lui Dan Voiculescu,dupa ce in prealabil s-a vorbit despre el acolo.
Eu mi-as fi dorit,sincera sa fiu,ca acesti oameni sa discute intai cu reporterul care probabil ar fi expus problema mai bine decat el,dar,cam asta s-a putut face.
Nu stiu daca se va concretiza ceva,insa trebuie batut la cat mai multe usi posibil.
De asta va rog si pe voi sa incercati sa imi dati niste contacte de la biserici,manastiri,fundatii care s-ar putea implica si sa le scriu despre situatia lui.

kiralina 08.07.2010 19:25:17

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 266838)

Asa e,sunt f f f imatura.si tanara.am...5 ani.dar nici tu nu stai very well,de vreme ce crezi ca daca un om scrie ca se roaga ptr cineva,se lauda.la umanitare ar trebui sa fie plin de :''ma rog ptr tine'',ptr a da curaj.cand toti tac si fac,din smerenie,cam pare ca nu e nimeni acasa,ca sunt indiferenti si te intrebi daca chiar esti pe un forum crestin....TE apuca deznadejdea.

heaven 09.07.2010 07:02:11

Va rog,nu va mai certati...
Asta este,nu poti forta pe nimeni sa ajute pe careva daca nu simte,iar cine are aceasta deschidere o va face.
Eu mai preocupata sunt sa gasesc solutii,relatii,contacte catre care sa pot scrie despre situatia lui.
Imi este imposibil sa cred ca pe un forum crestin-ortodox unde activeaza atatea persoane nimeni nu are idee despre astfel de contacte.
Va rog,totusi,sa va mai ganditi sa imi dati si mie niste sugestii in acest sens.
Multumesc totodata celor care s-au implicat cu ce si cat au putut pentru Nicolae,insa au dorit sa ramana anonimi!

Pelerinul 09.07.2010 10:51:04

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 267317)
Da,contul este bun.Chiar ieri a trimis cineva niste banutzi in el.
Eu am mai incercat si astazi sa discut cu cateva persoane despre el,iar una din ele a zis ca i-a trimis un mail lui Nicolae cu numarul fundatiei lui Dan Voiculescu,dupa ce in prealabil s-a vorbit despre el acolo.
Eu mi-as fi dorit,sincera sa fiu,ca acesti oameni sa discute intai cu reporterul care probabil ar fi expus problema mai bine decat el,dar,cam asta s-a putut face.
Nu stiu daca se va concretiza ceva,insa trebuie batut la cat mai multe usi posibil.
De asta va rog si pe voi sa incercati sa imi dati niste contacte de la biserici,manastiri,fundatii care s-ar putea implica si sa le scriu despre situatia lui.

Nu cred ca o fundatie este solutia, desi Doamne ajuta sa fie una receptiva! Eu am lucrat mai demult la o fundatie unde primeam zeci, chair sute de scrisori zilnice cu cazuri care mai de care mai socante. Ce alegi intre o fetita desfigurata cu 3 luni de a trai, o mama bolnava de leucemie care are nevoie de transplat urgent si o persoana care nu are adapost? Deveneam aproape imun, un caz fericit era cel in care cineva avea cancer/leucemie si mai avea o gramada de trait...cam 2 ani.
Vreau sa zic ca fundatiile sunt asaltate de cereri si, din pacate, multe din persoanele ce solicita ajutorul sunt dubioase si se dovedesc a fi un esec ajutorul pe care il primesc.
Am mai incercat anul trecut sa obtin o finantare pentru cineva cu o operatie, si in cel mai bun caz mi s-a trantit usa in nas politicos.
Eu as merge pe calea Bisericii pentru ca, sa analizam pragmatic:nu are o familie in intretinere si nici nu este bolnav in faza terminala; iar in acest sens o parohie s-ar putea ocupa de el cu un loc unde sa se adaposteasca si sa ajute la treburi cotidiene din parohie,mai ales ca este tanar, iar eventual sa primeasca si niste banuti pentru asta.
In concluzie cred ca solutia mai simpla ar fi de a vorbi la o Biserica din apropiere.

Pelerinul 09.07.2010 10:53:10

Citat:

În prealabil postat de kiralina (Post 267382)
Asa e,sunt f f f imatura.si tanara.am...5 ani.dar nici tu nu stai very well,de vreme ce crezi ca daca un om scrie ca se roaga ptr cineva,se lauda.la umanitare ar trebui sa fie plin de :''ma rog ptr tine'',ptr a da curaj.cand toti tac si fac,din smerenie,cam pare ca nu e nimeni acasa,ca sunt indiferenti si te intrebi daca chiar esti pe un forum crestin....TE apuca deznadejdea.

E bine ca ne-am insusit smerenia iar duhul maniei sta departe de noi

heaven 10.07.2010 07:32:16

Citat:

În prealabil postat de Pelerinul (Post 267498)
Nu cred ca o fundatie este solutia, desi Doamne ajuta sa fie una receptiva! Eu am lucrat mai demult la o fundatie unde primeam zeci, chair sute de scrisori zilnice cu cazuri care mai de care mai socante. Ce alegi intre o fetita desfigurata cu 3 luni de a trai, o mama bolnava de leucemie care are nevoie de transplat urgent si o persoana care nu are adapost? Deveneam aproape imun, un caz fericit era cel in care cineva avea cancer/leucemie si mai avea o gramada de trait...cam 2 ani.
Vreau sa zic ca fundatiile sunt asaltate de cereri si, din pacate, multe din persoanele ce solicita ajutorul sunt dubioase si se dovedesc a fi un esec ajutorul pe care il primesc.
Am mai incercat anul trecut sa obtin o finantare pentru cineva cu o operatie, si in cel mai bun caz mi s-a trantit usa in nas politicos.
Eu as merge pe calea Bisericii pentru ca, sa analizam pragmatic:nu are o familie in intretinere si nici nu este bolnav in faza terminala; iar in acest sens o parohie s-ar putea ocupa de el cu un loc unde sa se adaposteasca si sa ajute la treburi cotidiene din parohie,mai ales ca este tanar, iar eventual sa primeasca si niste banuti pentru asta.
In concluzie cred ca solutia mai simpla ar fi de a vorbi la o Biserica din apropiere.

Ma gandesc ca ai dreptate in privinta fundatiilor,insa trebuie incercat...niciodata nu poti sti de unde se deschide o usa.
M-am gandit si la varianta cu biserica,dar nu stiu unde ar putea fi primit,de asta aveam nevoie de niste recomandari.
Nu pot veni eu pur si simplu sa ma duc la Manastirea Sinaia,spre exemplu,sa ii rog sa primeasca sa stea acolo ca nu are unde locui.Nu ma cunoaste nimeni si ca el sunt multi altii pe strazi.Mi-ar trebui cineva care sa puna o vorba buna.

MariS_ 10.07.2010 15:51:59

Draga heaven,
vin si eu cu o idee, macar atat sa fac pe langa efortul tau admirabil.
Daca baiatul tot e talentat la poezii si povestiri, de ce n-ar fi angajat
de un ziar (local?) sa publice acolo din poeziile sale sau mici povestiri
din copilaria sa, sau reportaje de pe strada, ma rog, orice se cere
in ziarul respectiv. Iar cu cazarea cred ca la o parohie ar fi mai bine
si ar putea avea si al doilea salar lucrand si la acea parohie. Din pacate
n-am relatii de niciun fel, mi-am simplificat viata la maxim si n-am mai
pastrat nicio relatie in lumea "buna", asa ca, din pacate, nu te pot
ajuta mai mult.
Poate gasesti vreun reporter inimos care sa faca un pic de "valva"
in Sinaia si sa sensibilizeze pe localnici.
Har, smerenie si jertfa de sine.

LapetiteMoc 10.07.2010 19:32:46

sa fim realisti

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 267973)
Draga heaven,
vin si eu cu o idee, macar atat sa fac pe langa efortul tau admirabil.
Daca baiatul tot e talentat la poezii si povestiri, de ce n-ar fi angajat
de un ziar (local?) sa publice acolo din poeziile sale sau mici povestiri
din copilaria sa, sau reportaje de pe strada, ma rog, orice se cere
in ziarul respectiv. Iar cu cazarea cred ca la o parohie ar fi mai bine
si ar putea avea si al doilea salar lucrand si la acea parohie. Din pacate
n-am relatii de niciun fel, mi-am simplificat viata la maxim si n-am mai
pastrat nicio relatie in lumea "buna", asa ca, din pacate, nu te pot
ajuta mai mult.
Poate gasesti vreun reporter inimos care sa faca un pic de "valva"
in Sinaia si sa sensibilizeze pe localnici.
Har, smerenie si jertfa de sine.

Ideea aceasta ramane cu siguranta doar o idee.
1. O revista, oricare ar fi aceea, NU PLATESTE NICIODATA colaborarile cu texte literare. Si stiu ce spun. Asa se fac revistele literare sau culturale in Romania, cu participarea benevola a creatorilor, criticilor etc., exclusiv de "amorul artei", ca sa folosesc o expresie mult vehiculata.

2. Pentru a lucra ca redactor la un ziar, la un saptamanal sau la o revista, trebuie sa aiba studii apropiate domeniului - minimum bacalaureat obtinut pe filiera filologie, stiinte umane si sociale. Nu stiu ce studii are Nicolae.

Trebuie sa aflam ce studii are, pe care sa le poata dovedi, ce stie sa faca pentru a avea o orientare spre un sector.

Doamne ajuta!

heaven 11.07.2010 07:47:33

Va multumesc pentru raspunsuri si celor care mi-au dat cateva sugestii pe privat!
Orice idee este binevenita.
MariS,iti multumesc,insa deocamdata nu am reusit sa depun nici un efort admirabil,mai mult de acela ca am mai incercat sa scriu si sa vorbesc in dreapta si stanga pentru el.
Am vorbit si cu prietenul meu care mi-a spus ca cel mai indicat este sa il vedem intai si sa discutam cu el,ca apoi sa ne formam o parere si sa stim ce vorbim mai departe.
Cel mai probabil saptamana asta ce urmeaza voi ajunge sa discut cu baiatul.
Va tin la curent oricum si multumesc inca o data pentru suportul moral! :*

heaven 19.07.2010 09:12:05

Buna dimineatza,dragi utilizatori ai acestui forum!
Ieri la amiaza m-am hotarat sa merg singurica sa vorbesc cu Nicolae,pentru ca prietenul meu era prins cu niste probleme si nu stiam pe nimeni altcineva sa fie dispus sa vina cu mine la o astfel de intrevedere.
L-am sunat inainte si i-am spus sa vina in parcul Postei Sinaia,il asteptam acolo pe o banca.
A venit destul de repede si l-am vazut cum la un moment dat s-a oprit (l-am recunoscut din pozele de pe internet),apoi incepuse sa zambeasca ca un soare si s-a apropiat incet cu o amestecatura de prudenta,dar si speranta in acelasi timp.
E mititel de statura,slabutz,aparent un om matur,dar dincolo de care se vede limpede baiatul suferind,temator si totodata cu o speranta copilareasca in ochi.
Am facut cunostinta,l-am poftit sa ia loc langa mine pe banca si am vrut sa aflu de la el personal cam ce isi doreste.
I-am spus ca suntem cateva persoane care ne-am dori sa incercam sa facem ceva pentru el,ca nu ii pot promite marea cu sarea pentru ca nu depinde doar de noi,insa pentru asta trebuie sa cunoastem mai multe.
Trebuie sa spun ca mai mult eu am vorbit,pentru ca mi s-a parut destul de timid,saracul,insa am reusit sa aflu de la el faptul ca are pregatire ca zidar si tamplar,mai ales la cea din urma fiind mai priceput.La intrebarea mea daca si-ar dori sa stea pe langa o manastire sa ii ajute pe fratii de acolo mi-a spus ca da si ca ar putea sa ii ajute cu orice i-ar cere,ca el face orice.Spera ca si vreo fundatie l-ar putea ajuta.
A trebuit sa ii explic,desi am citit dezamagirea in ochii lui,ca nu toate aceste fundatii vor oferi un ajutor real,dar ca noi vom bate la cat mai multe usi posibile pentru el.
Trebuia sa ii spun aceste lucruri pentru ca nu imi place sa dau sperante false si ulterior sa fie dezamagit.
Tragea deasemenea nadejde sa ii ofere cineva un loc de munca,asta mi-a spus ca isi doreste tare mult inainte de orice si bineinteles un acoperis cat de cat deasupra capului pentru ca aici unde locuieste,in vila aflata in constructie,proprietarul nu stie de existenta lui si a aflat din niste zvonuri faptul ca acesta a pierdut vila,aceasta fiind revendicata de catre o alta persoana.
Am intrebat de existenta vreunor alte cunostinte,rude care ar putea pune macar o vorba pentru el,insa mi-a spus ca nu are asa ceva,decat matusa din Bucuresti cu care este in relatii bune,dar care nu il mai poate ajuta cu nimic pentru ca are copilul casatorit si un nepotel,stand toti in acelasi apartament.
I-am spus sa se gandeasca la ce lucruri ar avea el nevoie pentru uz personal in afara de haine,pantofi (avea,bietul de el in picioare o pereche de adidasi jerpeliti ca vai de ei!),care oricum sunt foarte necesare chiar si pentru o prezenta rezonabila in cazul in care cineva si-ar dori sa ii ofere un loc de munca si i-am spus sa imi trimita pe email o lista cu acestea,precum si cu masurile pe care le poarta la incaltaminte si haine,ca sa stim ce am putea strange pentru el.Ma gandesc ca in cursul zilei de astazi ar trebui sa primesc raspunsul de la el.
L-am intrebat,deasemenea daca este sanatos,in caz contrar sa incerc sa ii fac rost si de ceva medicamente,insa mi-a spus ca nu este cazul,ca nu are vreo problema de acest fel.
Ca si concluzie,Nicolae este un copil,cel putin eu asa l-am vazut,chiar daca are 30 de ani cu traume adanci sapate in suflet,care i se citesc pe chip,in neincrederea pe care o are fata de semeni,dar dincolo de care am perceput o mare vointa si sete de autodepasire si de o sansa care sa ii dea aripile sa poata zbura catre acea viata mai buna pentru care,probabil se roaga el in fiecare seara la iconita care ii este atat de draga.
Ce va tine omeneste posibil de mine voi face pentru acest baiat,voi posta in momentul in care voi primi raspunsul pe mail de la el lucrusoarele de care ar avea nevoie si mai departe pot doar sa imi doresc ca Dumnezeu sa deschida usile si sufletele oamenilor pentru ca acest suflet mult prea chinuit sa aiba parte in sfarsit de o soarta mai buna!

forfota 19.07.2010 13:28:51

Asadar trebuie gasita o Manastire pentru Nicolae.

Doamne ajuta!

heaven 19.07.2010 15:02:13

Citat:

În prealabil postat de forfota (Post 270206)
Asadar trebuie gasita o Manastire pentru Nicolae.

Doamne ajuta!

Da,draga Forfota,o manastire ar fi ideala din punctul meu de vedere.Mi-a spus ca e dispus sa ii ajute si sa munceasca orice pentru frati.
Acum cateva minute am primit si un mail de la el si mi-a spus ca isi doreste doar atat: "niste tricouri si niste camasi cu buzunare in care sa isi poata tine actele" si ca la pantofi poarta masura 42.
La haine nu a stiut sa imi spuna,insa eu l-am vazut si nu stiu daca are 1.70 inaltime si este destul de slabut.
Mi-a multumit din inima ca vreau sa il ajut (am uitat sa va spun ca e un baiat tare politicos!) si a incheiat cu "Doamne ajuta!"
M-a rugat ca cei care doresc sa ii trimita un pachet,pot sa o faca la doamna de la un chiosc de ziare din Sinaia,care l-a mai ajutat pe el.
Personal voi incerca sa vorbesc peste tot unde ma va indrepta Dumnezeu si sa strang pentru el ceva haine si mai ales niste incaltari,ca ce avea el in picioare erau destul de vechi si rupte si va rog si pe voi,daca va puteti implica cu ceva....poate aveti niste incaltari si haine barbatesti care nu mai sunt purtate,dar inca in stare buna si ar putea fi trimise sau daca ati putea pune o vorba pe langa un parinte sau vreun un om cu mai multa influenta care ne-ar putea deschide o usa pentru Nicolae,ar fi minunat!Va multumesc si sa ne calauzeasca Dumnezeu pasii si gandurile pentru el!

Pelerinul 19.07.2010 15:27:25

Heaven, jos palaria pentru tot demersul tau! :)
Tu din ce oras esti? Poti posta adresa unde ar putea primi Nicolae eventuale pachete?

heaven 19.07.2010 16:12:53

Citat:

În prealabil postat de Pelerinul (Post 270235)
Heaven, jos palaria pentru tot demersul tau! :)
Tu din ce oras esti? Poti posta adresa unde ar putea primi Nicolae eventuale pachete?

Multumesc,Pelerinule :1:,dar inca nu am rezolvat nimic...sper sa ne ajute Dumnezeu la toti care ne implicam sa reusim sa il ajutam!
Ai facut foarte bine ca mi-ai adus in atentie adresa respectiva,pentru ca nu mentionasem nimic despre acest lucru:o voi trimite pe privat oricarei persoane care mi-o va solicita pentru a-i trimite un ajutor lui Nicolae,precum si numarul de telefon al doamnei respective.
Chiar sa il pun asa pe forum nu o sa pot,pentru ca am mai avut niste experiente trecute la niste cazuri (pe un alt forum despre animalutze) in care am dat numarul unui medic si bietul om a fost bombardat cu telefoane de o gramada de persoane,unele neavand nici o treaba sau interes sa ajute in cazul respectiv,ci doar sa se afle in treaba,probabil.
Dar,fara problema,cine doreste sa ajute imi scrie pe privat si dau toate datele doamnei respective.

heaven 20.07.2010 09:46:39

Mai doresc sa fac o mentiune: pentru vizitatorii formului care nu sunt inregistrati,dar poate ar dori sa il ajute pe Nicolae,pot sa imi trimita mail pe adresa gabrielasnow@yahoo.com si le voi da toate datele de care au nevoie.

icamilin 21.07.2010 11:30:31

Rugaciune pentru poetul din gara Sinaia!

1 atașament(e)
Va indemn sa-l pomeniti pe tanarul Nicolae in rugaciunile voastre, pentru a-l ajuta macar cu un gand bun, cu o rugaciune ! Nadajduiesc ca bunul Dumnezeu se va milostivi de el in urma rugaciunilor noastre ! Toata viata a fost singur, parasit, uitat de parinti, fara prieteni, fara adapost, fara bani, fara ca cineva sa-i adreseze o vorba buna! Doamne ajuta!

" Nu incetati a va ruga, pentru ca prin rugaciunile voastre, pacatosii sa castige iertare, saracii ajutor, intristatii mangaiere, bolnavii sanatate, cei slabi la minte intelepciune, cei turburati liniste, cei asupriti ocrotire, si toti impreuna Darul lui Dumnezeu spre folosul cel sufetesc, in marirea lui Dumnezeu, Celui in Treime laudat, Caruia I Se cuvine onoare si inchinare in veci. Amin! "

heaven 22.07.2010 07:21:45

Mii de multumiri doamnei din Iasi care doreste sa il ajute pe Nicolae!Dumnezeu sa va rasplateasca!
PS:Toate datele vi le-am dat intr-un reply la e-mailul pe care mi l-ati trimis.

heaven 23.07.2010 08:06:58

M-a sunat ieri Nicolae...era foarte bucuros ca doamna din Iasi i-a trimis niste banutzi in cont.
Sper ca saptamana viitoare sa se stranga si ceva hainutze si alte lucrusoare necesare pentru el.
In rest,s-a mai scris la niste fundatii,dar inca nu am primit nici un raspuns.Facem apel pentru cei care ne-ar putea lumina sau indruma catre niste persoane ce l-ar putea ajuta.Multumim din inima!

heaven 03.08.2010 08:52:43

Am reusit acum doua zile sa ii fac rost lui Nicolae,de la niste oameni inimosi de niste hainutze si incaltaminte.
Am vrut sa i le duc,insa m-a rugat,saracul,sa le mai tin la mine pentru ca va fi dat afara din vila in constructie in care se adapostea acum si va trebui sa isi gaseasca alt loc unde sa se adaposteasca.
De la fundatiile la care s-a scris,inca nici un raspuns,insa vom mai incerca.

zoridezi 17.08.2010 12:13:53

Ce frumos din partea ta Heaven! Ai un suflet superb! Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate :6:

heaven 18.08.2010 08:30:49

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 278512)
Ce frumos din partea ta Heaven! Ai un suflet superb! Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate :6:

Multumesc draga Zoridezi,insa eu am facut mult prea putin din ce mi-as fi dorit sa reusesc.
O sa mai incerc sa vorbesc pentru el la niste fundatii si manastiri.
Din pacate,Nicolae se afla in momentul de fata in aceasi situatie ingrata de a nu avea unde sa se adaposteasca,pentru ca nu a gasit o alta vila.Hainutzele bineinteles ca i le tin pana la momentul in care imi va spune sa i le dau.
In rest,Dumnezeu sa ne lumineze mintile sa gasim usile potrivite la care sa batem...

anika12 23.08.2010 23:45:08

Cum o mai duce poetul nostru???

heaven 21.09.2010 18:14:49

Saptamana trecuta am reusit sa ma intalnesc cu Nicolae si a primit cele cateva hainutze si incaltari pe care am reusit sa le strangem pentru el.
Sunt cateva persoane care incearca sa gaseasca o portita pentru el,in sensul de a-i face rost un acoperis deasupra capului si un loc de munca,insa pana acum am reusit sa obtinem niste promisiuni care nu s-au concretizat,din pacate...
Inca mai cautam,mai ales ca se anunta o iarna cumplita pe care nu ne-am dori sa o petreaca tot intr-o vila parasita,tremurand de frig si singur.
Multumesc totodata celor care mi-ati scris pe privat incercand fiecare dupa priceperea sa sa dati un sfat,o sugestie,toate sunt binevenite si mai ales ca stim ca niste oameni cu suflet se gandesc la acest nefericit al sortii!
Maine am inteles ca va veni in Sinaia reporterul de la Formula As care a scris primul articol despre el si va face un reportaj ce va urma a fi difuzat pe unul din posturile nationale (tvr),inclusiv pe TVR International.Va voi anunta cand anume va fi difuzat reportajul pentru ca sa puteti sa il urmariti.
In rest,ne ramane sa ne luptam in continuare sa gasim o solutie,insa e clar ca avem nevoie de ajutor,e nevoie sa se bata la cat mai multe usi pentru el,pentru ca doar unindu-ne putem sa il ajutam pe acest frate al nostru batut de soarta.
Revin cu vesti,Doamne ajuta!

heaven 23.09.2010 13:13:24

Acum putina vreme am discutat cu Nicolae si m-a rugat daca mai pot sa ii fac rost de niste hainutze mai groase si incaltari care sa ii fie de folos pentru iarna.
Eu sper la mai mult de atat,adica la un acoperis,insa aici depinde si de ce va vrea Dumnezeu,insa macar,pana una alta cu cele de mai sus sa incercam sa il ajutam.
O zi minunata va doresc si multumiri inca o data celor care cu gandul si fapta incercati sa il ajutati pe Nicolae!

Adriana Cluj 24.09.2010 15:01:43

Citat:

În prealabil postat de Pelerinul (Post 257166)
Poetul din gara Sinaia

Il cheama ...............

Dureroasa si dramatica viata... Impresionante curajul si taria lui de caracter.
Iar tie, celui care i-ai facut cunoscuta povestea, iti aduc laude si pentru modul in care ai relatat-o. Realmente ai talent la scris.

heaven 25.09.2010 10:30:44

Ma tot gandesc sa incerc sa discut cu parintele Tanase de la Valea Plopului,inca nu am reusit sa gasesc un contact de-al dansului,poate ma puteti ajuta in acest sens.Ma refer la telefon,pentru ca mailuri a trimis o cunostinta de-a mea si nu a primit vreun raspuns.
La fel,poate aveti idee de vreun loc similar unde am putea cere ajutor pentru Nicolae.
Va multumesc frumos!

Miha-anca 25.09.2010 16:53:23

Astazi este ziua lui Nicolae: implineste frumoasa varsta de 33 ani.
LA MULTI ANI, Nicolae! Multa sanatate, bucurii si rezolvarea problemelor tale, iti doresc din tot sufletul.

icamilin 25.09.2010 20:39:26

La multi ani!

3 atașament(e)
Draga Nicusor! Ma bucur din suflet sa aflu ca azi e ziua ta nastere. Cu aceasta ocazie iti doresc din suflet multa sanatate, pace-n suflet, impliniriea tuturor dorintelor tale, sa ajungi sa-ti publici toate poeziile, sa-ti gasesti un camin, sa capeti o slujba, sa te poti integra in aceasta societate.
Fii tare , nadajduieste ca bunul Dumnezeu va avea grija de tine si va face sa rasara soarele si pe strada ta. Iti doresc traditionala urare de : LA MULTI ANI! alaturi de un mesaj pe care l-am primit si eu ceva timp in urma:

" Un zambet nu costa nimic, dar poate face mult bine, te odihneste cand esti obosit, te mangaie cand esti intristat, te imbarbateaza cand esti descurajat.
Zambetul nu este dat cu forta si nu se fura, el are valoare cand este daruit din inima.
Zambeste in orice incercare si sufletul tau va ramane mereu tanar!
Sa ai o zi binecuvantata! Cu mult drag, icamilin

heaven 26.09.2010 08:20:07

"La Multi Ani!" draga Nicolae...chiar nu am stiut ca ieri era ziua lui.
O sa ii trimit oricum si un mesaj pe telefon.Sa ii ajute Dumnezeu sa isi gaseasca si el drumul si stabilitatea in viata!

http://i44.photobucket.com/albums/f1...ay_AngelJJ.gif

dorinastoica14 26.09.2010 13:58:16

1 atașament(e)
Nu te cunosc Nicolae personal, dar am citit despre tine. Să știi că sunt mulți oameni care te iubesc și care se gândesc la tine.Dumezeu și Maicuța Domnului să te apere și să te ajute să-ți faci un rost în viață.
Și pentru-că nu am altceva a-ți dărui iată în dar o tufă de trandafiri tomnaticii din grădina mea.
LA MULȚI ANI !
Dorina

Miha-anca 15.10.2010 16:18:28

Ieri am dat peste mai multe anunturi cu recrutari pentru munca in strainatate. Cine stie, poate se va gasi ceva si pentru poetul nostru.
Din cate stiu se apropie recolta de citrice in Spania. Ah, si cand ma gandesc ce cald este acum acolo, in vreme ce aici se lasa frigul tot mai mult... Cu ajutorul lui Dumnezeu inainte!

http://netjobs.ro/cv-premium

http://netjobs.ro/locuridemunca-jobu...are-30520.html

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:17:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.