eliza-georgiana |
27.12.2012 22:32:29 |
Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit
(Post 491089)
Nu va ironizez domnisoara,va inteleg inflacararea mai bine decat credeti,ironizez nebunia in care imi duc existenta mediocra,fara valente de martir sau marturisitor,un calator anonim si tre cator prin lumea mare.Mergeti cu Dumnezeu si iertati orice nepolitete care,din pacate,arata cat de departe sunt de Imparatia la care visez,un pod poate prea indepartat pt mine.
|
Ca amintirea iadului sa nu fie spre cadere, ea trebuie insotita permanent de nadejdea mantuirii. Fiecare dintre noi trebuie sa stie ca pe cat de mult se socoteste vrednic de chinurile iadului, pe atat de mult trebuie sa nadajduiasca in Dumnezeu. Acest indemn e de foc, trebuie sa stim cat de mult ne putem apropia de el, ca sa nu ne ardem.
"Un frate l-a rugat pe avva Pimen sa-i spuna un cuvant de mantuire. Acesta i-a spus: "Cata vreme oala e pe foc, nu poate sa se atinga de ea nicio musca, nici un alt dobitoc. Dar atunci cand oala se raceste, atunci acestia se apropie".
http://www.crestinortodox.ro/editori...ui-124731.html
aici e "buba" cred eu! ca nu prea avem "oala" pe foc, in schimb ne amagim cu vorbaria...
nu atat nepolitetea e de iertat (la o adica respectul nu sta in forma de adresare), cat mai mult bascalia... Azi, Sfantul Arhidiacon Stefan, primul mucenic, lovit in plin de bolovani, a cerut Domnului sa nu le socoteasca pacatul acesta calailor ce-l osandeau! se intampla ca in viata, multe cuvinte sa aiba efect de bolovani si, pe cuvant, ca oricate "valente" de "martir" sau "marturisitor" ar avea cineva in ziua de azi, foarte greu ar gasi "inflacararea" de-a fi atat de generos/a cu iertarea! dar, in vremurile care le traim e de mirare ca mai putem zambi Cerului Senin in noptile geroase!
|