Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   secte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1640)

FieRRy 06.02.2009 20:15:36

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 114382)
la judecata nu mergi pe cunostinte ci pe credinta si inima buna

cel mai mare adevar dat pana acum de pune capat la toate discutiile despre religi si alte chestii de felul asta. bv, succes

Geony 06.02.2009 20:15:38

Citat:

În prealabil postat de FieRRy (Post 114337)
sincer dar o Biblie te-ai dus la tine in B.O sa dai una gratis, unui amarat, de acolo ca si el sa o citeasca, de ce nu ii dai stii cat costa o Biblie BOR?? 60 de lei crezi ca toata lumea are? bani astia fa o fapta buna

Sa nu vorbim despre preturile unei Biblii in BO,stiind bine ca librarile care vand acestea sun vizitate de un mare numar de oameni,...te aproba,si eu la fel...dar sa mearga cineva intr-o librarie de alt cult si sa vada acolo preturi,sa vada acolo BIBLII pompoase (ma refer la aspect),de preturi nu mai vorbim,60 lei putin spus.
Ce te face sa crezi ca BO nu a dat Biblii oamenilor,ca nu a dat la intreaga populatie...scuza-ma sunt 87% ortodocsi.

Geony 06.02.2009 20:22:17

Citat:

În prealabil postat de FieRRy (Post 114355)
ca religia este un cuvant inventat.

Nu vorbesti de religie cand vb despre ortodocsi,catolici,baptisti,penticostali etc.
toate cultele care au credinta in D-zeu,fac parte din religia crestina,;putem vb de rel.budista,confucianista,musulmana,mozaica etc.

FieRRy 06.02.2009 20:32:14

am vazut ca ai citit artcolul cu pretul unei Bibli, personal caut o Biblie BOR am fost la librarie si mi-au cerut 100 de lei pe un model care la altfel de librerie n costa mai mult de 20 de lei, si apoi am fost ca omul de rand crezand ca poate la biserica din coltul strazi am sa gasesc o Biblie BOR la un pret mai accesibil ca doar o iau sa o citesc sa invat din ea nu sa o tin de bibelou.

iar in legatura cu religia am gresit mi-am dar seama ca religie e vorba de altceva. cred ca este mai rentabil spus cuvantul CULT sau DOMINATIUNE RELIGIOASA. ms pt ca mi-ai adus aminte ca uitatesem sa postez din nou greseala pe care o facusem ms.

Geony 06.02.2009 20:43:50

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 114382)
oricum la judecata nu mergi pe cunostinte ci pe credinta si inima buna

Dragul meu sa nu mi-o iei in nume de rau,te rog sa fii foarte explicit pe acest forum ca aici fiecare cuvant este judecat de catre cei care nu ne inteleg.NU VEZI CE SE INTAMPLA CU BIBLIA,unii vin si spun ca vb in limbi,altii vin si ne pun in fata imparatia de o 1000 de ani,altii nu sfinti,nu moaste,nu cruce ,etc.din cauza ca iau din Biblie ce vor ei.Tot asa de bine poate veni un ATEU sa-mi spuna ca psalmistul spune:NU EXISTA D-ZEU...imi deschide biblia si pune degetu pe continuare,eu neiscusit,spun ca in Biblie.Asa ca ai grija.
Pt fratele nostru sa stie :credinta vine prin auz,auzul prin cuvantul lui D-zeu...
inima buna nu e doar inima care nu face rau la nimeni,e inima care face si voia lui D-zeu(FAPTELE BUNE).N
=>nu poti sta cu frunte sus la JUDECATA daca ai numa credinta,...sau daca ai numai inima buna.
=>crede-ma,cunosc oameni care n-au de aface cu biserica(de nici un neam),dar au o inima foarte buna,ti-ar da totul
=>cei cu CREDINTA,sunt si diavolii care cred si se cutremura.

FieRRy 06.02.2009 21:14:43

man credinta vine in urma auziri cuvantului. auz nu este cuvant sau chesti din astea.

si spun ca nu exita moaste este adevarat ce vrei sa spun mai mult decat atat. arata-mi in Biblie moaste? frate este adaugat moaste prin Traditie

Geony 06.02.2009 21:21:36

[quote=FieRRy;114402]am vazut ca ai citit artcolul cu pretul unei Bibli, personal caut o Biblie BOR am fost la librarie si mi-au cerut 100 de lei pe un model care la altfel de librerie n costa mai mult de 20 de lei, si apoi am fost ca omul de rand crezand ca poate la biserica din coltul strazi am sa gasesc o Biblie BOR la un pret mai accesibil ca doar o iau sa o citesc sa invat din ea nu sa o tin de bibelou.
QUOTE]
Cred ca am fost destul de precis cand am spus ca in librarile BO nu am vazut biblii"BIBELOU",in schimb in cele de alt neam,am vazut biblii cu un pret destul de piperat si din alea bibelou...pretul a fost pe masura...a fost doar NT.la un pret cu cel al unei BIBLII (VT+NT) BO.
Nu stiu ce librarii ai frecventat,dar eu am gasit si din alea incepand cu 20 lei(biblia format MIC),pana la 60-80lei(format MARE).
Cred ca stii cum sta si cu afacerile...adica nu toate librariile au acelasi adaos comercial.
Daca as gasi "Biblie bibelou"sincer mi-as lua si eu una...ca doar n-o avea numai bosii.

Geony 06.02.2009 21:48:30

Citat:

În prealabil postat de FieRRy (Post 114431)
man credinta vine in urma auziri cuvantului. auz nu este cuvant sau chesti din astea.

si spun ca nu exita moaste este adevarat ce vrei sa spun mai mult decat atat. arata-mi in Biblie moaste? frate este adaugat moaste prin Traditie

In primul rand am dorit sa fie un dialog ,sa folosim termeni Biblici,daca tot vrem sa vb.din Biblie (eu n-am gasit cuvantul "man",arata-mi tu in care CARTE il gasesc).
trup fara viata=mort=oseminte=oase=moaste(termen teologic)=TRUPUL LUI ELISEI CARE A INVIAT UN MORT.
TRADITIE=Ioan21,25;II Timotei 2,2;etc.la capitolul citate.

danyel 07.02.2009 12:15:17

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 114410)
Dragul meu sa nu mi-o iei in nume de rau,te rog sa fii foarte explicit pe acest forum ca aici fiecare cuvant este judecat de catre cei care nu ne inteleg.NU VEZI CE SE INTAMPLA CU BIBLIA,unii vin si spun ca vb in limbi,altii vin si ne pun in fata imparatia de o 1000 de ani,altii nu sfinti,nu moaste,nu cruce ,etc.din cauza ca iau din Biblie ce vor ei.Tot asa de bine poate veni un ATEU sa-mi spuna ca psalmistul spune:NU EXISTA D-ZEU...imi deschide biblia si pune degetu pe continuare,eu neiscusit,spun ca in Biblie.Asa ca ai grija.
Pt fratele nostru sa stie :credinta vine prin auz,auzul prin cuvantul lui D-zeu...
inima buna nu e doar inima care nu face rau la nimeni,e inima care face si voia lui D-zeu(FAPTELE BUNE).N
=>nu poti sta cu frunte sus la JUDECATA daca ai numa credinta,...sau daca ai numai inima buna.
=>crede-ma,cunosc oameni care n-au de aface cu biserica(de nici un neam),dar au o inima foarte buna,ti-ar da totul
=>cei cu CREDINTA,sunt si diavolii care cred si se cutremura.

se pare ca nu m-ai inteles, am facut o relatie acolo, credinta-inima buna, nu am despartit un termen de altul, stim foarte bine ca o credinta fara fapte este moarta si faptele fara credinta nu zidesc,

FieRRy 07.02.2009 23:07:29

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 114441)
In primul rand am dorit sa fie un dialog ,sa folosim termeni Biblici,daca tot vrem sa vb.din Biblie (eu n-am gasit cuvantul "man",arata-mi tu in care CARTE il gasesc).
trup fara viata=mort=oseminte=oase=moaste(termen teologic)=TRUPUL LUI ELISEI CARE A INVIAT UN MORT.
TRADITIE=Ioan21,25;II Timotei 2,2;etc.la capitolul citate.

pai "man" inseamna om si gasesti in Biblia Engleza .... daca vrei sa te legi de un cuvant cu care am vrut sa fiu mai liber in vorbire ... pot sa fiu si antipatic in vorbire si sa iti rastamalceste cuvintele.

Prietene nu scote versete unde se gasesc CUVINTE de care vrei tu sa imi dovedesti ca exita cuvantul TRADITIE in Biblie ca stiu ca exita ... dar cu al inteles nu cu care il intelegem noi azi ... citeste pasajele intregi am mai discutat lucru acesta pe acest forum, uitate pe unde este ca nu stau sa iti dovedesc special tie ce anume vrei tu sa spui.

ELISEI este singura persoana care care o mentioneaza VT ca au inviat nu un mort ci mai multi morti in groapa in care a fost ingropat. eram sigur ca cu asta o sa-mi scoti creieri ca gata un trup mort inveie osaminte, stau sa ma gandesc un pic mai mult decat lucru asta ... ce viata a avut ELISEI una plina de evlavie, plina de putere, a facut de doua ori lucrurile pe care le-a facut ILIE. dar ce inseamna un mort pt un evreu, prin legea data de Moise, ceva necurat, aici cei care l-au aruncat pe ELISEI in acea groapa au facut o greseala, au aruncat ceva sfant intre necurat. ELISEI trebuia ingropat intr-un mormant care niciodata nu a fost cineva ingropat, din cauza asta ceva este un caz unic un Biblie care in NT nu se repeta.

gandeste-te la urmatoarea chestie un om destept se poate intelege cu unul "prost"! un miel cu un leu? tot la fel sa intamplat si acolo nu sa putut intelege ceva curat si sa isi bata joc cel rau de ELISEI a vrut sa arate "ala" altora ca ELISEI degeaba a trait o viata curata cu mininuni daca la mormant a fost ingropat cu alti morti care nu au acut o viata curata. (intr-adevar nu avem de unde sa stim lucru asta) dar stiu ca in NT nu se repeta si nici in VT. deci cum poate sa se repete in viata de zi cu zi daca nu se repeta. tot ce pe timpul VT-ului sa intamplat si sa repetat pe timpul lui NT am toata credinta ca si in timpul din ziua de azi este valabil. deci trebuie sa studiezi tot toata Biblia ca sa faci o remarca ca asta. tu nu ti-ai pus intrebarea asta nici o data? cum ELISEI a inviat alti morti cand el era mort? si in istoria poporului evreu lucru asta nu se mai repeta, cat si la biserica primara.

trup fara viata=mort=oseminte=oase=moaste, stiu ce inseamna moste, dar si tu cand ai sa mori ai sa fi TRUP FARA VIATA(SUFLET) care este egal cu popularul cuvant MORT sau cu termenul "medical" OASE, sau cu OSAMINTE asta dupa legea matematica daca A=B si B=C rezulta ca A=C, deci asta inseamna ca si tu este MOASTE, (si ca sa nu va luati de mine va spun ca singura lege matematica care se incalca in CRESTINISM este 1+1+1=1 stim care este cauza) ... prietene ti-am spus cauza asta ai cinsti pe "MINISTRI" acestia MOASTE este un termen care l-au inventat alti ca sa aiba cu-i sa se roage uiatand ESENTIALUL, uitand cui s-au rugat ei.

intrebarea mea pt tine este urmatoarea ca imi pari simpatic: DE CE DUMNEZEU A ALES SA-L INGROAPE PERSONAL PE MOISE? nu iti spune nimic nu ai cumva raspuns la asta? poate ca daca oameni il ingropau pe Moise cred ca in ziua de azi el era dumnezeu iar DUMNEZEU era uitat. gandeste-te la asta.... incearca sa raspunzi cu BIBLIA cu orice traducere care ti se pare cat mai reala iar daca nu poti dute la cea in ebraica+greaca adica la prima scrisa sa spui ceva cu care sa poti fi plauzibil.

va rog inca o data fi-ti intelepti sau macar cu logica, eu raspund cu Biblia deschisa, nu ma iau dupa vorbele unor preoti, reverenti sau psihologi scriitori si la fel lista continua. nu dati raspunsuri cu un verset incercati si sa il explicati. din ce cauza sa spus lucru ala sau ce vrea sa arate cu asta ... ca nu doar un verset din Biblie da raspunsul pt o Biserica intreaga ce sa faca ... nu un cuvant care este luat asa si scos din context raspunde la un lucru.

daca voi spuneti ca alti vin cu niste versete invatate pe derost si le scoate din context tu de ce le scoti??? tu ai voie dar alti sa nu aiba voie?? ca pot si eu sa scot din Biblie versete care imi convin dar sa nu fie pe aceasi unda cu ce vreau sa spun.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:35:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.