Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Parintele Arsenie Boca "interzis" ?? stie cineva ceva ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7634)

ioanna 08.02.2012 22:53:02

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 428123)
Te asigur ca in ciuda varste de aproape 99 de ani parintele era mai lucid ca multi,multi dintre noi. L-ai cunoscut macar?

Nu l-am cunoscut. Potrivit medicului, accidentul vascular cerebral suferit de parinte in 2010 s-a soldat cu complicatii neurologice severe. Tocmai de aceea, imi mentin rezerva fata de acel interviu. Trage fiecare concluziile.

Raoul 08.02.2012 23:01:55

Ei,uite ca eu l-am cunoscut,m-am invrednicit de binecuvantarile sfintiei sale in repetate randuri,precum si de scurte discutii cu acest mare parinte. Daca e s-o luam asa parintele are probleme inca din anii de lagar si munca silnica,atunci cand a fost batut crunt,si a suferit cu precadere lovituri la nivelul capului,fapt pentru care si vederea i-a fost afectata in mod iremediabil. Insa nicio clipa nu-l stiu sa fi fost nelucid,inclusiv pe patul de spital avea mintea extrem de limpede si clara! Si in niciun caz nu ar fi spus o "aberatie" atat de mare. Se stie foarte bine ca a fost lovit in cap de actualul patriarh!

Repet,nici patriarhul si nici mitropolitul (Olteniei) nu au venit la inmormantarea sfintiei sale! Dar stii vorba aia: ce se-aseamana se-aduna. Iar acestia nu s-au asemanat cu parintele Adrian!

ioanna 08.02.2012 23:06:00

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 428128)
Se stie foarte bine ca a fost lovit in cap de actualul patriarh!

Se stie de catre cine? Cine-s persoanele acelea care ti-au spus tie personal CAND s-a intamplat incidentul si UNDE ? Zi-ne si noua. Suntem raspunzatori in fata lui Dumnezeu si a oamenilor pentru toate acuzele nefondate pe care le aducem. Patriarhul poate fi destituit daca coboara din demnitatea functiei. Daca ai dovezi, arata-le. Chiar vreau sa stiu cine sunt aceia care stiu si n-au luat masurile care se cuveneau. Cred deasemenea ca tu nu stii ce inseamna atac cerebral sever si care sunt consecintele.

Raoul 08.02.2012 23:09:49

Apropiatii parintelui,ucenicii sai,obstea manastirii... Daca nu-i crezi,treaba ta,nu esti obligata. Dar atata timp cat parintele o spune foarte clar cu vocea sa si noi il facem mincinos,nu stiu la care dintre parti sa fie problema. S-a intamplat la Antim pe cand parintele era acolo si Daniel nu era inca patriarh.

ioanna 08.02.2012 23:13:23

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 428132)
Apropiatii parintelui,ucenicii sai,obstea manastirii... Daca nu-i crezi,treaba ta,nu esti obligata. Dar atata timp cat parintele o spune foarte clar cu vocea sa si noi il facem mincinos,nu stiu la care dintre parti sa fie problema. S-a intamplat la Antim pe cand parintele era acolo si Daniel nu era inca patriarh.

Nu l-am facut mincinos, am spus ca parintele era bolnav. De ce n-a povestit niciodata parintele intr-un interviu acel eveniment inainte de a fi suferit acel accident vascular? si cand s-ar fi intamplat la Antim?

Raoul 08.02.2012 23:19:59

Nu stiu exact,de unde sa stiu? Pana sa plece parintele de acolo si sa se retraga la Lainici... Eu stiu de mult lucrul acesta,insa credeam ca poate sunt "vorbe". Mare mi-a fost insa surpriza cand parintele,inainte de a se muta la Domnul,a povestit cu gura sa toate acestea. Deci eu nu am niciun dubiu! Daca tu ai... cauta si vei afla. Ma retrag din discutie.

ioanna 08.02.2012 23:30:47

Daca incidentul acesta a avut loc, fiind de o gravitate atat de mare, parintele ajungand la spital, nu inteleg cum de s-a musamalizat, iar PF Daniel a ajuns Patriarh. Imi mentin unele rezerve. Ma retrag si eu de la discutii.

Raoul 08.02.2012 23:47:29

Ca o ultima paranteza,parintele Adrian a fost foarte foarte smerit,nu cred ca ar fi intentionat niciodata sa se "razbune" pe Daniel. A preferat tacerea si rugaciunea.

Doamne-ajuta!

ioanna 09.02.2012 00:05:11

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 428140)
Ca o ultima paranteza,parintele Adrian a fost foarte foarte smerit,nu cred ca ar fi intentionat niciodata sa se "razbune" pe Daniel. A preferat tacerea si rugaciunea.

Doamne-ajuta!

N-ar fi trebuit nici dansul sa-si faca superiorul ierarhic "eretic" de fata cu credinciosii, in mod public, ci trebuia atentionat in privat, iar daca PF Daniel s-a comportat intr-un mod agresiv, Sfantul Siond trebuie sa dea o explicatie publica pentru nominalizarea sa, doar in statut exista anumite conditii si punctul lor de vedere asupra incidentului.

Doamne ajuta!

Mtcrysty17 09.02.2012 00:13:36

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 428140)

Doamne-ajuta!

acea smerenie cred ca nu mai era prezenta atunci cand isi facea superiorii eretici, sau masoni.....

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:30:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.