![]() |
Citat:
By which also he went and preached unto the spirits in prison. KJV in which he went and proclaimed to the spirits in prison, ESV through whom also he went and preached to the spirits in prison NIV http://bible.cc/1_peter/3-19.htm Cauta tu alta traducere .Scrie clar pentru oricine a facut minimum 8 clase ca Iisus a fost in duh si a predicat duhurilor din inchisoare in acelasi timp in care trupul lui era mort. De ce tot o dai la intors.Scrie clar acolo ca Iisus a fost in Iad si a predicat duhurilor ce erau acolo inca de pe timpul lui Noe.Asta cu Noe e numai o referinta sa intelegem ca toti oamenii erau acolo. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Hai că ți-am dat temă de casă pentru o lună întreagă! P.S. Vezi că a mai apărut recent o traducere în dialectul jamaican patois: „Jiizas Buk” http://www.bbc.co.uk/news/magazine-16285462 |
Citat:
Citat:
Suntem amandoi de acord ca doar "cuvantului" Lui Hristos poate invia un mort. Acum am inteles si ca nu sustineti ca suflarea de viata, cum ii spuneti dvs este "lipita" de trup si dupa moarte ci se intoarce la Dumnezeu. Raspund la asta mai jos. Citat:
Citat:
Discutia cu privire la Sanul lui Avraam nu ati avut-o cu mine, asa ca... nu raspuns. Sanul lui Avraam reprezinta o "denumire" alternativa pentru Rai, deci e "buzunatul drept". Citat:
Daca ma gandesc bine diferenta in mare e de termeni. Eu ii zic suflet dvs suflare de viata. Eu ii zic om viu, dvs suflet viu. Dar sunt cam acelesi. Distictia este faptul ca eu spus ca sufletul are existenta data de Dumnezeu si ca e constient si fara trup, dvs ca nu. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ce la noi toti sefii sant generali ? |
Citat:
Daca tu citesti biblia,pana si pasajul ala pe care l-ai pus tu si de acolo reiese altceva imi pare rau dar ai facut scoala degeaba.:68: |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Iar dacă nu scrie, cine îl vede "așa"? |
Citat:
"Dar căpetenia împărăției Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile; însă iată că Mihail, una din căpeteniile cele mai de seamă, mi-a venit în ajutor și am ieșit biruitor acolo, lângă împărații Persiei." Dar tot in Biblie scrie si de Gabriel care s-ar traduce prin Puterea lui Dumnezeu sau Dumnezeu este puternic ." "Și am auzit un glas de om în mijlocul râului Ulai, care a strigat și a zis: „Gabriele, tâlcuiește-i vedenia aceasta.” Si este cel care aduce vestea Nasterii Mantuitorului. Nu este numit arhanghel dar de vreme ce are nume a fost "ridicat in rang" .Cred ca si evreii il considera arhanghel. Altii apar in Apocrifa : Rafael care inseamna Dumnezeu Vindeca ,Uriel care inseamna Lumina lui Dumnezeu etc. Nu conteaza asta,cine sant si cati sant numai Dumnezeu stie dar e gresit sa crezi ca Iisus e Arhanghelul Mihail . |
Citat:
|
Citat:
1. Pentru ca "Pamantul" nu va mai putea suporta faradelegile ce se savarsesc si Hristos le va pune capat 2. Judecata de Apoi. Si am mai explicat care sunt implicatiile si diferentele dintre Judecata Particulara si cea Universala. |
Citat:
Citat:
Citat:
Am și alte argumente, dar atât pe acest topic... ocupă-te mai bine de problema topicului și de insistenta întrebare: Unde scrie în Biblie de "suflet nemuritor"? |
Citat:
Citat:
Citat:
Unde scrie în Biblie de "suflet nemuritor"? |
Citat:
De ce nu crezi tu ca Gabriel este Iisus ? Gabriel mai inseamna si Omul lui Dumnezeu . :21: Cum poate fi Iisus Arhanghelul daca el este "unul din capetenii " . Tu nu ai citit ca si satana a fost o capetenie ? Las deoparte prostia cu cearta cu satana pe care o compari cu strigatele lui Iisus. Tu nu ai inteles nimic.Iisus a venit pe pamant ca mantuitor si ca invatator. Cand spune " Neamul asta de demoni iese cu post si rugaciune " spune asta pentru noi nu pentru ca ar avea el nevoie de post si rugaciune .La fel si cand se adreseaza Tatalui .O face ca sa invatam noi.Daca nu ai aflat pana acum atunci afla ca Iisus este chiar Cuvantul Tatalui . Care era in acelasi timp si pe pamant si in cer . Arhanghelul Mihail este ceva creat ca toti ingerii .Si daca scrie ca e una din capetenii ,inseamna ca mai sant si altele. Este Arhanghel adica mai mare peste ostile ingeresti .Dar asta nu inseamna ca este singurul conducator al ingerilor pentru ca ingerii au diferite atributii. |
Citat:
2. Judecata de Apoi (atât faza I cât și faza a II-a) tot în Cer se va ține. Doar faza a III-a (faza executorie, osânda) va avea loc pe pământ, dar aceasta va avea loc la "a 3-a" Lui venire nu la a 2-a... Nah, că ți-am mai dat un motiv de divagație cu perdele de fum... poți să-mi mulțumești! Adevăratul motiv pentru care vine (și motivul acesta e scris) este să ne ducă Acasă: "Și dacă Mă voi duce și vă voi găti loc, iarăși voi veni și vă voi lua la Mine, ca să fiți și voi unde sunt Eu." (Ioan 14,3 - versiunea Sinodală) |
Citat:
Citat:
__________________ * Unii întreabă unde scrie de "suflet nemuritor", iar alții divaghează continuu și aruncă perdele de fum... |
Citat:
Ezechiel 18 .Uite din Cornilescu : Iată că toate sufletele sînt ale Mele. După cum sufletul fiului este al Meu, tot așa și sufletul tatălui este al Meu. Sufletul care păcătuiește, acela va muri. Dar dacă cel rău se întoarce dela răutatea lui și face ce este drept și bine, își va păstra sufletul viu Pentru că își deschide ochii și se abate dela toate fărădelegile pe cari le -a săvîrșit, va trăi și nu va muri. |
Uite si din KJV
But if the wicked will turn from all his sins that he hath committed, and keep all my statutes, and do that which is lawful and right, he shall surely live, he shall not die Again, when the wicked man turneth away from his wickedness that he hath committed, and doeth that which is lawful and right, he shall save his soul alive. Because he considereth, and turneth away from all his transgressions that he hath committed, he shall surely live, he shall not die. |
Citat:
Totuși, versetele acestea nu amintesc de un "suflet nemuritor", ci mai degrabă de un suflet muritor (vezi v.4). Iar versetul 28 nu spune de suflet că "va trăi și nu va muri", ci de "cel rău" pocăit (v.27). Citat:
În consecință versetele acestea spun de suflet că e muritor, iar cel pocăit va trăi și nu va muri. Alt verset ai? |
Adica spune despre Sufletul pacatosului ca va muri dar al pocaitului va muri si el sau ce ?
99 de ce nu raspunzi tu ? Au ingerii trup ? Au nevoie de un trup ? Dar Dumnezeu ? Are Dumnezeu trup sau nu ? Ce inseamna ca noi santem creati "dupa Chipul si Asemanarea lui Dumnezeu " ? Unde vor locui Oamenii dupa inviere ? In cer sau pe noul pamant ? Raspunde-mi te rog la intrebarile astea . |
Citat:
"Sufletul care păcătuiește, acela va muri." (Ezechiel 18,4) Citat:
|
Citat:
Dar am vrut sa aflu parerea ta .Uite Iisus ne spune :" God is a Spirit: and they that worship him must worship him in spirit and in truth. " Sau pe romaneste : Duh este Dumnezeu și cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh și în adevăr. Are Dumnezeu trup ? Au ingerii trup ? Daca Dumnezeu e Duh ce inseamna ca l-a facut pe om "dupa Chipul si Asemanarea Lui " ? De ce oamenii spuneau ca trupul e templul Duhului Sfant ? " Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuiește în voi și pe care L-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri? " .Sau altii compara trupul cu Cortul ? Ne asemanam lui Dumnezeu la trup sau la ce este interior ? |
Citat:
Acum dovedește-mi și tu clar, textual că "sufletul e nemuritor". De parcă ar mai fi nevoie... eu spun că nici nu mai are rost odată ce ai recunoscut că e muritor... dar dacă insiști că totuși e "nemuritor" (1+1= ∞), aștept versetul.... |
Citat:
Adica tu ce vrei sa-ti spun ca nici Dumnezeu nu poate distruge un suflet ? Sufletul dreptilor e nemuritor pentru ca Dumnezeu e drept si el a promis ca dreptul va trai si nu va muri nu pentru ca nu il poate distruge. Hai explica-mi tu cum e cu Dumnezeu .Are trup sau nu ? Ca asta poate raspunde la multe intrebari .Deci daca are trup dovedeste cu biblia ,daca nu explica-mi ce inseamna ca omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu . |
Citat:
Că cel pocăit va trăi și nu va muri asta e altă problemă... nu scrie acolo când va tră și când nu va muri. Scrie în schimb în alte locuri. Că va trăi după înviere și nu va [mai] muri în fericirea Raiului. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Eu am fost fair cu tine... acum fi bun și răspunde la întrebarea esențială pentru acest topic... |
Citat:
Ajuta-ma sa ies din aceasta stare de confuzie. Nu am inteles in ce stare erau saracul Lazar si bogatul. Erau "suflete nemuritoare"? Atunci de ce aveau trup si suferinte trupesti? Reciteste Luca 16:19-31. Interesant este ca nu se foloseste deloc cuvantul "suflet". Si totusi, unii iau aceasta parabola pentru a argumenta teoria "sufletului nemuritor". Cam multa confuzie in capul meu. |
Citat:
|
Citat:
Poate ai vrut sa spui ca nu credem in acea inventie a voastra (preluata de la ilustrii inaintasi). Este vorba de acea ciudatenie care paraseste trupul mortului si traieste mai departe, in mod constient si activ, haladuind pe la stresini sau prin diferite locuri. Este problema voastra ca ati denumit "suflet" aceasta ciudata nascocire. Nu ne puneti sa credem in asa ceva. Pentru noi "suflet" inseamna exact ceea ce este in acceptiunea biblica. Ca sa vedeti unde poate duce o astfel de nascocire, cititi acest articol "ispirat", despre "drumul sufletului dupa moarte" (al parintelui Cleopa): http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm. Spenti-mi sincer, unde se potrivesc mai bine astfel de fantasme? In invatatura crestina sau sunt bune pentru un scenariu s.f. la holywood? |
Citat:
Deci cum vine treaba asta? |
Citat:
|
Citat:
11. Și a grăit către mine: "Daniele, om plăcut al lui Dumnezeu, ia aminte la cuvintele pe care ți le spun ție și stai drept, că acum sunt trimis către tine". Și pe când îmi grăia cuvântul acesta, m-am sculat tremurând. 12. Și a zis către mine: "Nu te teme, Daniele, că din ziua cea dintâi, de când ți-ai sârguit inima ta ca să înțelegi și să te smerești înaintea Dumnezeului tău, cuvintele tale au fost auzite și eu am sosit din pricina cuvintelor tale. 13. Și îngerul păzitor al Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile, dar iată că Mihail, cel dintâi dintre îngerii păzitori, a venit în ajutorul meu și eu l-am lăsat acolo la îngerul păzitor al regelui Perșilor 14. Și am venit ca să-ți fac cunoscut ce se va întâmpla poporului tău la sfârșitul zilelor; că mai este o vedenie pentru zilele cele din urmă". 15. Și pe când grăia cu mine astfel de cuvinte, mi-am întors privirea spre pământ și am rămas ca un mut. 16. Și iată! Acela care avea înfățișarea fiului omului s-a atins de buzele mele; atunci am deschis gura mea și am grăit și am zis către cel ce sta înaintea mea: "O, Stăpânul meu! Din pricina acestei vedenii m-au cuprins zvârcoliri de durere și am rămas fără putere. 17. Și cum poate un slujitor atât de mic al Domnului său să grăiască cu un Stăpân atât de mare ca Tine! Și de spaimă îmi piere toată puterea și suflarea mi se oprește". 18. Atunci s-a atins iarăși de mine acela care avea înfățișarea Fiului Omului și mi-a dat tărie. 19. Și mi-a zis: "Nu te teme, om plăcut al lui Dumnezeu! Pace ție! Fii tare și curajos!" Și pe când grăia cu mine, m-am simțit întărit și am zis: "Spune, Stăpâne, căci Tu m-ai întărit!" 20. Atunci El a zis: "Știi tu, oare, pentru ce am venit la tine? Acum Mă voi întoarce să fac război cu îngerul păzitor al Persiei și, când Eu Mă voi duce, iată că îngerul păzitor al Greciei va veni. 21. Îți voi vesti ție ceea ce este scris în cartea adevărului. Nimeni nu poate să Mă ajute mai bine la aceasta decât Mihail, îngerul vostru păzitor". Poate raspunzi tu ca grasu nu stie. |
Citat:
daca nu o fi reavointa din partea ta si a lui 99 nu stiu ce sa mai zic. Prea uitati repede cand nu va convine. p.s. astept niste scuze pentru atacurile mizerabile la persoana care le-ai lasnsat impotriva mea. |
Minciuna are picioare scurte
Citat:
Citat:
http://img689.imageshack.us/img689/5346/minciuna.jpg |
Citat:
ti-am spus acolo..noi nu intelegem suflet nemuritor in sens autonom (de sine statator), ci faptul ca viata vesnica izvoraste de la Dumnezeu, viata vesnica de care ne impartasim si noi dupa cum marturiseste Scriptura si astfel sufletul nu moare. In afara lui Dumnezeu nimic nu poate exista. Dumnezeu le tine toate si Dumnezeu ne tine si pe noi in existenta. Daca Dumnezeu vrea poate aduce orice suflet in nefiinta. Dar nu cred ca asta e scopul pentru care ne-a creat Dumnezeu Poate pricepi acum ce intelegem noi prin suflet nemuritor |
Citat:
|
Citat:
asta e problema. Versetele respective arata contrariul. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:41:54. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.