Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Fizicianul Stephen Hawking spune ca stiinta invinge (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9869)

ionut stefan 24.06.2010 08:42:44

doamne ajuta

Citat:

În prealabil postat de yawbaj (Post 261888)
Celebrul astrofizician Stephen Hawking sustine ca stiinta se va impune in fata religiei deoarece "functioneaza". Intr-un interviu realizat de ziarista Diane Sawyer pentru ABCNews, Hawking a declarat ca cel mai mare mister pe care vrea sa-l rezolve este sa afle "de ce Universul exista, de ce exista ceva mai maret decat orice altceva".

Unul din punctele care imi place mie este:
despre religie: exista o diferenta fundamentala intre religie, bazata pe autoritate, si stiinta, care e bazata pe observatie si intelegere. Stiinta va invinge deoarece functioneaza

Voi ce credeti?

eu cred ca prostia a ajuns virtute si virtutea a ajuns prostie. stinta se lupta cu credinta iar cei dintai vor inebunii

catalin_ 24.06.2010 10:35:35

Citat:

În prealabil postat de yawbaj (Post 261994)
Nu se amuza credinciosii, vezi Giordano Bruno, pus pe rug ca indraznea sa spuna ca Pamantul e centrul Universului. Oamenii de stiinta insa, cand vad ignoranta credinciosilor, ii scolarizeaza, ii asculta la lectie si daca nu stiu le pun patru. Si uite asa credinciosii fara stiinta de carte folosesc si ei la ceva, lucreaza pamantul la manastire.

stiinta doar constata si probeaza si jongleaza cu "creatia" . Totdeauna si mai ales minunile credintei sfideaza "legile "stiintei enuntate nu de putine ori pentru a sustrage de la adevar, interese materiale, manipulare , prostire pe fata, etc.......Aceste "manifestari " stiintifice au luat amploare in ultimul secol cu precadere si mai ales de cand cu net-ul asta" e "multi destepti pe fata pamantului. Apoi cum au trait aia saracii in primul secol fara stiinta si daca nu ar fii arat pamantul din greu ce ar fi fost de capul nostru acum? Iar pe langa astea sa nu uitam ca cei mai straluciti oameni de stiinta au fost sau au devenit credinciosi ba chiar mari sfinti (exemple sunt o groaza). Tocmai dobandind multe cunostinte au realizat ca de fapt stiu NIMIC , sunt neputinciosi. Citeste scrierile Sfintilor Parinti si ai sa le vezi nivelul de stiinta(daca reusesti).

catalin_ 24.06.2010 10:37:31

Citat:

Celebrul astrofizician Stephen Hawking sustine ca stiinta se va impune in fata religiei deoarece "functioneaza". Intr-un interviu realizat de ziarista Diane Sawyer pentru ABCNews, Hawking a declarat ca cel mai mare mister pe care vrea sa-l rezolve este sa afle "de ce Universul exista, de ce exista ceva mai maret decat orice altceva".

despre religie: exista o diferenta fundamentala intre religie, bazata pe autoritate, si stiinta, care e bazata pe observatie si intelegere. Stiinta va invinge deoarece functioneaza

Voi ce credeti?

functioneza ce? gaseste unul doua vorbe interesante si gata.;.....

Unknown 24.06.2010 10:58:40

Stiinta si Credinta

Poate intereseaza pe careva si poate este de ajutor cuiva, fie el om cu credinta sau asa zis ateu. Desi multi mi se par maimute(dupa propria lor parere) fara pic de scoala sau fara farama de argument in ceea ce afirma. Adica am vazut atei care macar veneau cu niste argumente mai rezonabile decat cei care s-au apucat sa tasteze doua de un leu pe aici... Dar cine sunt eu sa judec, sa creada fiecare in ce vrea sau sa nu creada deloc.
Dar unii dintre atei si chiar dintre cei credinciosi, ar putea banuiesc sa nu mai jigneasca atata pe cei care cred sau nu cred si sa nu mai generalizeze. Nu va obliga nimeni sa credeti, nu sta nimeni sa va indoctrineze. Eu cel putin precis nu vin in "comunitatile" voastre virtuale sau reale ca sa va fac prosti, orbi, diavoli sau mai stiu eu ce nume. Nu credeti? Este alegerea voastra, dar cel putin comportati-va ca niste oameni cu bun simt. Pardon, ca niste maimute cu bun simt.

Iar despre subiect: Credinta nu exclude stiinta sau invers.

ȘTIINȚA ȘI CREDINȚA
"La Dumnezeu este înțelepciunea și puterea, a Lui este sfatul și agerimea". (Iov 12,13)
Știința se definește: totalitatea cunoștințelor umane, câștigate prin cercetare. Iar credința este totalitatea cunoștințelor câștigate prin revelație, adică prin descoperirea lui Dumnezeu. Ele au domenii diferite dar nu contradictorii. Când cineva spune că știința este contrară credinței, sau înșeală din ignoranță, sau vrea să inducă în eroare!
Astronomul francez A. Lalande (1732-1807) a publicat o carte cu titlul "Dicționarul ateilor". Ca să arate că au fost personalități marcante printre atei, în acest dicționar figurau: Sf. Augustin, renumiții episcopi Bossuet și Fenelon și gânditori ca B. Pascal și Leibniz. Chiar împăratul Napoleon I l-a certat pentru acest fals. În prezent încă se abuzează de numele savanților credincioși în scrierile ateiste, mai ales când nimeni nu le poate controla și publica contrariul. Astfel, erau foarte des citați: N. Copernicus, C. Columb, G. Galilei, Einstein și alții, ca și cum ar fi fost necredincioși.
Pentru a arăta cât de falsă este afirmația că știința se opune credinței, cităm mai jos câteva nume de savanți credincioși, chiar dacă au fost de religii diferite, dar au crezut în existenta lui Dumnezeu si nemurirea sufletului. Secolul XIX, care a dat pe unii oameni de știință necredincioși, a dat pe cei mai mulți savanți credincioși.
Scriitorul francez Pierre Eymieu în cartea sa "La part des croyantes dans le progres de la science au XIX siede" (Partea credincioșilor în progresul științei din secolul XIX) (Paris 1920) înșiră pe cei mai mulți savanți ai secolului trecut. Rezultatul: la fiecare 35 de savanți se află un ateu, un agnostic și un indiferent, restul sunt credincioși. El arată că unii savanți sunt necredincioși din lipsa educației când au fost copii, ori fiindcă nu au studiat problemele puse de credință, fiind indiferenți pentru problemele metafizice.
Jean Bricot citează în "Dictionnaire de Connaisances religieuses" (Dicționarul de cunoștințe religioase) 120 de savanți credincioși. Să luăm din articolul "Savants et Foi" doar câteva persoane, în fața cărora nu se va putea pune nici un nume de ateu care să-i egaleze. Să începem cu secolul al XVI-lea și cu cei mai renumiți savanți pe plan mondial:
Nicolaus Copernicus (1473-1543), preot și canonic la Thorum (Polonia); a fost primul astronom care a stabilit, în cartea sa "De revolutione orbium celestium" că pământul se învârtește în jurul soarelui și nu invers, cum susținea sistemul lui Ptolomeu. Ca omagiu pe statuia sa la Thorum s-a scris "Celui care a oprit soarele și a mișcat pământul". El însuși a lăsat să i se scrie pe mormânt aceste cuvinte pline de umilință: "Eu nu cer harul ce i-a primit Sf. Pavel, nici favoarea de care s-a bucurat Sf. Petru, ci implor numai pe aceea, care a fost acordată tâlharului din dreapta"!
Johannes Kepler (1571-1650), care a perfecționat sistemul copernician, a stabilit că orbitele planetare sunt elipse, a studiat amănunțit planeta Marte. El declara: "Adevărul științific constă în descoperirea gândirii Creatorului".
Gottfried W. Leibniz (1646-1717), filozof, matematician, istoric și jurist a încercat și unirea Bisericilor creștine. În filosofia sa recunoaște pe Dumnezeu de Creator al lumii. Când a descoperit calculul infinitezimal spunea că știința și-a scos-o din izvorul cel mai adânc pentru explicarea legilor naturii care se leagă de ideea de Dumnezeu.
Isaac Newton (1643-1727), matematician, fizician, astronom și filosof, britanic, a descoperit legile atracției universale, a elaborat bazele mecanicii, a creat calculul infinitezimal, descompunerea luminii etc. El spunea: "Ceea ce știm este o picătură, iar ceea ce ignorăm este un ocean. Minunata alcătuire a Universului, cu armoniile sale incomparabile, nu s-a putut face decât după planul unei Ființe atotștiutoare și atotputernice. Aceasta este și rămâne convingerea mea ultimă". Când un prieten necredincios l-a întrebat: Cum constați existența Iui Dumnezeu? Newton arătă cerul înstelat zicând: "Iată, acolo sus..."
François Arago (1786-1853), fizician și astronom francez, vorbind la College de France despre apropiată eclipsă de soare și-a încheiat conferința cu aceste cuvinte: "Domnilor la ora cutare, minutul cutare și secunda stabilită, trei mari aștri vor răspunde - nu la prezicerea noastră - ci la porunca lui Dumnezeu". Astrele mari se supun perfect Creatorului, singur omul rămâne încăpățânat!

Unknown 24.06.2010 10:59:42

Stiinta si Credinta - continuare

Karl Frederic Gauss (1777-1855), recunoscut geniu matematician, care a descoperit progresiunea aritmetică la vârsta de nouă ani, teoria ecuațiilor algebrice, calcularea orbitelor eliptice, mișcarea corpurilor cerești în jurul soarelui, calculul probabilității, recunoscut ca cel mai mare matematician al tuturor timpurilor, la 20 aprilie 1848 scrie prietenului său Bolyai: "Apropierea sfârșitului este pentru mine o garanție sigură a schimbării fericite care ne așteaptă după moarte!"
KarI Linne (1707-1778), mare savant suedez, primul care a stabilit sistematizarea botanică, studiind planul după care sunt așezate frunzele plantelor, a exclamat: "Am văzut urmele picioarelor lui Dumnezeu". Tot el spunea: "Din papilele limbii unui ateu, eu voi dovedi existența lui Dumnezeu".
Louis Pasteur (1822-1895), descoperitorul bacteriologici și al virusului turbării. De la el începe o nouă eră în medicină și microbiologie. Spunea despre credința sa: "Eu sunt credincios ca un țăran breton, tocmai fiindcă am cercetat. Iar dacă aș cerceta și mai mult aș fi credincios ca o țărancă bretonă." Ați citit anterior discursul său la recepția de la Academia franceză unde face elogiul creației. Pasteur moare sărutând crucea și recitând rozariul.
Să mai amintim doar câteva nume de savanți credincioși:
Alexandro Volta (1745-1827), a descoperit electricitatea. Era un credincios plin de zel, duminica după ascultarea Sfintei Liturghii făcea cateheză cu copiii în biserica parohială S. Donnino.
Andre Ampere (1775-1836), a descoperit magnetismul și a creat știința electrodinamicii; a descoperit legea gazelor, a inventat primul telegraf electric. Prietenul său Ozanam spunea despre Ampere: "Îl vedeam în genunchi alături de copii și de văduve sărace înaintea altarelor, unde fuseseră înainte de el Descartes și Pascal..." Acest geniu plin de umilință spunea adesea: "O, cât e de mare Dumnezeu, știința noastră nu-i nimic".
James Clark Maxwell (1831-1879), este considerat autorul teoriei electromagnetice a luminii; acest irlandez credincios se cumineca în fiecare lună, repetând: "Doamne, mie nu-mi pasă de mor ori trăiesc, datoria mea este să te iubesc și să-ți servesc. Darul acesta îl aștept de la Tine, Doamne!"
Urbain Le Verrier (1811-1877), vestit astronom francez. A descoperit planeta Neptun și a lucrat treizeci și cinci de ani la tabelele planetelor descoperite. El rosti în fața Academiei franceze următoarele: "În decursul acestor treizeci și cinci de ani am fost întărit de opera uneia din cele mai mari ale Creației și de gândul ce-l întăreau în mine adevărurile nepieritoare ale credinței creștine".
Charles Lyell (1797-1875), geolog irlandez, autorul principiilor geologiei moderne declară: "Oricare ar fi direcția cercetării noastre, descoperim peste tot dovada unei inteligențe creatoare, providența sa, înțelepciunea și puterea sa."
Henri Modler (1794-1874), astronom german, autorul primei hărți a lunii, spune: "Un explorator științific nu poate deveni ateu, căci nimeni ca el n-a putut privi atât de profund în atelierul lui Dumnezeu și n-a putut admira înțelepciunea Sa eternă; el nu poate decât să-și plece genunchii în fața măreției Spiritului Divin."
George Sand (1804-1876), scriitoare franceză, zicea: "Nu cunosc altă credință și refugiu decât credința în Dumnezeu. Fără această credință care a făcut gloria omenirii, popoarele sunt niște turme care se luptă sfâșiindu-se unii pe alții..."

Enumerăm mai jos și câțiva oameni de știință ai secolului nostru:
Albert Einstein (1879-1955), cel mai mare fizician al secolului. Premiul Nobel pentru fizică în 1921. Ecuația lui Einstein E=Mc2 (Energia; Masa; viteza luminii în cm/secundă.) Teoria relativității care a marcat profund știința modernă; prin teoria quantelor a descoperit fotonul etc. Era de religie mozaică, dar credincios. Când era vorba de ordinea din micro- și macrocosmos avea o expresie: "Dumnezeu nu se joacă în zaruri (adică, nimic nu este la întâmplare)". Despre credința sa zicea: "Orice om de știință serios trebuie să încerce un sentiment religios neputând să-și imagineze că armonia pe care o descoperă s-a putut face de la sine. În acest univers incomprehensibil se descoperă o infinită rațiune superioară. Opinia actuală care pretinde că eu sunt ateu, este eronată. Acela care susține acest lucru nu a înțeles teoriile mele științifice. Convingerea mea în prezența unei Forțe Raționale superioare, care este evidentă în necuprinsul univers, formează ideea mea despre Dumnezeu". Elogiind Turnul Eiffel de la Paris, a scris în cartea de onoare: "Admirația mea pentru inginerul Eiffel, arhitectul turnului și cea mai mare admirație pentru cel mai mare Arhitect, care a creat universul, Dumnezeu!"
Paul Sabatier (1854-1941) chimist francez, premiul Nobel în 1912. Zicea: "Cred că este irațional să opui religia științei, pentru că fiecare trebuie să rămână în domenii distincte. Cei care o fac, dovedesc că nu cunosc sau una sau alta din aceste discipline."
Hans Spemann (1869-1941), biolog german, premiul Nobel în 1935 pentru cercetări asupra mecanismului ființelor vii, declara: "Trebuie să mărturisesc că în timp ce fac cercetări am impresia că am în fața mea o ființă cu care dialoghez și care mă depășește total prin inteligența Sa. Această prezență de necrezut trezește în cercetător un respect de admirație."
Max Planck (1858-1947), fizician german, creatorul teoriei quantelor. Premiul Nobel în 1928. Era credincios practicant, mergând regulat la biserică. Declară: "Oricât de profund am ajunge cu cercetările, nu găsim nici o contradicție între religie și știință, ci dimpotrivă o concordanță esențială. Religia și știința nu se exclud, cum cred unii, ci se completează."
Guglielmo Marconi (1874-1937), fizician italian, a realizat primele linii de telegrafie fără fir. Premiul Nobel în 1909. De pe vasul său din marea Mediterană a aprins lămpile de la Congresul euharistic ținut la Sidney în Australia. Un fapt fără precedent! El zicea: "Știința singură nu poate lămuri multe mistere, în primul loc, al existenței noastre: cine suntem, de unde venim și unde mergem? Eu declar cu mândrie că sunt creștin, cred în puterea rugăciunii. Credința o am nu numai ca membru al Bisericii Catolice dar și ca om de știință"!
Sir James Jeans (1877-1946), astronom, matematician și fizician englez. El a fost unul dintre primii fizicieni care a prezentat marelui public teoria relativității și a quantelor. În cartea sa Universul enigmatic scrie: "Universul se aseamănă tot mai mult cu o gândire uriașă, decât cu o mașină uriașă. Descoperim că Universul dă la iveală prezența unei puteri planificatoare și diriguitoare... Teoria științifică modernă ne obligă să ne gândim la Creator ca lucrând în afara timpului și spațiului, care sunt parte a creației Sale, tot așa după cum pictorul se află în afara pânzei sale... Universul pare să fi fost proiectat de un matematician pur".

Unknown 24.06.2010 11:00:23

Stiinta si Credinta - continuare

Wilder Smith, doctor în științe naturale și filozofie, profesor la Universitatea din Illinois, în cartea sa Originea omului, destinul omului scrie: "În momentul de față savanții au explorat nenumărate căi de a explica originea vieții și a omului, de pe o bază pur materială, în cadrul dimensiunilor de timp și spațiu cunoscute azi. Dar s-a constatat că nu pot explica aceste fapte pe baza legilor tridimensionale proprii lumii în care trăim (termodinamica, spațiul, gravitația) adăugând și timpul, de ce șovăim să introducem o altă dimensiune, aceea a supranaturalului? Negreșit vedem că toate în natură se conduc după un anumit plan, anumite reguli și legi, care se succed neîncetat, și la materie și la ființele vii. Dacă există acest plan, și nu-l putem tăgădui, trebuie să postulăm și existența unui planificator. Iar dacă acest planificator nu este găsit în dimensiunile materiei pe care omul o cunoaște, trebuie să admitem că el se găsește în afara acestor dimensiuni. Dar dacă nu înțelegem această dimensiune nu-i putem nega existența."
Jacques Monod (n. 1910), medic și biochimist francez; premiul Nobel pentru psihologie și medicină, în 1965 pentru lucrări de biochimie și genetică; scria: "Noi suntem fructul unei astfel de întâmplări înlănțuite încât nu putem fi decât unici în univers. Nu-i exclus că așa au evoluat toate, dar nu fără Dumnezeu".
Arthur S. Eddington (1882-1946), astronom și fizician englez. El a determinat masa, temperatura și constituția a numeroase stele. "Fizica modernă ne conduce în mod necesar la Dumnezeu!"
Wernher von Braun (1912-1977), inginer american de origine germană. Creatorul fusibilelor V2 și al rachetelor spațiale americane. A scris multe articole despre știință și credință. într-o conferință ținută la Colegiul Belmont din Carolina de Nord, în iunie 1972 spunea: Știința nu este incompatibilă cu religia. În timp ce știința ne învață tot mai multe despre creațiune, religia ne învață tot mai mult despre Creator!" În altă parte declara: "Aud uneori părerea că trăind în secolul spațial, cunoștințele despre natură s-au înmulțit în așa măsură că putem renunța la credința în Dumnezeu. Dar nu este așa. Singură o credință reînnoită în Dumnezeu va putea aduce o transformare necesară pentru a salva lumea de la o catastrofă. Știința și religia sunt surori și nu se contrazic".
Între cuvintele care-i plăceau mai mult să le citeze erau cele spuse de astronautul american Frank Borman, după misiunea astronavei Apollo 8, care de Crăciun în anul 1968 a înconjurat luna. Celor care după acest Crăciun petrecut în spațiu îl întrebau dacă a văzut pe Dumnezeu (aluzie care se referea la cosmonautul sovietic Titov, care în 6 aug. 1961 după întoarcerea sa din spațiu a declarat că nu l-a întâlnit pe Dumnezeu), Fr. Borman răspundea: "Nu, pe Dumnezeu nu l-am văzut, dar am văzut clar dovezile existenței Sale". Werhner von Braun mai spunea: "Cu cât vom înțelege mai bine universul, cu atât vom admira mai mult pe Creator!"
Să mai adăugăm mărturisirile a doi membri ai Academiei franceze care mai trăiesc:
Louis Leprince-Ringuet, fizician, membru al Academiei franceze. Întrebat în iulie 1983 cu privire la existența lui Dumnezeu, răspunde: "Este atât de grandios mesajul adus de Cristos, atâta înțelepciune în dragostea pentru aproapele, o forță ce zdrobește carapacea egoismului și a lașității ce ne înconjoară. Este atâta frumusețe în rugăciune, în comuniunea celor vii și a celor morți, chiar în mijlocul dificultăților, chiar imobilizat pe un pat de spital, sau a interveni în favoarea altuia. Există în viața creștinului o speranță care-i dă putere în orice greutăți, indiferent de regim, de structura socială sau politică... În mesajul Evanghelic găsești un punct de sprijin, o bucurie, un curaj, un sens pentru viață și pentru mine acest mesaj poartă pecetea adevărului veșnic."
Pierre P. Grasse, biolog, membru al Academiei de științe din Paris, răspunde întrebării cu privire la știință și credință: "Dumnezeu și știința, subiect tratat foarte des, dar tratat greșit! Dumnezeu este cea mai mare descoperire a umanității. Grație acestei descoperiri omul a luat cunoștință de propria sa existență, de locul și rolul pe care-l are în lumea materială. Ateismul nu ridică pe om, ci îl aduce pe Homo sapiens la condiția de animal... Dumnezeu și infinita sa putere dă omului un sens în viață ridicându-l din neliniștea lui metafizică. Este sigur că știința nu îndepărtează pe om de Dumnezeu, ci dimpotrivă, ea îl conduce direct spre El."

Cum vedem știința nu se opune religiei. Cineva ar putea obiecta că acum lucrurile s-au schimbat, tehnica și descoperirile, avansate dau răspunsuri la multe din problemele existenței umane. La aceasta răspund: din punct de vedere biologic forța intelectuală a omului nu a crescut. Dimpotrivă, în secolul nostru datorită vitezei, luminii artificiale, stresului, au crescut înspăimântător bolile nervoase, s-au înmulțit sinuciderile.

Carl Gustav Jung (1875-1961), psihiatru și psiholog elvețian, unul din fondatorii psihanalizei spune: "Pot să afirm că toți clienții mei sub 35 de ani sunt bolnavi de nervi pentru că au fost lipsiți de cunoștințe religioase. Cei care nu au regăsit credința nu s-au mai putut vindeca."
Savanții care au fost mari descoperitori, ce și astăzi stau la baza științei omului modern cum au reușit să facă invenții și să descopere mistere ale naturii, ar fi fost în stare să descopere și inexistența lui Dumnezeu. Dar ei îl afirmă pozitiv făcând parte dintr-o existență inaccesibilă omului. Cine le poate pune la îndoială buna credință? În secolul nostru numai instrumentele s-au înmulțit, dar acestea nu pot detecta Spiritul Universal și Extramundan, care este Dumnezeu.
Iată frumoasa rugăciune pe care a rostit-o astronautul Frank Borman, la Crăciunul lui 1968, pe când înconjura luna cu astronava Apollo 8: "Doamne, dă-ne înțelegerea capabilă să vedem iubirea Ta în lume cu tot falimentul oamenilor; dă-ne credința necesară de a avea încredere, în bunătatea Ta, cu toată slăbiciunea și ignoranța noastră; dă-ne harul rugăciunii să ne rugăm cu inima conștientă și arată-ne ce trebuie să facem pentru a apropia venirea zilei unei păci universale. Amin."
"Mare este Domnul în Sion și până-ntr-un fir de iarbă pe pământ", zice Psalmistul (124, 4).
Poate fi cineva savant, specialist într-o știință sau disciplină, capabil să analizeze în amănunt, dar incapabil să se ridice la cauze mai înalte și, în special, la Cauza cauzelor, care este Dumnezeu.
Închei cu aceste cuvinte ale lui Francisc Bacon de Verulam, cancelar al Angliei și filosof: "Puțina gustare a științei poate duce la ateism, dar adâncirea științei readuce pe om la Dumnezeu!"

Anytza 24.06.2010 11:17:12

http://www.youtube.com/watch?v=54IWFk2s8UI
stiinta nu explica tot.

cocacoc 24.06.2010 11:35:19

Si ce ? ...

ai2 24.06.2010 12:35:21

Citat:

În prealabil postat de Anytza (Post 262209)

Religia nu explica nimic!

costel 24.06.2010 12:40:35

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 262250)
Religia nu explica nimic!

Asa este, religia nu explica, ea ofera raspunsuri. Si ele vin in functie de cat de aproape sau departe este omul de Dumnezeu.

cocacoc 24.06.2010 14:38:53

Nu Allah vroiai sa zici ?

ai2 24.06.2010 21:34:40

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 262292)
Nu Allah vroiai sa zici ?

Eu dupa cate biserici au fost lovite de traznet, as merge pe varianta Zeus! :D Nu degeaba pe greci i-a lovit criza atat de rau!

Unknown 25.06.2010 09:26:40

Hai sa intram pe forumuri crestin ortodoxe si sa facem misto, sa ne batem joc... Mai vorbim doua de un leu, mai radem de prostii aia care cred...

Alo... Domnii de mai sus, nu aveti ocupatie in viata de zi cu zi?

De ce nu il luati pe Zeus si glumele voastre proaste si nesarate si va mutati pe un site cu glume?

Adica, este evident ca nu veniti aici ca sa aflati ceva sau sa discutati omeneste, veniti doar in bataie de joc, marea majoritate. CE AR FI sa ne scutiti? Daca dorim sa avem de a face cu personaje ca dumneavoastra, pornim televizorul si mutam pe OTV.

Sunteti buni sa ii tot judecati pe crestini si sa ii faceti in toate felurile, sa ii luati peste picior, iar daca vi se raspunde, suntem toti crestinii fanatici, inculti si cu mintea spalata. Va cheama cineva aici? Chiar nu va vad rostul.

Va doresc o zi frumoasa tuturor. La oameni, maimute, extraterestrii si cine se mai afla printre noi...

anaana71 25.06.2010 09:35:30

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 262455)
Eu dupa cate biserici au fost lovite de traznet, as merge pe varianta Zeus! :D Nu degeaba pe greci i-a lovit criza atat de rau!

tocmai, Zeus te cheama. nu-ti face griji pentru noi, du-te linistit. :103:

ai2 25.06.2010 10:57:50

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 262592)
tocmai, Zeus te cheama. nu-ti face griji pentru noi, du-te linistit. :103:

Talentul tau de a rata mesajul ma distreaza si intristeaza in acelasi timp. Totusi, nu pot sa nu recunosc ca sunt fascinat de modul vostru de gandire.

ai2 25.06.2010 10:59:50

Citat:

În prealabil postat de Unknown (Post 262581)
Hai sa intram pe forumuri crestin ortodoxe si sa facem misto, sa ne batem joc... Mai vorbim doua de un leu, mai radem de prostii aia care cred...

Alo... Domnii de mai sus, nu aveti ocupatie in viata de zi cu zi?

De ce nu il luati pe Zeus si glumele voastre proaste si nesarate si va mutati pe un site cu glume?

Adica, este evident ca nu veniti aici ca sa aflati ceva sau sa discutati omeneste, veniti doar in bataie de joc, marea majoritate. CE AR FI sa ne scutiti? Daca dorim sa avem de a face cu personaje ca dumneavoastra, pornim televizorul si mutam pe OTV.

Sunteti buni sa ii tot judecati pe crestini si sa ii faceti in toate felurile, sa ii luati peste picior, iar daca vi se raspunde, suntem toti crestinii fanatici, inculti si cu mintea spalata. Va cheama cineva aici? Chiar nu va vad rostul.

Va doresc o zi frumoasa tuturor. La oameni, maimute, extraterestrii si cine se mai afla printre noi...

Deci nu voi care credeti orice bazaconie aveti o problema, noi suntem aia rai pentru ca scoatem in evidenta ridicolul credintelor voastre. Foarte interesant.

PS iti lipseste simtul umorului si asta nu e prea sanatos. Mai relaxeaza-te!

Unknown 25.06.2010 11:57:55

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 262627)
Deci nu voi care credeti orice bazaconie aveti o problema, noi suntem aia rai pentru ca scoatem in evidenta ridicolul credintelor voastre. Foarte interesant.

Sunt foarte relaxata si apreciez umorul de calitate, nu batjocura. Invata sa faci o diferenta.

Ca sa intelegi, trebuie sa crezi. Ori tu nu crezi si nici nu doresti. Cum poti sa vii aici sa pretinzi ca ne luminezi pe noi? As putea sa spun acelasi lucru despre tine. Ca traiesti in ratacire si e vai de steaua ta, dar nu o fac. Nu caut sa luminez pe nimeni, cum faceti unii dintre voi:)

Am cerut doar dovada de bun simt in discutii. Pentru ca "noi stim mai bine ca voi si voi traiti cu capul in norii" o poate spune oricare. Si voi si noi. Dar noi nu venim la voi sa va jignim, ma intelegi? Doar pentru ca tu nu crezi, nu inseamna ca credinta este falsa. Tu faci alegerile tale asa cum le face fiecare. Dar nu incerca sa ne impui noua alegerile pe care le-ai facut tu. Marea majoritate a celor care cred au ajuns la credinta dupa necazuri sau bucurii, dupa experiente de viata, au ajuns cu mintea si cu inima. Au cautat! Nu s-au trezit crestini dintr-o data.

Unde anume sunteti tu si "intelepciunea" ta cand omul sufera, cand e trist, furios sau necajit? Ii alini tu durerile? Ii impartasesti tu bucuria? Nu, tu vii cu "umorul" tau, cu batjocura de fapt. Nu are nimeni nevoie de batjocura voastra.

Nu ti-am spus in ce sa crezi si cu siguranta nu ti-am impus. Am cerut bun simt. Ai auzit de el? Oh tu prealuminatule si preainteleptule si atoatestiutorule?

Dar sa nu deviem de la subiect...

Unknown 25.06.2010 12:04:48

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 262627)

Si nu scoti in evidenta nimic, decat mandria si rautatea ta si faptul ca iti place sa batjocoresti.

Bazaconii? Este bazaconie faptul ca ti se spune sa fii bun si sa iubesti? Sa ierti? Sa nu furi, sa nu ranesti pe nimeni? Da? Este bazaconie? Este bazaconie ca atunci cand omul leapada pe om, credinta este cea la care apeleaza multi? Cum se face ca de cele mai multe ori si cei mai aprigi atei si batjocoritori, pe patul de moarte striga DOAMNE AJUTA-MA. De ce cand sufletul si inima e ranita multi gasesc alinare si ajutor in biserica si in rugaciuni?

Serios? E un lucru rau asta? Este un lucru rau credinta? E mai bine sa fii gol pe dinauntru, sa nu crezi ca ai suflet, sa ai impresia ca nu esti decat o bucata de carne?

Nu ai cum sa dovedesti nimic nici unui crestin, decat faptul ca iti place sa batjocoresti, pentru ca evident nu vrei sa ne "LUMINEZI" din bunatate si spre ajutorul nostru.

Te-as ruga sa nu rastalmacesti vorbele mele. Multumesc.

Cei care urmeaza credinta si canoanele si viata Sfintilor Parinti, in masura in care pot, sunt oameni buni, oameni de sacrificiu, oameni care iubesc si ajuta. ESTE OARE ASTA O BAZACONIE pentru tine? Asta vrei sa ne inveti?

Repet, este fix problema ta daca crezi, sau nu sau in ce crezi, dar nu iti bate joc de credinta unui om niciodata. Nu faci decat sa ranesti. Chiar nu vad rostul venirii voastre aici... Cand veniti cu gandurile cu care veniti.

anaana71 25.06.2010 13:00:12

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 262624)
Talentul tau de a rata mesajul ma distreaza si intristeaza in acelasi timp. Totusi, nu pot sa nu recunosc ca sunt fascinat de modul vostru de gandire.

intotdeauna vei fi fascinat. eu nu-s fascinata de distractia si intristarea ta, ca n-am de ce. talente am, dar nu de a rata, sorry... stiu ca ai vrea, dar asta e... apropos, Zeus cred ca inca te asteapta.. nu-l rata. :67:

ai2 25.06.2010 13:39:27

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 262674)
intotdeauna vei fi fascinat. eu nu-s fascinata de distractia si intristarea ta, ca n-am de ce. talente am, dar nu de a rata, sorry... stiu ca ai vrea, dar asta e... apropos, Zeus cred ca inca te asteapta.. nu-l rata. :67:

Mesajul meu era totusi altul si crede-ma ca l-ai ratat.

anaana71 25.06.2010 13:45:31

Citat:

În prealabil postat de ai2 (Post 262702)
Mesajul meu era totusi altul si crede-ma ca l-ai ratat.

atunci nu rata mesajul meu catre tine.:103: Zeus, bazaconii, etc...

cocacoc 25.06.2010 17:15:49

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 262674)
Zeus cred ca inca te asteapta.. nu-l rata. :67:

Nu vroiai sa zici Dumnezeu ?

gavriil 26.06.2010 22:04:51

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 261971)
Doriano, precizeaza si tu cind vorbesti obiectiv si cind vorbesti metaforic....si lasa-ma cu intilnirile cu inima... aia este altceva!( sau macar spune ca l-au simtit cu inima)

Cum adica L-au intilnit? tu asa, realizezi ce spui?
Bun, si stunci cum arata, ce le-a spus, sau doar a trecut ca o naluca misterioasa.
Din nou revin la vesnica mea intrebare:

De ce oare Dumnezeu este asa de sfios?

Nu vrea sa te sperie pe tine si pe cei care au aceste ginduri comice.:78::78::78::78:

gavriil 26.06.2010 22:15:30

Citat:

Voi ce credeti?

Adevarata stiinta va ajuta omul ratacit in materie sa se intoarca la DUMNEZEU.
Intre stiinta si religie (credinta in DUMNEZEU)nu este nici o competitie ci intre oamenii care au ales sa urmeze stiinta si cei care se cred religiosi.
Sa nu uitam ca majoritatea oamenilor de stiinta sint oameni destul de credinciosi chiar mai mult de cit cei care isi zic religiosi sau bisericosi.

dianadi 26.06.2010 22:37:13

Citat:

În prealabil postat de yawbaj (Post 261974)
Creste credinta creste prostia. Se intampla lucruri si oamenii si pun intrebari si vine unul cu o singura carte si spune: De asta! Daca nu stiti de ce e asa si asa duceti-va si intrebati-l pe profesorul de biologie, pe cel chimie pe cel de fizica.

pe cine sa intrebam? am absolvit biologia si cu tot cu diploma psiho-pedagogica ma incadrez in categoria profesorilor de biologie...ca sa te luminez un pic am studiat un an intreg evolutionismul ca obiect de curs cu un domn profesor foarte competent si de exceptie...cu toate acestea dupa terminarea facultatii am fost pe deplin convinsa ca Dumnezeu exista.

stiinta nu dovedeste nimic: e ca o nuia cu care rascolesti tu in cenusa unui vulcan si crezi ca faci mari descoperiri.

proxymagape 26.06.2010 22:39:11

Pentru ca

Pentru ca Dumnezeu este iubire, toata cunoasterea stiintifica explorata de oameni care uita ca sunt persoane, toata aceasta cunoastere se va redimensiona cumva din marea iubire a lui Dumnezeu. Daca acesti oameni se incapataneaza sa il ignore pe Dumnezeu crezandu-se doar indivizi superiori animalelor (care il recunosc pe Dumnezeu), atunci acesti oameni au parte de minciuna, de praf si pulbere- pentru ca sunt pamant si in pamant se vor intoarce. Si odata cu ei stiinta care ignora pe Dumnezeu se va risipi ca un fum. Hawkings este o minte ascutita, rara in domeniul cunoasterii umane. Nu cred ca Il neaga pe Dumnezeu- dar faptul ca plaseaza stiinta inaintea religiei este un minus pentru Hawkings. Cred ca forma materiala a cosmosului "l-a furat" de la adevarata contemplare a universului (un drum inceput de Newton, Einstein care au recunoscut pe Creatorul). Oricum, Hawkings este printre ultimii oameni de stiinta cu o constiinta a cunoasterii, constient de faptul ca face stiinta. Stiinta nu trebuie ignorata, nici idolatrizata. Ea este o parte de lauda adusa creatiei lui Dumnezeu (sensul creatiei la Berdiaev, liturghia cosmica la parintele Ilie Moldovan). Aceasta lauda (adoulia, latreia) adusa Sfintei Treimi isi gaseste sensul si bogatia de semnificatii daca demonstreaza cunoasterea si trairea personala a omului in iubire fata de Dumnezeu si de semeni!

cocacoc 27.06.2010 08:15:31

[quote=dianadi;263336]am studiat un an intreg evolutionismul ca obiect de curs cu un domn profesor foarte competent si de exceptie...cu toate acestea dupa terminarea facultatii am fost pe deplin convinsa ca Dumnezeu exista.
/QUOTE]

Nu ma mira . La fel cum nu ma mira ca erai pe deplin convinsa despre Dumnezeu si nu Narayana si Krishna .

Citat:

În prealabil postat de dianadi (Post 263336)
stiinta nu dovedeste nimic: e ca o nuia cu care rascolesti tu in cenusa unui vulcan si crezi ca faci mari descoperiri.

Totusi, tu ca biolog, descoperirea bacteriei-ce-mananca-nylon nu iti spune nimic ? Nu iti dovedeste nimic ?

Sau vaccinul pentru varicela sau microprocesorul cu tranzistor de marimea a-nu-stiu-cata miliarda parte dintr-un metru cu ajutorul caruia comunici tu acum, cam pe unde se gaseau in cenusa asta ?

konijiro 28.06.2010 02:34:15

Citat:

Adevarata stiinta va ajuta omul ratacit in materie sa se intoarca la DUMNEZEU.
Spune-mi, te rog, ce vrei sa spui cand spui "adevarata" stiinta? Stiinta nu e adevarata sau falsa in functie de cum se pliaza pe perceptia ta asupra realitatii (si aici includ existenta divinitatii). Daca stiinta greseste sau nu, asta se dovedeste usor, folosind dovezi. Le ce ajuta ipoteza existentei/inexisentei vreunui zeu? La nimic, nici macar nu e luata in considerare, pentru ca nu e nevoie de ea.

Citat:

Intre stiinta si religie (credinta in DUMNEZEU)nu este nici o competitie ci intre oamenii care au ales sa urmeze stiinta si cei care se cred religiosi.
Nu, nu exista competitie, exista conflict. Si e bine ca exista. Nu are cum sa nu existe, atata timp cat religia neaga descoperirile din ultimele sute de ani si realitatea in general, si se cramponeaza de o carte veche de mii de ani, prezentata ca izvor de intelepciune suprema. Unii dintre noi au observat ca traim in sec. 21, si omenirea a mai aflat una, alta, intre timp.

Citat:

Sa nu uitam ca majoritatea oamenilor de stiinta sint oameni destul de credinciosi chiar mai mult de cit cei care isi zic religiosi sau bisericosi.
Cine? Exemple, te rog. Cu majoritatea.
Si daca ar fi asa (si nu e), tot metoda stiintifica e cea care duce la descoperiri, nu credinta in divinitate.

Citat:

ca sa te luminez un pic am studiat un an intreg evolutionismul ca obiect de curs cu un domn profesor foarte competent si de exceptie...
Sunt sigur ca nu ai studiat tot ce era de studiat, din simplul motiv ca ai facut-o in Romania. Sau nu?

Mai mult, si eu am avut profesori de exceptie la materii care nu m-au interesat sau din care nu am inteles mare lucru. Ceea ce nu face ca profesorii sa fie cu nimic mai prejos, ci ma face pe mine sa ma indoiesc de cunostintele acumulate in timpul acelor ore.

Citat:

cu toate acestea dupa terminarea facultatii am fost pe deplin convinsa ca Dumnezeu exista.
Nu esti o exceptie. Biserica Catolica (si nu e singura) accepta evolutionismul, dar crede in Dumnezeu. Sau cel putin asa spun declaratiile oficiale.:5:

Citat:

Ca sa nu intru in amanunte (si de asemenea sa trec peste generalizarea aruncata in postul tau), din toate cele dovedite de stiinta, un lucru e esential in discutia de fata: nu e nevoie sa presupunem ca exista vreun zeu pentru a descoperi lumea inconjuratoare.

Si daca descoperiri ca cele de mai jos nu sunt semnificative, te astept cu contra exemple de origine crestin ortodoxa, care au rezultat intr-o intelegere a lumii inconjuratoare de un nivel cel putin egal cu cele de mai jos. De asemenea, te rog sa argumentezi cum exemplele de mai jos se pot eticheta ca "nimic", si ce alternativa la descoperirile de mai jos aduce religia, sau gandirea magica in general.

- descoperirea faptului ca Pamantul se misca
- teoria relativitatii
- electromagnetismul
- descoperirea hormonilor
- descoperirea anesteziei
- descoperirea rolului vitaminelor
- descoperirea virusurilor (impreuna cu metodele de prevenire a bolilor infectioase)
- descoperirea antibioticelor si a insulinei
- tabelul lui Mendeleev
- descoperirea plasticului
- electricitatea
- fizica nucleara
- computerele si internetul
- zborurile spatiale
- descoperirea si primele incercari de intelegere a ADN

Si inainte de a-mi spune ca toate astea nu s-ar intampla fara voia vreunui zeu (oricare ar fi el), spune-mi de ce tot ce vezi mai sus a fost descoperit prin metoda stiintifica (a se citi lots of trial and error) si nu a fost revelat vreunui calugar care nu avea habar de stiinta. Nici macar o singura data.

Deci da, ii dau dreptate lui Hawking. Science works.

Unknown 28.06.2010 08:50:34

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 263750)
Spune-mi, te rog, ce vrei sa spui cand spui "adevarata" stiinta? Stiinta nu e adevarata sau falsa in functie de cum se pliaza pe perceptia ta asupra realitatii (si aici includ existenta divinitatii). Daca stiinta greseste sau nu, asta se dovedeste usor, folosind dovezi. Le ce ajuta ipoteza existentei/inexisentei vreunui zeu? La nimic, nici macar nu e luata in considerare, pentru ca nu e nevoie de ea.

Nu, nu exista competitie, exista conflict. Si e bine ca exista. Nu are cum sa nu existe, atata timp cat religia neaga descoperirile din ultimele sute de ani si realitatea in general, si se cramponeaza de o carte veche de mii de ani, prezentata ca izvor de intelepciune suprema. Unii dintre noi au observat ca traim in sec. 21, si omenirea a mai aflat una, alta, intre timp.

Cine? Exemple, te rog. Cu majoritatea.
Si daca ar fi asa (si nu e), tot metoda stiintifica e cea care duce la descoperiri, nu credinta in divinitate.

Sunt sigur ca nu ai studiat tot ce era de studiat, din simplul motiv ca ai facut-o in Romania. Sau nu?

Mai mult, si eu am avut profesori de exceptie la materii care nu m-au interesat sau din care nu am inteles mare lucru. Ceea ce nu face ca profesorii sa fie cu nimic mai prejos, ci ma face pe mine sa ma indoiesc de cunostintele acumulate in timpul acelor ore.

Nu esti o exceptie. Biserica Catolica (si nu e singura) accepta evolutionismul, dar crede in Dumnezeu. Sau cel putin asa spun declaratiile oficiale.:5:

Ca sa nu intru in amanunte (si de asemenea sa trec peste generalizarea aruncata in postul tau), din toate cele dovedite de stiinta, un lucru e esential in discutia de fata: nu e nevoie sa presupunem ca exista vreun zeu pentru a descoperi lumea inconjuratoare.

Si daca descoperiri ca cele de mai jos nu sunt semnificative, te astept cu contra exemple de origine crestin ortodoxa, care au rezultat intr-o intelegere a lumii inconjuratoare de un nivel cel putin egal cu cele de mai jos. De asemenea, te rog sa argumentezi cum exemplele de mai jos se pot eticheta ca "nimic", si ce alternativa la descoperirile de mai jos aduce religia, sau gandirea magica in general.

- teoria relativitatii
- electromagnetismul
- descoperirea virusurilor (impreuna cu metodele de prevenire a bolilor infectioase)
- tabelul lui Mendeleev
- electricitatea
- fizica nucleara
- zborurile spatiale

Si inainte de a-mi spune ca toate astea nu s-ar intampla fara voia vreunui zeu (oricare ar fi el), spune-mi de ce tot ce vezi mai sus a fost descoperit prin metoda stiintifica (a se citi lots of trial and error) si nu a fost revelat vreunui calugar care nu avea habar de stiinta. Nici macar o singura data.

Deci da, ii dau dreptate lui Hawking. Science works.

Ti-am dat eu exemple de oameni mari de stiinta care erau crestini.

Dar oricum nu ai cum sa intelegi nimic pentru ca NU CREZI. Si iar intreb, cum am mai intrebat si pe altii, care este rostul venirii tale aici si a implicarii in subiecte?:) Vrei si tu sa ne LUMINEZI? Ca vad ca voi ateii le stiti pe toate, cel putin unii dintre voi. E usor sa tot faci pe atoatestiutorul, nu? Cand de fapt doar "filosofezi" aiurea pe teoriile altora. Sunt foarte curioasa, cam cata EXPERIENTA practica ai in tot ceea ce afirmi. Ca noi astia batuti in cap care credem in DUMNEZEU, avem credinta, o simtim, o traim, am cautat-o si am gasit-o. Voi in afara de a continua sa veniti aici cu teorii despre care nici macar nu aveti habar prea bine, si sa trancaniti despre ele ce aveti? Ce stiti?

Daca citeai posturile de mai devreme vedeai si oameni de stiinta care au crezut sau cred in Dumnezeu.

Dar unde iti erau marile descoperiri cand oamenii erau indurerati? Cand erau intristati? Cand erau torturati prin inchisori? Unde iti erau descoperirile stiintifice cand oameni erau tristi sau deprimati? Erau batuti si calcati in picioare. Ateismul tau nu rezolva nimic din toate astea, nu? Sau stai asa!!! STIU!!! Luam o pastila descoperita de marii savanti, sau chiar mai multe si putem sa dormim linistiti, sau si mai bine, sa halucinam linistiti.

Nu neaga nimeni savantii sau marile descoperiri, dar hai sa iti spun un secret: ERAU TOATE DEJA ACOLO cand au fost descoperite de astia pe care ii ridici tu in slavi. Ma intelegi? Ei nu au facut decat sa le descopere. Acum.. lumineaza-ma: cine le-a pus acolo? Cine le-a creat? Cum au aparut? De fapt, daca ma gandesc mai bine, nu raspunde. Stim cu totii cum a aparut un punct din nimic si din el s-a facut Universul cu toate minunatiile lui...:) Sau alte teorii minunate. Ne tragem din maimuta.. si maimuta... Maimuta s-a intamplat sa fie acolo undeva pe terra:)

Va tot treziti pe rand, unul cate unul sa scrieti o linie: Dumnezeu nu exista. V-AS RUGA DIN SUFLET SA DOVEDITI CA DUMNEZEU NU EXISTA. Ca in rest sunteti buni de gura sa veniti cu replici ieftine, fara valoare, bazate pe TEORIILE ALTORA, la fel de luminati ca si voi.

Macar un crestin cand vorbeste, vorbeste din inima, si vorbeste incercand sa ajute, o face din bunatate. Un crestin care incearca sa fie crestin, desigur. Voi veniti aici incercand sa distrugeti ceva ce nici macar nu cunoasteti. Cata ipocrizie. Tot judecati voi si aruncati cu noroi in Dumnezeu si in crestini. Sunteti mari oameni voi astia... Mari de tot... Si culmea culmilor, va treziti sa o faceti pe un site crestin ortodox.

Crestinii nu neaga oricum descoperirile stiintei, doar ca nu le idolatrizeaza.

Domnule konijiro, ii tot dai inainte cu SECOLUL 21, te-as ruga sa te uiti putin in jurul tau, sa vezi cat si cum am EVOLUAT. Asta ca sa nu zic INVOLUAT. Si nici asa nu prea vad ce legatura au minunatiile pe care le scrii cu secolul 21. Se anuleaza mii de ani din cauza ca traim acum MOMENTUL? Si mai ziceai cuiva ca alege din Biblie doar ce ii convine. Tu esti cel care alege din jur doar ce ii convine, doar ce se potriveste cu "crezul" dumitale.

Dar e bine. E bine ca exista CONFLICT. Si e bine ca va treziti toti sa judecati ceva ce nu cunoasteti si in care nu credeti. Dar precis tu si ateismul tau ati vindecat miliarde de suflete si de rani. PRECIS! PRECIS!

Unknown 28.06.2010 08:55:55

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 263415)
Totusi, tu ca biolog, descoperirea bacteriei-ce-mananca-nylon nu iti spune nimic ? Nu iti dovedeste nimic ?

Sau vaccinul pentru varicela sau microprocesorul cu tranzistor de marimea a-nu-stiu-cata miliarda parte dintr-un metru cu ajutorul caruia comunici tu acum, cam pe unde se gaseau in cenusa asta ?

Si inca una foarte amuzanta...

Ba da, dovedeste. Ca esti teribil de amuzant.

Si tot ceea ce a fost folosit la crearea lor, DE UNDE A APARUT? Alea cine le-a facut? Fantastic... Probabil ca au aparut tot din MAIMUTA. A?

dianadi 28.06.2010 09:07:16

Citat:

- teoria relativitatii
- electromagnetismul
- tabelul lui Mendeleev
- electricitatea
- fizica nucleara
- zborurile spatiale
- descoperirea si primele incercari de intelegere a ADN.

Cine neaga existenta acestor descoperiri si cine spune ca descoperirea hormonilor, a plasticului sau a multor,multor lucruri mult mai recente, exclud existenta lui Dumnezeu, a unui Creator? Pt mine stiinta nu anuleaza nimic ci doar imi intareste convingerile. Totul e prea elaborat, perfect pentru a fi aparut din hazard, pentru a fi evoluat fara un ajutor exterior. Nu neg existenta virusurilor-niste entitati biologice remarcabile care ma fascineaza, nu afirm ca hormonii nu exista sau ca ar fi "nimic"- ci doar nu pot sa cred ca perfectiunea relatiilor hormonale dintr-un organism si toate mecanismele de reglare sunt aparute intamplator.
Si cum sunt sigura ca Cineva a avut o contributie majora in tot ceea ce ne inconjoara, la fel de sigura sunt ca descoperirile stiintifice sunt abia la inceput si ca nu o sa avem timp sa ne minunam de ele. De aici am facut si comparatia cu nuiaua si vulcanul: ceea ce s-a descoperit pana acum e egal cu un pumn de cenusa in preajma unui vulcan...inca nu intelegem imensitatea ce ne inconjoara. Cat despre lucrurile create artificial de om-ca exemplu internetul- de ce anuleaza acesta existenta lui Dumnezeu? Nu vad legatura...am fost inzestrati si folosim ceea ce avem in ce scop vrem noi, acuma ca scopul depinde de fiecare in parte e alta poveste.

"nu e nevoie sa presupunem ca exista vreun zeu pentru a descoperi lumea inconjuratoare"--si atunci de ce e nevoie sa presupunem ca nu exista?

Iti doresc o zi buna si o saptamana usoara si sa te bucuri de toata lumea inconjuratoare- bucurate de parintii,prietenii tai si de tot ce iti este drag.

penticostalulmantuibil 28.06.2010 12:33:21

Citat:

Si daca descoperiri ca cele de mai jos nu sunt semnificative, te astept cu contra exemple de origine crestin ortodoxa, care au rezultat intr-o intelegere a lumii inconjuratoare de un nivel cel putin egal cu cele de mai jos.

- teoria relativitatii
- electromagnetismul
- tabelul lui Mendeleev
- electricitatea
- fizica nucleara
- zborurile spatiale

Descoperirile mentionate sunt, desigur, semnificative.

Dar cine a afirmat ca descoperirile stiintifice au fost facute de calugari?
Sau ca aceasta ar fi menirea calugarului: sa primeasca, prin revelatie, o descoperire stiintifica?

Descoperirile pe care le dai exemplu au fost facute insa, mai toate, de adepti ai crestinismului sai iudaismului: Einstein, Ørsted, Pasteur, Paulescu, Crawford Williamson Long si altii.

cocacoc 28.06.2010 16:04:28

Citat:

În prealabil postat de Unknown (Post 263774)
Si tot ceea ce a fost folosit la crearea lor, DE UNDE A APARUT? Alea cine le-a facut?

Mmmm...Lucifer ?

konijiro 28.06.2010 16:18:18

Citat:

Ti-am dat eu exemple de oameni mari de stiinta care erau crestini.
Si faptul ca erau crestini dovedeste ce? Ca sa nu mai vorbesc ca, din cate imi aduc aminte, exemplele date de tine nu prea aveau de a face cu epoca moderna.

Citat:

Si iar intreb, cum am mai intrebat si pe altii, care este rostul venirii tale aici si a implicarii in subiecte?:)
Pentru ca am ocazia de a discuta pe marginea unor subiecte care ma intereseaza, si mi se pare ca invat mai mult daca vorbesc mai degraba cu oameni care nu imi impartasesc punctul de vedere.

Citat:

Ca vad ca voi ateii le stiti pe toate, cel putin unii dintre voi.
Faptul ca oferim anumite raspunsuri care nu iti plac tie nu inseamna ca le stim pe toate. De fapt, daca te gandesti un pic, vei vedea ca nu ateii sunt cei care sustin ca detin Adevarul, ci credinciosii. Ateii nu considera in general nimic ca sigur, si avem indoieli legate de multe lucruri. E o pozitie un pic lipsita de confortul certitudinii oferite de religie.

Citat:

Sunt foarte curioasa, cam cata EXPERIENTA practica ai in tot ceea ce afirmi.
In ce? Religie? Am fost botezat, m-am rugat si spovedit, deci am fost acolo. Si era OK, pana cand mi-am dat seama ca pentru a crede tot ce mi se spunea legat de religie trebuia sa "adorm" intai ratiunea. Si nu mi s-a parut un compromis acceptabil.

Citat:

Ca noi astia batuti in cap care credem in DUMNEZEU, avem credinta, o simtim, o traim, am cautat-o si am gasit-o.
Toti oamenii religiosi isi simt zeul. Asta inseamna ca toti zeii exista, si toate religiile sunt adevarate? In plus, chestia cu "simtitul" nu e cea mai reliable modalitate de observare a sinelui. Creierul uman e departe de a fi perfect, si nu poti avea incredere in el tot timpul. Mai ales atunci cand ceea ce simti contrazice realitatea obiectiva.

Citat:

Dar unde iti erau marile descoperiri cand oamenii erau indurerati? Cand erau intristati? Cand erau torturati prin inchisori? Unde iti erau descoperirile stiintifice cand oameni erau tristi sau deprimati? Erau batuti si calcati in picioare
Si religia cum a ajutat? Cum a ajutat religia cand oamenii erau omorati si torturati in numele ei? Cum a ajutat religia cand se murea in Europa pe capete de ciuma? Cum a rezolvat religia problemele cotidiene ale Evului Mediu, ca de exemplu faptul ca daca ajungeai la varsta de 35 de ani, erai norocos?

Daca imi vorbesti de alinarea oferita de religie, da, probabil ca e acolo. Dar bazata pe ce? Pe o doctrina si o dogma discutabile, si pe promisiunea unei vieti mai bune dupa viata asta?

Stiinta nu e panaceu universal, dar functioneaza. Rezultatele apar, si faptul ca stim mult mai multe azi decat acum 300 de ani nu se datoreaza religiei.

Citat:

Nu neaga nimeni savantii sau marile descoperiri, dar hai sa iti spun un secret: ERAU TOATE DEJA ACOLO cand au fost descoperite de astia pe care ii ridici tu in slavi.
Asa, si daca credinta e o unealta indispensabila pentru descoperirea lor, cum se face ca nu popii sunt cei care le descopera ( cu toate ca daca au fost lasate de Dumnezeu, te-ai gandi ca le-ar spune de ele, avand in vedere presupusul canal de comunicare pe care ei pretind ca il au la dispozitie), ci oameni care, culmea, au pregatire in domeniul in care fac respectiva descoperire? Si mai mult, o fac fara sa ia vreo forma a divinului in considerare, pentru ca nu e necesar?

Citat:

Ne tragem din maimuta..
Nu, nu ne tragem din maimuta. Daca tot te declari impotriva T.E., macar incearca sa afli ce spune T.E. inainte sa fii contra.

Citat:

V-AS RUGA DIN SUFLET SA DOVEDITI CA DUMNEZEU NU EXISTA.
Nu e treaba noastra. E treaba voastra sa dovedit ca exista, pentru ca voi o afirmati. Uite un articol pe tema asta:

http://www.secularhumanism.org/libra...hick_21_1.html

Citat:

bazate pe TEORIILE ALTORA, la fel de luminati ca si voi.
Si tu pe ce te bazezi? Nu pe ce iti spun altii? Ai umblat la brat cu Isus acum doua mii de ani? Ai ajuns in rai/iad si te-ai intors? Ai fost acolo cand s-a scris Biblia, si mai apoi, cand s-a hotarat ce face parte din ea si ce nu?
Macar teoriile de care vorbim noi sunt testabile, falsifiabile si fac predictii. A, si da, sunt sustinute de dovezi.

Citat:

Macar un crestin cand vorbeste, vorbeste din inima, si vorbeste incercand sa ajute, o face din bunatate.
Cred ca ai citit forumul asta foarte selectiv, daca ai vazut numai bunatate in exprimarea crestinilor. Mai mult decat atat, cred ca observi lumea din jurul tau in mod foarte selectiv, daca vezi numai bunatate in Romania. Si asta ar trebui sa vezi in cea mai mare parte. Mai exact, cam 85 %.
Si da, te inseli din nou cand spui ca bunatatea e existenta doar in prezenta religiei, oricare ar fi ea.

Citat:

Domnule konijiro, ii tot dai inainte cu SECOLUL 21, te-as ruga sa te uiti putin in jurul tau, sa vezi cat si cum am EVOLUAT. Asta ca sa nu zic INVOLUAT. Si nici asa nu prea vad ce legatura au minunatiile pe care le scrii cu secolul 21. Se anuleaza mii de ani din cauza ca traim acum MOMENTUL? Si mai ziceai cuiva ca alege din Biblie doar ce ii convine. Tu esti cel care alege din jur doar ce ii convine, doar ce se potriveste cu "crezul" dumitale.
Nu stiu exact la ce te referi, pentru ca te-ai exprimat foarte general mai sus. Daca ti se pare ca traim mai rau decat acum cateva sute de ani, explica de ce, te rog. Ca sa zic doar o idee, traim in cea mai non-violenta epoca pe care a cunoscut-o omenirea pana acum. Vezi aici:

http://blog.ted.com/2007/09/steven_pinker.php

Asta ca sa nu mai vorbesc de cati oameni mor din cauza bolilor fata de acum cateva sute de ani, ce acces la educatie exista acum fata de atunci, etc.

Citat:

Dar precis tu si ateismul tau ati vindecat miliarde de suflete si de rani.
Nu stiu de ce crezi ca ateismul spune ca ar vindeca ceva. Aici discutam despre stiinta. Stiinta nu ofera solutii? Hmmm... Spune-mi, calculatorul de pe care scrii, si care iti ofera acces la informatie, a aparut de unde, mai exact? Si cum?

Citat:

Si tot ceea ce a fost folosit la crearea lor, DE UNDE A APARUT? Alea cine le-a facut? Fantastic...
Da, e fantastic ca afirmi ca au fost create, fara sa te gandesti ca daca ramai pe rationamentul care te-a facut sa afirmi asta, trebuie sa ne mai spui si cine l-a creat pe Dumnezeu.

Citat:

Cine neaga existenta acestor descoperiri si cine spune ca descoperirea hormonilor, a plasticului sau a multor,multor lucruri mult mai recente, exclud existenta lui Dumnezeu, a unui Creator?
Eu nu am spus ca o exclud, am spus doar ca sunt din ce in ce mai putine cazuri in care e nevoie sa recurgem la "god did it" pentru a explica lumea inconjuratoare. Si am mai spus ca ipoteza existentei lui Dumnezeu nu e considerata necesara in stiinta, si iata, ca si fara ea, stiinta progreseaza.

Citat:

si atunci de ce e nevoie sa presupunem ca nu exista?
Pentru ca avem aceasta optiune, si pentru ca si daca presupunem ca nu exista, se pare ca tot mergem inainte.

Citat:

Iti doresc o zi buna si o saptamana usoara si sa te bucuri de toata lumea inconjuratoare- bucurate de parintii,prietenii tai si de tot ce iti este drag.
La fel si tie :6:

Citat:

Descoperirile pe care le dai exemplu au fost facute insa, mai toate, de adepti ai crestinismului sai iudaismului: Einstein, Ørsted, Pasteur, Paulescu, Crawford Williamson Long si altii.
Da, si total intamplator, oamenii astia aveau si cunostinte solide in domeniul in care au descoperit ce au descoperit. Unii ai fost geniali chiar. Ce zici, sa fi fost educatia, sau faptul ca s-au declarat religiosi?

eodor nastasa 28.06.2010 17:03:42

Mai, mai, ce mai sugita fizicianu' nazdravan...a tabarat crestinu' si ateu' pe teorem(i)a lu' dumnealui...cre' ca a bagat la borsecuri intransu, cat china de multe ! :4:

Doriana 28.06.2010 18:11:34

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 264034)
Da, si total intamplator, oamenii astia aveau si cunostinte solide in domeniul in care au descoperit ce au descoperit. Unii ai fost geniali chiar. Ce zici, sa fi fost educatia, sau faptul ca s-au declarat religiosi?

Ambele. Ideea e ca desi au descoperit mari chestii stiintifice au ramas credinciosi in Dumnezeu . Spre deosebire de ideea ta, cum ca a cunoaste ceeea ce au descoperit ei clatina increderea in creationism.

Ai facut cumva balet? Nu de alta, dar faci niste piruete de toata gratia...

cocacoc 28.06.2010 19:05:13

Bun, ambele. Deci amandoua necesare dupa teoria ta. Acuma ce ne facem cu aia care s-au declarat areligiosi , atei, zi-le cum vrei, si care tot au fost inspirati ?

Doriana 28.06.2010 19:42:15

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 264131)
Bun, ambele. Deci amandoua necesare dupa teoria ta. Acuma ce ne facem cu aia care s-au declarat areligiosi , atei, zi-le cum vrei, si care tot au fost inspirati ?

Nu am zis ca ambele sunt necesare pentru stiinta, ci ca ambele si-au adus contributia la geniul numitilor.
Cu oamenii de care vorbesti facem in felul urmator: Dumnezeu le-a dat darul unei minti stralucite. Ei fac cu el ce vor. Biblia afirma ca lui Dumnezeu nu-i pare rau de darurile facute. La urma urmelor nu le vor folosi numai lor, ci intregii omeniri.
Cu credinta e alta poveste, ea e necesara pentru mantuire si pentru a castiga lupta cu raul in aceasta lume. Daca un om are un dar special de inspiratie, cu cat se apropie de Dumnezeu darul acesta devine mai stralucitor si da mult mai mult randament. De aceea am zis "ambele".

Erethorn 28.06.2010 20:38:33

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 264131)

cocacoc, faptul ca multi oameni de stiinta geniali, descoperitori ai unor teorii fundamentale in stiinta moderna (apropo, stii cine a avansat pentru prima data ipoteza Big-Bangului ?) au fost oameni profund credinciosi demonstreaza fara putinta de tagada un fapt fundamental:

CREDINTA NU ESTE INCOMPATIBILA CU RATIUNEA SI CU STIINTA !!!

Acest simplu fapt nu trebuie neaparat sa te intoarca la credinta, DAR ar trebui sa te faca sa-ti reapreciezi pozitia exprimata mai devreme prin fraza "Si era OK, pana cand mi-am dat seama ca pentru a crede tot ce mi se spunea legat de religie trebuia sa "adorm" intai ratiunea. Si nu mi s-a parut un compromis acceptabil."

Daca Pascal n-a trebuit sa-si adoarma ratiunea, inseamna ca, poate, problema nu este la religie, ci la tine. Ti-o spun ca un fost ateu, fara rautate.

Si nu uita - credinta nu inseamna "a crede tot ce ti se spune legat de religie".

anaana71 28.06.2010 20:40:36

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 264057)
Mai, mai, ce mai sugita fizicianu' nazdravan...a tabarat crestinu' si ateu' pe teorem(i)a lu' dumnealui...cre' ca a bagat la borsecuri intransu, cat china de multe ! :4:

:24: ai dreptate.:67:

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:38:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.