Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa si Massmedia (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=508)
-   -   Forumul nostru (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=3171)

cristiboss56 29.07.2008 09:31:48

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Cum se impaca inchiderea topicurilor si stergerea costurilor cu Constitutia?

Exemplu: art. 30 (1)Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Aici e baiul ! Dupa 90, gresita a fost interpretarea, anularii cenzuri comuniste, precum si notiunea de libertate, care a fost terfelita in fel si chip. Libertatea mea, gandirea si vorba mea, nu trebui sa afecteze in nici un fel pe cel de langa mine si de respectam acestea, totul este ok.

Mirean 29.07.2008 09:54:00

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56
Citat:

Exemplu: art. 30 (1)Libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisa.

Aici e baiul ! Dupa 90, gresita a fost interpretarea, anularii cenzuri comuniste, precum si notiunea de libertate, care a fost terfelita in fel si chip. Libertatea mea, gandirea si vorba mea, nu trebui sa afecteze in nici un fel pe cel de langa mine si de respectam acestea, totul este ok.

Da, sunt de acord cu tine. Dar pentru "libertatea" mea care ar limita libertatea ta exista legi organice.

Postarea mea anterioara se refera la o chestiune de principiu, la o chestiune ce tine mai degraba de deontologie decat de o discutie asupra libertatii.

Askeladd 29.07.2008 19:58:19

Citat:

Esti nou pe net?
Forumurile sunt proprietate privata si nu au fost niciodata o democratie.

cristiboss56 29.07.2008 20:48:36

Nu vad legatura dintre "democratie" si chestia cu privatul ! Sa cautam un forum al Guvernului, acolo o fi democratia cea mult visata? Sa-mi fie cu pardon , dar ce-i de stat ,tot de minti lumesti sunt dirijate. Faceti-va forumuri si site-uri cate doriti, mai ales cei ce cunoasteti democratia atat de bine ! Nici unde si nici cand in asta lume, nu poti impaca pe toti. Etalonul democratiei mondiale, SUA, si-a aratat insasi ea, fisurile si neputinta , asa ca a discuta legatura dintre privat si democratie, cel putin, aici pe un forum crestin ortodox, mi se pare complet aiurea. Ortodoxia este una singura in esenta ei peste tot, indiferent unde si cum se manifesta. Ea, Ortodoxia, este unica si indivizibila, oamenii sunt mai mult sau mai putin pregatiti in a reprezenta si a prezenta cele duhovnicesti. A impaca pe toti si toate, nicaieri in asta lume nu o sa gasim, prin insasi natura noastra umana, plina de slabiciuni si patimi. Tot inainte si nu oriunde ,ci aici pe crestinortodox.ro, nu de alta "concurenta"nedorita de noi, sta la panda. Sa ne-ntarim si sa depasim micile diferente de opinie, orgolile personale si pana la urma,unul cate unul, ca oile ratacite sa -L urmam pe Hristos, avand tot timpul in minte si suflet, pildele ce ni Le-a dat, precum si invataturile pline de Har, a Sfintilor Parinti. Cu Dumnezeu inainte ! Amin

mirelat 30.07.2008 05:17:54

Citat:

În prealabil postat de mirelat
eu nu m-am referit la cei care scriu din Sf. Parinti -- ci la cei cativa, nu dau nume, se stiu ei care -- care au o stare de agresivitate evidenta si tot dau cu pietre in forumisti, si in forum implicit.

de exemplu postari ca acestea:

"apoi,nu sunt defel rigida si incrancenata in credinta mea,in sensul de a imprastia cu doamne ajuta si doamne miluieste in dreapta si in stanga tot la 2 minute.deci nici limbajul meu nu e astfel.cum trebuia sa ma exprim?pune crucea si asculta muzica spaniei?cruci uriase?mariza e cea mai pe cruce sau pe biserica?nu e cazul sa exagerezi si sa sugerezi sa dau pana si limbajului o nota superreligioasa.ma mir ca nu mi-ai cerut sa pun dupa fiece cuvant o cruce mica!"

"domnule administrator,de ce m-ati eliminat de pe forum fara pic de preaviz,cum am inteles ca se procedeaza?de ce intru eu la categoria 'special"?de ce dubla masura?iar!chiar v-a dat atat de rau peste cap formularea 'fata mare"incat ati decis ca sub nici un chip nu mai pot aparea pe forum?din cate stiu,cineva de pe forum l-a trimis la origini pe un confrate de pe forum si nu ati luat masuri,nu v-a deranjat cu nimic.de ce va deranjeaza atat expresia 'fata mare',de altfel o realitate inocenta si aproape pe cale de disparitie in zilele noastre?au n-ati apucat niciodata la vreo fata mare?ati avut esecuri in acest sector?ca altfel nu imi explic.v-a soptit cineva ca trebuie sa dispar,ca prea dau din gura?pai unde e diversitatea de opinii atunci?in regulile de comportament postate pe forum ar trebui sa scrieti si ca trebuie sa fim toti trasi la indigo,sa fim toti yes-mani,gretos de blanzi si cu capul in pamant unii cu altii,ca,deh,suntem crestini.din cate stiu,si iisus a scos biciul.nu avem dreptate mereu,asa ca nu vad de ce nu putem avea opinii diferite.am aflat ca se practica si un obicei nepotrivit cu specificul acestui forum:la sugestia unor pretenasi forumisti,deranjati de pana unuia sau a altuia,interziceti accesul unora pe forum.chiar asa,domnule hadrian?pana aici ati ajuns?si va numiti crestin,ziceti?si asta e un forum crestin,unde regulile trebuie sa fie aceleasi pentru toti?haida de,ca daca si atitudinea dumneav e crestina si mama e fata mare,na,ca sa inchei cu aceasta expresie care va dat peste cap mai mult decat e cazul!da sensibil mai sunteti!la revedere ca vad ca nu aveti nevoie de oameni cu o dunga in plus pe creier!multumesc ca mi-ati oferit ocazia sa ma distrez copios!cu bucurie,silana! p.s.ar fi trebuit in mod normal sa imi fie iertate ceea ce dv considerati a fi derapaje,macar in virtutea acelei cruci din rosie,primita in dar de la Dumnezeu de Ziua Crucii,ca semn ca sunt ok din punctul LUI de vedere.va situati cumva peste divinitate,de vreme ce ganditi altfel si de vreme ce nu indrazniti sa iertati,sa imi dati un preaviz-cum am inteles ca faceti cu toti- si o ultima sansa?reconsiderati-va atitudinea,caci se impune.no,pa!"

ce fel de traire crestineasca se intrevede din aceste postari?? eu una nu vad altceva decat grosolanie crasa.

Mirean 30.07.2008 08:45:39

Citat:

În prealabil postat de Askeladd
Citat:

Esti nou pe net?
Forumurile sunt proprietate privata si nu au fost niciodata o democratie.

Sigur nu faceti confuzie intre forum si blog?
Nu se pune probleme "rezervarii domeniului", care este intr-adevar o chestiune privata, ci a conditiei celui care posteaza (publicist, nu?). Sau a celui inlaturat arbitrar de pe forum ori discutiile despre inchiderea anumitor topic-uri.

De unde deriva discutia asupra statutului administratorilor (moderator sau "aplicator" al regulamentului).

De aici situatia juridica a forum-ului, forumistului si administatorului din perspectiva asumarii responsabilitatii, respectiv forumul ca manifestare "publicistica", forumistul ca publicist si rolul administratorului.

achimovjan 30.07.2008 13:19:01

Citat:

Citat:

eu nu m-am referit la cei care scriu din Sf. Parinti -- ci la cei cativa, nu dau nume, se stiu ei care -- care au o stare de agresivitate evidenta si tot dau cu pietre in forumisti, si in forum implicit.

"apoi,nu sunt defel rigida si incrancenata in credinta mea,in sensul de a imprastia cu doamne ajuta si doamne miluieste in dreapta si in stanga tot la 2 minute.deci nici limbajul meu nu e astfel.cum trebuia sa ma exprim?pune crucea si asculta muzica spaniei?cruci uriase?mariza e cea mai pe cruce sau pe biserica?nu e cazul sa exagerezi si sa sugerezi sa dau pana si limbajului o nota superreligioasa.ma mir ca nu mi-ai cerut sa pun dupa fiece cuvant o cruce mica!"

"domnule administrator,de ce m-ati eliminat de pe forum fara pic de preaviz,cum am inteles ca se procedeaza?de ce intru eu la categoria 'special"?de ce dubla masura?iar!chiar v-a dat atat de rau peste cap formularea 'fata mare"incat ati decis ca sub nici un chip nu mai pot aparea pe forum?din cate stiu,cineva de pe forum l-a trimis la origini pe un confrate de pe forum si nu ati luat masuri,nu v-a deranjat cu nimic.de ce va deranjeaza atat expresia 'fata mare',de altfel o realitate inocenta si aproape pe cale de disparitie in zilele noastre?au n-ati apucat niciodata la vreo fata mare?ati avut esecuri in acest sector?ca altfel nu imi explic.v-a soptit cineva ca trebuie sa dispar,ca prea dau din gura?pai unde e diversitatea de opinii atunci?in regulile de comportament postate pe forum ar trebui sa scrieti si ca trebuie sa fim toti trasi la indigo,sa fim toti yes-mani,gretos de blanzi si cu capul in pamant unii cu altii,ca,deh,suntem crestini.din cate stiu,si iisus a scos biciul.nu avem dreptate mereu,asa ca nu vad de ce nu putem avea opinii diferite.am aflat ca se practica si un obicei nepotrivit cu specificul acestui forum:la sugestia unor pretenasi forumisti,deranjati de pana unuia sau a altuia,interziceti accesul unora pe forum.chiar asa,domnule hadrian?pana aici ati ajuns?si va numiti crestin,ziceti?si asta e un forum crestin,unde regulile trebuie sa fie aceleasi pentru toti?haida de,ca daca si atitudinea dumneav e crestina si mama e fata mare,na,ca sa inchei cu aceasta expresie care va dat peste cap mai mult decat e cazul!da sensibil mai sunteti!la revedere ca vad ca nu aveti nevoie de oameni cu o dunga in plus pe creier!multumesc ca mi-ati oferit ocazia sa ma distrez copios!cu bucurie,silana! p.s.ar fi trebuit in mod normal sa imi fie iertate ceea ce dv considerati a fi derapaje,macar in virtutea acelei cruci din rosie,primita in dar de la Dumnezeu de Ziua Crucii,ca semn ca sunt ok din punctul LUI de vedere.va situati cumva peste divinitate,de vreme ce ganditi altfel si de vreme ce nu indrazniti sa iertati,sa imi dati un preaviz-cum am inteles ca faceti cu toti- si o ultima sansa?reconsiderati-va atitudinea,caci se impune.no,pa!"

ce fel de traire crestineasca se intrevede din aceste postari?? eu una nu vad altceva decat grosolanie crasa.

Eu vad niste oameni sinceri,plini de viata,foarte inteligenti,foarte demni,care nu se tem sa spuna ceea ce gandesc si simt.Si apoi,este delicioasa postarea exclusei silana,sincer,astfel de postari citesc cu drag,se simte viata din acel om.Cat despre oamenii copy-paste,foarte apreciati pe aici,va prezic ca in momentul in care veti ajunge sa dialogati numai cu ei,acest forum se va desfinta de la sine.

ancah 30.07.2008 13:55:54

1. Fericit bărbatul care se teme de Domnul; întru poruncile Lui va voi foarte.
2. Puternică va fi pe pământ semintia Lui; neamul dreptilor se va binecuvânta.
3. Slavă si bogătie în casa lui si dreptatea lui rămâne în veacul veacului.
4. Răsărit-a în întuneric lumină dreptilor, Cel milostiv, îndurat si drept.
5. Bun este bărbatul care se îndură si împrumută; îsi rânduieste vorbele sale cu judecată, că în veac nu se va clinti.
6. Intru pomenire vesnică va fi dreptul; de vorbire de rău nu se va teme.
7. Gata este inima lui a nădăjdui în Domnul; întărită este inima lui, nu se va teme, până ce va ajunge să dispretuiască pe vrăjmasii săi.
8. Risipit-a, dat-a săracilor; dreptatea lui rămâne în veacul veacului.
9. Puterea lui se va înălta întru slavă.
10. Păcătosul va vedea si se va mânia, va scrâsni din dinti si se va topi. Pofta păcătosilor va pieri.

petrurar 30.07.2008 14:07:52

Citat:

În prealabil postat de achimovjan
Citat:

Citat:

Eu vad niste oameni sinceri,plini de viata,foarte inteligenti,foarte demni,care nu se tem sa spuna ceea ce gandesc si simt.Si apoi,este delicioasa postarea exclusei silana,sincer,astfel de postari citesc cu drag,se simte viata din acel om.Cat despre oamenii copy-paste,foarte apreciati pe aici,va prezic ca in momentul in care veti ajunge sa dialogati numai cu ei,acest forum se va desfinta de la sine.

uupss.
:dontgetit:

cristiboss56 30.07.2008 19:03:37

Citat:

În prealabil postat de ancah
1. Fericit bărbatul care se teme de Domnul; întru poruncile Lui va voi foarte.
2. Puternică va fi pe pământ semintia Lui; neamul dreptilor se va binecuvânta.
3. Slavă si bogătie în casa lui si dreptatea lui rămâne în veacul veacului.
4. Răsărit-a în întuneric lumină dreptilor, Cel milostiv, îndurat si drept.
5. Bun este bărbatul care se îndură si împrumută; îsi rânduieste vorbele sale cu judecată, că în veac nu se va clinti.
6. Intru pomenire vesnică va fi dreptul; de vorbire de rău nu se va teme.
7. Gata este inima lui a nădăjdui în Domnul; întărită este inima lui, nu se va teme, până ce va ajunge să dispretuiască pe vrăjmasii săi.
8. Risipit-a, dat-a săracilor; dreptatea lui rămâne în veacul veacului.
9. Puterea lui se va înălta întru slavă.
10. Păcătosul va vedea si se va mânia, va scrâsni din dinti si se va topi. Pofta păcătosilor va pieri.

Mai adevarat si mai actual ca oricand.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:44:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.