Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre suflet, duh si starea omului in moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11275)

iuliu46 02.01.2012 01:10:43

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419398)
Prietene, sf. ap. Petru nu și-a scris epistola în limba română, ci în greacă; iar în greaca koine construcția lui frazeologică e puțin mai dificilă, totuși e de remarcat faptul că anumiți termeni sunt alăturați indicând că e vorba de același timp al evenimentelor:

... έκήρυξεν άπειθήσασίν ποτε ότε...

... a predicat îndărătnicilor odinioară pe când...

Predicarea la neascultătorii antedeluvieni s-a făcut în acele zile premergătoare potopului, nu în perioada când Hristos era în mormânt.

Ei bine, sunt român... deci am o scuză!:4:

Hai ca ai mai scos una .Acum zici ca a predicat odinioara :24:

By which also he went and preached unto the spirits in prison. KJV

in which he went and proclaimed to the spirits in prison, ESV

through whom also he went and preached to the spirits in prison NIV

http://bible.cc/1_peter/3-19.htm

Cauta tu alta traducere .Scrie clar pentru oricine a facut minimum 8 clase ca Iisus a fost in duh si a predicat duhurilor din inchisoare in acelasi timp in care trupul lui era mort.

De ce tot o dai la intors.Scrie clar acolo ca Iisus a fost in Iad si a predicat duhurilor ce erau acolo inca de pe timpul lui Noe.Asta cu Noe e numai o referinta sa intelegem ca toti oamenii erau acolo.

osutafaraunu 02.01.2012 01:11:35

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 419401)
cum Iisus e Dumnezeu? Nu mai este un inger si anume arhanghelul Mihail? Asta in viziunea voastra adventista.

Tu poți face diferența între un înger și Arhi-înger?

iuliu46 02.01.2012 01:16:44

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419404)

Ce tot insisti atat ? Scrie clar in biblie ca Mihail este unul din capetenii,cum probabil si satana a fost alta cand era in cer."Dar voi ca niste oameni muriti si ca unul din capetenii cadeti ".Noi credem ca sant 7 arhangheli dar numai Dumnezeu stie cati sant.

osutafaraunu 02.01.2012 01:21:42

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419403)
Hai ca ai mai scos una .Acum zici ca a predicat odinioara :24:

By which also he went and preached unto the spirits in prison. KJV

in which he went and proclaimed to the spirits in prison, ESV

through whom also he went and preached to the spirits in prison NIV

http://bible.cc/1_peter/3-19.htm

Cauta tu alta traducere

Caută mai bine mătăluță originalul grecesc, că Petru nu și-a scris epistola în engleza clasică ori în cea americană.

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419403)
De ce tot o dai la intors.Scrie clar acolo ca Iisus a fost in Iad

Nu scrie clar. Ba nu scrie deloc! Dacă tot ești pus pe contraziceri, arată-mi în ce traducere dorești că scrie "clar" cuvântul "iad".

Hai că ți-am dat temă de casă pentru o lună întreagă!

P.S. Vezi că a mai apărut recent o traducere în dialectul jamaican patois: „Jiizas Buk”

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-16285462

Lucian008 02.01.2012 01:28:09

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419390)
Domnule Lucian, încerc să vă lămuresc... Nu să vă conving, căci conform prejudecății mele (am și eu prejudecăți) sunteți iremediabil pierdut. Pierdut nu în sensul pierderii mântuirii, ci iremediabil pierdut în meandrele concretului unei dogme deplorabil de străină Bibliei!

Aici avem aceeasi parere. Nici unul nu cearca sa il convinga pe celalalt pentru ca nici unul nu crede ca se poate.

Citat:

Și zicând acestea, a strigat cu glas mare: Lazăre, vino afară![/i]" (Ioan 11,43 - versiunea Sinodală)[/center]

Acum, "ascultați" puțin acel strigăt cu "glas mare" [μέγας φωνή](din grecescul megas fone provine și termenul modern "megafon") și recunoașteți că Iisus Hristos poate să cheme la viață morții cu strigătul Lui puternic, doar este Dumnezeu! Parcă așa credeau ortodocșii cândva...

Acum mai "ascultați" un "megafon" biblic care învie morții:

"Căci Domnul Însuși, la un strigăt de poruncă, la sunetul vocii arhanghelului și la sunetul trâmbiței lui Dumnezeu, Se va coborî din cer și, mai întâi, vor învia cei morți în Cristos" (1 Tes. 4,16 - versiunea NTR)

Recunoașteți acum în vocea puternică a Arhanghelului pe Hristos care învie morții? Nu vă precipitați a-mi replica că Arhanghelul nu-i Hristos. Un înger nu poate învia 1.000.000.000 (să zicem aproximativ) de morți! Așteptați liniștit cireașa de pe tort...

Ok ca sa nu repetam chiatii inutile si sa nu ne contrazicem pe chestii inutile. Nu a fost rea vointa. Acum am inteles la ce va refereati.
Suntem amandoi de acord ca doar "cuvantului" Lui Hristos poate invia un mort. Acum am inteles si ca nu sustineti ca suflarea de viata, cum ii spuneti dvs este "lipita" de trup si dupa moarte ci se intoarce la Dumnezeu. Raspund la asta mai jos.

Citat:

Iar Iisus, strigând iarăși cu glas mare, Și-a dat duhul.

Din punctul meu de vedere ati facut niste afirmatii fara acoperire si ele ne pot duce la niste erezii grave. Ce inseamna ca Iisus si-a dat duhul? Ca firea umana a incetat sa mai existe? Ca partea umana din Hristos nu mai exista? Ca a disparut? Fiul e Persoana a II-a a Sf Treimi. Hristos e Dumnezeu si om. Hristos S-a pogorat la Iad. Asta inseamna ca exista si firea umana. Deci?

Citat:

Conform analogiei, tocmai ați sugerat că cuiele sunt în același timp și lada, iar cuiele nu se înțelege clar dacă sunt depozitate în buzunar ori merg deja în cele două locații - tipic pentru filosofia Babilonului! Ducând spre absurd elementele analogiei (așa cum mi s-a mai demonstrat în cazul pildei bogatului) se pare că nu aveți doar cele două buzunare pentru depozitat cuie, ci mai aveți unul la piept ("Sânul lui Avraam") și unul -să iertați- la... fundul (talpa) Iadului. Nu duc mai departe paralela și cu fratele dumneavoastră catolicul cu buzunarul Purgatoriului, sunteți oricum destul de limitat în mișcări: atenție să nu vă împungă cuiele!

Nu cred ca a inteles nimeni ca ar fi cuiele tot una cu lada. Cuiele am spus deja merg (sau sunt depozitate, oricum e acelasi lucru cu distinctia ca primesc si rasplata pentru cele safarsite) in buzunare.
Discutia cu privire la Sanul lui Avraam nu ati avut-o cu mine, asa ca... nu raspuns. Sanul lui Avraam reprezinta o "denumire" alternativa pentru Rai, deci e "buzunatul drept".

Citat:

Atunci, luând Domnul Dumnezeu țărână din pământ, a făcut pe om și a suflat în fața lui suflare de viață și s-a făcut omul [/i] ființă vie [נֶפֶשׁ]." (Facerea 2,7 - versiunea Sinodală)[/center]

adică:

trup + suflare de viață = suflet viu

Nu. Eu nu inteleg ca reiese ca Sufletul viu e trup+suflare de viata. Omul viu e trup+ suflet.
Daca ma gandesc bine diferenta in mare e de termeni. Eu ii zic suflet dvs suflare de viata. Eu ii zic om viu, dvs suflet viu. Dar sunt cam acelesi. Distictia este faptul ca eu spus ca sufletul are existenta data de Dumnezeu si ca e constient si fara trup, dvs ca nu.

Citat:

Suflarea de viață (cuiele) la "dezasamblarea omului" (moartea) ia drumul de unde a venit, adică la Cel care a dat-o:

"mai înainte ca praful să se'ntoarcă în pământ așa cum a fost și suflarea să se'ntoarcă la Dumnezeu, la Cel care a dat-o." (Ecl.12,7 - versiunea Anania)

V-am dat versiunea I.P.S. Bartolomeu Anania, căci versiunea oficială Sinodala e pocită rău la acest verset. Va vedea traducătorul cum se va descurca la Dreapta Judecată cu pocitania dumnealui.

Această "piesă" de la "dezasamblare" - [רוּחַ] ruach (Ecl.12,7), este una și aceeași cu cea de la "asamblare" (Facerea 2,7) - suflarea de viață.

Am vazut ca exiata o "disputa" pe un alt topic intre un ortodox si un catolic si nu vreau sa intru intr-o polemica pe un subiect deviant rau. Subiectul este ca sufletul ar avea ceva etern "o particica de Dumnezeu", ceva necreat. Daca suflarea de viata s-ar intoarce la Dumnezeu ar presupune exact asta. O parte de "dumnezeire" pe care El a daruit-o omului si Si-o ia inapoi.

osutafaraunu 02.01.2012 01:28:32

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419405)
Noi credem ca sant 7 arhangheli

Să fiți sănătoși! Dar credința asta e bolnavă rău! - scuză-mă că o spun fără menajamente. Imaginează-ți o armată ce primește ordine de la 7 generali deodată! Dacă ai citit în DEX, prefixul arhi provine din verbul grecesc "arkhein" = a comanda.

iuliu46 02.01.2012 01:33:54

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419409)
Să fiți sănătoși! Dar credința asta e bolnavă rău! - scuză-mă că o spun fără menajamente. Imaginează-ți o armată ce primește ordine de la 7 generali deodată! Dacă ai citit în DEX, prefixul arhi provine din verbul grecesc "arkhein" = a comanda.

Mai dar tu intelegi ca fiecare are alte indatoriri ? Numele lor descrie insusiri ale lui Dumnezeu de asta eu zic ca numai Dumnezeu stie cati sant.Dar nu poti sa citesti in Biblie si sa vezi ca Mihail este UNUL DIN CAPETENII ? Si e comandantul ostilor ingeresti ,dar Dumnezeu nu se lupta intr-una mai are si alta treburi.:24:
Ce la noi toti sefii sant generali ?

iuliu46 02.01.2012 01:40:39

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419406)
Caută mai bine mătăluță originalul grecesc, că Petru nu și-a scris epistola în engleza clasică ori în cea americană.

Nu scrie clar. Ba nu scrie deloc! Dacă tot ești pus pe contraziceri, arată-mi în ce traducere dorești că scrie "clar" cuvântul "iad".

Hai că ți-am dat temă de casă pentru o lună întreagă!

P.S. Vezi că a mai apărut recent o traducere în dialectul jamaican patois: „Jiizas Buk”

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-16285462

Asta-i umor de adventist.Pai cata greaca veche ai invatat mataluta domnu` 99 ? De unde sa stiu eu ce scriu aia in greaca veche ? Dar eu vad ca in nici o biblie nu scrie altceva decat ca Iisus mort fiind cu trupul a fost in Iad cu duhul si le-a predicat duhurilor de acolo.(nu am zis ca e vorba despre iad asa cum il vedem noi,nu vreau sa te fac sa crezi asta dar cu sensul de inchisoare unde sant tinute duhurile mortilor ) .
Daca tu citesti biblia,pana si pasajul ala pe care l-ai pus tu si de acolo reiese altceva imi pare rau dar ai facut scoala degeaba.:68:

osutafaraunu 02.01.2012 01:53:10

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 419408)
Din punctul meu de vedere ati facut niste afirmatii fara acoperire si ele ne pot duce la niste erezii grave. Ce inseamna ca Iisus si-a dat duhul? Ca firea umana a incetat sa mai existe? Ca partea umana din Hristos nu mai exista? Ca a disparut? Fiul e Persoana a II-a a Sf Treimi. Hristos e Dumnezeu si om. Hristos S-a pogorat la Iad. Asta inseamna ca exista si firea umana. Deci?

Deci nu vreau să polemizez din nou pe acest subiect (vedeți topicul "A murit Dumnezeu la cruce?") carfe e foarte delicat datorită implicațiilor ascunse. Natura lui Dumnezeu este o taină pentru noi muritorii și nu putem face speculații pe tema aceasta... ajungem chiar la erezii grave!

Citat:

Nu cred ca a inteles nimeni ca ar fi cuiele tot una cu lada. Cuiele am spus deja merg (sau sunt depozitate, oricum e acelasi lucru cu distinctia ca primesc si rasplata pentru cele safarsite) in buzunare.

Cu asta chiar nu pot fi de acord! Dacă sufletele primesc răsplata chiar în momentul morții, Hristos revine pe pământ absolut degeaba. Un fel de "Hai la mine că eu plec de acasa!".

Citat:

Discutia cu privire la Sanul lui Avraam nu ati avut-o cu mine, asa ca... nu raspuns. Sanul lui Avraam reprezinta o "denumire" alternativa pentru Rai, deci e "buzunatul drept.

O fi buzunarul drept, dar e unul fals. Știți... ca buzunarul de la vestonul soldaților.

Citat:

Nu. Eu nu inteleg ca reiese ca Sufletul viu e trup+suflare de viata. Omul viu e trup+ suflet.
Daca ma gandesc bine diferenta in mare e de termeni. Eu ii zic suflet dvs suflare de viata. Eu ii zic om viu, dvs suflet viu. Dar sunt cam acelesi. Distictia este faptul ca eu spus ca sufletul are existenta data de Dumnezeu si ca e constient si fara trup, dvs ca nu.

Ați sesizat bine diferența terminologiei la ortodocși și adventiști, însă termenii nu sunt "cam aceiași", ci sunt total diferiți. Iar Scriptura face diferența chiar de pe prima sa pagină. Cum am și demonstrat. Și în original și în versiunea ortodoxă. Ce vreți mai mult?

Citat:

Am vazut ca exiata o "disputa" pe un alt topic intre un ortodox si un catolic si nu vreau sa intru intr-o polemica pe un subiect deviant rau. Subiectul este ca sufletul ar avea ceva etern "o particica de Dumnezeu", ceva necreat. Daca suflarea de viata s-ar intoarce la Dumnezeu ar presupune exact asta. O parte de "dumnezeire" pe care El a daruit-o omului si Si-o ia inapoi.

Scânteia de viață ce ne-a dăruit-o Dumnezeu nu e totuna cu Dumnezeu. Plus că acea "suflare de viață" nu este nici ea o entitate ce-ar viețui independent de corpul uman pe undeva prins spațiu. Am ajunge la alte erezii cumplite (acestea deja există) precum "garderoba" aceea cerească unde stau agățate duhurile ce urmează a fi puse în om la naștere... apoi după moarte puse iar la "garderobă", apoi introduse în alte corpuri (eventual chiar de animale)... Doamne ferește!

osutafaraunu 02.01.2012 01:59:02

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419410)
Mai dar tu intelegi ca fiecare are alte indatoriri ?

Măi omu' lui Dumnezeu! În Biblie nu scrie de 7 Arhangheli, decât de Unul singur! Și apoi nu poate fi fiecare din cei 7, Arhi, adică "cel mai"! Îți dai seama cum sună?

osutafaraunu 02.01.2012 02:08:22

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419411)
Asta-i umor de adventist.Pai cata greaca veche ai invatat mataluta domnu` 99 ? De unde sa stiu eu ce scriu aia in greaca veche ?

Te-ai uitat măcar peste link? Este dată și traducerea în engleză. Dacă nu știi nici engleza, îți mai dau un link cu dicționarul englezo-român. Româna sper că o știi... după cum mă tot muștruluiești că-s fără școală și nu știu românește. Dar m-ai exasperat cu "șanț"-urile tale (fără diacritice)!

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419411)
Dar eu vad ca in nici o biblie nu scrie altceva decat ca Iisus mort fiind cu trupul a fost in Iad cu duhul si le-a predicat duhurilor de acolo.(nu am zis ca e vorba despre iad asa cum il vedem noi,nu vreau sa te fac sa crezi asta dar cu sensul de inchisoare unde sant tinute duhurile mortilor )

Măi omule, scrie Iad ori ba în versetul acela!?

Iar dacă nu scrie, cine îl vede "așa"?

iuliu46 02.01.2012 02:11:52

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419413)
Măi omu' lui Dumnezeu! În Biblie nu scrie de 7 Arhangheli, decât de Unul singur! Și apoi nu poate fi fiecare din cei 7, Arhi, adică "cel mai"! Îți dai seama cum sună?

In Biblie scrie de Mihail si mai apoi este numit arhanghel dar in vechiul testament este " unul din capetenii "

"Dar căpetenia împărăției Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile; însă iată că Mihail, una din căpeteniile cele mai de seamă, mi-a venit în ajutor și am ieșit biruitor acolo, lângă împărații Persiei."

Dar tot in Biblie scrie si de Gabriel care s-ar traduce prin Puterea lui Dumnezeu sau Dumnezeu este puternic ."

"Și am auzit un glas de om în mijlocul râului Ulai, care a strigat și a zis: „Gabriele, tâlcuiește-i vedenia aceasta.”

Si este cel care aduce vestea Nasterii Mantuitorului.

Nu este numit arhanghel dar de vreme ce are nume a fost "ridicat in rang" .Cred ca si evreii il considera arhanghel.

Altii apar in Apocrifa : Rafael care inseamna Dumnezeu Vindeca ,Uriel care inseamna Lumina lui Dumnezeu etc. Nu conteaza asta,cine sant si cati sant numai Dumnezeu stie dar e gresit sa crezi ca Iisus e Arhanghelul Mihail .

iuliu46 02.01.2012 02:14:54

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419414)
Te-ai uitat măcar peste link? Este dată și traducerea în engleză. Dacă nu știi nici engleza, îți mai dau un link cu dicționarul englezo-român. Româna sper că o știi... după cum mă tot muștruluiești că-s fără școală și nu știu românește. Dar m-ai exasperat cu "șanț"-urile tale (fără diacritice)!

Măi omule, scrie Iad ori ba în versetul acela!?

Iar dacă nu scrie, cine îl vede "așa"?

Pai nu vreau sa scriu cu diacritice. Ti-am mai spus,scrie Duhurilor din Inchisoare .Am scris iad ca e mai scurt dar nu asta era important,important era ca tu ai facut testul varza si ai inceput sa aberezi cum a propavaduit Noe 120 de ani .Intrebarea era a fost Iisus in inchisoare la duhurile de acolo ? Da sau nu ?

Lucian008 02.01.2012 02:25:49

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419412)
Cu asta chiar nu pot fi de acord! Dacă sufletele primesc răsplata chiar în momentul morții, Hristos revine pe pământ absolut degeaba. Un fel de "Hai la mine că eu plec de acasa!".

Exista doua motive pentru care vine si nici unul nu e inutil.
1. Pentru ca "Pamantul" nu va mai putea suporta faradelegile ce se savarsesc si Hristos le va pune capat
2. Judecata de Apoi. Si am mai explicat care sunt implicatiile si diferentele dintre Judecata Particulara si cea Universala.

osutafaraunu 02.01.2012 02:31:48

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419415)
Dar tot in Biblie scrie si de Gabriel care s-ar traduce prin Puterea lui Dumnezeu sau Dumnezeu este puternic ."

Dar nu scrie că ar fi Arhanghel!

Citat:

Altii apar in Apocrifa : Rafael care inseamna Dumnezeu Vindeca ,Uriel care inseamna Lumina lui Dumnezeu etc.

Pas!

Citat:

Nu conteaza asta,cine sant si cati sant numai Dumnezeu stie dar e gresit sa crezi ca Iisus e Arhanghelul Mihail .

Interesant... numai Dumnezeu știe, dar tu știi precis că e greșit să crezi că Iisus e Arhanghelul Mihail (de fapt că Arhanghelul Mihail e Iisus)!

Am și alte argumente, dar atât pe acest topic... ocupă-te mai bine de problema topicului și de insistenta întrebare:

Unde scrie în Biblie de "suflet nemuritor"?

osutafaraunu 02.01.2012 02:37:29

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419416)
Pai nu vreau sa scriu cu diacritice.

Bine frate, nu scrie... dar măcar poți scrie "sunt", ori nici asta nu vrei?:4:

Citat:

Ti-am mai spus,scrie Duhurilor din Inchisoare .Am scris iad ca e mai scurt dar nu asta era important, important era ca tu ai facut testul varza

Pentru mine era important, că eu nu vreau să fac Biblia varză!

Citat:

Intrebarea era a fost Iisus in inchisoare la duhurile de acolo ? Da sau nu ?

Întrebarea era:

iuliu46 02.01.2012 02:46:13

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419418)
Dar nu scrie că ar fi Arhanghel!

Pas!

Interesant... numai Dumnezeu știe, dar tu știi precis că e greșit să crezi că Iisus e Arhanghelul Mihail (de fapt că Arhanghelul Mihail e Iisus)!

Am și alte argumente, dar atât pe acest topic... ocupă-te mai bine de problema topicului și de insistenta întrebare:

Ti-am dat deja exemple unde scrie ca sufletul dreptului va trai si nu va muri.Daca asta nu inseamna nemuritor eu nu mai am ce sa-ti fac.Si eu pot face pe prostul si sa refuz ca 1+1 = 2 .Ramane ca cei care citesc sa judece.

De ce nu crezi tu ca Gabriel este Iisus ? Gabriel mai inseamna si Omul lui Dumnezeu . :21:
Cum poate fi Iisus Arhanghelul daca el este "unul din capetenii " . Tu nu ai citit ca si satana a fost o capetenie ? Las deoparte prostia cu cearta cu satana pe care o compari cu strigatele lui Iisus.
Tu nu ai inteles nimic.Iisus a venit pe pamant ca mantuitor si ca invatator. Cand spune " Neamul asta de demoni iese cu post si rugaciune " spune asta pentru noi nu pentru ca ar avea el nevoie de post si rugaciune .La fel si cand se adreseaza Tatalui .O face ca sa invatam noi.Daca nu ai aflat pana acum atunci afla ca Iisus este chiar Cuvantul Tatalui . Care era in acelasi timp si pe pamant si in cer .
Arhanghelul Mihail este ceva creat ca toti ingerii .Si daca scrie ca e una din capetenii ,inseamna ca mai sant si altele. Este Arhanghel adica mai mare peste ostile ingeresti .Dar asta nu inseamna ca este singurul conducator al ingerilor pentru ca ingerii au diferite atributii.

osutafaraunu 02.01.2012 02:49:05

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 419417)
Exista doua motive pentru care vine si nici unul nu e inutil.
1. Pentru ca "Pamantul" nu va mai putea suporta faradelegile ce se savarsesc si Hristos le va pune capat
2. Judecata de Apoi. Si am mai explicat care sunt implicatiile si diferentele dintre Judecata Particulara si cea Universala.

1. Le-ar putea pune capăt și din cer, că oricum focul ce va "pune capăt" tot din cer se va pogorî (Apoc.20,9)
2. Judecata de Apoi (atât faza I cât și faza a II-a) tot în Cer se va ține. Doar faza a III-a (faza executorie, osânda) va avea loc pe pământ, dar aceasta va avea loc la "a 3-a" Lui venire nu la a 2-a... Nah, că ți-am mai dat un motiv de divagație cu perdele de fum... poți să-mi mulțumești!

Adevăratul motiv pentru care vine (și motivul acesta e scris) este să ne ducă Acasă:

"Și dacă Mă voi duce și vă voi găti loc, iarăși voi veni și vă voi lua la Mine, ca să fiți și voi unde sunt Eu." (Ioan 14,3 - versiunea Sinodală)

osutafaraunu 02.01.2012 02:58:51

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419420)
Ti-am dat deja exemple unde scrie ca sufletul dreptului va trai si nu va muri.

Vrei te rog să dai versetul că nu l-am reținut... am dat search în Biblia Ortodoxă și nu am găsit.

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419420)
De ce nu crezi tu ca Gabriel este Iisus ? Gabriel mai inseamna si Omul lui Dumnezeu . :21:
Cum poate fi Iisus Arhanghelul daca el este "unul din capetenii " . Tu nu ai citit ca si satana a fost o capetenie ? Las deoparte prostia cu cearta cu satana pe care o compari cu strigatele lui Iisus.
Tu nu ai inteles nimic.Iisus a venit pe pamant ca mantuitor si ca invatator. Cand spune " Neamul asta de demoni iese cu post si rugaciune " spune asta pentru noi nu pentru ca ar avea el nevoie de post si rugaciune .La fel si cand se adreseaza Tatalui .O face ca sa invatam noi.Daca nu ai aflat pana acum atunci afla ca Iisus este chiar Cuvantul Tatalui . Care era in acelasi timp si pe pamant si in cer .
Arhanghelul Mihail este ceva creat ca toti ingerii .Si daca scrie ca e una din capetenii ,inseamna ca mai sant si altele. Este Arhanghel adica mai mare peste ostile ingeresti .Dar asta nu inseamna ca este singurul conducator al ingerilor pentru ca ingerii au diferite atributii.

Subiectul acesta l-am închis. Dacă chiar te pasionează într-atâta, deschide un nou topic. Aici ne ocupăm cu altceva.*

iuliu46 02.01.2012 03:11:27

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419423)
Vrei te rog să dai versetul că nu l-am reținut... am dat search în Biblia Ortodoxă și nu am găsit.

Subiectul acesta l-am închis. Dacă chiar te pasionează într-atâta, deschide un nou topic. Aici ne ocupăm cu altceva.*

Ezechiel 18 .Uite din Cornilescu :

Iată că toate sufletele sînt ale Mele. După cum sufletul fiului este al Meu, tot așa și sufletul tatălui este al Meu. Sufletul care păcătuiește, acela va muri.

Dar dacă cel rău se întoarce dela răutatea lui și face ce este drept și bine, își va păstra sufletul viu
Pentru că își deschide ochii și se abate dela toate fărădelegile pe cari le -a săvîrșit, va trăi și nu va muri.

iuliu46 02.01.2012 03:20:08

Uite si din KJV

But if the wicked will turn from all his sins that he hath committed, and keep all my statutes, and do that which is lawful and right, he shall surely live, he shall not die

Again, when the wicked man turneth away from his wickedness that he hath committed, and doeth that which is lawful and right, he shall save his soul alive. Because he considereth, and turneth away from all his transgressions that he hath committed, he shall surely live, he shall not die.

osutafaraunu 02.01.2012 03:27:35

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419424)
Ezechiel 18 .Uite din Cornilescu :

Iată că toate sufletele sînt ale Mele. După cum sufletul fiului este al Meu, tot așa și sufletul tatălui este al Meu. Sufletul care păcătuiește, acela va muri.

Dar dacă cel rău se întoarce dela răutatea lui și face ce este drept și bine, își va păstra sufletul viu
Pentru că își deschide ochii și se abate dela toate fărădelegile pe cari le -a săvîrșit, va trăi și nu va muri.

Aham, era din versiunea Cornilescu (Ezechiel 18,4.27.28.), de aceea nu găseam... mulțumesc!

Totuși, versetele acestea nu amintesc de un "suflet nemuritor", ci mai degrabă de un suflet muritor (vezi v.4).
Iar versetul 28 nu spune de suflet că "va trăi și nu va muri", ci de "cel rău" pocăit (v.27).

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419425)
Uite si din KJV

But if the wicked will turn from all his sins that he hath committed, and keep all my statutes, and do that which is lawful and right, he shall surely live, he shall not die

Again, when the wicked man turneth away from his wickedness that he hath committed, and doeth that which is lawful and right, he shall save his soul alive. Because he considereth, and turneth away from all his transgressions that he hath committed, he shall surely live, he shall not die.

Iar KJV spune la fel!

În consecință versetele acestea spun de suflet că e muritor, iar cel pocăit va trăi și nu va muri. Alt verset ai?

iuliu46 02.01.2012 03:35:05

Adica spune despre Sufletul pacatosului ca va muri dar al pocaitului va muri si el sau ce ?
99 de ce nu raspunzi tu ? Au ingerii trup ? Au nevoie de un trup ? Dar Dumnezeu ? Are Dumnezeu trup sau nu ? Ce inseamna ca noi santem creati "dupa Chipul si Asemanarea lui Dumnezeu " ? Unde vor locui Oamenii dupa inviere ? In cer sau pe noul pamant ? Raspunde-mi te rog la intrebarile astea .

osutafaraunu 02.01.2012 03:41:31

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419428)
Adica spune despre Sufletul pacatosului ca va muri dar al pocaitului va muri si el sau ce ?

Exact cum scrie acolo!

"Sufletul care păcătuiește, acela va muri." (Ezechiel 18,4)

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419428)
99 de ce nu raspunzi tu ? Au ingerii trup ? Au nevoie de un trup ? Dar Dumnezeu ? Are Dumnezeu trup sau nu ? Ce inseamna ca noi santem creati "dupa Chipul si Asemanarea lui Dumnezeu " ? Unde vor locui Oamenii dupa inviere ? In cer sau pe noul pamant ? Raspunde-mi te rog la intrebarile astea .

Ușurel, ușurel cu potopul de întrebări fumigene! Răspunde tu la întrebarea de bază și apoi mai vedem...

iuliu46 02.01.2012 03:50:29

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419429)
Exact cum scrie acolo!

"Sufletul care păcătuiește, acela va muri." (Ezechiel 18,4)

Ușurel, ușurel cu potopul de întrebări fumigene! Răspunde tu la întrebarea de bază și apoi mai vedem...

Pai eu ti-am zis ca nu am cum sa te fac sa intelegi ca 1+1 = 2 .Daca tu din va trai si nu va muri intelegi ca e muritor nu am ce sa-ti fac.Spune clar care suflete vor muri ? Cele care pacatuiesc .Sau care nu sant scrise in "Cartea Vietii " din Apocalipsa.
Dar am vrut sa aflu parerea ta .Uite Iisus ne spune :" God is a Spirit: and they that worship him must worship him in spirit and in truth. "

Sau pe romaneste : Duh este Dumnezeu și cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh și în adevăr.

Are Dumnezeu trup ? Au ingerii trup ? Daca Dumnezeu e Duh ce inseamna ca l-a facut pe om "dupa Chipul si Asemanarea Lui " ? De ce oamenii spuneau ca trupul e templul Duhului Sfant ? " Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuiește în voi și pe care L-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri? " .Sau altii compara trupul cu Cortul ? Ne asemanam lui Dumnezeu la trup sau la ce este interior ?

osutafaraunu 02.01.2012 04:00:17

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419430)
Pai eu ti-am zis ca nu am cum sa te fac sa intelegi ca 1+1 = 2 .Daca tu din va trai si nu va muri intelegi ca e muritor nu am ce sa-ti fac.Spune clar care suflete vor muri ? Cele care pacatuiesc .Sau care nu sant scrise in "Cartea Vietii " din Apocalipsa.

Da, spune clar, chiar textual că vor muri. Sufletul departe de a fi nemuritor, e chiar muritor! Deci 1+1=2:67:
Acum dovedește-mi și tu clar, textual că "sufletul e nemuritor". De parcă ar mai fi nevoie... eu spun că nici nu mai are rost odată ce ai recunoscut că e muritor... dar dacă insiști că totuși e "nemuritor" (1+1= ∞), aștept versetul....

iuliu46 02.01.2012 04:06:40

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419431)
Da, spune clar, chiar textual că vor muri. Sufletul departe de a fi nemuritor, e chiar muritor! Deci 1+1=2:67:
Acum dovedește-mi și tu clar, textual că "sufletul e nemuritor". De parcă ar mai fi nevoie... eu spun că nici nu mai are rost odată ce ai recunoscut că e muritor... dar dacă insiști că totuși e "nemuritor" (1+1= ∞), aștept versetul....

Mai tu nu auzi : Sufletul care pacatuieste va muri => Acela care nu pacatuieste nu va muri .
Adica tu ce vrei sa-ti spun ca nici Dumnezeu nu poate distruge un suflet ? Sufletul dreptilor e nemuritor pentru ca Dumnezeu e drept si el a promis ca dreptul va trai si nu va muri nu pentru ca nu il poate distruge.
Hai explica-mi tu cum e cu Dumnezeu .Are trup sau nu ? Ca asta poate raspunde la multe intrebari .Deci daca are trup dovedeste cu biblia ,daca nu explica-mi ce inseamna ca omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu .

osutafaraunu 02.01.2012 04:28:54

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 419432)
Mai tu nu auzi : Sufletul care pacatuieste va muri => Acela care nu pacatuieste nu va muri .

Din versetele date de tine nu rezultă textual decât că sufletul (care păcătuiește) va muri => că sufletul este muritor. Punct.

Că cel pocăit va trăi și nu va muri asta e altă problemă... nu scrie acolo când va tră și când nu va muri. Scrie în schimb în alte locuri. Că va trăi după înviere și nu va [mai] muri în fericirea Raiului.

Citat:

Adica tu ce vrei sa-ti spun ca nici Dumnezeu nu poate distruge un suflet ?

La întrebarea asta am răspuns deja. Dumnezeu poate distruge sufletul (Mat.10,28)=> [încă o dată] că sufletul nu e nemuritor.

Citat:

Sufletul dreptilor e nemuritor pentru ca Dumnezeu e drept si el a promis ca dreptul va trai si nu va muri nu pentru ca nu il poate distruge.

*(corecție): va fi nemuritor. Acum e muritor. Chiar și al drepților.

Citat:

Hai explica-mi tu cum e cu Dumnezeu .Are trup sau nu ? Ca asta poate raspunde la multe intrebari

Nu cred că răspunde la întrebarea principală a topicului. Dar ca să-ți fac pe plac, Scriptura zice că nimeni nu L-a văzut pe Dumnezeu (Ioan 1,18) deci nu-ți pot da eu răspunsul, ci doar Cine L-a văzut. Însă tot Scriptura zice că Dumnezeu este duh (Ioan 4,24). Trage singur concluzia...:58:

Citat:

explica-mi ce inseamna ca omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu .

Nu cred că asemănarea se referă la partea fizică, ci la faptul că e o ființă vie, înzestrată cu o voință liberă, cu o personalitate conștientă de sine, cu caracter, etc.

Eu am fost fair cu tine... acum fi bun și răspunde la întrebarea esențială pentru acest topic...

grasu77 02.01.2012 08:58:00

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 419300)
ce faci prietene, TE CONTRAZICI SINGUR? Pai nu tu ai zis ca mortii NU STIU NIMIC? Atunci cum putea bogatul care "a murit...și a fost înmormântat" sa simta suferinte trupesti dupa moarte, cand el nu ar trebui sa simta nimic (asta dupa invatatura voastra)?
Doamne ajuta!

Eu nu ma contrazc. Dar Biblia spune ca "mortii nu stiu nimic".(Ecl. 9:5). Iar in pilda bogatului nemilostiv vedem ca bogatul si saracul Lazar aveau trup si erau constienti si activi. Iar Biblia nu se contrazice.

Ajuta-ma sa ies din aceasta stare de confuzie. Nu am inteles in ce stare erau saracul Lazar si bogatul. Erau "suflete nemuritoare"? Atunci de ce aveau trup si suferinte trupesti? Reciteste Luca 16:19-31. Interesant este ca nu se foloseste deloc cuvantul "suflet". Si totusi, unii iau aceasta parabola pentru a argumenta teoria "sufletului nemuritor". Cam multa confuzie in capul meu.

grasu77 02.01.2012 09:01:05

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 419212)
\
am raspuns la aceasta chestiune. cauta in paginile precedente.

Nu ai raspuns la nimic. Unde este postarea care indica un singur verset, care foloseste expresia "suflet nemuritor"?

grasu77 02.01.2012 09:14:02

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 419303)
pt prietenii grasu77 si osutafaraunu, cum comentai acest verset, voi care negati existenta sufletului (spiritului)

Treci si tu la categoria mincinosi. Cine ti-a spus ca noi nu credem in existenta sufletului sau a spiritului. Credem in amandoua fara sa facem confuzie intre ele.

Poate ai vrut sa spui ca nu credem in acea inventie a voastra (preluata de la ilustrii inaintasi). Este vorba de acea ciudatenie care paraseste trupul mortului si traieste mai departe, in mod constient si activ, haladuind pe la stresini sau prin diferite locuri.

Este problema voastra ca ati denumit "suflet" aceasta ciudata nascocire. Nu ne puneti sa credem in asa ceva. Pentru noi "suflet" inseamna exact ceea ce este in acceptiunea biblica.

Ca sa vedeti unde poate duce o astfel de nascocire, cititi acest articol "ispirat", despre "drumul sufletului dupa moarte" (al parintelui Cleopa): http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm. Spenti-mi sincer, unde se potrivesc mai bine astfel de fantasme? In invatatura crestina sau sunt bune pentru un scenariu s.f. la holywood?

mihai07 02.01.2012 09:33:35

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 419329)
Isus domneste peste morti pentru ca ei sunt vii in memoria lui Dumnezeu si urmeaza sa fie inviati. Chiar daca temporar sunt morti, adica nu exista, pentru Dumnezeu ei sunt vii deoarece in curand ii va invia.

Asta inseamna ca Dumnezeu ii recreea pe oameni (asta reiese din ce spui). Inseamna ca Dumnezeu va recreea si oameni rai. Dar dupa cum stim, Dumnezeu nu creeaza nimic rau.
Deci cum vine treaba asta?

mihai07 02.01.2012 09:35:51

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419305)
Care este textul biblic ce folosește expresia "suflet nemuritor"?

De ce tot insisti cu intrebarea asta din momenti ce ti s-a raspuns?

mihai07 02.01.2012 09:42:09

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419404)

10. Și iată că o mână s-a atins de mine și m-a ridicat în genunchi și pe palmele mâinilor mele.
11. Și a grăit către mine: "Daniele, om plăcut al lui Dumnezeu, ia aminte la cuvintele pe care ți le spun ție și stai drept, că acum sunt trimis către tine". Și pe când îmi grăia cuvântul acesta, m-am sculat tremurând.
12. Și a zis către mine: "Nu te teme, Daniele, că din ziua cea dintâi, de când ți-ai sârguit inima ta ca să înțelegi și să te smerești înaintea Dumnezeului tău, cuvintele tale au fost auzite și eu am sosit din pricina cuvintelor tale.
13. Și îngerul păzitor al Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile, dar iată că Mihail, cel dintâi dintre îngerii păzitori, a venit în ajutorul meu și eu l-am lăsat acolo la îngerul păzitor al regelui Perșilor
14. Și am venit ca să-ți fac cunoscut ce se va întâmpla poporului tău la sfârșitul zilelor; că mai este o vedenie pentru zilele cele din urmă".
15. Și pe când grăia cu mine astfel de cuvinte, mi-am întors privirea spre pământ și am rămas ca un mut.
16. Și iată! Acela care avea înfățișarea fiului omului s-a atins de buzele mele; atunci am deschis gura mea și am grăit și am zis către cel ce sta înaintea mea: "O, Stăpânul meu! Din pricina acestei vedenii m-au cuprins zvârcoliri de durere și am rămas fără putere.
17. Și cum poate un slujitor atât de mic al Domnului său să grăiască cu un Stăpân atât de mare ca Tine! Și de spaimă îmi piere toată puterea și suflarea mi se oprește".
18. Atunci s-a atins iarăși de mine acela care avea înfățișarea Fiului Omului și mi-a dat tărie.
19. Și mi-a zis: "Nu te teme, om plăcut al lui Dumnezeu! Pace ție! Fii tare și curajos!" Și pe când grăia cu mine, m-am simțit întărit și am zis: "Spune, Stăpâne, căci Tu m-ai întărit!"
20. Atunci El a zis: "Știi tu, oare, pentru ce am venit la tine? Acum Mă voi întoarce să fac război cu îngerul păzitor al Persiei și, când Eu Mă voi duce, iată că îngerul păzitor al Greciei va veni.
21. Îți voi vesti ție ceea ce este scris în cartea adevărului. Nimeni nu poate să Mă ajute mai bine la aceasta decât Mihail, îngerul vostru păzitor".
Poate raspunzi tu ca grasu nu stie.

mihai07 02.01.2012 09:48:28

Citat:

În prealabil postat de grasu77 (Post 419445)
Nu ai raspuns la nimic. Unde este postarea care indica un singur verset, care foloseste expresia "suflet nemuritor"?

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=635
daca nu o fi reavointa din partea ta si a lui 99 nu stiu ce sa mai zic. Prea uitati repede cand nu va convine.
p.s. astept niste scuze pentru atacurile mizerabile la persoana care le-ai lasnsat impotriva mea.

osutafaraunu 02.01.2012 10:43:15

Minciuna are picioare scurte

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 419448)
De ce tot insisti cu intrebarea asta din momenti ce ti s-a raspuns?

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 419450)
[COLOR=#0066cc]http://www.crestinortodox.ro/forum/showpost.php?p=418999&postcount=635[/COLOR]
daca nu o fi reavointa din partea ta si a lui 99 nu stiu ce sa mai zic. Prea uitati repede cand nu va convine.
p.s. astept niste scuze pentru atacurile mizerabile la persoana care le-ai lasnsat impotriva mea.

http://img689.imageshack.us/img689/5346/minciuna.jpg

mihai07 02.01.2012 10:48:52

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419454)

si care ar fi minciuna domnule 99?
ti-am spus acolo..noi nu intelegem suflet nemuritor in sens autonom (de sine statator), ci faptul ca viata vesnica izvoraste de la Dumnezeu, viata vesnica de care ne impartasim si noi dupa cum marturiseste Scriptura si astfel sufletul nu moare.
In afara lui Dumnezeu nimic nu poate exista. Dumnezeu le tine toate si Dumnezeu ne tine si pe noi in existenta. Daca Dumnezeu vrea poate aduce orice suflet in nefiinta. Dar nu cred ca asta e scopul pentru care ne-a creat Dumnezeu
Poate pricepi acum ce intelegem noi prin suflet nemuritor

osutafaraunu 02.01.2012 10:50:23

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 419449)
10. Și iată că o mână s-a atins de mine și m-a ridicat în genunchi și pe palmele mâinilor mele.
11. Și a grăit către mine: "Daniele, om plăcut al lui Dumnezeu, ia aminte la cuvintele pe care ți le spun ție și stai drept, că acum sunt trimis către tine". Și pe când îmi grăia cuvântul acesta, m-am sculat tremurând.
12. Și a zis către mine: "Nu te teme, Daniele, că din ziua cea dintâi, de când ți-ai sârguit inima ta ca să înțelegi și să te smerești înaintea Dumnezeului tău, cuvintele tale au fost auzite și eu am sosit din pricina cuvintelor tale.
13. Și îngerul păzitor al Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile, dar iată că Mihail, cel dintâi dintre îngerii păzitori, a venit în ajutorul meu și eu l-am lăsat acolo la îngerul păzitor al regelui Perșilor
14. Și am venit ca să-ți fac cunoscut ce se va întâmpla poporului tău la sfârșitul zilelor; că mai este o vedenie pentru zilele cele din urmă".
15. Și pe când grăia cu mine astfel de cuvinte, mi-am întors privirea spre pământ și am rămas ca un mut.
16. Și iată! Acela care avea înfățișarea fiului omului s-a atins de buzele mele; atunci am deschis gura mea și am grăit și am zis către cel ce sta înaintea mea: "O, Stăpânul meu! Din pricina acestei vedenii m-au cuprins zvârcoliri de durere și am rămas fără putere.
17. Și cum poate un slujitor atât de mic al Domnului său să grăiască cu un Stăpân atât de mare ca Tine! Și de spaimă îmi piere toată puterea și suflarea mi se oprește".
18. Atunci s-a atins iarăși de mine acela care avea înfățișarea Fiului Omului și mi-a dat tărie.
19. Și mi-a zis: "Nu te teme, om plăcut al lui Dumnezeu! Pace ție! Fii tare și curajos!" Și pe când grăia cu mine, m-am simțit întărit și am zis: "Spune, Stăpâne, căci Tu m-ai întărit!"
20. Atunci El a zis: "Știi tu, oare, pentru ce am venit la tine? Acum Mă voi întoarce să fac război cu îngerul păzitor al Persiei și, când Eu Mă voi duce, iată că îngerul păzitor al Greciei va veni.
21. Îți voi vesti ție ceea ce este scris în cartea adevărului. Nimeni nu poate să Mă ajute mai bine la aceasta decât Mihail, îngerul vostru păzitor".
Poate raspunzi tu ca grasu nu stie.

Ai postat 10 versete, ce să-ți răspund? Că Cine e Acela "care avea înfățișarea Fiului Omului" cu majuscule? În Biblie, de regulă aceea e denumirea lui Iisus Hristos. Cred că am răspuns la [nepusa] ta întrebare.

mihai07 02.01.2012 10:52:30

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 419456)
Ai postat 10 versete, ce să-ți răspund? Că Cine e Acela "care avea înfățișarea Fiului Omului" cu majuscule? În Biblie, de regulă aceea e denumirea lui Iisus Hristos. Cred că am răspuns la [nepusa] ta întrebare.

Stii tu Arhanghelul Mihail = Hristos in acceptiunea adventista.
asta e problema.
Versetele respective arata contrariul.

osutafaraunu 02.01.2012 10:52:41

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 419455)
si care ar fi minciuna domnule 99?
ti-am spus acolo..noi nu intelegem suflet nemuritor in sens autonom (de sine statator), ci faptul ca viata vesnica izvoraste de la Dumnezeu, viata vesnica de care ne impartasim si noi dupa cum marturiseste Scriptura si astfel sufletul nu moare.
In afara lui Dumnezeu nimic nu poate exista. Dumnezeu le tine toate si Dumnezeu ne tine si pe noi in existenta. Daca Dumnezeu vrea poate aduce orice suflet in nefiinta. Dar nu cred ca asta e scopul pentru care ne-a creat Dumnezeu
Poate pricepi acum ce intelegem noi prin suflet nemuritor

Ai răspuns foarte bine și-mi place răspunsul tău, dar nu aceasta era întrebarea. Atâta tot.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:41:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.