Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Medicina naturista (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=860)

bmd 17.04.2009 15:22:19

Din frunze.

Anca-Miha 17.04.2009 17:54:50

Citat:

În prealabil postat de silverstar;129095[COLOR=green
[/COLOR]
[COLOR=green]Și, o observație pe care aș vrea s-o fac și care unora n-o să le convingă pentru că de aici am intrat în conflict cu Formula AS și nu mai mă publică: la noi, termenul de medicină naturistă se înțelege ori se aplică greșit. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Nici un aliment trecut printr-un proces de fabricație, nu mai este natural. Sunt pline farmaciile de așa-zis medicamente naturiste care, în afară de faptul că sunt extrem de scumpe, nu ajută la nimic. [/COLOR]
[COLOR=green]Sunt șarlatanii ale producătorilor făcute pentru creduli. Eu așa le consider.[/COLOR]
[/indent][/indent][/indent]

Te referi la pastilele sau la uleiurile/esentele pe care le poti cumpara de la Plafar?
am folosit ulei de coriandru si tare bine m-a ajutat.
Felicitari, daca te ocupi atat de intens de plantele medicinale: farmacia verde a Domnului.
Avem o peluza in fata blocului, care tine de comuna (comuna= primarie) si ca atare nu e cultivat nimic acolo; cresc "doar" buruieni. Uitandu-ma la aceste buruieni am vazut ca de fapt sunt numai plante medicinale, total nebagate in seama pe aici, caci lista plantelor medicinale cunoscute si folosite de ei e foarte scurta. Am prieteni care sufera de paradontoza si pe acestia i-am trimis sa-si ia de pe acesta peluza una dintre cele mai "suparatoare" buruieni, caci e lipicioasa si se agata si innabusa celelalte plante: dragaica sau sânziene. Am gasit-o ca remediu pentru paradontoza in formula AS si citind mai mult despre acesta planta am aflat ca e buna pentru toata cavitatea bucala si gat, sub forma de spalaturi si gargara cu infuzie de dragaica.

silverstar 17.04.2009 18:35:18

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 129127)
Probabil ca tu cu acea carte, ai atins profitul murdar, al intregii industrii naturiste, dar foarte putin naturala.

PS
Daca ai avut-o pe disc, si nu ai inregistrat deasupra, poti recupera copia.
Daca ai inregitrat deasupra, atunci probabil ca vei recupara o parte din text.

[COLOR=green]Eu nu cunosc chimie și, cât am învățat la școală, am uitat. Când am afirmat cele spuse în postarea trecută m-am axat pe intuiție și logică. Un usturoi la capsulă nu va avea niciodată același efect asupra organismului ca cel natural, netrecut printr-un proces de fabricație. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Și am făcut-o pentru oameni, să le atrag atenția, să se bazeze pe produsul nefabricat. Da, am adus atingere revistei Formula AS care câștigă enorm din reclama făcute acestor produse...[/COLOR]

silverstar 17.04.2009 18:37:55

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 129202)
Te referi la pastilele sau la uleiurile/esentele pe care le poti cumpara de la Plafar?
am folosit ulei de coriandru si tare bine m-a ajutat.
Felicitari, daca te ocupi atat de intens de plantele medicinale: farmacia verde a Domnului.
Avem o peluza in fata blocului, care tine de comuna (comuna= primarie) si ca atare nu e cultivat nimic acolo; cresc "doar" buruieni. Uitandu-ma la aceste buruieni am vazut ca de fapt sunt numai plante medicinale, total nebagate in seama pe aici, caci lista plantelor medicinale cunoscute si folosite de ei e foarte scurta. Am prieteni care sufera de paradontoza si pe acestia i-am trimis sa-si ia de pe acesta peluza una dintre cele mai "suparatoare" buruieni, caci e lipicioasa si se agata si innabusa celelalte plante: dragaica sau sânziene. Am gasit-o ca remediu pentru paradontoza in formula AS si citind mai mult despre acesta planta am aflat ca e buna pentru toata cavitatea bucala si gat, sub forma de spalaturi si gargara cu infuzie de dragaica.

[COLOR=green]Nu Anca, mă refer la produsele pe care, de regulă le găsești în toate casele și care, la nevoie, pot fi folosete... Cartea mea se numește Farmacia din casă...[/COLOR]

silverstar 17.04.2009 18:41:00

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 129145)
Din medicina naturista doar ceaiul de tei pentru insomnii si nervi,neliniste si-a facut efectul pentru mine...

Foarte multe organisme nu reactioneaza in tratamentele cu plante din pacate.

Pentru dureri in gat,raceala,pneumonii,lovituri am incercat in trecut tot felul de leacuri naturale dar tot la MEDICAMENTE am ajuns.

[COLOR=green]Tratamentul naturist își face efectul doar dacă cel care-l folosește crede. Dacă nu crezi, nu te poți aștepta la rezultate. [/COLOR]
[COLOR=green]Efectele se vad in timp, pe când la medicamente efectul este reltiv imediat.[/COLOR]

silverstar 17.04.2009 18:48:37

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 129151)
In Epoca de Aur am fost nevoit sa folosesc remedii naturiste la animale pentru ca medicamenté nu se gaseasu.
Diferenta dintre om si animal este ca animalul desi are mai putina minte nu se lasa prostit! Omul da!
"Leacurile" mele au avut efectul...apei de ploaie!
Dar fiecare e stapin pe corul luiiar pentru sinucidere nu-i nevoie neaparat de fringhie, de pistol samd uneori ajunge sa refuzi medicina. (vorbesc de cea adevarata ca cea naturista si-a luat doar diploma de "medicina" fara sa fi facut vre-un studiu)

[COLOR=green]Animalele bolnave trebuie lăsate libere să-și aleagă singure din floră ce știu, instinctiv, că le pot ajuta. [/COLOR]
[COLOR=green]Apoi, dacă lumea cu toate ale ei a supraviețuit și am ajuns să fim colegi de viață este datorită medicinei naturiste pentru că asta a fost întâi. Lumea s-a tratat, s-a vindecat cu "buruieni" cum spunea cineva pe aici. Medicamentele sunt de dată recentă comparativ cu vârsta omenirii.[/COLOR] :41:

patinina34 18.04.2009 08:48:47

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 129211)
[COLOR=green]Animalele bolnave trebuie lăsate libere să-și aleagă singure din floră ce știu, instinctiv, că le pot ajuta. [/COLOR]
[COLOR=green]Apoi, dacă lumea cu toate ale ei a supraviețuit și am ajuns să fim colegi de viață este datorită medicinei naturiste pentru că asta a fost întâi. Lumea s-a tratat, s-a vindecat cu "buruieni" cum spunea cineva pe aici. Medicamentele sunt de dată recentă comparativ cu vârsta omenirii.[/COLOR] :41:

Bunicii mei, cind mama voia sa le dea ceva medicamente, strigau in gura mare ca :"Vrei sa ne otravesti? Pai noi te-am crescut, si acuma tu vrei sa ne otravesti? "

Ei nu au luat in viata lor o pastila.
Toate plante si radacini naturale.

silverstar 18.04.2009 08:56:16

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 129270)
Bunicii mei, cind mama voia sa le dea ceva medicamente, strigau in gura mare ca :"Vrei sa ne otravesti? Pai noi te-am crescut, si acuma tu vrei sa ne otravesti? "

[COLOR=green]Și câtă dreptate aveau. Ne bucurăm că înghițind nu știu ce bulină, ne-a trecut durerea de cap fără să ne gândim la efectele secundare, la răul și otrava care ne sunt lăsate în trup... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Citeste ca sa vezi cum suntem omorati incet, incet, cu buna stiinta! [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Socant! [/COLOR][COLOR=green][COLOR=green]Medicamentul care vindeca definitiv nu este rentabil

κ Ce model de cercetare vi se pare cel mai eficient, cel al
Statelor Unite sau cel european?

R: Este evident ca modelul american, in care participa in mod
activ capitalul privat, este mult mai eficient. Puteti lua ca
exemplu progresul spectaculos al industriei informatice, unde
este capitalul privat cel care finanteaza cercetarea de baza si
cea aplicata, in ce priveste industria de sanatate, insa... Eu am
rezerve.

κ Va ascult.

R: Nu se poate ca cercetarea in domeniul sanatatii umane sa
depinda numai de rentabilitatea economica. Ceea ce e bine din
punctul de vedere al dividentelor nu este intotdeauna bine
pentru oameni.

κ Explicati-ne.

R: Industria farmaceutica vrea sa fie utila pentru pietele de
capital...

κ Ca oricare alta industrie.

R: Da, dar aceasta nu este oricare alta industrie: aici vorbim de
sanatatea noastra si de vietile noastre si de cele ale fiilor
nostri si ale unor milioane de fiinte umane.

κ Dar daca sunt rentabile, sa va realiza o cercetare mai buna.

R: Daca te gandesti doar la profit, nu te va mai preocupa sa fii
util oamenilor.

κ De exemplu...

R: Am dovezi ca in anumite cazuri cercetatorii care depind de
fonduri private ar fi putut descoperi [COLOR=#e61a1a]medicamente[/COLOR] foarte eficace
care ar fi pus capat cu totul anumitor boli...

κ Si de ce au renuntat la cercetari?

R: Pentru ca productia farmaceutica este mai degraba interesata
nu sa va vindece pe dumneavoastra, ci sa va ia mai multi bani,
asa ca, dintr-o data, cercetarea respectiva este deviata catre
descoperirea de [COLOR=#e61a1a]medicamente[/COLOR] care nu va vindeca intru totul, ci
doar cronicizeaza boala si va face sa experimentati o
imbunatatire ce va disparea din momentul in care nu mai luati
medicamentul.

κ Este o acuzatie grava.

R: Ei bine, este un lucru obisnuit ca firmele din industria de
[COLOR=#e61a1a]medicamente[/COLOR] sa fie interesante in linii de cercetare nu pentru a
vindeca, ci pentru a croniciza durerile cu [COLOR=#e61a1a]medicamente[/COLOR]
cronicizante mult mai rentabile decat cele care vindeca o data si
pentru totdeauna. Si nu trebuie decat sa urmariti analiza
financiara din industria farmaceutica ca sa verificati ceea ce
spun.

κ Exista dividente care ucid.

R: De asta va spuneam ca sanatatea nu poate fi o piata in plus si
nici nu poate fi inteleasa doar ca un mijloc de a castiga bani.
Si de aceea cred ca in modelul european mixt, cu capital public
si privat, este mai putin facil sa se propage acest tip de
abuzuri.

κ Un exemplu de astfel de abuzuri?

R: S-a renuntat la cercetarea pentru antibiotice pentru ca sunt
prea eficiente si vindecau complet. Si pentru ca nu s-au produs
noi antibiotice, microorganismele infectioase au devenit
rezistente si azi tuberculoza, care fusese invinsa cand eram eu
copil, reapare si a ucis anul acesta peste un milion de oameni.

κ Nu imi vorbiti de Lumea a Treia?

R: Acesta este un alt capitol trist: bolile din Lumea a Treia
sunt prea putin supuse cercetarii, pentru ca medicamentele care
le-ar combate nu ar fi rentabile. Dar eu va vorbesc de Prima
Lume, a noastra: medicina care vindeca definitiv nu este
rentabila si de aceea nu se fac cercetari in acest domeniu.

κ Politicienii nu intervin?

R: Nu va faceti iluzii: in acest sistem politicienii sunt simpli
angajati ai marilor capitaluri, care investesc atat cat este
nevoie pentru ca fii lor sa fie alesi si daca nu sunt alesi, sa
ii cumpere pe cei care sunt.

κ Totul e posibil.

R: Pentru capital exista un singur interes: sa se multiplice.
Aproape toti politicienii - si stiu ce vorbesc - depind cu
nerusinare de acele multinationale farmaceutice care le
finanteaza campaniile. Restul sunt vorbe goale...[/COLOR]

[SIZE=1]La Vanguardia - interviu cu Richard J. Roberts - premiul Nobel pentru Medicina 1993;[/SIZE][/COLOR]

patinina34 18.04.2009 10:40:11

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 129273)
[COLOR=green]Și câtă dreptate aveau. Ne bucurăm că înghițind nu știu ce bulină, ne-a trecut durerea de cap fără să ne gândim la efectele secundare, la răul și otrava care ne sunt lăsate în trup... [/COLOR]

[COLOR=green]Citeste ca sa vezi cum suntem omorati incet, incet, cu buna stiinta! [/COLOR]

[COLOR=green]Socant! [/COLOR][COLOR=green][COLOR=green]Medicamentul care vindeca definitiv nu este rentabil [/COLOR]

[COLOR=green]κ Ce model de cercetare vi se pare cel mai eficient, cel al [/COLOR]
[COLOR=green]Statelor Unite sau cel european? [/COLOR]

[COLOR=green]R: Este evident ca modelul american, in care participa in mod [/COLOR]
[COLOR=green]activ capitalul privat, este mult mai eficient. Puteti lua ca [/COLOR]
[COLOR=green]exemplu progresul spectaculos al industriei informatice, unde [/COLOR]
[COLOR=green]este capitalul privat cel care finanteaza cercetarea de baza si [/COLOR]
[COLOR=green]cea aplicata, in ce priveste industria de sanatate, insa... Eu am [/COLOR]
[COLOR=green]rezerve. [/COLOR]

[COLOR=green]κ Va ascult. [/COLOR]

[COLOR=green]R: Nu se poate ca cercetarea in domeniul sanatatii umane sa [/COLOR]
[COLOR=green]depinda numai de rentabilitatea economica. Ceea ce e bine din [/COLOR]
[COLOR=green]punctul de vedere al dividentelor nu este intotdeauna bine [/COLOR]
[COLOR=green]pentru oameni. [/COLOR]

[COLOR=green]κ Explicati-ne. [/COLOR]

[COLOR=green]R: Industria farmaceutica vrea sa fie utila pentru pietele de [/COLOR]
[COLOR=green]capital... [/COLOR]

[COLOR=green]κ Ca oricare alta industrie. [/COLOR]

[COLOR=green]R: Da, dar aceasta nu este oricare alta industrie: aici vorbim de [/COLOR]
[COLOR=green]sanatatea noastra si de vietile noastre si de cele ale fiilor [/COLOR]
[COLOR=green]nostri si ale unor milioane de fiinte umane. [/COLOR]

[COLOR=green]κ Dar daca sunt rentabile, sa va realiza o cercetare mai buna. [/COLOR]

[COLOR=green]R: Daca te gandesti doar la profit, nu te va mai preocupa sa fii [/COLOR]
[COLOR=green]util oamenilor. [/COLOR]

[COLOR=green]κ De exemplu... [/COLOR]

[COLOR=green]R: Am dovezi ca in anumite cazuri cercetatorii care depind de [/COLOR]
[COLOR=green]fonduri private ar fi putut descoperi [COLOR=#e61a1a]medicamente[/COLOR] foarte eficace
care ar fi pus capat cu totul anumitor boli...

κ Si de ce au renuntat la cercetari?

R: Pentru ca productia farmaceutica este mai degraba interesata
nu sa va vindece pe dumneavoastra, ci sa va ia mai multi bani,
asa ca, dintr-o data, cercetarea respectiva este deviata catre
descoperirea de [COLOR=#e61a1a]medicamente[/COLOR] care nu va vindeca intru totul, ci
doar cronicizeaza boala si va face sa experimentati o
imbunatatire ce va disparea din momentul in care nu mai luati
medicamentul.

κ Este o acuzatie grava.

R: Ei bine, este un lucru obisnuit ca firmele din industria de
[COLOR=#e61a1a]medicamente[/COLOR] sa fie interesante in linii de cercetare nu pentru a
vindeca, ci pentru a croniciza durerile cu [COLOR=#e61a1a]medicamente[/COLOR]
cronicizante mult mai rentabile decat cele care vindeca o data si
pentru totdeauna. Si nu trebuie decat sa urmariti analiza
financiara din industria farmaceutica ca sa verificati ceea ce
spun.

κ Exista dividente care ucid.

R: De asta va spuneam ca sanatatea nu poate fi o piata in plus si
nici nu poate fi inteleasa doar ca un mijloc de a castiga bani.
Si de aceea cred ca in modelul european mixt, cu capital public
si privat, este mai putin facil sa se propage acest tip de
abuzuri.

κ Un exemplu de astfel de abuzuri?

R: S-a renuntat la cercetarea pentru antibiotice pentru ca sunt
prea eficiente si vindecau complet. Si pentru ca nu s-au produs
noi antibiotice, microorganismele infectioase au devenit
rezistente si azi tuberculoza, care fusese invinsa cand eram eu
copil, reapare si a ucis anul acesta peste un milion de oameni.

κ Nu imi vorbiti de Lumea a Treia?

R: Acesta este un alt capitol trist: bolile din Lumea a Treia
sunt prea putin supuse cercetarii, pentru ca medicamentele care
le-ar combate nu ar fi rentabile. Dar eu va vorbesc de Prima
Lume, a noastra: medicina care vindeca definitiv nu este
rentabila si de aceea nu se fac cercetari in acest domeniu.

κ Politicienii nu intervin?

R: Nu va faceti iluzii: in acest sistem politicienii sunt simpli
angajati ai marilor capitaluri, care investesc atat cat este
nevoie pentru ca fii lor sa fie alesi si daca nu sunt alesi, sa
ii cumpere pe cei care sunt.

κ Totul e posibil.

R: Pentru capital exista un singur interes: sa se multiplice.
Aproape toti politicienii - si stiu ce vorbesc - depind cu
nerusinare de acele multinationale farmaceutice care le
finanteaza campaniile. Restul sunt vorbe goale...[/COLOR]

[SIZE=1]La Vanguardia - interviu cu Richard J. Roberts - premiul Nobel pentru Medicina 1993;[/SIZE][/COLOR]

Adevarat, medicamentul ca vindeca definitiv nu este rentabil nici pentru industria farmaceutica, nici pentru cercetare.

Cel mai prost sistem sanitar este cel american.
Ei produc tot soiul de pastile si pastilute, care vin administrate oamenilor, si care nefiind cunoscut efectul ingrijorator al efectului colateral, dupa un an sau doi vine scos d epe piata, deoarece acea medicatie afecta alte organe samd.

Interesant, nu?

Orice ai avea, aici primeste Tylenol, care este un pain-killer atit de puternic, incat la sotul cind i s-a dat, si a devenit galben, la spital spuneau ca doctorii nu au puterea legala de a-l scoate de pe piata, insa tot a 100-a persoana vine aici cu ficatul blocat....

bmd 18.04.2009 15:09:42

Citat:

În prealabil postat de patinina34 (Post 129270)

La fel si ai mei! Si cind bunicul tragea sa moara matusa mea i-a facut o gammaglobulina si a doua zi taia lemne si a facuta inca multi ani!
Hai mai oamenilor sa incercam sa folosim o celula cenusie sau doua!

Daca eu lasam liberi viteii sa-si aleaga planta de leac acum nu mai discutam impreuna ca muream probabil in puscariile comuniste si viteii pe pasune. Voi chiar credeti ca medicina veterinara este un moft?
Da in zina-zinelor nu credeti?
Iar medicina naturista o fi ajutat ea cind nu aveai altceva si in afectiuni minore trebuie insa sa fi lovit in cap ca sa te tratezi prin taiat sub limba de o boala virala de exemplu si apoi sa te miri ca mori de ciroza! Si sint destui!
Si eu ca bebelusi facem in scutece si era bine! Dupa ce am crescut SI AM INCEPUT SA JUDEC am inceput sa merg pe WC!

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:59:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.