![]() |
Ce sa inteleaga marii traitori crestini ca nu te poti duce sa discuti cu unii pe care-i numesti eretici sau papistasi.
Ca in lumea de astazi trebuie sa avem tovarasi de drum, nu inamici in transee. Ca nu se angaja nimeni alaturi de noi in anumite demersuri daca le ziceam ba ereticilor si papistasilor care o sa ardeti in fundul iadului va rugam sa semnati pentru protejarea familiei crestine din care voi si asa nu faceti parte...anateme la toata lumea. Oamenii stiu una si buna. Ei apara igortodoxia. E trist ! |
Si chiar cand credeam ca nu se poate mai rau, am citit ce scrie unul pe fb :
"Suntem orbi, chiar nu vedem ca s-a ajuns pana condamnarea ortodocÈilor cu conÈtiinÈă dogmatică trează. Le vine rau oamenilor la Sfanta Liturghie in biserica, e din cauza caldurii vor spune unii.. ! Dar asta ce mai este , AM GASIT BOLUL DE ANAFURA MICEGAIT ATAT DE RAU INCAT S-Au SPERIAT SI CANTARETUL SI FATA DE LA PANAGAR CARE L-AU VAZUT SI L-AU ASCUNS REPEDE SA NU MAI VADA SI ALTII ..., iar anafura pe care am luat-o in duminca urmatare acasa s-a mucegait a doua zi, pana acum de ce nu s-a mucegait niciodata, iar painea pe care o o face mama in casa tine si 1 saptamana fara sa aiba pic de mucegai. Ne-a facut masonul - patriahul din Cipru , fundamentalsiti, extremisti. Pai ce semn mai mare ne putea da Hristos despre Sinod? " Apocalipsa, nori de lacuste, trambite ! :71: |
Citat:
Și ei ne consideră pe noi eretici și de aici începe dialogul dogmatic. Ei rebotează pe un ortodox, care trece la ei și altele. Dacă titanii, stâlpii, Sfinții Părinți, Sfinții cei mari, i-au nimit eretici, anatematizați și cu alte denumiri, noi ce facem? În Duhul Sfânt, în dragoste, evităm acest cuvânt decât în cazuri de extremă urgență, asemenea Părinților, la nepocăința și neîndreptarea lor, altfel dacă evităm totalmente numirea de eretic, pe care eretic oricum trebuie să-l iubim, călcăm în picioare pe Duhul Sfânt, care a vorbit prin acei mari coloși Sfinți. Dacă nu vrei să-i numești eretici și fii blestemului, cum aspru numește Scriptura și anatematizați pe nici unul, da, de acord, e cu dragoste. Dar nu-i numești nici "biserică" și nici "creștini", decât cu adaosul risipitori, sau pierduți, precum oaia pierdută sau drahma pierdută, deci creștini rătăciți, sau risipitori, unde intră toți, asta în acrivia dogmatică, dar plină de dragoste, iar în exprimările oficiale, îi numim doar eterodocși. Nu lași doar simplu "biserică" sau doar simplu "creștini", că ei se bucură și chiar se cred pe cărarea cea bună, strâmtă și îngustă, cred ei că le recunoaștem vreun har și vreo parte a Bisericii celei Una. Da, sunt biserică și sunt creștini, dar au rătăcit, îi așteptăm să-și vină în fire, precum fiul risipitor. Altfel, ei, în veacul cel de veci, nu își vor mai recunoaște vreo vină din ereziile lor, mai ales latinii din apus, de la care-au plecat toate, și tot protestantismul din latini a plecat, ei, scumpii de ei, au o mândrie ca nimeni alții. Și în plus n-are treabă familia cu ereziile. Familia există datorită Bisericii. Dacă Biserica cade-n erezie, s-a dus și familia de râpă. Ai văzut ce-a spus episcopul eretic al Romei, Francisc, despre homosexuali, în avion? "Cine sunt eu să-i judec pe homosexuali?" Dar se poate așa ceva? Ăsta-i pogorământ? Cică așa vrea el să-i atragă în Biserică și așa-i vindecă el ! Ajungem ca și anglicanii? Hirotonim preoți femei, ba chiar homosexuali și lesbiene? Iată de ce îi numim pe ceilalți ce vor să se numească creștini, le spunem creștini rătăciți sau risipitori, sau pierduți, că sunt oi pierdute. Vai și-amar de capul lui, acel autonumit "sfânt" părinte. Probabil în curând spune: "Cine sunt eu să-i judec pe pedofili ?" Pe incestuoși, pe adulteri, pe desfrânați, pe preadesfrânați? Pe tâlhari și pe ucigași? Oare-i judecă sau le vrea binele, începând practic de la asumarea păcatului lor. Și dacă ei spun: "păi papa nu ne judecă, deci ne acceptă cu păcatul nostru". Ei așa, nu-și mai asumă câ sunt bolnavi, nu mai vor vindecare, nu mai vor pe Hristos, nu mai vor familie, fac familii stricate, și de acolo, tot tăvălugul înspre iad ! Deci primele hotărâri ale Cretei au produs teamă, dar apoi s-a remediat și Sinodul de la Creta e plăcut Domnului și mântuitor. Asta e opinia și părerea mea oficială, pe care o susțin și o mărturisesc. |
Citat:
* Mai Igor, regret ca nu ai gustat poanta... Pai nu de tine era vorba in povestea mea, ci de amaratii care vor ajunge atat de eretizati incat vor crede ca adevarurile tale incontestabile sunt erezii. Pe ei ii ironizam si ii deplangeam, nu pe tine. Istoria lumii asteia care e in vizibila si grabita ratacire, smintire. Vroiam sa arat decaderea lumii (mai ales dupa sinodul asta...), concomitent cu ridicarea ta. Iar tu, in loc sa te bucuri de asa veste buna, imi raspunzi ca unui ticalos... Doamne, da-i lui Igor, pe langa onestitate, si un strop din darul recunostintei! |
Mai Igor mai, asa cum noi stim ca ei ne considera eretici, la fel stiu si ei parerea noastra. Nu e neaparat sa le reamintesti de fiecare data cand vine vorba despre ei sau de fiecare data cand discuti cu ei. Ca altfel nu poti sa discuti nimic. Sunt situatii in care trebuie sa spui ca-s eretici si situatii in care taci, ca nu ajuta pe nimeni cu nimic. Pierzi si tu pierd si ei.
Eu zic ca daca in loc sa-i faci mereu eretici ai spune cate o rugaciune in 99,99% din cazuri ti-ar prinde mai bine si tie, le-ar prinde si lor mai bine ca ar vedea un model de crestin. Nu mai spun ca s-ar bucura si Domnul ca ai inteles in sfarsit ca sa fii crestin inseamna sa te schimbi tu in primul rand in bine, nu sa arati tot timpul cu degetul oamenii rai. :) |
Ioane... frate... ți-am răspuns ca unui prieten. În ochii mei, acolo-n grotă, am văzut biruința ereziei, acei oameni, trăind erezia, care veneau și citeau pe pereți Mărturisirea Ortodoxă, Vie și Sănătoasă a Credinței și o batjocoreau numind-o erezie... și m-am temut pentru Biserică...
Nu-mi pasă dacă sunt elogiat sau blamat, eu știu că sunt în Adevăr, în Biserică, știu că ce s-a petrecut în Creta, primele hotărâri, înainte de modificare, n-au fost ortodoxe, ci un început de cădere și m-am temut pentru Biserică... Și cât port viață-n piept, voi face tot ce se poate, nădăjduiesc, și tot ce-i plăcut lui Hristos, nădăjduiesc, pentru Biserica Sa, fie eu din postura de creștin, care-i o taină veșnică, pe care nimeni niciodată n-o v-a descoperi deplină vreodată și mereu mă uimesc de ea, sau alte posturi dacă va avea Domnul nevoie de mine, altundeva. Cu aceste lucruri atât de mari... atât de mari... eu nu pot glumi... Iar tu, Iuliu, greșești. Iar gogonele :) noi nu trebuie să ne supărăm dacă ei ne numesc pe noi eretici. N-au decât. Dar noi, pentru paza și mântuirea Bisericii, avem datoria, în păstorirea sănătoasă spre Împărăția Cerurilor, a turmei, să-i numim eretici. Ori dacă nu-i numim eretici, atunci nici "biserică" și "creștini" să nu-i numim. Iar cu rugăciunea, n-ai de unde știi, cât, când, cum, unde mă rog... Roagă-te și tu, precum ceri să fie. Atât de simplu. Sper să mă înțelegeți și să mă iertați. Doamne ajută ! |
Igor s-a retras la grota. Ce pacat...
Sper ca i-ai facut poze cand a iesit. Mi-a promis sefu ca imi da zece mii de euro daca il prind din profil. Facem jumi-juma, ok? P.S. Ai vazut cum ii straluceau ochii, la intrarea in grota, de lumina biruintei? A sfasiat erezia, nu alta! Memorabil, tipu'.... |
Citat:
Aș fi curios cum este tradus același pasaj în ediția PG, citată de tine. |
Pai nu auzi ca in cartea de hartie nu exista ? Au bagat masonii un citat pe net ca sa se poata folosi ecumenistii de el.
Sf. Marcu nu ar fi zis niciodata asa ceva si chiar daca ar fi zis i-ar fi afuristit in aceeasi fraza. Ca asa e ortodox. Cum spui biserica catolica imediat trebuie sa-ti scuipi in san si sa-l stuchesti intre ochi pe interlocutor. :71: |
Citat:
Dacă eu am cartea de hârtie în mână și în ea, evident, la pagina respectivă, scrie ce scrie, cum îi poți dovedi asta mincinosului ? Păi nu poți, decât dacă faci o poză, sau o scanare, și o postezi. Dar mincinosul a decretat deja că asemenea mijloace nu sunt valabile, că pot fi măsluite de conspiraționiști. |
Mai grav e ca o parte dintre ierarhi devin prizonierii acestor natangi care cauta nod in papura ca sa-si dovedeasca ravna ortodoxa. Daca au ajuns sa se ia si de aia de la Petru Voda care-s ultrasi, e clar. :21:
|
Citat:
Ma gandesc cu cei ii au la mana pe mai marii BOR:Santaj cu videoclipuri ?, conturi straine in paradisuri fiscale ?, deturnari de fonduri ?, implicarea in defrisarea irationala de paduri ?, ordinul de a accepta orice pentru donatii "benevole" ale altor secte care doresc unirea ecumenista ? |
Citat:
|
Barfe fara nici un fel de acoperire. Cred ca aia care-s mai ecumenisti sunt prea ...romani. Adica se bucura si ei ca ii baga in seama unii de prin occident la fel cum ne bucuram noi ca aia ne-au ales tara sa-si tina rachetele pe aici. :21:
|
Problemă de umiditate. Dacă e bine coaptă, nu mucegăiește. Și dacă e ținută la aer, se usucă.
P.S. Evident, la pâine mă refer, nu la ecumeniști. |
Ce rost are sa discutam despre mucegaiuri cand ala e vreun securist care foloseste clisee de astea ca sa inspaimante babele feisbuchiste ? :)
|
Zeloții ăia, mai ales ăi cu mucegaiul din pîinea de cult, sînt un fenomen marginal, deși s-ar vrea isterie de massă, Iuliu. Nu le da importanță luzărilor. E ca și cu un vînt tras de cineva în public: pute, indignează pe cei cu bun-simț, și gata! a trecut. Așa și chestia asta: acum pute, tu și alții vă consternați, dar stați liniștiți că nu are persistență. Adică nu are suport de massă, cel puțin nu pe termen altfel decît foarte scurt și exclusiv pe internet. :)
|
Citat:
Ecumenismul ca dialog e necesar. A fost dintotdeauna și este vocația socială a Bisericii: chemarea tututor la unirea cu Hristos, în primul rînd prin ritualul euharistic. Sincretismul, adică fuziunea cultelor, e urîciune.. Punct. |
Citat:
|
Citat:
Tăp tăp tăp tărărăp tăp tăp tăp! etc., că nu am voce. No, are ritm. După ce mai antiecumenizăm, mergem în disco pe melodia asta, să agățăm niște evlavioase? |
Citat:
|
Pai daca nu arunci 2-3 anateme pe zi mucegaieste. De exemplu painea lui Igor ramane calda si 2 saptamani. :)
|
Citat:
Revebind la subiectul offtopic, să zic așa: un creștin adevărat nu își porcăie, amenință și insultă ierarhii,ci ascultă de ei. |
Eu nu as fi discutat despre astia dar m-a cam speriat clipul ala cu IPS Teofan. Daca au ajuns controlorii de bilete de pe RATB sa discute asa cu ierarhii, e grav. Ca nu poti sti ce le mai trece prin cap sa faca pentru a-si demonstra ravna in practicarea dreptei credinte.
|
Singura motivație pentru nepomenire temporară în cazul preoților, și absenteism liturgic, în cazul mirenilor, ar fi dacă de pildă mrmbri ai altor culte ajung să predice sau să liturgisească frecvent, eventual pe o bază săptămînală (na, că folosii o expresie a imperialiștilor) în biserică. De pildă, dacă te trezești la momentul predicii duminicale cu o episcopiță anglicană mișto (deși în general femeile britanice sînt urîte cu spume; mă împușcă Pelerinul cînd se întoarce)...păi antiecu ar aștepta-o afară să se rățoaiască la ea, să îi dea cîteva anateme sau chiar palme. Nu, abordarea corectă e să o inviți la un suc. Nimic nu se compară cu vederea sub patrafir a unei perechi de picioare superbe.
|
Citat:
|
Să vedem ce mai zic instigatorii la schismă:
|
Teodot caterisit, Sacssiv excominicat, Longhin persona non grata în teritoriul canonic BOR. Acestea ar fi de făcut, într-o țară normală. Oops, sîntem în acest vortex al haosului social, numit România.
|
Citat:
|
Parintii sunt impotriva
Citat:
Astfel fundamentul etern al Bisericii se reflecta din Dumnezeu in natura umana, incat putem vorbi si de un temei natural-omenesc al Bisericii.Dupa sfintii Parinti, o Biserica primordiala a existat in paradis. Dupa Mitropolitul Filaret al Moscovei "creatiunea este deja o pregatire a Bisericii, care va avea inceputul in paradisul terestru, cu primii oameni...Nu e deci de mirare ca cosmologia primeste astazi o nota ecleziologica, care nu se opune deloc, ci din contra, da o valoare noua cosmologiei cristologice a Sfantului Maxim". Dupa caderea in pacat, "Domnul pune baza la ceea ce se cheama Biserica Vechiului Legamant.Chiar in sanul intunecimilor paganismului ... exista o stearpa Biserica pagana, cum spun cantarile liturgice", mai mult ca o aspiratie decat ca o implinire a legaturii omului cu Dumnezeu."De-a lungul tuturor vicisitudinilor, care au urmat dupa caderea umanitatii si dupa distrugerea Bisericii prime, Bisericii paradisiace, creatura a pastrat ideea vocatiei sale si in acelasi timp ideea Bisericii, care se va realiza deplin dupa Golgota, dupa Cincizecime, ca Biserica propriu zisa, ca Biserica indestructibila a lui Hristos".E mai mult un cosmar decat o realitate, dar si cosmarul se hraneste din realitate. Fundamentul natural- omenesc al Bisericii, sau mai bine zis fundamentul bisericesc al naturii omenesti, ca reflex al fundamentului divin al Bisericii si al firii, sta in unitattea firii si in pluraritatea persoanelor care raman in aceasta unitate.Pacatul a sfasiat aceasta unitate( "Asa s-a taiat firea cea unica in nenumarate particele, si noi ce suntem de aceeasi fire, ne mancam unii pe altii ca reptilele si fiarele" - Sfantul Maxim Marturisitorul) si persoanele care sunt unitati intercomunicante, in care se manifesta o unitate de baza, au devenit in mare masura indivizi, adica unitati purtate de vointa de a taia continuitatea naturala dintre ele ( "In starea noastra de dupa pacatul stramosesc noi nu cunoastem persoana creata in aspectul ei pur; ceea ce in viata obisnuita numim persoana, nu e persoana in esenta ei . Noi cunoastem numai indivizii care au spart natura omeneasca unita, au impartit-o intre ei, raportandu-se la ea, ca la o proprietate particulara", opunand unul altuia interesele lor proprii, ca si cand ar fi niste portiuni inchise ale naturii - V.Lossky, Personalitatea si gandirea Fericitului Patriarh Serghie). Dar o taiere deplina a acestei continuitati n-au putut efectua oamenii nici dupa pacat. Ei nu sunt numai indivizi, ci au ramas un amestec de indivizi si persoane. In cel mai rau caz omul se zbate intre egoismul de a anula pe toti ceilalti si intre dorul de a fi admirat de ei, avand o mare trebuinta de laudele semenilor.In cazul cel mai bun, care e foatrte frecvent, omul cauta chiar o comuniune reala cu semenii.Necesitatea unor relatii intim personale , a asa numitului raport eu-tu, a fost pusa in evidenta nu numai de un ganditor ortodox ca Florensky, ci si de ganditori cu totul laici.Iar marea atentie de care se bucura la unii telogi protestanti acest raport , e un semn ca o anumita urma de Biserica a ramas si la ei si ca se doresc si ei dupa o Biserica deplina. Dumitru Staniloae,Sinteza eclesiologica- Conceptia ortodoxa despre fiinta Bisericii, pg. 273-274) |
Pune cartea pe foc sau ingroap-o in gradina. :)
|
Daca se plange cineva ca discutia e off topic ii replicam ca discutam despre parintii care sunt impotriva sinodului din Creta. :)
|
Păi da. Mă gândeam eu că este vorba despre niște părinți; care sunt împotrivă.
|
Citat:
|
p
Citat:
|
Sau poate Nacu Simona imi mai face mie un pic de morala, ca eu nu ma supar. Mi s-a facut morala toata viata, sunt obisnuit. Daca oamenii ar fi de acord cu mine, m-as plictisi rapid.
|
Citat:
Eu zic ca stam bine ,totusi :) Este bun sfatul sa stea de vorba cu un preot,insa mai nimeni nu-si poate lua aceasta responsabiliate de a se substitui parintilor. A mai fost un caz aici,pe forum din Cluj,in care tot mama nu-si lasa fiica sa se casatoreasca cu un om din cauza trecutului lui(fusese prin puscarie,parca). Numai ca cei 2 erau adulti deja,pe la 30 de ani,lucrurile eram mai clare. Cand parintii te tin in scoala,te si santaseaza extrem de mult,pur si simplu le datorezi o mana si un picior;nu mai esti stapan pe viata ta ,pe alegerile tale. Ca parinte,nu este normal sa traiesti viata copilului tau si sa faci alegeri pt el,nu conteaza cat de mult il iubesti(intai de toate si chiar de familie,sa-L iubeasca pe Dumnezeu). |
Citat:
Sau este dupa modelul traditional,doar casnica ,cu o educatie mai modesta,ingrijind doar de copii si sot? Intreb,deoarece se pare tot mai mult ca oamenii mai modesti si mai simpli,au tot felul de pretentii si de asteptari de la ceilalalti,din cauza neimplinirilor proprii. Deocamdata dvs nu sunteti medic ci doar o studenta la medicina,este cam devreme sa va imaginati ce ar zice lumea despre cuplul format dintre o doctorita si un sofer...stati sa ajungeti acolo! Daca tot ati trait ca un cuplu,traiti ca un cuplu si in fata Domnului.Un om bun,un familist si un prieten de nadejde nu se gaseste prin toate mediile; studiile superioare nu o sa faca pe nimeni, peste noapte un om responsabil sau cu frica de Dumnezeu. Daca spuneti ca prezinta niste calitati morale ,nu cred ca este un aspect peste care sa treceti cu vederea. De fapt nimeni nu poate sa va dea sfaturi,doar dvs stiti cum vedeti aceste lucruri si daca intradevar il socotiti inferior pt ca este numai sofer... Depinde foarte mult si cum v-ati imaginat viitorul,familia,cariera,,finantele... |
N-ai citit tot topicul sau ma rog, partile relevante pentru subiectul lui.
Nu parintii sunt adevarata problema. Ma rog, in masura in care cazul real, ca indoieli exista destule. |
Citat:
de undepana unde ai tras tu concluzia ca seintalnesc doar pentru sex? si ca ea cauta doar sex? La fel am fost si eu cu al meu, insa daca vroiam doar sex, sigur nu ne casatoeam si faceam un copil. iti garantez asta. pt cine a initiat topicul: In primul rand tu trebuie sa aflii ce vrei si daca vrei sa iti intemeiezi o familie cu el. Apoi, sacantaresti bine situatia si sa nu te lasi influentata de mam ta, desi deja ai facut-o si vezi bine ca incepi sa gandesti ca ea. Asta nu poateduce decat la esecul relatiei, tocmai pt ca deja nu il vezi nici tu la nivelul tau si aproape ii reprosezi asta. Ai stiut dela bun inceput cum e el, cum de abia acum te-ai trezit si tu ca mam ta are dreptate? Brusc si dintr-o data tipul nu mai e de nivelul lui, ca nu are facutate si alte bla blauri chiar fara sens. Nu facultaea te face om si nu intotdeauna daca ai terminat o facultate, fie ea si medicina o sa fii de nivel superior. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:56:45. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.