Ekaterina |
24.04.2013 14:51:29 |
Citat:
În prealabil postat de AlinB
(Post 516400)
Stau si ma mir cum de reusesti sa pui egal intre saraci si cersetor.
Nu o data un sarac mi-a refuzat banii.
Si crede-ma, nu stiu daca avea ce sa manince de la o zi la alta, d'apai sa plateasca chirie de 250euro.
Problema ta si care a semnalat-o Yasmina, motiv pentru care si-a incasat-o de la piosul nostru frate, a fost ca ai incercat procesul invers, sa asimilezi cersetorii (care practica si un cersit agresiv) cu saracii.
|
De ce ii intelegi ca pe niste cersetori si nu ca pe niste oameni in dificultate? De ce insisti pe pretentia chiriasului cand am precizat foarte clar ca ajutorul nu se face cu forta ci doar daca cel ce poate sa ajute (proprietarul) vrea si poate (isi permite) sa faca asta din proprie initiativa?
Citat:
(Post 516400)
Pe atunci treaba a functionat binisor, chiar si cu liceul puteai avea o slujba destul de buna, si mai ales stabila, din care iti puteai plati rate la un apartament, si iti mai ramanea si bani de pus ceva pe masa, acelasi Stat avand grija sa te fereasca sa ajungi cumva obez.
|
Comunismul a avut si parti bune, faptul ca puteai sa iti iei un apartament in rate doar cu liceul, era un lucru mult mai aproape de firesc fata de vremurile in care traim, cand nici cu facultate nu poti.
Citat:
(Post 516400)
La mai bine 20 ani dupa ce acest sistem a expirat, mentalitatea vad ca a ramas.
|
Vrei tu sa ma faci comunista dar nu m-ai nimerit :-)) Am crescut in capitalism si nu mai astept nimic bun de la stat.
Citat:
(Post 516400)
Pai au o solutie: a lua pe cineva in chirie, pentru perioada asta, pot castiga cel putin 100Euro pe luna.
De ce nici nu vrei sa vorbesti macar despre solutia asta?
|
Alin, o solutie pentru cine? Ai mai scris asta si intr-un alt mesaj fara sa inteleg clar la ce te referi. Cine sa ia in chirie cu 100 euro?
Citat:
(Post 516400)
De unde sa stie proprietarul ce probleme financiare au ei?
Ei stiu ce probleme financiare are proprietarul de exemplu?
|
Ai dreptate, noi nu mai suntem o comunitate. Acum se cultiva individualismul. Omul reuseste prin puterile lui, ca este el destept si prin propriile forte se descurca si face si drege. Cine nu face la fel, cine nu poate, nu ne intereseaza. Comunitatea crestina nu mai exista, intrajutorarea benevola, intelegerea si sustinerea nu mai sunt specifice crestinilor. Cine poate, aplauze, cine nu, nu ne intereseaza.
Citat:
(Post 516400)
Si inca un sfat, si mai bun: de ce nu esti tu mai receptiva, adica daca tot sunteti prieteni si ii sustii cauza pe nemestecate, de ce nu faci tu un gest in acest sens?
|
O grija cu adevarat sfanta.
Citat:
(Post 516400)
Vorbim de o familie de patru persoane care au un venit (minus chirie) de 1800ron/4= 450ron persoana.
|
La ce caz te referi aici?
|