Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Homosexualitatea (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5043)
-   -   derutat (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9796)

gabriela8 17.12.2010 18:39:31

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 313600)
Voi interpretati aiurea Biblia ca sa va justificati fobiile, nu stiti care este originea homosexualitatii, credeti ca totul e cauzat de patimi, credeti ca homosexualitatea se vindeca, mai ales prin rugaciuni, dar considerati ca va pricepeti de minune la acest subiect cand realitatea este cu totul alta. Cauzati o serie de drame prin simplu fapt ca dati sfaturi neavenite. Locul potrivit? Poate pentru "asa nu"!

Mai bine ai cantari sfaturile care le dai! Dumnezeu poate totul!

medusa 17.12.2010 18:40:34

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 314145)

asa este ! El poate alunga duhurile rele care provoaca homosexualitate.

OmuBun 17.12.2010 18:47:40

La Dumnezeu orice e cu putinta.
Totusi marturisirea unui pacat si apoi dorinta de a-l repeta inseamna foarte clar ca acel pacat nu ti-a fost iertat din moment ce tu inca il mai cauti. Cand acel pacat nu va mai aparea nici macar in somn, sau chiar daca apare tentatia, ea este constientizata si inlaturata, atunci putem fi siguri ca Dumnezeu ne-a iertat pacatul marturisit. Altfel e amagire si nu castigam nici un fel de clementa la judecata finala. Poate dimpotriva!

ai2 17.12.2010 20:00:37

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 314145)

Dumnezeu poate totul!? Ce pompos suna! Pana una alta n-a putut sa salveze lumea de pacate decat prin incalcarea uneia din propriile porunci, adica uciderea propriului fiu. Eu as fi avut ceva mai multa imaginatie si cu siguranta as fi putut sa-mi si pun in practica ideile. D-zeu poate totul pentru ca selectati datele intr-un mod bizar. Acolo unde vedeti minuni, D-zeu e mare. Acolo unde ard niste bebelusi D-zeu nu are nicio legatura. Dublu standard salveaza orice zeu! Pot oricand sa-ti "demonstrez" folosind aceleasi argumente ca Zeus poate totul!

mihaila_alin 18.12.2010 10:31:08

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 314166)
Dumnezeu poate totul!? Ce pompos suna! Pana una alta n-a putut sa salveze lumea de pacate decat prin incalcarea uneia din propriile porunci, adica uciderea propriului fiu. Eu as fi avut ceva mai multa imaginatie si cu siguranta as fi putut sa-mi si pun in practica ideile. D-zeu poate totul pentru ca selectati datele intr-un mod bizar. Acolo unde vedeti minuni, D-zeu e mare. Acolo unde ard niste bebelusi D-zeu nu are nicio legatura. Dublu standard salveaza orice zeu! Pot oricand sa-ti "demonstrez" folosind aceleasi argumente ca Zeus poate totul!

de unde esti asa sigur stimate domn,caci Dumnezeu nu are legatura cu moartea bebelusilor,tu sti ce ar putea ajunge niste asemenea bebelus cind vor fi maturi?.este selectia divina mai citeste si tu patericul egiptean, acolo sf.parinti vazatori cu duhul, explica iconomia lui Dumnezeu,care nu ne este dat noua sa o pricepem, mai ales tie.iar referitor la jertfa de pe cruce,care este un lucru maret pt. mintea noastra nu o sa poti pricepe nicicind,din cauza ateismului tau.diavolul si tot iadul, a fost depasit prin jertfa de pe cruce,ca motiv de rascumparare a tot ceia-ce tinea de el.Dumnezeu putea sa o "spuna" si se realiza instantaneu.datorita faptului caci pt. mintuirea neamului omenesc neascultator si nerecunoscator,din care si tu faci parte dinpreuna cu mine,diavolul ne-a cerut luiDumnezeu sa ne cearna,dupa spusa lui Domnul IIsus.mai e nevoie de diavol pina la sfirsitul viacurilor cind se vor incheia socotelile cu el.pe urma te vei convinge.

medusa 18.12.2010 12:53:10

Citat:

Dumnezeu este si drept si conform normelor sale morale, pentru viata trebuie viata, asa ca Iisus a murit pentru noi.

I.Calin 18.12.2010 14:45:32

Citat:

În prealabil postat de sebastian1988 (Post 260729)
Aceste 2 subiecte (gay-ii si religia) nu m-au interesat niciodata deoarece am considerat ca fiecare face ce vrea; asta pana acum.
Acum ceva timp am aflat ca fratele meu este gay si de cand am aflat asta s-au intamplat mai multe lucruri cu mine.

E fratele tău, iartă, nu-l certa și nu cerceta argumentele pro și contra homosexualității! În orice caz, e de rău...
În schimb, tu, văzând greșeala sa, ai o dublă datorie și față de el și față de tine:
1. crede!
2. botează-te (dacă n-ai făcut-o deja);
3. urmează calea lui Hristos (faptele tale vor vădi credința și botezul).

Fii întotdeauna alături de fratele tău!

I.Calin 18.12.2010 14:46:44

Citat:

În prealabil postat de Rearbottoms (Post 309929)
Si chiar presupunand ca exista homosexuali crestini, si le e rusine, si refuza sa aiba vreo relatie cu cineva: pana la urma, oricat ar nega, ei tot homosexuali sunt, dar in mod pasiv.

Nu există homosexuali creștini! Și oricât ar afirma sau ar nega, a fi homosexual e un păcat, adică ceva din afara lui Hristos.

Citat:

În prealabil postat de Rearbottoms (Post 309977)
Nu-ti doresc sa ajungi in situatia de a fi nevoita sa-ti urmezi propriile sfaturi...
In fine, ma las batut.

Bine faci...

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 311528)
Nu inteleg care-i citatul gay din toata povestea asta.

4. Dar mai înainte de a Se culca Ei, sodomenii, locuitorii cetății Sodoma, tot poporul din toate marginile; de la tânăr până la bătrân, au înconjurat casa,
5. Și au chemat afară pe Lot și au zis către el: "Unde sunt Oamenii, Care au intrat să mâie la tine? Scoate-I ca să-I cunoaștem!"

N.B.: să-I cunoaștem = să facem hâța – hâța invers la rame, dar, mai bine, citește câte ceva (de când îți citesc postările, mă întreb dacă unii mai știu să și citească...)

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 312586)
Poate acuma intelegi macar partial de ce sunt ateu.

Pentru că ești luminat ... din profilul teismului. N-ar putea să existe ateism fără teism. Ca să spui „fără” ceva (a teism), asta spre cultura ta generală, trebuie să existe un ceva de care să te dezici.

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 313600)
Voi interpretati aiurea Biblia ca sa va justificati fobiile, nu stiti care este originea homosexualitatii, credeti ca totul e cauzat de patimi, credeti ca homosexualitatea se vindeca, mai ales prin rugaciuni, dar considerati ca va pricepeti de minune la acest subiect cand realitatea este cu totul alta. Cauzati o serie de drame prin simplu fapt ca dati sfaturi neavenite. Locul potrivit? Poate pentru "asa nu"!

Ce bine cu unii care ne lămuresc pe noi, ăștialalți, bigoții, cei ne-scăpații de fobii, care nu știu originea homosexualității... Sunt unii, nene, dăștepți, care pe lângă patimi au și explicații și se pricep de minune la orice subiect și se vindecă fără rugăciuni într-o realitate care nu este ca a noastră. O fi vreo realitate paralelă, adică "realitatea este cu totul alta.", unde nu există (d)rame de hâța-hâța.

Citat:

Dumnezeu poate totul!?

Dacă există vreun Dumnezeu, adică o ființă transcedentală acestei lumi, Creator și ominiscient, omnipotent, e cert că va putea totul.

Citat:

Ce pompos suna!

Pompos ești dumneata și eu, muritori din start, oricând predispuși la un sloi de gheață căzut în cap ''întâmplător" în iarna ce va să vie. Spre deosebire de dumneata, eu nu mă tem. Asta e. Domnul a dat, Domnul a luat, fie numele Domnului binecuvântat!

Pompos? Dragul meu, Dumnezeu nu e pompos, e măreț! Ți-e ciudă? Și lui Lucifer i-a fost ciudă și l-a văzut pompos.

Citat:

Pana una alta n-a putut sa salveze lumea de pacate decat prin incalcarea uneia din propriile porunci, adica uciderea propriului fiu.

Spre lămurirea dumitale: Dumnezeu nu ucide, permite naturii să-și urmeze cursul. Fiindcă e consecvent libertății umane de-a alege. Inclusiv a domniei tale:
"Eu as fi avut ceva mai multa imaginatie si cu siguranta as fi putut sa-mi si pun in practica ideile. D-zeu poate totul pentru ca selectati datele intr-un mod bizar. Acolo unde vedeti minuni, D-zeu e mare. Acolo unde ard niste bebelusi D-zeu nu are nicio legatura. Dublu standard salveaza orice zeu! Pot oricand sa-ti "demonstrez" folosind aceleasi argumente ca Zeus poate totul!
O.K. Și de acum, ar trebui să spunem, Ai2 sau 'Ai de mine, ai grijă de mine?!?!
Omule, și Lucifer s-a asemănat cu Dumnezeu și n-a obținut stăpânirea universului, dar a obținut domnia asupra oamenilor, stăpânirea asupra unora ca tine și / sau / sau deloc ca mine, dar problema dumitale e alta... Văd că vrei să-ți detronezi stăpânul, maestrul lucifer. Mă înșel, oare? Păi, dacă "as fi avut ceva mai multa imaginatie si cu siguranta as fi putut sa-mi si pun in practica ideile.", omule, de ce nu faci, matale, o propunere la luciferus să aibă „ceva mai multa imaginatie”? Pentru că matale, sper că ești de acord cu mine, că nu ești în stare să muți un om cu ușurință de colo-colo dar'mite o mulțime de oameni...

gabriela8 19.12.2010 16:11:27

Citat:

Pentru ce te agiti pe forum? Vrei sa ne inveti?:33: Crezi ce vrei, dar stii ce crezi? Daca tu crezi in Dumnezeu si in viata viitoare constati ca nu exista, nu ai pierdut nimic, dar daca nu crezi in Dumnezeu si in viata viitoare constati ca exista, ai pierdut totul! Pentru ce atata inversunare????????!!!!!!!!

ai2 19.12.2010 18:27:54

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 314641)
Pentru ce te agiti pe forum? Vrei sa ne inveti?:33:

As vreau eu sa invatati!

Citat:

Crezi ce vrei, dar stii ce crezi? [b]Daca tu crezi in Dumnezeu si in viata viitoare constati ca nu exista, nu ai pierdut nimic
NIMIC? Ce pompos suna! Ce-ai zice de niste bani pentru preoti, biserici, pomeni, samd. Dar de timpul pierdut cu aceleasi probleme? Sa zicem ca nu-i asa mare pierderea, desi unii isi dedica intreaga viata bisericii care in acest caz ar exista degeaba. Problema e ca pierzi sansa de a aborda singura sansa intr-un mod realist. Ai o viata si te rogi unor inchipuiri. Si-ti transformi toata viata dupa niste povesti. In functie de epoca in care traiesti, mai si omori o groaza de alti oameni pentru ca nu cred in acelasi zeu. Sau impiedici stiina sa se dezvolte si moare o mare parte din populatie din cauza unor epidemii TRATABILE!
Si ca sa nu deviem total de la subiectul topicului, in cazul in care D-zeu nu exista, pierdem sansa de a nu discrimina homosexualii.
Ar mai fi multe de zis dar cred ca ai prins ideea. Acuma ce nu inteleg este de ce perpetuati tampenia asta cu Pariul lui Pascal? Singuri nu va dati seama ca e o prostie? Cine v-a bagat pe gat asa ceva si de ce ati inghitit fara sa ganditi? Nici celelalte variante nu prea stau in picioare (nu-s doar doua). Poti sa-ti dai seama de ce? Si te mai miri ca vreau sa va invat cate ceva!

Citat:

Pentru ce atata inversunare????????!!!!!!!!
Vezi mai sus.

ai2 19.12.2010 18:30:27

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 314306)
de unde esti asa sigur stimate domn,caci Dumnezeu nu are legatura cu moartea bebelusilor,tu sti ce ar putea ajunge niste asemenea bebelus cind vor fi maturi?.este selectia divina mai citeste si tu patericul egiptean, acolo sf.parinti vazatori cu duhul, explica iconomia lui Dumnezeu,care nu ne este dat noua sa o pricepem, mai ales tie.iar referitor la jertfa de pe cruce,care este un lucru maret pt. mintea noastra nu o sa poti pricepe nicicind,din cauza ateismului tau.diavolul si tot iadul, a fost depasit prin jertfa de pe cruce,ca motiv de rascumparare a tot ceia-ce tinea de el.Dumnezeu putea sa o "spuna" si se realiza instantaneu.datorita faptului caci pt. mintuirea neamului omenesc neascultator si nerecunoscator,din care si tu faci parte dinpreuna cu mine,diavolul ne-a cerut luiDumnezeu sa ne cearna,dupa spusa lui Domnul IIsus.mai e nevoie de diavol pina la sfirsitul viacurilor cind se vor incheia socotelile cu el.pe urma te vei convinge.

Tu chiar esti crestin? Intreb pentru ca cel putin teoretic, asta nu e o mostra de gandire crestina. Ca sa nu mai spun ca numai logica nu e, indiferent de perspectiva.

ai2 19.12.2010 18:33:33

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 314333)
Dumnezeu este si drept si conform normelor sale morale, pentru viata trebuie viata, asa ca Iisus a murit pentru noi.

Daca dupa tine e drept sa bagi la cuptor niste bebelusi, esti o persoana periculoasa si sper sa nu ne intalnim si in viata reala. Eu cred ca de fapt tii cu disperare sa-ti salvezi zeul in fata unor dovezi dificile. Treaba ta, dar sa nu asculti vocile daca iti spun sa-ti omori copilul ca o dovada a credintei.

medusa 19.12.2010 18:43:53

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 314674)
Daca dupa tine e drept sa bagi la cuptor niste bebelusi, esti o persoana periculoasa si sper sa nu ne intalnim si in viata reala. Eu cred ca de fapt tii cu disperare sa-ti salvezi zeul in fata unor dovezi dificile. Treaba ta, dar sa nu asculti vocile daca iti spun sa-ti omori copilul ca o dovada a credintei.

vorbesti aiurea, Iisus nu a fost lasat in Iad, deci nu ai argumente.

ai2 20.12.2010 14:04:32

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 314677)
vorbesti aiurea, Iisus nu a fost lasat in Iad, deci nu ai argumente.

Dar cine discuta de excursia lui Iisus in iad? Eu am spus altceva iar dumneata ai raspuns total pe langa subiect si chipurile eu sunt ala care nu mai are argumente.

camy_d 20.12.2010 17:59:48

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 314674)

Numai Dumnezeu are voie să răzbune, nu oamenii. A vrut să spună că Dumnezeu plătește faptele oamenilor, El e singurul care poate judeca drept (nu fără milă și iubire, dar nici cu mila stupidă pe care o au unele mame încurajându-i astfel pe copii să-și continue răutățile, iar ei devin astfel niște golani ratați în viață). NU a zis că oamenii au dreptul să se răzbune, asta ar fi necreștin.

mihaila_alin 20.12.2010 18:26:24

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 314673)
Tu chiar esti crestin? Intreb pentru ca cel putin teoretic, asta nu e o mostra de gandire crestina. Ca sa nu mai spun ca numai logica nu e, indiferent de perspectiva.

adevarul este caci cu un ateu nu se poate discuta decit in limba care el o poate pricepe,eu te-am introdus direct in pateric si mintea ta marginita nu vrea sa rumege aceasta mincare tare.tu ai vrea un Dumnezeu subordonat mintii tale,oare Dumnezeul nostru celTare si Puternic nu ingenuncheaza in fata nicicui,fiind-ca a facut-o la jertfa o data pentru tot-deauna.

camy_d 20.12.2010 18:29:43

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 314990)
adevarul este caci cu un ateu nu se poate discuta decit in limba care el o poate pricepe,eu te-am introdus direct in pateric si mintea ta marginita nu vrea sa rumege aceasta mincare tare.tu ai vrea un Dumnezeu subordonat mintii tale,oare Dumnezeul nostru celTare si Puternic nu ingenuncheaza in fata nicicui,fiind-ca a facut-o la jertfa o data pentru tot-deauna.

Dintr-o experiență anterioară cu ateii pot spune că ei nu pricep nici dacă le vorbești pe limba lor. Nu merge nici cu teologie, nici cu mărturii, nici cu știință, nici cu logică, nici cu dovezi materiale, cu NIMIC.

cristian67 20.12.2010 18:48:20

Arsenie Boca despre ateism

ATEISMUL
21. Obârșia ateismului este în Templul din Ierusalim.
22. Ateismul este o infirmitate, o monstruozitate și o eroare fundamentală a naturii umane.
23. Dacă ai bate pe un ateu cu dovezile ca pisălogul în piuliță și tot nu vei desface pe nebun de la nebunia sa.
24. Mintea care cugetă că nu există Dumnezeu cade în propria sa sentință, căci a te lupta din toate puterile împotriva a ceea ce nu există dovedește nebunia acestei lupte, nonsensul, absurdul și prin urmare și (nebunia) minții care o conduce.
25. Necredincioșii, spre rușinea noastră, își cred necredinței lor mai mult decât credem noi credința noastră.

cristian67 20.12.2010 19:17:56

cred intru unul Dumnezeu

Nimeni dintre oameni și nici un popor nu poate trăi pe pământ, fără credință în Dumnezeu. Chiar dacă unii și-au pierdut credința, ei cred totuși în ceva: cum ar fi filozofia, arta, muzica, cărora le atribuie un adevărat cult, în locul cinstirii lui Dumnezeu.
Aceștia sunt fie atei, fie idolatri și nu au nici o speranță de mântuire, dacă nu se leapădă de idolii lor și nu se întorc la adevăratul Dumnezeu.
Fericit este creștinul care adoarme rostind CREZUL. Mintea lui se înalță la Dumnezeu, Puterile Îngerești îl acoperă ca pe o ființă binecunoscută, iar diavolii se îndepărtează rușinați.

gabriela8 20.12.2010 19:27:30

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 314670)
As vreau eu sa invatati!

NIMIC? Ce pompos suna! Ce-ai zice de niste bani pentru preoti, biserici, pomeni, samd. Dar de timpul pierdut cu aceleasi probleme? Sa zicem ca nu-i asa mare pierderea, desi unii isi dedica intreaga viata bisericii care in acest caz ar exista degeaba. Problema e ca pierzi sansa de a aborda singura sansa intr-un mod realist. Ai o viata si te rogi unor inchipuiri. Si-ti transformi toata viata dupa niste povesti. In functie de epoca in care traiesti, mai si omori o groaza de alti oameni pentru ca nu cred in acelasi zeu. Sau impiedici stiina sa se dezvolte si moare o mare parte din populatie din cauza unor epidemii TRATABILE!
Si ca sa nu deviem total de la subiectul topicului, in cazul in care D-zeu nu exista, pierdem sansa de a nu discrimina homosexualii.
Ar mai fi multe de zis dar cred ca ai prins ideea. Acuma ce nu inteleg este de ce perpetuati tampenia asta cu Pariul lui Pascal? Singuri nu va dati seama ca e o prostie? Cine v-a bagat pe gat asa ceva si de ce ati inghitit fara sa ganditi? Nici celelalte variante nu prea stau in picioare (nu-s doar doua). Poti sa-ti dai seama de ce? Si te mai miri ca vreau sa va invat cate ceva!

Vezi mai sus.

Ai sa vezi in viata viitoare daca "a meritat" efortul de a fi atat de inversunat(a)...
Vorbim limbi diferite!

mihaila_alin 20.12.2010 21:29:07

pentru mine este lamurit lucru

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 314993)
Dintr-o experiență anterioară cu ateii pot spune că ei nu pricep nici dacă le vorbești pe limba lor. Nu merge nici cu teologie, nici cu mărturii, nici cu știință, nici cu logică, nici cu dovezi materiale, cu NIMIC.

sfinta scriptura zice:nebunul spunene-n mintea lui ca nu exista Dumnezeu!.tot scriptura spune:inceputul intelepciunii este frica de Dumnezeu.iata ce se intimpla cind creatura vrea sa se ridice deasupra Creatorului,sau sa il judece de parca nu ar mai fi fost odata judecat gresit.Maranata[Domnul vine]dar nu mai vine sa fie judecat, vine ca un BIRUITOR caci el este cel ce a Biruit lumea, EL vine sa judece vii si mortii, dreptii si nedreptii,si vai de lemnul uscat caci cu cel "verde"ce au facut ateii?.mai este vreme de pocainta dar timpul e scurt si vad ca lumea se departa tot mai tare de DUMNEZEU,parindu-li-se ca este ceva firesc acuma dupa mai bine de 2000de ani,si se duc dupa ceia-ce mintea lor limitata gindeste,lasind cele vesnice in schimbul celor vremelnice.Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac,si le lumineaza mintea cu lumina,Dumnezeiestilor Tale Evanghelii.Amin.Amin.Amin.

Miluieste-ne Dumnezeule dupa mare Mila ta auzi-ne si ne Miluieste.
camy nu dispera poate este o zi de intoarcere si pt.ai1 si ai2.

camy_d 21.12.2010 10:48:03

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 315064)
Miluieste-ne Dumnezeule dupa mare Mila ta auzi-ne si ne Miluieste.
camy nu dispera poate este o zi de intoarcere si pt.ai1 si ai2.

E plin în jurul meu de "căldicei", iar bunica mea este atee. Toți au mintea blocată pe prostiile lor din cap. Oricum eu făceam referire la faptul că am postat comentarii pe un blog ateu și respingeau toate argumentele, chiar dacă le vorbeam pe limba lor.

ai2 21.12.2010 11:57:04

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 315031)
Ai sa vezi in viata viitoare daca "a meritat" efortul de a fi atat de inversunat(a)...
Vorbim limbi diferite!

Poti sa te concentrezi un moment? Discutam de varianta fara viata viitoare. Voi spuneti ca nu pierdeti nimic daca totusi credeti. Oare martirii ce parerea ar avea? Pentru ce au murit daca nu exista dincolo? Pentru ce ii discriminati pe homosexuali daca nu exista D-zeul care v-a dictat sa faceti asta? Repet, discutam de varianta god free. Asadar, pierdeti singura sansa pe care ati avut-o slavind fantasme si cica nu pierdeti nimic. Dupa mine pierdeti totul. Mai ales calugarii care isi dedica viata credintei si instiga la ura impotriva celor diferiti. De preoti nu zic pentru ca ei au numai de castigat.

ai2 21.12.2010 11:59:29

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 315007)
23. Dacă ai bate pe un ateu cu dovezile ca pisălogul în piuliță și tot nu vei desface pe nebun de la nebunia sa.

Problema voastra e ca dovezile sunt de partea ateului. Evident o sa spuneti ca de fapt el e nebun ca doar asa scrie in Biblie.

camy_d 21.12.2010 12:02:53

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 315174)
Pentru ce ii discriminati pe homosexuali daca nu exista D-zeul care v-a dictat sa faceti asta?

Mai ales calugarii care isi dedica viata credintei si instiga la ura impotriva celor diferiti.

Cine discriminează homosexualii? Cine instigă la ură? Cred că ai greșit locul, sau ne confunzi. Ortodoxia "instigă" la iubire și blândețe față de toată lumea, inclusiv păcătoși.

ai2 21.12.2010 12:17:07

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 315179)
Cine discriminează homosexualii? Cine instigă la ură? Cred că ai greșit locul, sau ne confunzi. Ortodoxia "instigă" la iubire și blândețe față de toată lumea, inclusiv păcătoși.

Tocmai spusesem ca fac pariu ca habar n-ai in ce crezi. Exista prea multe exemple in istorie cand religiosii au instigat la ura. Chiar nu cunosti niciun astfel de exemplu? Si te mai dai credincioasa! Tocmai voi care ati venit cu citate din Biblie spunand ca D-zeu a dat cu napalm in Sodoma pentru ca erau homosexuali faceti pe nevinovatii! Sper sa nu locuim prea aproape in caz ca D-zeu va pedepsi fatarnicia!

camy_d 21.12.2010 12:28:55

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 315185)
Tocmai spusesem ca fac pariu ca habar n-ai in ce crezi. Exista prea multe exemple in istorie cand religiosii au instigat la ura. Chiar nu cunosti niciun astfel de exemplu? Si te mai dai credincioasa! Tocmai voi care ati venit cu citate din Biblie spunand ca D-zeu a dat cu napalm in Sodoma pentru ca erau homosexuali faceti pe nevinovatii! Sper sa nu locuim prea aproape in caz ca D-zeu va pedepsi fatarnicia!

Regulă valabilă și pentru creștini și pentru atei: dacă nu știi, mai bine taci, altfel ești ridicol.

mihaila_alin 21.12.2010 20:18:57

Lumineaza-te

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 315174)
Poti sa te concentrezi un moment? Discutam de varianta fara viata viitoare. Voi spuneti ca nu pierdeti nimic daca totusi credeti. Oare martirii ce parerea ar avea? Pentru ce au murit daca nu exista dincolo? Pentru ce ii discriminati pe homosexuali daca nu exista D-zeul care v-a dictat sa faceti asta? Repet, discutam de varianta god free. Asadar, pierdeti singura sansa pe care ati avut-o slavind fantasme si cica nu pierdeti nimic. Dupa mine pierdeti totul. Mai ales calugarii care isi dedica viata credintei si instiga la ura impotriva celor diferiti. De preoti nu zic pentru ca ei au numai de castigat.

ai fi tu fericit sa ai dreptate dar dreptatea se afla fata de tine precum te afli tu fata de Dumnezeu.{Eu sunt calea adevarul si viata}, sti tu cine a zis asta,a spus-o fiul Dumnezeului celui viu,cine il urmeaza pre dinsul nici-odata nu va umbla intr-u intuneric.nu mai orbecaii iesi la lumina lasa povestile -"ca daca nu ar fi"- si fi om serios,caci tu pierzi totul.noi nu vom pierde nimic chear de ar fi cum spui tu, dar tu in schimb pierzi, de fapt nu ai avut nimic.

Imparate preavesnice,Care rasari soarele peste cei buni si peste cei rai;Cel ce iubesti pe cei drepti si pe cei pacatosi miluiesti,spala necuratia noastra cea sufleteasca si trupeasca;binevoieste a face in noi locasul Tau,desi nevrednici robi ai tai suntem.pierde gindurile noastre cele necurate,sterge faptele cele necuvioase,indrepteaza limba noastra spre a vorbi cele placute inaintea ta.Amin.

iata cum trebuie sa aparem in lumina ca sa nu ne ardem stimate ai2. un homalau este curat prin faptele sale necuvioase?

ai2 21.12.2010 20:41:39

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 315410)
ai fi tu fericit sa ai dreptate dar dreptatea se afla fata de tine precum te afli tu fata de Dumnezeu.{Eu sunt calea adevarul si viata}, sti tu cine a zis asta,a spus-o fiul Dumnezeului celui viu,cine il urmeaza pre dinsul nici-odata nu va umbla intr-u intuneric.nu mai orbecaii iesi la lumina lasa povestile -"ca daca nu ar fi"- si fi om serios,caci tu pierzi totul.noi nu vom pierde nimic chear de ar fi cum spui tu, dar tu in schimb pierzi, de fapt nu ai avut nimic.

Imparate preavesnice,Care rasari soarele peste cei buni si peste cei rai;Cel ce iubesti pe cei drepti si pe cei pacatosi miluiesti,spala necuratia noastra cea sufleteasca si trupeasca;binevoieste a face in noi locasul Tau,desi nevrednici robi ai tai suntem.pierde gindurile noastre cele necurate,sterge faptele cele necuvioase,indrepteaza limba noastra spre a vorbi cele placute inaintea ta.Amin.

iata cum trebuie sa aparem in lumina ca sa nu ne ardem stimate ai2. un homalau este curat prin faptele sale necuvioase?

Niste argumente ar fi fost binevenite in aceasta discutie. In schimb ai comis un veritabil exercitiu de insirat erori logice. Cand vii cu argumente discutam altfel e doar parerea ta.
La faza cu pierdutul n-ar fi rau sa faci un exercitiu de sinceritate si sa recunosti ca daca nu exista D-zeu ti-ai pierdut singura viata slavind fantasme. Asta e realitatea in cazul respectiv. Nu inteleg de ce perpetuati aceasta tampenie ca nu pierdeti nimic daca nu exista D-zeu.Chiar nu va respectati deloc? Chiar vreti sa atrageti credinciosi prin minciuni? Parca nu aveati voie sa mintiti! Nici voi nu credeti in ce predicati?

ai2 21.12.2010 20:44:32

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 315188)
Regulă valabilă și pentru creștini și pentru atei: dacă nu știi, mai bine taci, altfel ești ridicol.

Pana acum dumneata ai demonstrat ca habar n-ai despre ce vorbesti. Religia din care faci parte chiar are atributele pe care le-am mentionat. Nu e vina mea ca nu cunosti defectele acestei ideologii. Daca iei in calcul doar partea buna, atunci vorbesti despre alta religie. Si musulmanii pretind ca religia lor este cat se poate de morala. Realitatea e putin diferita.

costel 21.12.2010 20:54:35

ai2, fac parte din categoria celor ce au parte de bucurii datorita relatiei cu Dumnezeu. Nu doresc sa spun mai mult pentru ca privim diferit lumea. Iti respect punctul de vedere, dar ma doare sa stiu ca vorbesti de rau pe Cel ce imi da zilnic bucurii.

mihaila_alin 21.12.2010 21:21:06

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 315418)
Niste argumente ar fi fost binevenite in aceasta discutie. In schimb ai comis un veritabil exercitiu de insirat erori logice. Cand vii cu argumente discutam altfel e doar parerea ta.
La faza cu pierdutul n-ar fi rau sa faci un exercitiu de sinceritate si sa recunosti ca daca nu exista D-zeu ti-ai pierdut singura viata slavind fantasme. Asta e realitatea in cazul respectiv. Nu inteleg de ce perpetuati aceasta tampenie ca nu pierdeti nimic daca nu exista D-zeu.Chiar nu va respectati deloc? Chiar vreti sa atrageti credinciosi prin minciuni? Parca nu aveati voie sa mintiti! Nici voi nu credeti in ce predicati?

ce ti-e greu sa pricepi ca eu nu pierd nimic,dar tu daca exista Dumnezeu pierzi totul.pe mine nu ma costa nimic pe tine viata vesnica,tu iti inchipui in capul tau inteligent ce inseamna vesnicia.ce nu ai priceput inteligentsuperextra?.te rog scoate capul din scorbura.de ce ma faci mincinos caci eu nu sunt mincinos ci doar tu nu poti sa pricepi la tine-i vina.mai citeste o data rugaciunea ce ti-am scris-o mai sus,cu atentie mare.

Dumnezeu si Maica Domnului sa te scoata la lumina.Amin.
Dumnezeule cel vesnic indura-te de aceasta fiinta ce traieste intru intuneric,ca mortii cei din viacuri,si o scote pe dinsa la lumina dupa mare mila ta.Slava Tie Doamne Slava Tie.

ai2 21.12.2010 21:21:49

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 315426)
ai2, fac parte din categoria celor ce au parte de bucurii datorita relatiei cu Dumnezeu. Nu doresc sa spun mai mult pentru ca privim diferit lumea. Iti respect punctul de vedere, dar ma doare sa stiu ca vorbesti de rau pe Cel ce imi da zilnic bucurii.

Ma bucur pentru tine si imi pare rau ca trebuie sa fac atata deranj. N-as interveni daca credinta in acelasi D-zeu nu i-ar face pe unii sa isi discrimineze semenii fara discernamant. Eu incerc sa nu judec pe nimeni bazandu-ma pe prejudecati vechi de mii de ani si atitudinea mea se poate observa ca e diferita in functie de interlocutor. Sunt crestini si crestini. Daca religia ar fi fost asa cum o intelegi tu, nu sunt sigur ca as fi devenit ateu. Daca toti ar intelege religia ca tine, crede-ma ca n-as pierde timpul postant pe acest forum. Stii prea bine ca nu ne-am incrucisat sabiile niciodata. Din pacate exista si unii care, nu pot sa cred ca n-ai remarcat, au un stil total diferit de al tau, extrem de violent si instigator, bazandu-se pe credinta in acelasi D-zeu. De unde crezi ca vine diferenta? Imi cer scuze pentru interventiile uneori foarte dure, dar nu cred ca e vina mea pentru atitudinea unor crestini. Cred ca e de datoria noastra sa ne corectam atat pe noi insine cat si pe ceilalti. Sunt convins ca D-zeu reprezinta o sursa de bucurii pentru unii, dar pentru altii e un stres permanent, ne mai vorbind despre alte atrocitati documentate istoric sau in Biblie. Ce vina am eu aici? Ca scot in evidenta defectele care ne fac neoameni? Am aratat, zic eu, ca unii incearca cu disperare sa gaseasca pasaje in Biblie ca sa-si justifice fobiile. Chiar a cunoaste inseamna a face sex? O fi valabil pentru toata Biblia? Daca nu, de unde pana unde populatia Sodomei era homosexuala? Inteleg ca tulbur apele dar nu pot nici sa renunt la ratiune nici sa fiu pasiv. Cu atat mai mult cu cat sunt si eu pe lista neagra a crestinilor. Nu a tuturor, a unora!

ai2 21.12.2010 21:39:05

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 315434)
ce ti-e greu sa pricepi ca eu nu pierd nimic,dar tu daca exista Dumnezeu pierzi totul.pe mine nu ma costa nimic pe tine viata vesnica,tu iti inchipui in capul tau inteligent ce inseamna vesnicia.ce nu ai priceput inteligentsuperextra?

Eu am inteles ce vrei sa zici cu vesnicia si stiu ca daca exista D-zeu nu sunt intr-o pozitie prea buna. Ma consolez cu gandul ca toti oamenii interesanti sunt in iad, dar ma streseaza gandul ca de fapt iadul pentru noi ar fi sa stam langa voi e eternitate.
Revenind la ce pierzi daca nu exista D-zeu, e la mintea cocosului ca ai investit timp si bani in credinta ta cand puteai sa le folosesti intr-un mod mai constructiv. Deci "nimic" este o exprimare intentionat eronata pentru a favoriza un anume rezultat. Din pacate la mine nu tin acest gen de argumente ilogice. Voi chair pierdeti enorm daca D-zeu nu exista, ca sa nu mai spun ca toate crimele justificate de religie ar fi absolut de condamnat. Daca D-zeu nu exista, pentru ce au murit martirii? N-au pierdut nimic? Nici macar ani buni din viata? Cum poti sa ignori aceste aspecte si sa pretinzi ca nu pierzi nimic daca D-zeu nu exista? Si ca sa trecem si in alt registru, religia va dicteaza cand e voie sa va impreunati evident cu sotia. Pai daca D-zeu nu exista, nu inseamna ca ati pierdut o groaza de ocazii sa-i oferiti pertenerei/partenerului un orgasm? Sau mai multe? Corect ar fi sa prezentati toate aceste pierderi cand vorbiti de pariul lui Pascal dar, intentionat sau nu, spuneti ca de fapt nu pierdeti nimic. Si din moment ce ti-am aratat ca nu e asa, perpetuand aceasta minciuna extrem de convenabila, devii mincinos. Minti lumea ca nu pierde nimic. Sunt dispus sa imi cer scuze daca imi explici cum cele enumerate sunt egale cu nimic in cazul in care D-zeu nu exista! Dar te rog mult, intelege ca este vorba despre varianta pariului in care D-zeu nu exista. Discutam si celelalte variante dar as vrea sa lamurim mai intai acest caz.

Citat:

.te rog scoate capul din scorbura.de ce ma faci mincinos caci eu nu sunt mincinos ci doar tu nu poti sa pricepi la tine-i vina.mai citeste o data rugaciunea ce ti-am scris-o mai sus,cu atentie mare.

Dumnezeu si Maica Domnului sa te scoata la lumina.Amin.
Dumnezeule cel vesnic indura-te de aceasta fiinta ce traieste intru intuneric,ca mortii cei din viacuri,si o scote pe dinsa la lumina dupa mare mila ta.Slava Tie Doamne Slava Tie.
Multumesc, esti foarte dragut! Din pacate iar ai folosit niste argumente care nu au sens. Rugaciunile au efect doar in cazul credinciosilor. Oricum intentia conteaza!

mihaila_alin 21.12.2010 21:39:20

stai linistit eu nu am nici o lista neagra ba mai mult mi-e mila de sufletul tau ce nu are alinare decit in IIsus.poate ai observat ca din mila crestina ma rog pentru pacea sufletului tau.nu te urasc dar nu accept puctul tau de vedere.
Dumnezeul de care tu vorbesti neadevaruri sa te miluiasca

ai2 21.12.2010 21:49:24

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 315446)
stai linistit eu nu am nici o lista neagra ba mai mult mi-e mila de sufletul tau ce nu are alinare decit in IIsus.

N-am zis asta! Chiar ma gandeam la alti co-forumisti sa persoane din viata reala. Chiar nu cred ca sunteti toti la fel. Te-ai exprimat totusi periorativ la adresa homosexualilor ceea ce nu-ti face deloc cinste.

Citat:

poate ai observat ca din mila crestina ma rog pentru pacea sufletului tau.
Am observa ca nu din mila crestina folosesti expresii gen "homalau". Nu e vorba doar despre cum discuti cu mine ci si despre ceilalti in general. Exagerand, e ca si cum e ok sa-i omori pe altii daca pe mine nu ma atingi.
Citat:

nu te urasc dar nu accept puctul tau de vedere.
Idem si in cazul meu.
Citat:

Dumnezeul de care tu vorbesti neadevaruri sa te miluiasca
Multumesc!

mihaila_alin 21.12.2010 22:22:35

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 315444)
Eu am inteles ce vrei sa zici cu vesnicia si stiu ca daca exista D-zeu nu sunt intr-o pozitie prea buna. Ma consolez cu gandul ca toti oamenii interesanti sunt in iad, dar ma streseaza gandul ca de fapt iadul pentru noi ar fi sa stam langa voi e eternitate.
Revenind la ce pierzi daca nu exista D-zeu, e la mintea cocosului ca ai investit timp si bani in credinta ta cand puteai sa le folosesti intr-un mod mai constructiv. Deci "nimic" este o exprimare intentionat eronata pentru a favoriza un anume rezultat. Din pacate la mine nu tin acest gen de argumente ilogice. Voi chair pierdeti enorm daca D-zeu nu exista, ca sa nu mai spun ca toate crimele justificate de religie ar fi absolut de condamnat. Daca D-zeu nu exista, pentru ce au murit martirii? N-au pierdut nimic? Nici macar ani buni din viata? Cum poti sa ignori aceste aspecte si sa pretinzi ca nu pierzi nimic daca D-zeu nu exista? Si ca sa trecem si in alt registru, religia va dicteaza cand e voie sa va impreunati evident cu sotia. Pai daca D-zeu nu exista, nu inseamna ca ati pierdut o groaza de ocazii sa-i oferiti pertenerei/partenerului un orgasm? Sau mai multe? Corect ar fi sa prezentati toate aceste pierderi cand vorbiti de pariul lui Pascal dar, intentionat sau nu, spuneti ca de fapt nu pierdeti nimic. Si din moment ce ti-am aratat ca nu e asa, perpetuand aceasta minciuna extrem de convenabila, devii mincinos. Minti lumea ca nu pierde nimic. Sunt dispus sa imi cer scuze daca imi explici cum cele enumerate sunt egale cu nimic in cazul in care D-zeu nu exista! Dar te rog mult, intelege ca este vorba despre varianta pariului in care D-zeu nu exista. Discutam si celelalte variante dar as vrea sa lamurim mai intai acest caz.

Multumesc, esti foarte dragut! Din pacate iar ai folosit niste argumente care nu au sens. Rugaciunile au efect doar in cazul credinciosilor. Oricum intentia conteaza!

hai sa iti spun un lucru care poate nu trebuia sa iti spun:-tie nici in visele tale cele mai frumoase apoi nici in viata care ti-o desfasori dupa cele lumesti[probabil tot ce iti trece prin cap fara restrictii]nu iti poti imagina ca nici o placere paminteana[sex,etc.] nu se poate apropia de {Plinatatea Duhului Sfint}este o bucurie si o placere ce cuvintele sunt neputincioase sa iti explice in ce consta aceasta.rugamintea mea este sa iei legatura cu un preot mai deosebit[calugar] si sa il rogi sa iti explice mai mult,si mai pe indelete.eu nu sunt pedagog si poate nu ma exprim intr-un limbaj ca sa poti pricepe,dar ceia ce iti spun e adevarat si autentic martor mi-e Dumnezeu si nu o fac spre lauda mea, ci spre lauda lui Dumnezeu.sa fi sigur ca rugaciunile au efect si asupra ta caci tot om si creatia lui Dumnezeu esti si tu doar ca esti mai neascultator.daca noi oameni simpli si pacatosi traim bucurii de nedescris,ce sa mai spunem de calugari sau de sfinti nu mai zic,plata cea mai mare o au martirii in momentul martirajului se deschide cerul si insusi HRISTOS le pune cununa pe cap ca drept rasplata si vor lumina de ii vede lumea.daca ai duce o viata curata,post si rugaciune aproape de Dumnezeu poate sa te miluiasca si pe tine intr-o buna zi si sa vezi ca nu ai cunoscut decit desertaciuni.sa nu te superi pe mine nu ai dreptate!.
DUMNEZEU sa te lumineze sa nu mai traesti in desertaciune.

mihaila_alin 21.12.2010 22:39:21

domnuleai2

de ce spui ca le dau in cap la homosexuali,pe aicea prin ardeal cam toti le zicem homalai deci e ceva obisnuit,de cind au intrat in "normalitate"o data cu ei si expresia s-a impamintenit.

ai2 22.12.2010 08:54:12

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 315466)
de ce spui ca le dau in cap la homosexuali,pe aicea prin ardeal cam toti le zicem homalai deci e ceva obisnuit,de cind au intrat in "normalitate"o data cu ei si expresia s-a impamintenit.

N-am stiut aceste amanunte. Oricum nu e o expresie tocmai eleganta, cu atat mai mult cu cat e generalizata.

gabriela8 22.12.2010 19:32:07

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 315505)
N-am stiut aceste amanunte. Oricum nu e o expresie tocmai eleganta, cu atat mai mult cu cat e generalizata.

Nu o fi eleganta expresia dar nici ingerasi nu sunt atat timp cat staruie in pacat...

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:13:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.