![]() |
Citat:
|
Citat:
In plus, acele invataturi referitoare la mancaruri sunt tot mai mult apreciate de medicina moderna. Iar cei care isi respecta trupul ("templul Duhului Sfant") si urmeaza acele invataturi, consumand numai ceea ce Dumnezeu a spus (de la inceput) ca este curat au o sanatate mai buna si o viata mai lunga si de calitate. Acest lucru a fost observat in urma unor studii facute de unele universitati si de National Geographic. Vedeti acest documentar interesant:http://www.revelatia.ro/docs/the_adventists.html (tradus in limba romana). Credeti ca este valabil doar pentru altii sa traiasca sanatos avand incredere in invataturile Sfintei Scripturi? Citat:
|
Vezi-ți de treabă !
Da cine-i national geograficu ăsta ? Cel care ne-a ”revelat” ”evanghelia” lui Iuda, nu ?
|
Citat:
|
Citat:
|
Este o traditie pagana,sacrificiile umane sau animale erau aduse ca ofranda zeilor,iar cine este cu adevarat crestin nu poate face varsare de sange in numele Domnului.Hristos nu a cerut vreodata astfel de sacrificii,ci a spus "Mila voiesc,iar nu jertfa!" ,asa ca cei care tin inca aceste practici de un barbarism iesit din comun si in mijlocul postului,ar fi bine sa isi cerceteze constiinta si sa se intrebe pe cine si ce sarbatoresc ei de fapt pe 25 decembrie ...
|
carnea te imbolnaveste de cancer
Este o traditie pagana,sacrificiile umane sau animale erau aduse ca ofranda zeilor,iar cine este cu adevarat crestin nu poate face varsare de sange in numele Domnului.Hristos nu a cerut vreodata astfel de sacrificii,ci a spus "Mila voiesc,iar nu jertfa!" ,asa ca cei care tin inca aceste practici de un barbarism iesit din comun si in mijlocul postului,ar fi bine sa isi cerceteze constiinta si sa se intrebe pe cine si ce sarbatoresc ei de fapt pe 25 decembrie ...
|
Citat:
Inventii traditionale si sacrificii in numele unei credinte adevarate care lipseste din noi;insa fiind cu superstitiile la zi zambim multumiti ca am fost"crestini"si anul asta,ca am tinut traditia"bisericii"si am mancat porc de Craciun si miel de Paste-in multe cazuri,la romani aceste obiceiuri tinand loc de spovedit si de Impartasit! Carnea porcului este asemanatoare cu cea a omului-la concluzia asta au ajuns oamenii de stiinta,care lucreaza acum la experiente de compatibilitate intre organe de porc grefate in organismal uman. Sa nu mai vb ca este o carne toxica,greu de metabolizat pt bila si ficat(cea mai grasa).Cunoasc familii intregi a caror organism are o hiba in a procesa aceasta carne si toti sfarsesc in convulsii si crize de bila,care-i pune la pat pt vreo zi-doua. Daca era atat de buna si de sanatoasa de ce este contraindicata de medici copiilor,oamenilor cu diverse afectiuni sau batranilor?? |
Citat:
Gustul nu intra in discutie aici,si eu am o adictie bolnavicioasa pt sare si condimente ,ceea ce nu aduce nici un argument in favoarea sarii si a condimentelor iuti. |
As vrea totusi o lamurire in privinta acestor versete:
15. Caci iata, Domnul vine intr-un foc, si carele Lui sunt ca un vartej; Isi preface mania intr-un jaratic, si amenintarile, in flacari de foc. 16. Caci cu foc Isi aduce Domnul la indeplinire judecatile, si cu sabia Lui pedepseste pe oricine; si cei ucisi de Domnul vor fi multi la numar. 17. Cei ce se sfintesc si se curata in gradini, mergand unul cate unul in mijlocul celor ce mananca si carne de porc, si soareci, si alte lucruri uracioase, toti aceia vor pieri - zice Domnul. Isaia 66 15-17 Si o intrebare...unde in Biblie este scris ca Dumnezeu a curatit prin Cuvantul Sau animalele care au fost numite necurate inca de pe vremea lui Noe? |
Dar oare de ce-or fi existand porcii pe lumea asta? Ce-ar trebui sa facem cu ei? Vaca, oaia, capra, gaina ne dau ceva, deci ne putem folosi de ele si fara sa le mancam, daca nu vrem, dar porcul?
Daca nu trebuie mancat atunci de ce exista? |
Citat:
Dupa socoteala dvs simpla,ar trebui sa mancam si viermii,cainii,pisicile,sobolanii,serpii si absolut tot ce exista...altfel de ce exista nu? |
Povestea asta cu mâncatul și nemâncatul de carne este ca cea cu brazii de Crăciun - să-i tăiem sau nu??!
Putem să stăm de vorbă toata vara pe tema asta... sau până ne apucă Crăciunul ! :) |
Citat:
Si cu brazii de craciun la fel, este un obicei pagan "botezat" crestineste. |
Dragule drăguțule...
Viața, adică învățătura ortodoxă, nu aruncă apriori nimic la gunoi. Păgân, nepăgân, ceea ce este bun este adoptat și adaptat creștinește. |
Citat:
b) Noi nu sacrificam porci din motive religioase. Noi sacrificam ca e Craciunul si am stabilit ca e o ocazie buna sa taiem un porc. Porcinele nu sunt in Canon. |
Citat:
Nu vad ceva bun in bradul de craciun, iepurasul de paste, ouale de paste...nu vad cu ce-l slavesc pe Dumnezeu cu ce ma ajuta bradul de craciun in a-L lauda pe Domnul sau un ou de paste sau iepurele de paste... |
Citat:
Intrebare, de ce s-au facut studii pe adventisti, si nu pe evrei sau musulmani? |
Citat:
|
Noi nu mai tinem Legea VEche. De ce o tot fluturam cand nu mai e valabila?
Apoi, oamenii inainte de potop nu mancau carne deloc. Numai dupa potop Dumnezeu i-a zis lui Noe sa manance carne. Numai dupa potop se pomeneste de vin. |
Citat:
4. il impodobeste cu argint si aur, si ei il tintuiesc cu cuie si ciocane ca sa nu se clatine. Ieremia 10:3-4 |
Citat:
Da, carne din animalele curate, nu din cele necurate din care au fost luate numai o pereche.Tine cont ca Dumnezeu e acelasi ieri azi si in veci. Inca ceva, pe vremea lui Noe nu era nici evreu nici lege. |
Citat:
Unde se sfarseste legea lui Dumnezeu si incepe cea strict mozaica? |
Citat:
|
Citat:
În prealabil postat de Yasmina Dupa socoteala dvs simpla,ar trebui sa mancam si viermii,cainii,pisicile,sobolanii,serpii si absolut tot ce exista...altfel de ce exista nu? In primul rand era o intrebare si nu o afirmatie. In al doilea rand, dupa cum probabil va puteti da seama, era vorba despre un animal domestic pe care omul il creste si care, dupa parerea mea, nu poate avea un alt rol, nu poti sa zici ca te poti folosi in alt fel de acest animal. Cainii su pisicile au rolul lor, salbaticiunile, insectele, viermii la fel (nu ca unii n-ar manca si din astea...). In fine, poate intelege cineva intrebarea mea exact asa cum am pus-o si imi si raspunde. Multumesc! Doamne ajuta! |
Citat:
E un dublu standard. Nu poti spune ca legile kosher(care oricum banuiesc ca le respectati selectiv, doar daca nu aveti un borcan cu un anumit tip de sare in dulap si toate cele) se aplica, dar interdictia la somn si fructele de mare, sau imbracamintea din 2 fibre, sau oricare din cele 613 legi, nu, fiindca asa consideram noi. Dar hai sa vedem ce considerau si considera evreii ca trebuie sa respecte non-evreii: http://en.wikipedia.org/wiki/Seven_Laws_of_Noah |
Citat:
|
Iar voi adventistii luati doar ce va place, mancarurile curate/necurate, zeciuiala, decalogul si cam atat.
Pe ce criteriu faceti selectia? Dupa ce a spus Ellen White ca trebuie. Daca va punea EllenWhite sa va taiati imprejur, o faceati si pe asta, gaseati o interpetare "Scripturistica" care sa "demonstreze" ca e foarte legitim pentru crestini sa faca asta. |
Citat:
O carte buna (Sf. Scriptura) parcursa cu o logica stramba (eretica) este o carte care nu mantuieste ci duce spre pierzare. Chiar Sf. Scriptura spune asta, ca multi o talmacesc spre a lor pierzare. Sau cum spunea par. Arsenie Boca: "In ziua de azi vezi multi calatori la Iad cu Biblia in mana". |
Citat:
Mă scuzați, continuați.:77: |
Citat:
Despre asta ce parere ai? |
Citat:
Biserica s-a pronuntat inca de la primul ei Conciliu asupra abrogarii interdictiei carnii de porc. A fost chiar subiectul primei discordii teologice, de unii numita "controversa iudeo-crestina" si motivul principal al reunirii in Conciliu a primilor episcopi. Deci, avem un subiect transat. Ca unii vor sa dezgroape mortii, e altceva. Dimpotriva, in chestiunea "necuratiei femeii" nu avem pronuntare magisteriala. |
Indicat ar fi sa ti-l faci animalut de companie
Citat:
UITE AICI VITAMINA CARE ESTI TU : http://www.animalzoo.ro/ce-vei-afla-...ci-o-friptura/ |
Citat:
Mai ales cand se vb despre "vitaminele" unice din carnea de porc... Care or fi acelea ca nu mai pot de curiozitate? Oare de ce cei mai longevivi oameni si mai sanatosi nici nu pun asa ceva in corpul lor? Sa te imbolnavesti pt ca nu mananci porc? Mai degraba te imbolnavesti fiinda il mananci! Ultima data am mancat porc in 2009 cand o portie de cotlet mi-a blocat caile biliare (indigestie); practic am fost nefunctionala timp de 2-3 zile,la pat ,nu puteam inghiti nici apa,cu dureri abdominale atroce. |
Sunt anumite persoane, a caror organism pur si simplu nu poate tolera carnea de porc, sau persoane care- dar asta e bine de facut numai la recomandarea medicului, nu fiecare dupa cum crede de cuviinta- trebuie sa tina un anumit regim alimentar.
Pentru aceste persoane consumul carnii de porc poate fi daunator. Insa pentru un om care nu are astfel de restrictii si contraindicatii medicale, consumul carnii de porc (dar moderat, nu in exces), nu are de ce sa faca vreun rau! |
Citat:
Iar o asemenea întâmplare se lasă-n 99,99% din cazuri ori cu cuțit, ori cu laparoscop. |
Opriți păcătuirea și uciderea fraților!
Ar fi +bine să nu mai mîncăm deloc niciun fel de carne pentru a-L asculta pe Dom. Iisus Hristos și Evanghelia Lui din mai multe motive:
-toate animalele și peștii și toate ființele și vietățile sunt frați cu noi și nu e frumos să le luăm cu forța casele ca să le mîncăm sau să le violăm (zice și în legea nr.10 scrisă pe tablele legii date lui Moise: să nu rîvnești la casa aproapelui tău) -nu e frumos nici să tăiem copacii și pomii ca să ne facem noi mobile și garduri și case și lemne pentru foc, -animalele mari și care au putere mare nu sunt carnivore ci sunt ierbivore: boii, bivolii, bizonii, elefanții, hipopotamii, rinocerii, caii, țapii, berbecii... -toate animalele pot mînca iarbă și fructe și frunze și grîne și legume numai că unele nu vor ci s-au profilat pe crimă devenind fiare... Deci am putea mînca numai ce mîncă ele sau ce i s-a dat omului de mîncare și am fi mult mai sănătoși și cu sufletul mult mai bun. Cînd mînci carne trebuie să-ți regreți tainic păcatele înaintea Domnului pentru ca să nu păcătuiești mîncînd cu trufie și cruzime și lăcomie casa din carne a unui frate al tău mai nevinovat și trebuie să împarți fiilor risipitori flămînzi care s-au întors la Dumnezeu... doar așa e voie să mai mînci carne din ce ai crescut tu dacă jertfești Domnului dar și atunci se poate evita tainic consumul de carne fiindcă predispune organismul la boli și la păcătuire. Deci nu numai porcul e interzis ci orice carne fiindcă practic, mîncînd, tu ești beneficiarul unui act de ''înaltă'' cruzime, faptă neporuncită de Dumnezeu, decît că omul și-a luat dreptul ăsta, s-a privilegiat la crimă cu premeditare și atunci Domnul nu a osîndit ci a îngăduit omului să mai mînce și carne dar nu a poruncit, nu a sfătuit pe om să mînce carne ci l-a sfătuit de foarte multe ori să nu mînce deloc niciun fel de carne, nici măcar cea de pește sau de animale din ape dulci sau marine, nici gîndaci, nici pisici, nici șerpi, șobolani, insecte... nimic nimic, nicio vietate și niciun păcat dacă se poate ca să nu devenim fiare ce adulează răutatea prin păcătuire cu nemiluita! |
Pestii sunt sau nu frati cu noi?
P.S. Repede, ca mi-e o foame de nu se vede om cu persoana!:77: |
Citat:
Nu s-a lasat cu operatie pt ca nu aveam o conditie precedenta in aceasta afectiune si nu abuzam cu grasimile. Imediat dupa,am urmat regim alimentar cu grasimi doar de origine vegetala si ceaiuri. Nu orice se reduce la cutit! |
Citat:
Peste 20 de ani ca la Duma, no sa mai fim cei trei muschetari care il pandeau de Dàrtangnean daca inchite porcul....ci o sa se uite alti la noidaca indraznim.... sa gustam...... Si e bine de stiut, pate ca ne schimbam dieta.... cine stie... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:42:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.