Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Este pacat sa ramai in tara? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10441)

AlinB 20.10.2012 01:19:50

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 477327)
Ubi patres sunt, ibi patria.
Aceste cuvinte, devenite proverb, erau cuvintele rostite, potrivit unui obicei pios și străvechi al romanilor, în momentul în care aruncau o mână de pământ luat de la mormintele strămoșilor într-un sanctuar special din Roma. Era un fel de ritual de patrie nouă, patrie strămutată.

Veniți din toată Italia, curând din toată lumea cunoscută, astfel se considerau romani, egali în drepturi (dar nu și în întâietate onorifică), precum și în obligații cu ceilalți cetățeni. Cu toții spuneau, cu mândrie: "civis romanus sum !"

Eh, ei unde ajungeau sa calce, devenea o parte din Imperiu.

Noi nu suntem in postura asta ci tocmai dimpotriva, suntem aia calcati si nevoiti sa fugim unde vedem cu ochii.

Yasmina 20.10.2012 02:05:58

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 477372)
Dureros, intr-adevar, dar sa nu ne grabim cu judecatul pentru ca intotdeuna este un complex de imprejurari pe care in mare parte nu le cunoastem si nici nu stim cum ar fi ca noi insine sa ne aflam intr-o situatie asemanatoare.

Poate in unele cazuri e vorba doar de lasul "patria e ubi bene" uitand de datoriile pe care le au fata de cei in mijlocul carora s-au nascut, insa poate e si o lucrare a lui Dumnezeu ca prin saracia care i-a impins pe multi sa-si castige painea in alta parte, ceva din credinta ortodoxa sa ajunga si in alte locuri nu tocmai binecuvantate.

Aline,cred ca nu este un secret pozitia mea despre parasirea tarii de origine.Am mai discutat,ca nu vad un pacat in a parasi tara,insa suna aproape ca o insulta ceea ce afirma Fani"se simte iritata cand este intrebata cand a mai fost pe "acasa"...
Si am explicat ca originea ramane origine,oricat de bine si de adaptat te simti intr-un domiciu sau altul.
Intelegi diferenta?

AlinB 20.10.2012 02:07:53

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 477384)
Aline,cred ca nu este un secret pozitia mea despre parasirea tarii de origine.Am mai discutat,ca nu vad un pacat in a parasi tara,insa suna aproape ca o insulta ceea ce afirma Fani"se simte iritata cand este intrebata cand a mai fost pe "acasa"...
Si am explicat ca originea ramane origine,oricat de bine si de adaptat te simti intr-un domiciu sau altul.
Intelegi diferenta?

Nu stiam ca te-a deranjat exact aceasta parte.

Credeam ca se observa - a adoptat aceasta atitudine din teama de "dezechilibru afectiv continuu".

S-a autosugestionat si treaba a functionat, cel putin pana invarte cineva cutitul in rana :)

Fani71,
ai biserica ortodoxa pe acolo?

ioan cezar 20.10.2012 02:42:50

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 477384)
Intelegi diferenta?

Pesemne ca ai o nevoie morbida de autosabotare, daca discuti alegerea ta cruciala de a parasi tara, cu un psihopat ca Alin.
Poate ar fi bine sa mai lasi naivitatile astea sinucigase si sa te maturizezi, depasind jigodiile impietrite...

Cum vad ca merge lent/firav cu Biserica (intrucat inca ramai infantila in anumite privinte) iti recomand cu tarie, PENTRU DRAGOSTEA ADEVARATA PE CARE TI-O PORT, sa te smeresti si sa mergi fugutza la un centru/serviciu de consiliere psihologica.

Yasmina, Dumnezeu lucreaza (SI) prin oameni! Dar nu prin prosti, prin farisei, prin impostori si prin canalii...

Ai grija de tine, sora draga, pentru numele Domnului!...

FII BINECUVANTATA! Amin!+

tabitha 20.10.2012 02:45:59

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 477391)
Pesemne ca ai o nevoie morbida de autosabotare, daca discuti alegerea ta cruciala de a parasi tara, cu un psihopat ca Alin.

De ce îl insulți pe Alin, crezi că (se) merită ????

ioan cezar 20.10.2012 02:55:32

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 477392)
De ce îl insulți pe Alin, crezi că (se) merită ????

Nu, nu se merita. Dar se ... justifica.
(Te rog, nu ma mai chinui si tu... surioara mea draga, te rog!)

Yasmina 20.10.2012 03:28:59

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 477391)
Poate ar fi bine sa mai lasi naivitatile astea sinucigase si sa te maturizezi, depasind jigodiile impietrite...

Cum vad ca merge lent/firav cu Biserica (intrucat inca ramai infantila in anumite privinte) iti recomand cu tarie, PENTRU DRAGOSTEA ADEVARATA PE CARE TI-O PORT, sa te smeresti si sa mergi fugutza la un centru/serviciu de consiliere psihologica.

Yasmina, Dumnezeu lucreaza (SI) prin oameni! Dar nu prin prosti, prin farisei, prin impostori si prin canalii...

Ai grija de tine, sora draga, pentru numele Domnului!...

FII BINECUVANTATA! Amin!+

Eu nu am o problema cu Alin,este in lista mea de prieteni.
Deocamdata nu am ajuns la jigniri sau insulte gratuite,in rest daca discutiile sunt contradictorii,eu zic ca pot face fata cu bine :)

Si asa,de cand sunt pe forum nu am fost jignita cu rautate decat de o femeie...ceea ce nu-i mare lucru la procentajul de useri,chiar nesemnificativ.

Miha-anca 20.10.2012 03:43:09

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 477313)
Amin !
Nu stiu, dar parca lumea este intr o mare fierbere , mai toate sunt in fierbere , si asta o spun vazand zi de zi ce se intampla aici si nu numai . Este o harababura totala , iar saracia , ura si indiferenta devin din ce in ce mai evidente , si nu se intrevede nici o schimbare in bine ,ci dinpotriva !

Asa este, Cristian, pentru ca suntem in lume. Mai ales in Bucuresti! Ia, sa traiesti retras in munti, la curte si in gradina ta, fra tv, sa vezi cum se scurge timpul de linistit.
Dar in lume e groaznic, mai ales ca urmarim tot ce se intampla in zona politicului. Parca nimic nu mai are asa importanta. Ei se cearta, ei se impaca, iar noi pierdem timpul. Daca am trai in rugaciune si am duce o viata mai retrasa, nu ar fi asa.
Felicitari pentru oaza ta de liniste: blogul tau. Ce muzica frumoasa ai!!! O ascult cu placere. Multumesc!

tabitha 20.10.2012 03:53:53

Citat:

În prealabil postat de ioan cezar (Post 477396)
Nu, nu se merita. Dar se ... justifica.
(Te rog, nu ma mai chinui si tu... surioara mea draga, te rog!)

Ai dreptate, toate au o limită. Să știi că te înțeleg.

Demetrius 20.10.2012 06:01:03

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 477171)
De ce raman in tara - cateva argumente puternice:

1. In primul rand pentru ca este o tara ortodoxa; si doresc sa traiesc intre oameni care au Duhul Sfant in ei, care sunt inteleptiti si luminati de Duhul Sfant.

Nu doresc sa traiesc decat intr-o tara ortodoxa, poate Rusia sau Grecia.

2. Am fost si prin Germania, SUA, si am vazut cum sunt tratati oamenii: ca niste sclavi pe plantatie; nu exista omenie si umanitate, exista doar capitalism vorace, si profitori. Omul este doar ... un nimic.

Nu doresc sa fiu un nimic, o sluga.

3. Germania, SUA, sunt tari fara Dumnezeu; oamenii nu mai au moralitate, nu mai au tata si mama. A zis bine o scriitoare romanca din America: America inseamna: bani, sex si lux. Nu vreau sa traiesc intr-o astfel de tara.

Am vazut zeci de romani plecati in America; toti aveau creierul spalat si imprastiat in tot felul de nebunii; fiecare visa ca e mai bogat decat altul, toti visau prostii. Nici unul nu mai era om, toti erau dumnezeul lor propriu. O transformare urata si hidoasa a personalitatii in astfel de tari.

4. A profetit bine de tot parintele Arsenie Boca: multi vor pleca din tara; dar le va parea rau si vor vrea sa se intoarca dar NU vor mai putea.

Ca o concluzie: prefer sa stau in blocul meu, cu spitalele umplute la refuz, cu mizerie, cu claxoane de dimineata pana seara, dar intr-o tara plina de biserici, in care oricand pot sa intru intr-o biserica si sa ma inchin, in care pot sa vorbesc cu un om si nu cu un robot care viseaza la bani.
Prefer sa-mi pastrez sufletul in Romania decat sa fiu bogat in America.

Totusi, ca sa te imbogatesti ai fost plecat, nu?
Oare acum spui ca nu vrei sa fii sluga(nimic) dupa ce ai obsrvat ca nu-ti foloseste la nimic sa accepti sa fii sluga(nimic)?

Daca gresesc te rog sa ma ierti, iar eu Il rog pe bunul Dumnezeu sa -Si tine mana Sa asupra ta si a familiei tale in veci(pentru acest mesaj).
Citat:

În prealabil postat de MihaiG;
...
Pe de altă parte, domnule, să fiți sigur că la Judecată veți răspunde pentru faptele dumneavoastră personale, nu pentru ale națiunii din care faceți parte.

Depinde.
De faptele personale nimeni nu se poate dezice, dar la acestea se adauga si raspunderea/binecuvantarea pentru faptele pe care sefii de stat le arunca asupra supusilor; fiecare roman va raspunde cu siguranta de faptul ca armata romana executa prin vointa libera operatiuni militare ofensive in strainatate.

Un emigrant roman care s-a sustras de la suferinta poporului, suferinta pe care (prin presedintele ei) poporul si-a atras-o pentru ca l-a executat pe fostul presedinte in ziua de Craciun 1989; suferinta aduce binecuvantare de la Dumnezeu, iar fuga/evitarea suferintei inseamna evitarea binecuvantarii Lui.

Eu nu m-am nascut intamplator in Romania, ci pentru ca Dumnezeu a considerat ca este cel mai bun loc geografic in destinul mantuirii mele, iar hotararea mea de a pleca in lumea larga este hotararea mea de a nu accepta voia Lui; daca oamenii de acolo(unde am emigrat) m-ar fi chemat acolo atunci as fi absolvit de vina desconsiderarii Voii Lui, dar daca plecarea mea se bazeaza pe dorinta de viata mai usoara atunci la judecata asta va atarna in plus.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:18:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.