Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   exista extraterestri? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2948)

Dumitru73 14.12.2012 16:33:31

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 487414)
„ceea ce naturii i-a luat miliarde de ani” - interesante expresiile de genul ăsta, folosite de cei care evită să-L numească pe Dumnezeu ca autor al creației, care atribuie, totuși, o rațiune „mamei naturi”, un sens, un rost.
De ce evoluția? De ce n-a rămas materia amorfă, dezorganizată. De ce haosul s-a structurat, dacă nimeni nu-l animă?
Natura a proiectat; natura a creat; natura – căreia îi refuzăm conștiința, rațiunea, sensul – creează sens.
Păi n-are sens.

am folosit cuvântul "natura" cu sens generic.

Dumitru73 14.12.2012 16:36:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 487475)
Adica toata a primit porunca, s-a executat doar care a putut (conditiile de mediu..)?

Asta inseamna ca e posibil sa gasim pana si oameni pe alte planete?
Aceia au mancat si ei sau nu din pomul interzis?

chiar ar fi interesant să găsim o astfel de planeta.

N.Priceputu 14.12.2012 16:43:05

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 488430)
am folosit cuvântul "natura" cu sens generic.

Da, înțeleg. Sesizam, și nu te vizam în mod special, faptul că se folosește cuvântul ăsta atribuindu-i-se raționalitate, scop, sens, organizare extrem de complexă, evoluție de la inferior la superior, de la amorf la structură, șamd, refuzând, într-un mod de neînțeles pentru mine, să se admită că există un cineva care a proiectat totul, care dă sens.

Dumitru73 14.12.2012 17:35:21

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 488432)
Da, înțeleg. Sesizam, și nu te vizam în mod special, faptul că se folosește cuvântul ăsta atribuindu-i-se raționalitate, scop, sens, organizare extrem de complexă, evoluție de la inferior la superior, de la amorf la structură, șamd, refuzând, într-un mod de neînțeles pentru mine, să se admită că există un cineva care a proiectat totul, care dă sens.

mda ...
până la urmă s-a dat un răspuns întrebării din titlu?

Demetrius 14.12.2012 18:16:44

Citat:

În prealabil postat de Eugen7 (Post 488374)
Respect interpretarea dvs cu privire la notiunea de suflet si minte, care insa este diferinta de interpretarea patristica...

"Om (persoana) nu se poate numi nici sufletul fara trup nici trupul fara suflet".

Doamne ajuta.

Doamne ajuta!

4. Ieși-va duhul lor și se vor întoarce în pământ. În ziua aceea vor pieri toate gândurile lor.(Psalmi145,4)

UNNOOM 14.12.2012 19:08:42

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 488443)
mda ...
până la urmă s-a dat un răspuns întrebării din titlu?

Da! Vreo cateva:
1. exista dar inca nu s-au descoperit
2. exista si acestia sunt demonii
3. nu exista forme de viata inteligente similare cu cele de pe pamant (adica omul este unicat in calitate de cununa a creatiei)
4. pamantul este singurul loc din unversul material in care exista viata

Cam astea sunt principalele raspunsuri pe care le-am gasit aici si pe celalalt topic aproape identic.

Patrie si Credinta 14.12.2012 19:14:14

ipoteticii extraterestrii intelijanti ar avea suflet?
Desigur, luand in considerare ca ei stiu ca omul e cununa, au teologie asemanatoare, cred in Dumnezeu si Sf.Treime si Iisus, etc.(stiu cam ar mai fii intrebari, daca ei ar fii afectati de Cadere, daca ....). Sa zicem ca sunt ''compatibili'' teologic.

UNNOOM 14.12.2012 19:20:23

Citat:

În prealabil postat de Patrie si Credinta (Post 488469)
ipoteticii extraterestrii intelijanti ar avea suflet?
Desigur, luand in considerare ca ei stiu ca omul e cununa, au teologie asemanatoare, cred in Dumnezeu si Sf.Treime si Iisus, etc.(stiu cam ar mai fii intrebari, daca ei ar fii afectati de Cadere, daca ....). Sa zicem ca sunt ''compatibili'' teologic.

Pentru a-mi raspunde la o intrebare similara (luand in considerare ipoteza existentei lui Dumnezeu) am deschis topicul "Religia pe Marte"!
Concluzia mea e... 'om trai si 'om vedea!
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ighlight=marte

Catolicii vor sa-i converteasca si pe extraterestri (nu mai stiu care oficial catolic a trantit galushca asta in presa)!

Dumitru73 14.12.2012 19:38:28

Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 488467)
Da! Vreo cateva:
1. exista dar inca nu s-au descoperit
2. exista si acestia sunt demonii
3. nu exista forme de viata inteligente similare cu cele de pe pamant (adica omul este unicat in calitate de cununa a creatiei)
4. pamantul este singurul loc din unversul material in care exista viata

Cam astea sunt principalele raspunsuri pe care le-am gasit aici si pe celalalt topic aproape identic.

mulțumesc pentru rezumat. uite cine q fost atent :)
concluzie care at fi?

UNNOOM 14.12.2012 19:42:53

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 488476)
mulțumesc pentru rezumat. uite cine q fost atent :)
concluzie care at fi?

:))
Concluzia e:
Citat:

În prealabil postat de UNNOOM (Post 488470)
'om trai si 'om vedea!

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:51:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.