Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Cum ii afecteaza pe barbati imbracamintea colegelor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16024)

ovidiu b. 26.01.2013 23:48:36

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 498551)
Da, ai dreptate, Laura! Insa m-am dus la articolul gresit si de aici incurcatura. Tocmai de aceea am zis sa imi aduci argumente, ca ar fi de pe un site adventist, caci citind celalat articol despre moda, nu gaseseam nici un element, din care sa desprind ca e adventist.

Când intri pe un site și vezi o biblie, deja site-ul nu miroase a bine. Asta așa pe viitor să știi.

AlinB 26.01.2013 23:52:23

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 498289)
Mie mi-a placut articolul,este de bun simt.
Nu se face nicaieri in articol apologia adventistilor,

Iti spun si tie: nu este singurul articol de pe site.
Recomandand un articol, recomanzi si site -ul.

Restul articolelor s-ar pute sa nu fie atat de "inofensive".

De fapt nici pentu asta n-as baga mana in foc - nu l-am citit si nu ma intereseaza si nici nu cred ca ar trebui sa intereseze un ortodox.

Citat:

dar desigur ne doare si ne ustura ca femeile lor sunt imbracate modest si decent,intotdeauna cu capul acoperit si nu folosesc farduri " ca sa se respecte".
Serios? De unde stii tu asta? Cand ai fost intr-o adunare adventista?
Eu pot sa-ti zic ca pe departe nu e asa.
Sa vezi ce gatleli, coafuri, parfumuri...si nu doar la fetiscane ci si la 50+.

Sigur, poate teoria o fi alta, de asta si femeile lor cand pui asta in discutie cochetaria lor zic ca "o fac pentru Dumnezeu" - o alta forma de ipocrizie, chiar superioara celor care zic ca "o fac pentru mine" (cand de fapt o fac privindu-se prin ochii barbatilor).

AlinB 26.01.2013 23:53:51

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 498556)
Când intri pe un site și vezi o biblie, deja site-ul nu miroase a bine. Asta așa pe viitor să știi.

Acusi trebuie sa sara un sectarel sa zica ca de fapt dispretuiesti Biblia si ca ai ceva cu ei, ca sunt corecti si pun Biblia pe primul plan, asa cum ar trebui sa faca un crestin. :21:

AlinB 26.01.2013 23:56:14

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 498551)
Da, ai dreptate, Laura! Insa m-am dus la articolul gresit si de aici incurcatura. Tocmai de aceea am zis sa imi aduci argumente, ca ar fi de pe un site adventist, caci citind celalat articol despre moda, nu gaseseam nici un element, din care sa desprind ca e adventist.

Puteai sa mai citesti si altele de pe site, iti dadeai seama pana la urma.
Daca nu, inapoi la cateheza.

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 498309)
Sunt permise atacurile la persoana pe acest forum? Nu.

Da, vrem egalitate, dar nu pentru catei.
Tu cand ataci alti utilizatori cu afirmatii gratuite, nu se cheama atac la persoana?

Doar un mic exemplu (daca esti nelamurita, mai am).

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 498225)
Daaaaa, cel dintai inselat esti chiar tu si evident fratele tau "geaman", clona ta.
Altceva nu ai de spus in legatura cu topicul sau ai intrat doar ca sa manipulezi?

Si ridicola justificare pentru acuzatii nefondate:

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 498298)
Doar o constatare!

Viata noastra spirituala profunda ne-a invatat sa fim asa "alunecosi"?
Cand altii fac acuzatii, sunt "atacuri la persoana", cand noi facem acuzati gratuite sunt "doar constatari".

Yasmina 26.01.2013 23:58:20

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 498560)
Iti spun si tie: nu este singurul articol de pe site.
Recomandand un articol, recomanzi si site -ul.

Restul articolelor s-ar pute sa nu fie atat de "inofensive".

De fapt nici pentu asta n-as baga mana in foc - nu l-am citit si nu ma intereseaza si nici nu cred ca ar trebui sa intereseze un ortodox.

Serios? De unde stii tu asta? Cand ai fost intr-o adunare adventista?
Eu pot sa-ti zic ca pe departe nu e asa.
Sa vezi ce gatleli, coafuri, parfumuri...si nu doar la fetiscane ci si la 50+.

Sigur, poate teoria o fi alta, de asta si femeile lor cand pui asta in discutie cochetaria lor zic ca "o fac pentru Dumnezeu" - o alta forma de ipocrizie, chiar superioara celor care zic ca "o fac pentru mine" (cand de fapt o fac privindu-se prin ochii barbatilor).

Eu incerc sa inteleg,insa m-am simtit prost ca ati sarit toti pe ea si am ales sa spun o vorba impaciuitoare.
Nici mie nu-mi pasa de site-uri adventiste insa am citit articolul sa vad despre ce este vb si am dedus ca este de bun simt.

Intr-o biserica adventista nu am fost,insa am cunoscut prin tot felul de imprejurari sociale femei adventiste care erau modeste,cu parul strans si cu ceva pe cap.

In rest,nu vreau sa polemizez,pace vreau :)

AlinB 27.01.2013 00:03:03

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 498542)
S-au scris pana acum 18 pagini,s-a ajuns cumva la vreo concluzie?

Sigur ca da, fiecare e la parerea care o avea si inainte sa se deschida topicul. :21:

Citat:

Concluzia mea este ca nu dau neaparat credit ideii ca vestimentatia ar afecta atentia barbatilor la locul de munca,insa pe termen lung obsesia asta cu cochetaria dusa la extreme afecteaza chiar imaginea femeii.
Probabil doar extrema in sensul de ridicol afecteaza imaginea (publica).
Viata spirituala poate fi afectata si cu mult mai putin.

Desigur, aici este o problema nu usor de rezolvat: cei/cele care sunt deja adeptele acestui lucru vor incerca mai degraba sa-l justifice ca inofensiv decat sa inteleaga daca si cum se intampla lucrul asta (presupunand ca au totusi si repere in acest sens, adica viata spirituala = crestin ortodoxa)

Mai ales ca este o patima aparent inofensiva si destul de greu vizibila care determina mult subiectivism in purtatorul ei.

ovidiu b. 27.01.2013 00:26:53

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 498561)
Acusi trebuie sa sara un sectarel sa zica ca de fapt dispretuiesti Biblia si ca ai ceva cu ei, ca sunt corecti si pun Biblia pe primul plan, asa cum ar trebui sa faca un crestin. :21:

Da da...numai că pe un sectărel îl poți ignora mai ușor. :3:

ovidiu b. 27.01.2013 00:31:02

Alin, cred că e cazul că lași garda mai jos cu Yasmina. Nu e cazul să insisți.

Yasmina 27.01.2013 00:40:52

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 498577)
Alin, cred că e cazul că lași garda mai jos cu Yasmina. Nu e cazul să insisți.

Nu inteleg la ce te-ai referit ,Ovidiu.

Nastya 27.01.2013 09:49:57

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 498223)
Chiar pentru simplu fapt ca este "la gramada" cu articole din aceleasi surse care pot fi vatamatoare de suflet, nu e cazul sa i se faca reclama.

Cineva mai slab de inger s-ar putea lasa inselat de caracterul aparent pozitiv si moral dintr-un articol ca cel prezentat de tine si sa citeasca si altele care ii pot fi paguboase si atunci tu esti vinovata ca nu mai esti paznicul fratelui tau ci ispititorul fratelui tau.

"Cineva mai slab de inger" care se asteapta la cuvant bun, bland, intelept si smerit, la iubire de aproape si chiar si de vrajmas, ca doar e vorba de un forum crestin ortodox, s-ar putea sa fuga de Ortodoxie, daca o tineti tot asa!

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:27:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.