Miha-anca |
03.08.2013 00:10:42 |
Citat:
În prealabil postat de DragosP
(Post 528858)
Doamna dragă! Eu spun că sunt încercări ale unora care fac apologia ml. N-am spus nicăieri că există ml. E chiar așa de greu de priceput??
|
Acum ai intors-o ca la Ploiesti: nu afirmi, dar zici. Ma bucur ca macar acum ai priceput ca ML este de domeniul trecutului.
Dar sa clarificam un lucru:
APOLOGÍE s.f. Laudă exagerată, ridicare în slăvi, apărare servilă și interesată
Pe viitor te rog sa te gandesti la sensul cuvintelor pe care le folosesti.
In general:
Nu cred ca poate cineva sa isi permita sa imi ingradeasca dreptul de a admira la cineva curajul, credinta in Iisus Hristos, hotararea, dragostea de tara, dragostea fata de aproapele, sentimente pe care unii oameni le-au aratat in conditii grele de detentie, de teroare si izolare de restul lumii - care l-ar fi putut sustine si incuraja - si asta fara a nutri sentimente de ura impotriva celor care ii cauzau suferinte incredibile. Admir la acesti oameni imensa capacitate de a accepta suferinta, pe care au adus-o ofranda lui Hristos.
Iar verticalitatea de care au dat dovada, rezistand pana la urma, caci doar acela este invingator care rezista pana la sfarsit, a adus unora moartea de mucenic (iar altora puterea de a rezista pana la iesirea din inchisoare). Osemintele lor, ajunse moaste, ne dau imboldul ca si noi sa rezistam pana la sfarsit; ne vindeca de boli si ne dau mir, acestea fiind moaste ale celor care au reusit prin eforturi maxime sa cucereasca cununa nestricacioasa si mantuirea. Sufletele acestor mucenici au intregit numarul celor 144000 din cer. Ne-o spune Pr. Mina Dobzeu in cartea sa "Apocalipsa - planul de salvare a lumii in 7 etape". Daca noi tacem, pietrele vor striga!
|