Adriana-Simona |
27.02.2011 01:18:00 |
Intradevar trebuie luat aminte la tot ce se scrie si la toate zvonurile ce se vehiculeaza pe la urechiusele si ochisorii nostrii. Sa fim mai degraba sceptici, si sa cascam gura la scandaluri si dezbateri cat mai putin.
Avem ierarhi care fac multe boacane care mai de care, avem si noi stolurile noastre, si inclinam spre diverse directii fie mai relaxate sau mai conservatoare, vedem si paiul din ochiul celuilalt fara sa ne uitam la barna noastra, dar astea toate ni se trag din mandrie, din lene si din lipsa de iubire.
La ce ne foloseste ca salivam in fata TV-ului cand mai apare un calugar care a luat mita,sau nu stiu ce ierarh a mai scos o perla? Sau cu ce suntem mai castigati ca palavragim aici?
Daca ar fi sa fim sinceri, si ne-am dori cu adevarat sa se intample o schimbare in bine, nu ne-am mai pierde vremea in visare si discutii ci am lua atitudine.
Mai intai incepand cu noi, fiind mai buni mai iertatori, si apoi implicandu-ne activ in problema.
In cazul Corneanu, atat de mediatizat, cate asociatii ortodoxe au luat atitudine, facand petitii la Patriarhie sa aplice canoanele in cazul in care nu se pocaieste?
Cati credinciosi au indraznit sa mearga sa vorbeasca cu dansul, sa il roage sa se schimbe. Cati au indraznit macar sa ii scrie o astfel de scrisoare? (si sunt sigura ca daca ar exista un astfel de bombardament de atitudine buna din partea credinciosilor, lucrurile s-ar fi schimbat in bine)
Cand vine vorba sa riscam sa peirdem ceva, sau cand e nevoie sa renuntam la confortul nostru, nu mai suntem asa de viteji.
Pe scurt, haideti sa fim onesti: NOUA NU NE PASA! vrem doar paine si circ...
|