Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Calea catre mantuire (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17085)

Daniel_Ortodox 01.03.2014 15:25:34

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 552770)
Cunosti sau nu cunosti acel loc din Sf.Parinti care sa sustina afirmatia ta?

Doamne ajută.

Da, cunosc, cu mila Domnului și rugăciunile Preacuratei Maicii Sale.
Facem prea mult off-topic, frățior.

Iertare. Bucurii.

Illuminatu 01.03.2014 15:29:43

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552769)
P.S.: cînd mai dai citate, spune autor, titlu și pagină. Nu mai lua de pe net prostii. Și caută cu prioritate cărți scrise de sfinți. Sfinți canonizați. Roagă-te și pentru mine.

Citatele sunt din Revista Telogica 4/2011.

catalin2 01.03.2014 15:30:49

Frati in Hristos sunt doar ortodocsii. Cu ceilalti suntem doar frati in umanitate, avand toti chipul lui Dumnezeu (adica ratiune, vointa, sentimente, etc.)

Illuminatu 01.03.2014 15:31:20

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552771)
Doamne ajută.

Da, cunosc, cu mila Domnului și rugăciunile Preacuratei Maicii Sale.
Facem prea mult off-topic, frățior.

Iertare. Bucurii.

Daca stii atunci de ce nu vrei sa-ti ajuti fratele mult mai mic in credinta? Nu este asta cumva o dovada de lipsa de iubire pentru fratele tau in credinta? Esti mai de graba-ajutator fata de eretici?

Daniel_Ortodox 01.03.2014 15:34:41

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 552773)
Frati in Hristos sunt doar ortodocsii. Cu ceilalti suntem doar frati in umanitate, avand toti chipul lui Dumnezeu (adica ratiune, vointa, sentimente, etc.)

Doamne ajută.

Greșit. E ispitire. E lipsă de iubire. Da, frați în Hristos sunt doar ortodocșii, restul sunt frați aflați în suferință, frați suferinzi, sau frații rătăciți. Cum și fratele mai mic, rătăcit, a rămas frate cu cel mare, în pilda fiului risipitor. Și oaia rătăcită, a rămas oaie cu oile din turmă. Și Hristos pleca în căutarea ei.

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 552774)
Daca stii atunci de ce nu vrei sa-ti ajuti fratele mult mai mic in credinta? Nu este asta cumva o dovada de lipsa de iubire pentru fratele tau in credinta? Esti mai de graba-ajutator fata de eretici?

Consideră ce vrei, ce poți, cît poți, frățior și iartă-mă dacă te-am smintit sau te smintesc. Rămîn cu mila Domnului, la ce am spus.
Ca să ne smerim împreună.

Bucurii.

Illuminatu 01.03.2014 15:39:54

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552775)
Doamne ajută.

Greșit. E ispitire. E lipsă de iubire. Da, frați în Hristos sunt doar ortodocșii, restul sunt frați aflați în suferință, frați suferinzi, sau frații rătăciți. Cum și fratele mai mic, rătăcit, a rămas frate cu cel mare, în pilda fiului risipitor. Și oaia rătăcită, a rămas oaie cu oile din turmă. Și Hristos pleca în căutarea ei.

Consideră ce vrei, ce poți, cît poți, frățior și iartă-mă dacă te-am smintit sau te smintesc. Rămîn cu mila Domnului, la ce am spus.

Bucurii.

Draga frate Daniel, o nelamurire mai am, nelamurire ce ar explica multe in privinta Dvoastra.: sunteti cumva preot?

Daniel_Ortodox 01.03.2014 15:43:48

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 552776)
Draga Daniel, o nelamurire mai am, nelamurire ce ar explica multe in privinta ta: sunteti cumva preot?

Doamne ajută !

Ohooo ! Unde mă trimiți, frățior iubit ! Dar ce-am făcut eu bun să fiu vrednic de Taina cea mare a Preoției ? Sunt vrednic de iad, nu de preoție ! Vai de mîndria mea, vai de zilele mele ! Doamne miluiește, nu sunt preot, frățior, sunt un muritor de rînd, dar și asta e ceva bun, sunt o beșică de puroi, puturoasă, plină de duhoare și patimi, ce Hristos o va strivi acuș acuș.
Dacă și eu ajung preot, e vai de mine și de păstoriții lui Hristos prin mine. Vai mie !
Că mă uit în urma mea și nimic bun nu văd, dacă iasă ceva bun, Domnul a făcut, nu eu ! Că eu pururea am haina sufletului meu murdară, și nepregătită de nunta Mirelui Ceresc și o să fiu întrebat și nu voi ști ce răspuns să dau, și voi fi legat și aruncat în întunericul cel mai dinafară, la scrășnirea dinților și viermele neadormit (conștiința), cum spune Sfînta Scriptură.
În iad e locul meu ! Acolo ! Dar nădăjduiesc... Și la preoție și la Rai. Mila Domnului ! Doamne ai milă de noi !

Doamne miluiește.

Illuminatu 01.03.2014 16:01:36

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552778)
Doamne ajută !

Ohooo ! Unde mă trimiți, frățior iubit ! Dar ce-am făcut eu bun să fiu vrednic de Taina cea mare a Preoției ? Sunt vrednic de iad, nu de preoție ! Vai de mîndria mea, vai de zilele mele ! Doamne miluiește, nu sunt preot, frățior, sunt un muritor de rînd, dar și asta e ceva bun, sunt o beșică de puroi, puturoasă, plină de duhoare și patimi, ce Hristos o va strivi acuș acuș.
Dacă și eu ajung preot, e vai de mine și de păstoriții lui Hristos prin mine. Vai mie !
Că mă uit în urma mea și nimic bun nu văd, dacă iasă ceva bun, Domnul a făcut, nu eu ! Că eu pururea am haina sufletului meu murdară, și nepregătită de nunta Mirelui Ceresc.
În iad e locul meu ! Acolo ! Dar nădăjduiesc... Și la preoție și la Rai. Mila Domnului ! Doamne ai milă de noi !

Doamne miluiește.

Si atunci daca nu esti preot de ce iti arogi atitudine de preot? Pentru ca atunci cand spui despre cineva ca trebuie sa se smereasca, sa se roage mai mult - ca nu-i destul -, atunci cand acuzi PE FRATII TAI IN CREDINTA ca sunt cuprinsi de draci te faci pe tine asemenea cel putin unui preot vazator cu duhul.

Daniel_Ortodox 01.03.2014 16:56:32

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 552783)
Si atunci daca nu esti preot de ce iti arogi atitudine de preot? Pentru ca atunci cand spui despre cineva ca trebuie sa se smereasca, sa se roage mai mult - ca nu-i destul -, atunci cand acuzi PE FRATII TAI IN CREDINTA ca sunt cuprinsi de draci te faci pe tine asemenea cel putin unui preot vazator cu duhul.

Doamne ajută.

Nu îmi arog atitudine de preot, asta îmi arogi tu, cu ce inimă vrei să ai, cu asta inimă trăiești, cu asta inimă judeci, osîndești, etichetezi, pui verdicte, cazul tău, fără să știi cu adevărat nimic din cele ce vorbești în mîndria ta, spre osînda ta ! Sau o inimă veghetoare, plină de iubire pentru toți, cazul altora de pe forum, nu le dau numele să nu se mîndrească. Ai grijă de inima ta, frățior, roagă-te, că nu te învăț la nimic greșit !

Iar eu ți-am spus ce sunt, în nici un caz alte prostioare ce ai mai spui tu acolo.

Iertare. Bucurii.

Illuminatu 01.03.2014 17:00:53

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552786)
cu asta inimă judeci, osîndești, etichetezi, pui verdicte, cazul tău,

Dragule, uita-te putin in spate si vei vedea toate judecatile, osandirile, etichetarile si verdictele tale... De parca tu crezi despre mine ca nu am duhovnic, ori de am nu este prea vrednic... E destul de urata mandria ta, pentru ca tu ... ai nevoie ca altii sa asculte de tine.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:07:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.