![]() |
Bun, si acum sa clarific si asta.
Citat:
La fel cum urasc arianismul sau iconoclastismul. Doar ca suntem in dezacord cu privire la ce apartine procesului normal de incercarea a vindecarii schismei, si ce depaseste asta. Citat:
Citat:
Doar ca nu vorbim de aceleasi grupuri, in aceleasi perioade. Neo-protestantii americani, si anglo-catolicii cosmopolitani oxfordieni au avut o evolutie teologica diametral opusa, si ideile astea 2 sunt rezultatul acelor circumstante. Cele 2 grupuri isi imaginau o cu totul alta Biserica cand pomeneau de una din teorii. Citat:
Ideile lui Palmer le sunt straine total, ca nu isi au rostul in forma lor de crestinism(du-te la un predicator adventist si cere-i opinia asupra canonului 45, acrivie si iconomie, si daca succesiune apostolica se aplica in cazul coptilor, ca ala zice ca vorbesti klingoniana) Citat:
Ca colaborare in diversitate dogmatica intre protestanti fara pretentii de unficare, si restabilirea legaturii euharistice intre non-protestanti e la 180 de grade. Vorbim de alti termeni, alt scop, si cu totul alti actori. E ca si cum as zice eu "Inspirati de filozofii politici ai secolului XIX, internationalistii marxisti au dorit unificarea tuturor popoarelor germane prin intermediul Actiunii 2012 sub administratia Uniunii Statelor Sud-Americane" si dupa aia cand imi zice cineva ca "stai un pic, ca ai dreptate in parti, dar incurci grupurile si cronologia", sa o dau ca "eu tot ce am zis ca e ideea aproprierii intre popoare e venita din iluminismul european" |
Citat:
Si are chestii care ne-ar fii foarte familiare si noua, si de pilda lui GMihai. Succesiune apostolica, 7 taine, inchinare spre rasarit, etc. Dar idei gen "Biserica e invizibila" i-ar face pe toti acestia, si pe stramosi spirituali care le formeaza patristica, sa se uite crucis la tine. Si daca consideri ca caracterul elen a corupt BO, poti sa iei crestini care nu au fost elenizati, cum ar fii indienii, sau etiopienii, si sa vezi ce avem in comun cu ei. O sa vezi ca e cam tot, in afara de unele puncte de hristologie. De retinut ca orientalii(si asta au zis-o ei, nu noi, Catalin) cred ca "both the Byzantine (Eastern) Orthodox Churches and the Oriental Orthodox Churches are the true heirs to the One, Holy, Catholic and Apostolic Church of Christ, which was the Church of the apostles and the holy fathers. We also believe these Churches teach the true faith and morals of the Church established by Christ for which the ancient martyrs gave their lives." Deci din punct de vedere al unui outsider care e aici din antichitate, grecizarea Bisericii Ortodoxe nu a schimbat caracterul ei, si nu una, ci 2 comunitati foarte mari marturisesc ca Biserica Ortodoxa este acea Biserica din Crez care detine Adevarul. |
Catalin, Ortodoxia adevarata nu se regaseste decat in foarte putine biserici raportat la numarul lor. Sunt foarte multe deraieri de aceea e indreptatit si protestantul sa spuna ca sunt practici pagane. Noi in loc sa le inlaturam fara mila le acceptam sa nu se supere enoriasul (sau din nestiinta preotului) fara sa luam in calcul omul care cauta cu adevarat si care se sminteste si fuge. Avem Succesiune Apostolica, Taine, Liturghie, Icoane. Pe acestea le au si catolicii. De aceea ma repet: diferentele de dogma dintre Rasarit si Apus sunt zero comparativ cu paganismele si pietismele acceptate tacit si pe care tu le minimalizezi. Daca tot practicam acrivia cu altii sa o punem in practica si la noi si atunci cel care cauta cu adevarat ramane. De ce crezi ca se inmultesc la noi neoprotestantii? N-avem nici o vina? Sunt preoti de care ti-e rusine ca sunt ortodocsi! Asteptam pana deraiaza de tot si o iau razna ca "nepomenitorii" sau sectele la care adera cei ca Antonia. Ne trebuie scoala teologica adevarata si ca masura radicala caterisirea celor necanonici. Sa fim aspri cu noi in primul rand.
|
Citat:
Urla dracii împotriva ortodoxiei mai mult ca oricând. Spurca adevărul fără jena. Oameni necatehizati judeca după capul lor ceea ce Sfinții Părinți au spus după o viata de post și rugăciune. Nu le e de ajuns ca își croiesc pentru ei drum spre iad. Mai vor sa atragă și pe alții! |
Citat:
|
Antonia ai uitat sa-i raspunzi lui Ovidiu ( pertinent asa cum ii sta bine unui ortodox, ca impertinent pot raspunde si ecumenistii. :1: )
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Prefer un tip sau un grup ca stii cine (al de il numeai tu ateu), decit grupul celor certati deopotriva cu apa, sapunul si disciplina bisericeasca. |
Citat:
|
Au pus astia pe net conferinta de la Iasi a ecumenistului Vlachos. :)
https://www.youtube.com/watch?v=t077r4wPi-o |
Citat:
|
Cel putin cit am ascultat: ca de obicei, la obiect, plin de bun-simt. Bunul-simt: ceva ce lipseste cu desavirsire schismaticilor. Vor chirai iar ca vine sa il sustina pe Inaltul Teofan (ca si cind asta ar fi un lucru rau: ierarhii crestini se sustin cu dragoste intre ei, e ceva de la sine inteles!).
|
Poate ai observat ca nu baga soparle de genul apa si sapun. Ai avea si tu cate ceva de invatat din bunul lui simt. :p
|
Secta a lătrat că această conferință a Înaltului Teofan e "apă de ploaie". Așa e "teologia" aglutinărilor lombrosianului și răspopiților. M-am enervat foarte tare pe ăștia.
De ce nu pleacă tipul fugar din Lavră în Siria sau Mesopotamia, să îi convertească pe jihadiști?! Ar fi fain: își ispășește schisma prin mucenicie, și scăpăm de conferințele lui îndrăcite, pe care le crede înduhovnicite. |
Citat:
|
Eu nu am auzit asa ceva. Am auzit asta despre rockeri, imi aduc aminte ca un vecin m-a intrebat asta cand eram mai mic - "sora-mea are la scoala 2 rockerite si alea i-au spus ca rockerii se mandresc cu faptul ca nu se spala". :)
|
Citat:
Pai asa, aurolacii au deja ceva borne spre sanctificare, nu? :)))))))))))))) |
Am fost si eu rocker. Si ma spalam. Ca acum. Acum sint ras pe devla, dar tot rocker sint si tot curat.
Yeah, e postarea cu nr. 666. Suuper, fug cipofobii de textele mele! :10: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Asta ca o mică divagatie si ca să sugerez că nici Adrian, din moment ce-i place metal-ul, nu poate fi străin de un fior mistic, pe care zicea că nu-l are în credintă. Însă chestia cu nespălatul cred că înainte de rockeri s-a referit la hipioti, care, probabil influentati de budism, nu se spălau din milă fată de bacterii :) |
Citat:
|
Citat:
Dacă e folosit cu sens propriu atunci când se vorbește despre catolici și protestanți, atunci e greșit. Hristos a întemeiat o singura biserica, nu mai multe. Ortodocsii mărturisesc o singura biserica mântuitoare, o singura biserica adeverita de mărturia Sfintei Eufimia. Dacă aveți chef sa amestecați minciuna cu adevărul și sa ziceți ca sunt mai multe biserici în care se obține mântuirea, va privește. Nu o sa insist. Cea mai crunta forma de erezie, care va pierde mai multe suflete decât ateismul este ecumenismul. Cei care s-au făcut ucenici ai satanei de bunavoie ori din cauza ca au fost mințiți de altii ar fi bine sa se trezească. Nu mărturisitorii sunt problema, ci promotorii ecumenismului care se năpustesc cu o ura fără margini împotriva lor. Da, Dumnezeu va îngădui o vreme de cernere. Cei caldicei îi vor crede pe ecumenisti. Minciuna le convine mai mult decât adevărul. Adevărul îi orbește. Prefera sa-l stigmatizeze. Ce se întâmplă la Manastirea Cutlumus? De ce lovesc slugile satanei cu atâta disperare în călugării care mărturisesc adevărul? Disprețul ecumenistilor fata de sfințenie îl întrece pe cel al ateilor. Ecumenistii vor sa ni-I ia pe toți marii duhovnici, sa lase lumea fără povățuitorI, ca sa lucreze în voie. Cat de orbi trebuie sa fim, ca sa nu vedem astfel de lucruri? Deja a început sa se ridice în slavi suspect de mult Vechiul Testament... |
Pe Tyth, trollerița are acum o problemă și cu Tanakh. Ce ți-e și cu dinamica eternei nașteri a ereziilor din schisme, și invers!...
|
Citat:
nu uitati pe nimeni, incepand cu patriarhul de atunci, vi-i spune simpllu si pe restul. ahhh, dar nu stiu cum e cu anatemizarea celor care au parasit viata asta, dar las' ca stiti voi. Citat:
|
E si o frantura despre Creta in conferinta IPS Vlachos - min 1: 24: 15
https://www.youtube.com/watch?v=92Y3pSVD13k |
Citat:
Anatemele au fost date si functioneaza. Se indracesc din ce in ce mai mult cei care amesteca adevarul cu minciuna. Exista destul dovezi. Citeste si vezi. |
Citat:
|
Citat:
Pe ce piedestal imaginar te-ai urcat, ca sa-mi zici mie ,,eretica"? Vai de capul tau! Nu am ce discuta cu tine? |
Citat:
nu e nevoie de piedestal ca sa faci o simpla constatare, fatuco: "Un eretic este o persoană care, în calitate de creștin, creează controverse, disensiuni doctrinare și dezbinări cu privire la credința Bisericii Ortodoxe. Ereticul continuă să-și susțină ideile greșite chiar și atunci când este corectat de Biserică." |
Dumnezeu sa te ierte, ca nu stii ce zici!
|
Citat:
stii care este sansa ta? pe care nu ai s-o accepti vreodata? sa te lepezi! a intrat ceva in tine si te corupe, nu zic de vreo entitate ci de un gand, ei bine, gandul asta te face rea, pricinoasa, plina de rautate. tu il confunzi, crezi ca e altceva, dar e asa cum iti zic, am stiut-o de cand ai scris nemernicia aia cu copilul. |
Citat:
|
Citat:
|
Scuze! Am pus semnul intrebarii in loc de punct. Ce ti-e si cu punctuatia asta! Naste semne de intrebare!
|
Citat:
|
Citat:
Citez: "4. totuși, concepția potrivit căreia Sfinți Părinți pot exista doar până la o anumită dată limită este de origine apuseană; Sfinți Părinți există în toate timpurile." |
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:01:34. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.