Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   eutanasierea cainilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14162)

Yasmina 03.12.2011 01:30:39

Citat:

În prealabil postat de Claudiu_FT (Post 412918)
Adaria scumpo, nu stiu cati ani ai, insa la ce replica mi-ai dat, nu cred ca ai mai mult de 14 ani. Daca cumva esti la o varsta mai respectabila, ar fi cazul urgent sa iti revi la realitate. Avand in vedere ca este un forum unde se discuta mai teologic si tu la randu tau activezi pe acest forum, persupun ca iti gasesc raspunsuri in religia ortodoxa. Da-i o scanare rapida la cuget si analizeaza putin ce ai scris mai devreme. Iti dau un indiciu: reanalizeaza putin cele 10 porunci si opreste-te putin unde gasesti ''sa nu ai alti dumnezei in afara de Mine'' si ''iubeste-ti apropele ca pe tine insuti''.

Ai face bine sa-ti stergi informatiile din profil,nu alta dar nu sufere si altii socuri cand citesc ca ai fi terminat Teologia.

Banuiesc ca doar ai inceput-o dar nu ai si terminat-o nu? :)

Claudiu_FT 03.12.2011 13:44:55

:)

Yasmina, sunt in anul 2 ... de ce sa sufere socuri?

AndreiM 03.12.2011 14:06:56

Cat de usor trecem de la caini la oameni. Ii eutanasiem in cuvant.
Daca un caine latra la mine il ignor. Daca vrea sa ma muste il lovesc. Daca sunt mai multi, ii lovesc. Cainele, ca si omul certaret, miroase frica si ataca, daca nu ti-e frica, ba chiar ii arati ca nu-i frumos sa te atace atunci te lasa in pace. Nu inteleg de ce atata vrajba si cearta pentru niste animale.
Foarte multe persoane dau mancare la caini pentru ca "sunt draguti", iar cand cresc mari si dau sa muste sau latra chem hingherii. E un non-sens pentru mine de ce ar face asta. Mie daca mi-ar placea un animal l-as lua in casa, daca nu am posibilitati, asta e, imi iau unul de plus sau pur si simplu mangai persoane. Si ele au nevoie de atentie. De exemplu eu, daca vreti, puteti sa imi dati si mie de mancare, sa ma mangaiati si pe mine.. Desi stiu ca nu sunt dragut ca un catel mic. Totusi, cel putin eu nu musc, ba chiar mangai inapoi. :-)
Apropo, nu stiu de unde gandul asta cum ca animalele au suflet, nu au.

stefan florin 03.12.2011 14:42:58

Citat:

În prealabil postat de Mirela0110 (Post 411206)
s-a aprobat legea eutanasierii cainilor vagabonzi. aceasta lege va produce multe controverse intre iubitorii de animale si cei care sunt de accord cu aceasta. este adevarat, ca la cati hoti, asasini, violatori sunt in tara asta lasati in libertate si care sunt de 10 mii de ori mai rai decat orice bestie lasata libera pe strazi, problema cainilor este minora. dar poate fi un inceput.

din punct de vedere crestin, consider ca aceasta lege nu este potrivita, ca poate si cainii au sufletul lor, nu consider ca a ii omori este o solutie ortodoxa. darrrrr, avand in vedere ca au fost atatea incercari de adunare a cainilor in padocuri si din cauza lipsei de fonduri acestia au ajuns iarasi pe strada, au fost atatia oameni atacati, muscati, mutilati pe viata, sau chiar omorati de caini pe strada, nu stiu ce sa spun ...

sincer, mie nu imi plac cainii, poate din cauza ca imi este groaznic de frica de ei, am fost atacata si muscata de caini ... deci eu cand vad un caine ori astept sa vina un om sa trec cu el sau pur si simplu ma intorc din drum ... mai rau e cand imi apare in fata din senin, nu am pe nimeni in jur si nici cale intoarsa nu pot face. si daca mai sunt si cu copiii ... sa fereasca Dumnezeu ... au fost atatea cazuri de copii atacati si muscati de caini ...

foarte multi iubitori de caini zic ca nu trebuie omorati, si este adevarat, dar nimeni nu face nimic, le da de mancare pe strada, dar nimeni nu ii primeste in casa, poate din frica, din motive de igiena, din comoditate ... am vazut o catea cu agrafa in ureche ca ar fi fost sterilizata si cu 4 5 pui nou nascuti dupa ea ... daca statul nu este in stare sa faca ceva bun, sa dea fonduri pentru padocuri, sa adopte o lege mai crestineasca pentru aceste vietati, omul de rand nu prea poate face nimic, oricat s-ar bate el cu pumnul in piept ca ce iubitor de caini este.

ce este pacat, este ca in zilele noastre, se ajunge la asa ceva ... in loc statul sa faca o treaba buna si sa fi gasit si pentru catei o solutie omeneasca, prefera sa taie raul de la radacina ... pacat:( macar asa poate nu or mai fi atatia oameni terorizati de haitele de caini.

cainii au suflet? De unde ai scos asta? Doamne ajuta!

AlinB 03.12.2011 22:02:19

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 412986)
Apropo, nu stiu de unde gandul asta cum ca animalele au suflet, nu au.

Au suflet animal daca vrei, cu capacitati limitate si muritor, ca sa fie mai clar, o data ce mor nu se duc nici in Rai nici in Iad, dispar pur si simplu.

osutafaraunu 04.12.2011 09:14:25

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 413056)
Au suflet animal daca vrei, cu capacitati limitate si muritor, ca sa fie mai clar, o data ce mor nu se duc nici in Rai nici in Iad, dispar pur si simplu.

Ia uite dom'le, unde se ascundea adventistu'!:21:

Claudiu_FT 04.12.2011 13:30:06

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 413056)

Iooooiiii....=)). Daca este pe forum vreun profesor sau preot, va rog frumos sa transpuneti invatatura despre duh si suflet, sa se lamureasca lumea clar pe tema asta, ca vad ca se dau kixuri grave.

Alin, din ce ai spus tu acolo, divinitatea la care aspiri tu, este una imperfecta. A fi sau a nu fi, asta-i intrebarea...:))

lore86 04.12.2011 15:40:46

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 413101)
Ia uite dom'le, unde se ascundea adventistu'!:21:

Singura diferenta e ca noi facem deosebire intr om si animal.
Voi nu?

lore86 04.12.2011 15:43:58

Citat:

În prealabil postat de Claudiu_FT (Post 413111)
Iooooiiii....=)). Daca este pe forum vreun profesor sau preot, va rog frumos sa transpuneti invatatura despre duh si suflet, sa se lamureasca lumea clar pe tema asta, ca vad ca se dau kixuri grave.

Alin, din ce ai spus tu acolo, divinitatea la care aspiri tu, este una imperfecta. A fi sau a nu fi, asta-i intrebarea...:))

Pana una alta, domnule teolog, iti recomand cartea Hexaimeron si invatatura sfantului Vasile cel Mare despre sufletele animalelor, precum si in Filocalie, vol I invatatura Sfantului Antonie cel MAre, sau chair Sfantul Maxim Marturisitorul, Filocalie, vol 2.
Sa continui? mai bine nu. Iti doresc lectura placuta.

Claudiu_FT 04.12.2011 15:49:21

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 413119)
Pana una alta, domnule teolog, iti recomand cartea Hexaimeron si invatatura sfantului Vasile cel Mare despre sufletele animalelor, preum si in Filocalie invatatura Sfantului Antonie cel MAre.

Pe avva Antonie l-am citit si explica la un moment dat si Ioan Gura de Aur chestiile astea, fiecare dupa limba lor. Eu am inteles treaba asta si de aia tot imi spun punctu de vedere pe aici, ca unii oameni si-au facut zeitati din animalele de companie. Si te rog frumos sa nu imi mai spui teolog, prefer ''liber cugetator''.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:04:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.