Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Bucate de Post (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5647)

Hartford 13.11.2012 02:48:38

Eu postez o prajiturica de post

Ingrediente

1cana de zahar
1cana de apa
1/2cana ulei
4 linguri de dulceata-mie imi place de cirese
3 linguri de cacao
1 mana de nuci pisate
1 lingurita rasa de praf de copt sau bicarbonat stins cu zeama de lamaie
2 cani faina
stafide,mere prune caise uscate
arome(esenta de rom sau vanile dupa gustul fiecaruia)

Se amesteca toate ingredinetele pana se obtine o crema care se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina
Se coace la foc potrivit 30-35 minute Pe deasupra se poate presara nuca ciocolata de post.
Se taie rece
Pofta buna.:35:

Yasmina 13.11.2012 08:40:12

salata taraneasca calda

Salata taraneasca:

-4 cartofi rosii potriviti
-300 gr.fasole verde(proaspata/congelata/in borcan)
-1/2 lamaie
-ulei de masline
-praf de sare
-praf de chilli
-praf de piper
-marar uscat

Se fierb cartofii in coaja,la aburi.La fel si fasolea.
Daca nu aveti oala speciala de aburi,se pot fierbe normal,in apa cu sare.
Dupa fierbere,fasolea se trece printr-un jet de apa iar cartofii se decojesc chiar atunci fierbinti si se taie cuburi.
Se sareaza,pipereaza si se toarna pe deasupra lor uleiul cat sunt calzi ca sa absorba mai bine condimentele.
Se adauga si fasolea verde,taiata in bucati potrivite,se adauga si praful de chilli,mararul uscat si zeama de lamaie.
Aceasta este varianta simpla,cu numai 2 ingrediente insa se poate"complica" adaugandu-se ceapa,masline,ardei iuti murati,rosii sau peste.

Simply_me 13.11.2012 09:00:01

Da' o reteta de un tort de post nu aveti? o sa fie in curand ziua sotului meu si vreau sa-i fac o surpriza.

Yasmina 13.11.2012 09:01:33

Citat:

În prealabil postat de Simply_me (Post 481381)
Da' o reteta de un tort de post nu aveti? o sa fie in curand ziua sotului meu si vreau sa-i fac o surpriza.

Mie nu-mi plac dulciurile :68: dar am sa-ti dau o reteta de tort!
http://www.lalena.ro/205-reteta-Tort...e-de-post.html

Simply_me 13.11.2012 09:06:16

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 481382)
Mie nu-mi plac dulciurile :68:

BV, :6: te felicit si...... te invidiez, glumesc :5:

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 481382)
am sa-ti caut o reteta de tort!

Multumesc :53:

costel 22.11.2012 16:53:48

Varza rosie cu mere si nuca

Ingrediente: 1 varza rosie, taiata subtire; 25g de margarina; 1 mar verde, decojit si ras
1 frunza de dafin; 3 catei de usturoi; 100ml otet de cidru; 25g de zahar brun; 1 mana de nuca, prajita si maruntita

Mod de preparare: Se pune varza intr-o cratita larga si putin adanca, impreuna cu margarina, marul, frunza de dafin si cateii de usturoi. Se gatesc amestecand incontinuu, pana cand varza incepe sa se inmoaie. Se adauga otetul (fa un pas in spate si nu inspira pana cand nu se risipeste aburul), apoi se amesteca in continuare pana cand otetul este aproape evaporat. Se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva complet – ai grija sa nu se arda. Se presara nucile pentru servire. Se poate congela foarte bine, dar trebuie lasat sa se dezghete complet inainte de a fi reincalzit cu grija intr-o cratita sau la microunde. (Sursa GoodFood)

Annyta 22.11.2012 16:58:36

1 atașament(e)
Citat:

În prealabil postat de Simply_me (Post 481381)

Probabil e prea târziu, dar ofer o sugestie...

Hartford 23.11.2012 00:38:40

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 483465)
Ingrediente: 1 varza rosie, taiata subtire; 25g de margarina; 1 mar verde, decojit si ras
1 frunza de dafin; 3 catei de usturoi; 100ml otet de cidru; 25g de zahar brun; 1 mana de nuca, prajita si maruntita

Mod de preparare: Se pune varza intr-o cratita larga si putin adanca, impreuna cu margarina, marul, frunza de dafin si cateii de usturoi. Se gatesc amestecand incontinuu, pana cand varza incepe sa se inmoaie. Se adauga otetul (fa un pas in spate si nu inspira pana cand nu se risipeste aburul), apoi se amesteca in continuare pana cand otetul este aproape evaporat. Se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva complet – ai grija sa nu se arda. Se presara nucile pentru servire. Se poate congela foarte bine, dar trebuie lasat sa se dezghete complet inainte de a fi reincalzit cu grija intr-o cratita sau la microunde. (Sursa GoodFood)

Nu sint deacord cu margarina si cu microundele....sorry
In rest cred ca iasa ceva bun din varza rosie.

Fani71 23.11.2012 16:13:54

Am o reteta pentru cei care nu accepta margarina (desi sunt margarine mai bune ca altele, dar in fine): in loc de a manca margarina pe paine, se poate pune putin ulei de masline in farfurie si adauga mirodenii care ne plan, d ex. cimbru, sare, piper, lamaie. Apoi painea se moaie in ulei bucatica cu bucatica si se mananca.
Ideea vine din tarile arabe unde acest gen de amestec de ulei cu anumite ierburi care se mananca cu paine are si un nume, pe care l-am uitat, din pacate.

Yasmina 23.11.2012 19:38:33

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 483698)
Am o reteta pentru cei care nu accepta margarina (desi sunt margarine mai bune ca altele, dar in fine): in loc de a manca margarina pe paine, se poate pune putin ulei de masline in farfurie si adauga mirodenii care ne plan, d ex. cimbru, sare, piper, lamaie. Apoi painea se moaie in ulei bucatica cu bucatica si se mananca.
Ideea vine din tarile arabe unde acest gen de amestec de ulei cu anumite ierburi care se mananca cu paine are si un nume, pe care l-am uitat, din pacate.

Am dat si eu aceasta"solutie" in paginile trecute.
Eu credeam ca obiceiul vine de la italieni...in fine nu asta este relevant.
Cea mai buna combinatie:ulei+otet balsamic+piper.

Ora este GMT +3. Ora este acum 23:04:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.