Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Bibliile sectante si eretice trebuiesc arse (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11929)

tricesimusquintus 26.01.2011 12:01:47

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 328244)
Deci daca am o biblie eretica nu trebuie sa o ard? Dar ce sa fac cu ea?

Ce ciudat sună "Biblie eretică"! Parcă am vorbi despre "Biblia veselă" a unui autor ateu sovietic (nu-i știu numele, dar nici nu contează), ori de "Biblia satanistului"...

Citat:

Am avut si eu parca NT de la sectari cand eram mic. L-am aruncat la gunoi,doar nu era sa-l pun in rama!

Am auzit acum câțiva ani de o experiență interesantă. O femeie a găsit la gunoi o Biblie (aruncată probabil tot de un necinstitor al Cuvântului Divin ca tine), a curățat-o și a citit-o. La început din curiozitate, mai apoi cu nesaț, fiind copleșită de lumina ce i se descoperea din paginile ei zi de zi. Fără îndrumarea unui duhovnic, fără să fi citit vreo pagină din Sfinții Părinți ori din alte lucrări religioase, a început să trăiască tot ceea ce descoperea în Cuvânt. După o vreme, fără să fi cunoscut vreodată un adventist, s-a interesat dacă mai există cineva care să păzească sabatul așa cum citea ea în Scriptură și cum experimenta ea însăși binecuvântarea legată de aceasta... Astăzi este o soră de-a noastră.

Citat:

Sectarii sunt inselati de diavol,deci satana e dumnezeul lor! Ca toti suntem creati de unul si acelasi,asta e alta poveste! Ei doar au impresia ca se inchina Lui,realitatea fiind cu totul alta!

După o atentă analiză a acestei probleme, ar trebui să te întrebi asemenea ucenicilor de pe vremuri: "nu cumva chiar eu sunt în această situație?" (Mat.26,22).

Erethorn 26.01.2011 12:03:04

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 328427)
Vezi că știi? Ai ales exact acele reglementări pe care Iisus le-a desființat la Cruce. În rest, dacă studiezi VT cu rugăciune și meditație găsești modele de viețuire sfântă, găsești minunata istorie a poporului lui Dumnezeu, Îl găsești chiar pe Hristos și până și Harul Său (acesta e un subiect incitant care ar merita un topic special). Departe de a socoti VT o terfeloagă vetustă și anacronică, eu consider că e Cuvântul lui Dumnezeu inspirat ce poate inspira o viață plină de devoțiune [și] pentru creștinul zilelor noastre.

Domne, n-ați înțeles ce vă spune Colaps ?! Studiul vostru, rugăciunea voastră, meditația voastră, VT-ul vostru, Hristos și harul pe care ziceți că le găsiți în VT-ul vostru prin meditația și rugăciunea voastră - toate sunt de la drac !!! Pe foc cu ele !!!

tricesimusquintus 26.01.2011 12:03:22

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 328298)
Tot ce e eretic e de la diavol! Tot ce e in afara Bisericii si nu corespunde invataturii Domnului Hristos,ale Sfintilor Apostoli si Sfintilor Parinti e anatema!

Tinere neliniștit, dacă urmezi principiul acesta cu acribie, cam multe va trebui să arzi nu numai din bibliotecă, și o spun eu un neoprotestant: Dumnezeu să ferească Biserica Ortodoxă de asemenea piromani!

colaps3 26.01.2011 12:04:39

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 328424)
Iar dumneavoastra aveti certitudinea ca ideea cu arderea Bibliei e de la Dumnezeu.

Nu. Ideea arderii Bibliei e de la drac, nu e de la Dumnezeu. Dar noi nu vorbim de Biblii aici, asta se pare că nu se înțelege. Cărțile celor aflați în eres nu se pot numi Biblii căci nu au Duhul Sfânt; cuvântul lor nu este unul lucrător, ci mort.

tricesimusquintus 26.01.2011 12:05:28

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 328431)
Domne, n-ați înțeles ce vă spune Colaps ?! Studiul vostru, rugăciunea voastră, meditația voastră, VT-ul vostru, Hristos și harul pe care ziceți că le găsiți în VT-ul vostru prin meditația și rugăciunea voastră - toate sunt de la drac !!! Pe foc cu ele !!!

Mă rog... dacă n-are căldură în casă (și-n inimă) poate s-o facă. Însă o face pe riscul lui... va avea asigurarea căldurii (și încă ce căldură!) și-n viața viitoare.

tricesimusquintus 26.01.2011 12:06:09

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 328336)
Faci o greseala imensa.
Unii dintre noi s-au dat pe mana diavolului si sunt ai lui deja.

Să vă dăm dreptate până nu vă editați postarea? Eu zic să mai așteptăm... mai este timp de îndreptare (și nu mă refer la îndreptare gramaticală)...:39:

Pantsless 26.01.2011 12:44:09

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 328322)
Cine nu a avut norocul sa se nasca in familii ortodoxe, nu este o tragedie. Pentru ca ortodoxia va asteapta.

Aha.. pai asa gandesc si cei din alte religii dom' sef.

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 328326)
Asa-i ca diavolului ii place sa ne vada privind la zece versiuni de Biblii si sa ne dam cap in cap care e cea adevarata?

Daca exista asa ceva, cred ca i-ar place mai mult sa vada biblii arse ;p

Iosif77 26.01.2011 15:10:23

Citat:

În prealabil postat de colaps3 (Post 328433)
...noi nu vorbim de Biblii aici, asta se pare că nu se înțelege. Cărțile celor aflați în eres nu se pot numi Biblii ...

Nu vrea lumea asta rea sa inteleaga ca sectarii nu sunt oameni ci draci si ca Bibliile Cornilescu nu sunt Biblii ci gunoaie ;)
Dar nu te necaji, apara ortodoxia cu ravna, spiritele mari intotdeauna au fost neintelese.

Raoul 26.01.2011 17:25:04

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 328430)
Am auzit acum câțiva ani de o experiență interesantă. O femeie a găsit la gunoi o Biblie (aruncată probabil tot de un necinstitor al Cuvântului Divin ca tine), a curățat-o și a citit-o. La început din curiozitate, mai apoi cu nesaț, fiind copleșită de lumina ce i se descoperea din paginile ei zi de zi. Fără îndrumarea unui duhovnic, fără să fi citit vreo pagină din Sfinții Părinți ori din alte lucrări religioase, a început să trăiască tot ceea ce descoperea în Cuvânt. După o vreme, fără să fi cunoscut vreodată un adventist, s-a interesat dacă mai există cineva care să păzească sabatul așa cum citea ea în Scriptură și cum experimenta ea însăși binecuvântarea legată de aceasta... Astăzi este o soră de-a noastră.

O sora de-a voastra,un copil de-al diavolului... Pff,nici nu-ti inchipui cata invidie am pe acea femeie! :71: Bine a adus cineva aminte mai in urma,ca voi intrati in iad cu biblia la subrat.

Citat:

În prealabil postat de carobul (Post 328316)
Sa ne ajute Dumnezeu sa cunoastem bine invataturile Domnului Iisus Hristos si ale Sfintilor Apostoli, direct de la sursa: Sfanta Scriptura.

Sfanta Scriptura aminteste si de traditie. Spune destul de clar sa nu tinem doar ce s-a transmis pe cale scrisa! Voi ce ati facut cu Traditia? Dar stai... ati aparut prea tarziu pentru a o avea! Sau pana la voi nu s-a mantuit nimeni?

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 328427)
Vezi că știi? Ai ales exact acele reglementări pe care Iisus le-a desființat la Cruce. În rest, dacă studiezi VT cu rugăciune și meditație găsești modele de viețuire sfântă, găsești minunata istorie a poporului lui Dumnezeu, Îl găsești chiar pe Hristos și până și Harul Său (acesta e un subiect incitant care ar merita un topic special). Departe de a socoti VT o terfeloagă vetustă și anacronică, eu consider că e Cuvântul lui Dumnezeu inspirat ce poate inspira o viață plină de devoțiune [și] pentru creștinul zilelor noastre.

Auzi,hai s-o luam mai pe direct si raspunde-mi la ceea ce te-ai ferit s-o faci pana acum: cum te mantuiesti DOAR cu VT? Pentru ca DOAR cu NT te poti mantui. Asta nu-ti da de gandit? Ce ma intereseaza pe mine istoria poporului evreu? Bine,e interesanta,doar am spus ca am citit si eu Biblia impreuna cu VT,dar la ce-mi foloseste?? Pana la urma eu nu sunt evreul ala pe care l-a scos Moise din Egipt ca sa tin sambata! Pe mine m-a rascumparat Hristos,deci tin ziua Lui si ceea ce tineau Sfintii Apostoli! Frangerea painii se savarsea DUMINICA (prima zi a saptamanii). Nu ma intereseaza ca afirmati voi in ratacirile voastre,deci nu te mai obosi sa-mi raspunzi! Respecta subiectul topicului si atat! Deci bibliile eretice trebuiesc arse!

tricesimusquintus 26.01.2011 18:04:56

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 328538)
O sora de-a voastra,un copil de-al diavolului... Pff,nici nu-ti inchipui cata invidie am pe acea femeie! :71:

Poate a mai beneficiat cineva de pe urma Bibliei aruncate de tine la gunoi. Dacă Dumnezeu poate transforma pietrele în propovăduitori ai Evangheliei, cu siguranță poate converti și gesturile profanatoare ale unora în metode de răspândire ale Cuvântului Său.

Citat:

Bine a adus cineva aminte mai in urma,ca voi intrati in iad cu biblia la subrat.

E la fel de posibil ca și intrarea în Iad cu Tradiția sub braț. Nu Biblia sau Sfinții Părinți ne mântuiesc, ci Iisus Hristos.

Citat:

Auzi,hai s-o luam mai pe direct si raspunde-mi la ceea ce te-ai ferit s-o faci pana acum: cum te mantuiesti DOAR cu VT? Pentru ca DOAR cu NT te poti mantui.

Cum am mai spus nu cu VT ori cu NT te mântuiești, ci cu harul lui Dumnezeu, Jertfa lui Hristos și credința în ea. Ori acestea le găsești în Scriptură, însă simpla posesie a Scripturii nu-ți garantează mântuirea. Nu-i destul să ai Scriptura, trebuie s-o și citești. Nu-i destul s-o citești, trebuie s-o și crezi. Nu-i destul s-o crezi, trebuie s-o și trăiești. Altfel, poți intra cu ea sub braț în Iad, cum spuneai mai sus...

Citat:

doar am spus ca am citit si eu Biblia impreuna cu VT,dar la ce-mi foloseste??

Corect, la ce ți-a folosit?:39:

Citat:

Pe mine m-a rascumparat Hristos,deci tin ziua Lui si ceea ce tineau Sfintii Apostoli! Frangerea painii se savarsea DUMINICA (prima zi a saptamanii). Nu ma intereseaza ca afirmati voi in ratacirile voastre,deci nu te mai obosi sa-mi raspunzi!Respecta subiectul topicului si atat!

Fii liniștit, respect și topicul, și divagațiile tale de la el. Anyway, răspunsul îl găsești pe topicul cu duminica ziua întâi a săptămânii.

Citat:

Deci bibliile eretice trebuiesc arse!

Arde-le măi frate dacă te muncește într-atât gândul ăsta. Poate odată și-odată îți va părea rău. Numai să nu fie prea târziu...

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:36:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.