![]() |
Continuare hadituri:
Number 46: Number 53: Number 59: Number 63: Number 65: Number 72: Number 73: Am citat doar câteva din primele hadituri de pe acea pagina, mai sunt acolo sute asemanatoare asa cum se poate convinge oricine. Deci ai mintit ca jihadul ar însemna straduinta, el înseamna razboi. ..................... Despre nu este cu putinta silirea la credinta!" Acel vers face parte din acea parte din curan care a fost inventat la mecca, când mahomed era slab, avea putini urmatori si când încerca cu vorbe frumoase sa atraga mai multi. Dupa ce a devenit puternic prin cuceririle treptate a fost inventata si partea curanului de la medina, unde versetele îndeamna la macelarirea, umilirea, subjugarea pagânilor. Versetele de la medina fiind mai noi au abrogat, în conceptia traditiei islamice, versetele mai vechi pasnice. Versetul citat de tine e sura 2, Al-Bakara, versetul 256 (în engleza There is no compulsion in religion). Acest verset e abrogat de versetul 5 din sura 9, Al-Tawba: So when the sacred months have passed away, then slay the idolaters wherever you find them, and take them captives and besiege them and lie in wait for them in every ambush, then if they repent and keep up prayer and pay the poor-rate, leave their way free to them. Puteti vedea aici lista versetelor din quran abrogate: http://thequran.com/Abrogations.aspx...41,46,51,66,71 |
Deci sensul acelui hadit citat de mine cu zile în urma e acela ca cine se ocupa cu munca cinstita în loc sa se ocupe cu razboiul în numele lui alah e un pacatos din punct de vedere islamic.
De fapt acest sens e usor de sesizat, sensul dat de tine e fortat si dovedeste înca o data ca musulmanii sunt mincinosi sistematici în discutiile cu nemusulmanii. De ce simtiti nevoia sa aparati prin minciuna credinta voastra? De ce nu accepti ca zeci de tari si popoare, un miliard si ceva de oameni, asculta de inventiile unui psihopat sângeros? Ti se pare ca asa ceva nu e cu putina? De ce n-ar fi? mahomedanii trebuie sa aiba curajul sa admita ca toata traditia si istoria lor nationala si toata viata lor personala e o gluma sinistra. Sunt sigur ca a fost, în cazul fiecarui mahomedan, un moment când Dumnezeu a vorbit în constiinta lor, le-a aratat ca ce au primit de la parinti e fals si imoral dar nu au avut curajul sa se rupa de ai lor, sa suporte marginalizarea, persecutiile si chiar moartea ce pot urma parasirii islamului în societatile islamice. Sau nu au stiut sa recunoasca acel glas al lui Dumnezeu, îndoctrinarea si superstitiile au fost mai puternice decât vocea constiintei. |
[quote=Traditie1;182341]Continuare hadituri:
Number 46: Number 53: Number 59: Number 63: Number 65: Number 72: Number 73: Am citat doar câteva din primele hadituri de pe acea pagina, mai sunt acolo sute asemanatoare asa cum se poate convinge oricine. Deci ai mintit ca jihadul ar însemna straduinta, el înseamna razboi. ..................... Despre nu este cu putinta silirea la credinta!" Acel vers face parte din acea parte din curan care a fost inventat la mecca, când mahomed era slab, avea putini urmatori si când încerca cu vorbe frumoase sa atraga mai multi. Dupa ce a devenit puternic prin cuceririle treptate a fost inventata si partea curanului de la medina, unde versetele îndeamna la macelarirea, umilirea, subjugarea pagânilor. Versetele de la medina fiind mai noi au abrogat, în conceptia traditiei islamice, versetele mai vechi pasnice. Versetul citat de tine e sura 2, Al-Bakara, versetul 256 (în engleza There is no compulsion in religion). Acest verset e abrogat de versetul 5 din sura 9, Al-Tawba: So when the sacred months have passed away, then slay the idolaters wherever you find them, and take them captives and besiege them and lie in wait for them in every ambush, then if they repent and keep up prayer and pay the poor-rate, leave their way free to them. M-am convins ca dumneavoastra nu vreti sa purtati un dialog pentru a va imbogati cultura generala despre islam..ci..scopul dumneavoastra este sa denigrati.Ati adunat cateva hadith-uri incercand sa demonstrati ca Islam=razboi sfant.In primul rand...cititi ce am spus mai sus"E adevarat ca un fel de jihad poate fi si a merge la lupta pentru a iti apara religia".Nu am negat ca jihad poate insemna si lupta dar imi mentin afirmatia ca jihad inseamna si efort,si straduinta.Ce vi se pare atat de anormal sa iti aperi religia din care faci parte?Daca cineva te ataca prin lupta nu este normal sa ii si raspunzi? Totodata..se pare ca ati ignorat total cand v-am intrebat de inchizitie sau cruciade sau de alte perioade nu tocmai frumoase din crestinism. Tot ce am simtit din postarile dumneavoastra este inversunare si nu inteleg de ce.Aceasta este modalitatea prin care va prezentati religia?in loc sa va starduiti atata sa atacati Islamul mai bine ati incerca sa descoperiti de ce atata lume se converteste la Islam.Oare de ce atatia oameni de stiinta,preoti,oameni cu carte parasesc crestinismul? Am mai spus inca o data si o repet..unul din lucrurile care m-au indepartat foarte tare de crestinism a fost intoleranta oamenilor.Un om inteligient trebuie sa stie sa ii respecte pe cei care sunt altfel decat el. Cum se face ca am prieteni din mai toate religiile si totusi ne intelegem si ne respectam?Oare nu tine si de cat de"open-minded" este o persoana? Dialogul intre un crestin si un musulman ar fi mult mai frumos daca am lasa la o parte mandria si orgoliile..daca am dori sa ne cunoastem reciproc fara a aduce acuzatii nefondate sau rautacioase. Daca de exemplu ati fi lasat agresivitatatea la o parte si ati fi cerut unui musulman sa ve explice cum sta treaba cu pasajele acelea din Quran enuntate de dumneavoastra poate ati fi inteles si semnificatia lor.Dar..bineinteles..cum intentia dvs este sa vedeti totul intr-o lumina negativa..e suficient sa adunati cateva hadith-uri care contin termenul"jihad" sau cateva versete din Quran ce vorbesc despre lupta si in felul acesta sa trageti propriile concluzii fara a intelege in ce context au fost relevate versetele respective,ce inseamna exact.. |
Citat:
Nu apar islamul prin minciuna ci incercam sa imi spun parerea cu privire la acuzatiile dvs..numai ca azi am realizat ca nu isi are rostul.Puteti interpreta hadith-urile cum vreti dvs si puteti crede ce vreti..eu multumesc lui Dumnezeu ca am intrat in Islam..pe zi ce trece sunt mai convinsa ca a fost cea mai buna decizie din viata mea si sunt foarte mandra de asta. Va doresc numai bine si sa descoperiti cu adevarat ce inseamna cuvantul"TOLERANTA" |
Citat:
Am citat doar câteva hadituri din acel capitol fiindca spatiul nu-mi permitea sa le citez pe toate. Si nu e singura sursa pentru conceptul de razboi "sfânt" al musulmanilor, si în Sahih Muslim si în Abu Dawud, celelalte doua colectii de hadituri autentice precum si în alte colectii sunt sunt sute, poate mii de referiri asemanatoare. De asemeni curanul vorbeste de prigonirea nemusulmanilor pentru a-i forta la converitre. E drept ca în limba araba jihad însemna efort dar în istoria si traditia islamica folosirea cuvântului jihad nu se refera la schimbarea morala a musulmanilor sau la fapte pasnice (rugaciune, zeciuiala etc) ci exclusiv la razboi. Cititi haditurile de mai sus în care mohamed face distinctia între razboiul sfânt si acele fapte pasnice. Dar în secolul 20 teoreticienii legii islamice au început, din motive de jena, sa pretinda ca termnul jihad se refera la straduinta pentru schimbarea personala, ceea ce e complet fals. ........... Ca acelasi curan vorbeste si despre îngaduinta fata de musulmani asta e din pricina ca mohamed era un mincinos si nu-si mentinea învataturile initiale ci le schimba. Pentru cei care nu stiu, curanul e alcatuit din doua categorii de sura/capitole, cele scrise la meca si cele scrise la medina. Ele nu sunt în ordine ci sunt amestecate în curan fiindca surele sunt dispuse nu în ordinea cronologica a scrierii lor ci în ordinea lungimii. Surele compuse la meca dateaza din perioada când mahomed era urmat de putini arabi si încerca cu învataturi blânde sa-si atraga urmatori. Surele compuse la medina dateaza din perioada când mohamed devenise seful unei puternice bande de tâlhari care traia din jaful caravanelor si al triburilor de evrei si pagâni dn Arabia. Pentru a-si justifica jafurile din punct de vedere religios mohamed pretindea ca acei evrei si pagâni l-au tradat sau nu se supun noii religii. Citat:
|
Citat:
Spuneti ca nu are un crestin ce sa intrebe un eretic mincionos.Daca ce vreti este sa aduceti acuze iar"ereticul mincinos" sa taca si sa asculte fara a isi spune punctul de vedere sau sa nu faca altceva decat sa va aprobe si sa va aplaude..atunci..nici un fel de contact nu isi are rostul. Deci..scopul dvs este sa ne faceti sa ne recunoastem"ratacirea".Ok.Dar va spun ca prin agresivitate..niciodata nu veti reusi nimic ci dimpotriva..ne veti indeparta mai mult.Plus ca..nu stiu de ce v-ar deranja pe dvs ca suntem"rataciti".E religia in care ne regasim si gata..daca vreti sa va prezentati religia si sa ne vorbiti despre ea..nici o problema..dar nu ne puteti baga cu forta pe gat ceea ce credeti dumneavoastra. vreau sa va mai spun ca eu cand m-am convertit..nu numai ca am asculta parerile musulmanilor si am citit cartile lor dar..am citit si tot ce era negativ despre Islam.Apoi m-am reintors la Quran si am ales.Asa ca..eu cam stiu des[re toate lucrurile astea negative pe care vreti sa mi le prezentati dvs dar..inca sunt convinsa ca sunt pe calea cea dreapta.Ce vreau?Respect si atat.Ca pana la urma toti suntem oameni nu? |
Cuvântul jihad e tradus în alte limbi prin cauza lui alah iar aceasta cauza nu se poate referi la transformarea personala ci la relatiile cu alte popoare si religii. Pentru ca acest cuvânt, cauza, presupune existenta a doua sau mai multe parti beligerante sau aflate în competitie.
Vad ca repeti fara argumente aceeasi idee, ca jihad ar însemna si altceva decât razboi sfânt. Daca sustii acest lucru trebuie sa aduci dovezi din quran sau hadit. E normal ca orice popor sa-si apere propria religie? Tu din ce popor faci parte si ce religie aperi? Noi avem îndrumare ca pe omul eretic dupa a doua mustrare sa-l evitam. Oricum ereticii nu vor tacea, ce putem face e sa nu lasam minciunile lor nevadite. Vrei sa fii luata cu binisorul ca sa te decizi sa te lasi de ratacire? Pai daca stii ca ceva e ratacire, atunci întelept e sa te lasi pe loc de ea. Ce e deranjant e când ratacitii fac prozelitism în tarile unde emigreaza sau în cazul de fata, pe un forum al altei religii. Daca va place islamul atunci stati în tarile islamice si tineti pentru voi convingerile voastre. Eu personal nu o sa respect vreodata islamul pentru ca stiu ca este nascocirea stupida a unui scelerat. A respecta asa ceva este imoral. Pot fi respectate acele culturi care nu au elemente violente si imorale, de pilda budismul. Cât despre respectul fata de musulmani, ei pot primi acest respect în masura în care nu se identifica cu islamul. |
Layali nu'ti este rusine? Ce dialog vrei intre drept-credinciosi si slujitorii diavolului?
Hristos a spus: [i]Eu si Tatal Meu, una suntem (Ioan 10;30) Oricine tagaduieste pe Fiul nu are nici pe Tatal; cine marturiseste pe Fiul are si pe Tatal (Ioan 2;23) Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal meu decat prin Mine (Ioan 14,6) Voi insa, afirmati ca defapt Mantuitorul a fost doar un profet si nu Fiul lui Dumnezeu, nu credeti in Sfinta Treime, nu credeti in Sfanta Cruce, NU MERGETI PE LINIA SFINTEI BISERICI! Dialog cu slugile satanei? NICIODATA! |
Hmm..Traditie1,mergeti pe ideea"cine nu e cu noi,e impotriva noastra"?
*Din ce popor fac parte si ce religie apar..Pai..nu imi apar religia..ci pur si simplu incerc sa o prezint asa cum este ea. *Cand am folosit cuvantul RATACIT l-am pus in ghilimele..nu ma consider ratacita in nici un fel..ba dimpotriva..si nici nu am nevoie de alte persoane care sa ma forteze sa cred in ce cred ele. *Cu privire la prezenta mea pe acest forum..a fost din pura intamplare.Am vazut ca se spuneau numai lucruri neadevarate despre islam si am vrut sa clarific cate ceva.Sub nici o forma nu incerc sa fac prozelitism..Nu am sugerat niciodata ca ar trebui sa va convertiti la islam sau ca sunteti"ratacit" asa cum spuneti dumneavoastra.Cu siguranta daca as fi intrat pe forumul acesta si as fi atacat islamul cat se poate de mult..prezenta mea aici ar fi fost mai mult decat laudata.Iar daca vreti sa ne tinem pentru noi convingerile noastre..atunci de ce nu va tineti si dumneavoastra convingerile pt dvs?Dar stiti..e democratie acum..avem voie sa ne exprimam liber... Dumneavostra refuzati total sa respectati islamul..dar sa vedeti cati crestini traiesc in pace in Syria de exemplu.Am fost acolo acum 1 luna..cand treci pe strada..vezi moschei si biserici unele langa altele..sunt prieteni,comunica intr-un mod civilizat.In Palestina imi povestea prietena mea crestina cum se ajuta crestinii cu musulmanii pe timp de razboi.sunt sigura ca sunt si exceptii..dar totusi se poate. Prin refuzul dvs de a discuta cu "ereticii" mi-ati aratat cat de tolerant sunteti asa ca no comment. Oricum..cum va eram datoare cu niste pasaje din Quran si hadith-uri..o sa revin in vreo 5 min sa le postez:) |
S-a tot vorbit de Jihad si s-a pus accentul foarte tare pe Jihad-ul cu sensul de lupta asa ca aici sunt cateva explicatii si pasaje din Quran :
The rules of Jihad In recent years the most common meaning of Jihad has been Holy War © A military Jihad has to obey very strict rules in order to be legitimate. The opponent must always have started the fighting. It must not be fought to gain territory. It must be launched by a religious leader. It must be fought to bring about good - something that Allah will approve of. Every other way of solving the problem must be tried before resorting to war. Innocent people should not be killed. Women, children, or old people should not be killed or hurt. Women must not be raped. Enemies must be treated with justice. Wounded enemy soldiers must be treated in exactly the same way as one's own soldiers. The war must stop as soon as the enemy asks for peace. Property must not be damaged. Poisoning wells is forbidden. The modern analogy would be chemical or biological warfare. The Qur'an on Jihad The Qur'an has many passages about fighting. Some of them advocate peace, while some are very warlike. The Bible, the Jewish and Christian scripture, shows a similar variety of attitudes to war. Fight in the way of Allah against those who fight against you, but begin not hostilities. Lo! Allah loveth not aggressors. Qur'an 2:190 To those against whom war is made, permission is given (to fight), because they are wronged;- and verily, Allah is most powerful for their aid. Qur'an 22:39 Therefore if they withdraw from you but fight you not, and (instead) send you (Guarantees of) peace, then Allah Hath opened no way for you (to war against them). Qur'an 4:90 But if the enemy incline towards peace, do thou (also) incline towards peace, and trust in Allah: for He is One that heareth and knoweth (all things). Qur'an 8:61 Hadith-uri care vb despre jihad-ul interior: Hadith-uri: It is related on the authority of Jabir(rad) that when a party of fighting men returned,the Holy Prophet welcomed them saying:"You have came from the lesser jihad to the greater jihad".They asked:"What is the greater jihad?".The Holy Prophet replied:"For a man to struggle against his own weaknesses" Prophet Muhammad (S.A.W.) said: “The most excellent type of Jihad is speaking a true word in the presence of a tyrant ruler.” {Reported by Imams Abu Daood, At-Tirmithi and Ibn Majah.} And He (S.A.W.) also said: “The most excellent type of Jihad is to practice jihad against your own self and own desires for the sake of Allah.” {Reported by Imam At-Tirmithi who said this is a good and sound Hadith .} Imi cer scuze ca nu le-am tradus in romana..dar am fost foarte ocupata zilele acestea |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:10:21. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.