![]() |
Citat:
Citat:
P.S. Ai rogu-te înțelegere pentru pamfletul de mai sus, e rodul muzei "cu coadă după ureche"... |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Adica face din tantar armasar! Probabil ca pe vremea comunistilor in acele calendare care le primeam la inceput de an aparea ziua de Luni ca fiid prima. Dar niciodata biserica nu se va aduna la slujba principala din saptamana decat duminica!
Adevarat ai zis catalin ca biserica catolica s-a rupt de cea adevarata! Eu am dat si o de finitie din Nt pe tema asta : Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci, daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se arate ca nu toti sunt dintre ai nostri. (1Ioan.2:19) Marile greseli ale adventustului e ca nu observa ca : -Legea veche e umbra noi legi! De aceea sabatul nu este pomenit in Nt dimpotriva ni se spune ca tocmai pentru ca sabatul a fost dat pentru oameni Iisus il dezleaga ca sa nu mai fie pentru noi o povara! -ziua sabatului a fost inlocuita cu o alta zi(evrei cap 4). Aceasta alta zi s-a pastrat prin traditie si este duminica! Se vede ca primii crestini se intalneau mereu duminica. Duminica apare in nt de foarte multe ori. -daca crestinii ar fi renuntat la sabat acest lucru nu s-ar fi facut fara ecouri! Chiar dansul spune ca bisericile actuale nu pot sa-si schimbe ziua de inchinare! -Daca crestinii au trecut la paganism dupa nici 100 de ani inseamna ca aceasta institutie nu a fost de la Dumnezeu !(apropo vezi ai grija de sarcasmul tau ca biserica ortodoxa nu poate fi mai mult de 2000 de ani si tu pui 2500!) ................. Paralelismul dintre prontestanti si farisei se vede si aici: daca incalci sabatul (evreii din vechime puneau n legi si sabatul devenea o povara si puneau n legi ca nu cumva sa calce aceasta porunca!) nu respecti legea! Chiar daca asa cum am mai zis cand pentru unul e duminica pentru altu e sambata! Dar Dumnezeu e un judecator care nu tine cont de acest lucru ...Hai sa fim seriosi. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
"As it is the law of nature, that, in general, a due proportion of time be set apart for the worship of God; so, in His Word, by a positive, moral, and perpetual commandment binding all men in all ages, He has particularly appointed one day in seven, for a Sabbath, to be kept holy unto him: which, from the beginning of the world to the resurrection of Christ, was the last day of the week: and, from the resurrection of Christ, was changed into the first day of the week,which, in Scripture, is called the Lord's Day,and is to be continued to the end of the world, as the Christian Sabbath". Avand in vedere aceste aspecte,cred ca ar fi corect ca discutiile sa fie purtate in contextul confesional ale celor care participa si nu la gramada.PS:nu am nici o problema cu cei care au alte abordari/opinii/interpretari, intrucat, tot in aceea Confesiune de Credinta, exista un capitol drag mie care se numeste ,,Libertatea crestina si libertatea constiintei".Incerc sa-l respect pe cat posibil pentru ca am simtit mereu ca defineste foarte bine ceea ce cred si in plus Cel de Sus ne va arata fiecaruia, la momentul hotarit, daca ceea ce am crezut a fost bine sau rau. Va multumesc pentru amabilitate |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
P.S uite domnul Scotsman are dreptate intr-o anumita privinta! Adica daca eu nu ar trebui sa judec toti protestantii ca si cum ar fi la fel ar trebui si tu sa te gandesti ca poate la 1000 de crestini doar unul crede in cea ce scri! Apoi iar e greu de crezut ca biserica a stat in umbra 1800 de ani ca sa o lumineze EG White o femeie care a profetit mult si prost ba a mai fost lovita si de o piatra care in nici intr-un caz nu cred ca a luminat-o ci dimpotriva a atras atentia medicilor! |
Pentru domnul/doamna Bairstow
Sa va spun ceva:am observat un aspect interesant pe acest forum in trecut.Au existat discutii in contradictoriu intre ortodocsi si ,,stilisti"(cum ii numiti dvs)in care ultimii ii acuzau pe ortodocsi ca au modificat anumite canoane,aspecte din Traditie(scuze pentru o eventuale inexactitati in exprimare) dar in special faceau referire la modificarea calendarului.In special o doamna/un domn posta extrem de amplu,elaborat,prelucrat inclusiv dpdv grafic.Eu mi-am notat ce spunea,pentru ca nu stiam despre ce este vorba,si am inceput sa caut sa ma informez.
Acum este o discutie intre dvs si un adventist(in principal)cu privire la Ziua de Sabat.In esenta tot o discutie despre o modificare,percepere diferita, a unui aspect ce tine de o pozitionare in timp. In timp ce in prima situatie(nu ma refer la dvs)discutiile aveau la baza aspecte din traditia ortodoxa,aspecte patristice,cu privire la canoane,acum,in acesta situatie discutia are la baza Sfanta Scriptura.In ambele situatii argumentele sunt variate.Dupa cum puteti observa si dvs pot aparea polemici extrem de variate dar asemanatoare la prima vedere.Insa diferite in esenta. La fel cum intre dvs si stilisti exista diferente cu privire la o anumita abordare,desi in esenta ambele se refera la aspecte din ortodoxism,la fel si intre mine si dl.Tricesimus pot exista opinii diferite cu privire la alte aspecte,desi in esenta ambele se refera la aspecte din protestantism. Cel mai bine,dupa parerea mea,este ca discutia sa fie pe raportul catehism ortodox-doctrina adventista.Dansul isi va sustine opiniile,dumneavostra la fel si cei care vor citi,vazind ambele argumentatii si pe ce se bazeaza,vor putea sa traga concluzii,fara sa se enerveze nimeni. Scuze pentru lungul meu sir de precizari. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:17:41. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.