Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Un mod ciudat de rugaciune la penticostali !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5103)

Doriana 10.12.2009 14:36:34

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189844)
Dar tu intri in Bisericile Ortodoxe, pentru ce???

Si cum de vezi tu numai rele peste tot, necredinta, preoti politzai, nici un preot nu vorbeste despre cele Sfinte...credinciosii cer numai vile cu piscina si SLR McLaren, credinta nu au niciun pic...iar de fapte bune nici nu mai vorbesc, egoism pur in Biserica Ortodoxa, de ce numai asta vezi tu totusi...care e interesul tau?

In Manastirile Ortodoxe intri, le vizitezi?

Manastirile nu se intalnesc la orice pas. Am fost vara aceasta la manastirea aceea de la pestera Ialomicioara.

Nu am spus ca sunt numai lucruri rele , asta e un nou bonus de la tine. SUnt bune, caci calugarii pun accent pe rugaciune, slujire, infranare. Am fost o data la manastirera Sf, Andrei si mi-a placut atmosfera de acolo. Calugarii vorbesc foarte frumos, sunt smeriti. Am mai vizitat si manastirile Moldovei in excursii.

Doriana 10.12.2009 14:38:34

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189846)
Ce putere sa aiba asupra ta?Iara sari si o dai in extreme , pai daca tu de impartasesti de cele sfinte cu nevrednicie e impotriva ta.Si Iuda a mancat si a baut la Cina cu cei doisprezece si dupa inghititura a intrat Satana in el, si l-a vandut pe Hristos , iar apoi s-a spanzurat.Candelele si icoanele nu sunt spurcate, ai sarit de la un lucru la altul.Nu iti strica cu nimic prezenta intr-o Biserica Ortodoxa.Dar semnul sfintei cruci facut de tine cu nevrednicie ca orice alt lucru nu are nici un efect asupra ta.Cu atat mai mult cu cat nu crezi in astfel de manifestari deci sta chiar impotriva fiintei tale cand le faci, si faci ceva ce tu nu intelegi, atunci astea sunt egale cu zero cu atat mai mult cu cat faci parte dintr-un secta si ai alt duh.Dar Tainele Bisericesti(cele sapte) te pot "vindeca".Insa orice faci de la tine intr-un alt chip si alta intrebuintare si fara sa intelegi e egal cu zero.Iar cuminecatura , Sf Euharistiei daca te impartasesti cu nevrednicie iti atragi osanda.Sf Euharistie se da numai dupa Spovedanie.Asa ca , nu cred ca vei ajunge tu la asta.In schimb e cum ti-am zis.

Nu sunt de acord cu ce zici, dar nu vreau sa te supar. Multumesc ca ma vezi demonizata. Si iarta-ma.

Danut7 10.12.2009 14:51:38

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189848)
Nu sunt de acord cu ce zici, dar nu vreau sa te supar. Multumesc ca ma vezi demonizata. Si iarta-ma.

Ce cauti aici , doamna?

Doriana 10.12.2009 14:53:10

ti-am scris dincolo, ai si tu un fix, domnule

andrei25 10.12.2009 15:08:37

..

Danut, nu ti-o spun cu nicio rautate, dar nu imi place cum vorbesti cu Doriana. Vorbeste cu duhovnicul tau, banuiesc ca ai, si spune-i daca e de acord cu ce faci. Numai bine si Doamne ajuta!

AndruscaCIM 10.12.2009 15:24:24

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189847)
Manastirile nu se intalnesc la orice pas. Am fost vara aceasta la manastirea aceea de la pestera Ialomicioara.

Nu am spus ca sunt numai lucruri rele , asta e un nou bonus de la tine. SUnt bune, caci calugarii pun accent pe rugaciune, slujire, infranare. Am fost o data la manastirera Sf, Andrei si mi-a placut atmosfera de acolo. Calugarii vorbesc foarte frumos, sunt smeriti. Am mai vizitat si manastirile Moldovei in excursii.

Pai nu am spus ca se intalnesc chiar la orice pas, dar de exemplu in orasul meu natal cred ca sunt pe putin 3, si in apropierea lui iarasi vreo 4 ...asa ceva, iar in judet puzderie si toate pline de sfintenie, traire duhovniceasca si vieti inchinate lui Dumnezeu!

Tu vorbesti numai despre exemplele negative din Bisericile de mir si de preotii care nu stiu cum ti se par tie...din ce ai putut cunoaste!

Nu este un bonus, aproape in toate mesajele aduci marturii negative despre Biserica Ortodoxa si pui la indoiala credinta noastra, a crestinilor ortodocsi, faptele bune pe care le fac acestia pentru aproapele lor si ii cataloghezi numai ca fiind superficiali si atat...in opozitie cu credinta din cultul tau, ori mie nu mi se pare normal!!

Oricat ai vrea si orice ai vrea sa insinuezi, noi suntem crestini ortodocsi de 2000 de ani, ne pastram credinta cum putem si pentru asta ne-a ajutat si ne ajuta Dumnezeu mereu sa ne indreptam atunci cand gresim!! Asta este istoria noastra, a romanilor crestini ortodocsi si a Ortodoxiei pe acest teritoriu...o istorie atat de stabila fata de cea a Americii...continent pe care au aparut cele mai numeroase secte, si asta pentru ca au pierdut contactul cu Crestinismul Adevarat!

Biserica Ortodoxa de la Ierusalim spune totul, nu s-a schimbat nimic din Credinta noastra, nu am parasit nicio Biserica, nicio dogma si nici o farama din Istoria Crestinismului fata de care avem un respect profund...este aceeasi Biserica care ne asteapta pe toti crestinii, ca o mama a Crestinatatii!!!

Asta este parerea mea, majoritatea sectelor sunt aparute in America...din profeti care au primit profetii pe acest teritoriu indepartat de noi, de Ieruslim, de succesiunea apostolica si de toate...dar bazandu-se pe interpretarile lor singulare! Eu nu pot sa acord credit unor asemenea oameni si interpretari...cu atat mai putin unui Adevar care vine peste Credinta Adevarata lasata intregii lumi de Hristos si cu porunca de a o pastra, si pastrata de noi de atatea secole si cu atata jertfa!

Noi suntem singurii care am pastrat Cuvantul lui Dumnezeu, de aceea nu am fost deschisi la dogme straine de Sfanta Scriptura, la modificari si interpretari singulare...Sfintii nostri Parinti atunci cand luau o hotarare veneau din toate colturile lumii pentru a o lua...nu a existat in istoria niastra vreun Sfant Parinte care sa afirme ceva contradictoriu fata de ceilalti, si asta inseamna Unitatea in Credinta si Pastrarea ei!!!:1:

Doamne ajuta!

Doriana 10.12.2009 15:34:02

Andrusca , as vrea sa nu mai discutam despre "noi" si "voi", caci iese un meci urat. Cum am spus, nu exista doua tabere, ci crestini particulari care mai si gresesc, uneori chiar mult. Deci as prefera sa discut idei, nu culte, doctrine si nu oameni. Poti face asa ceva? Daca ne mancam in continuare unii pe altii nu va iesi nimic bun, va parea ca atac cultul tau si Danut isi va iesi iar din matca, intr-un fel sau altul.

AndruscaCIM 10.12.2009 15:51:36

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189889)
Andrusca , as vrea sa nu mai discutam despre "noi" si "voi", caci iese un meci urat. Cum am spus, nu exista doua tabere, ci crestini particulari care mai si gresesc, uneori chiar mult. Deci as prefera sa discut idei, nu culte, doctrine si nu oameni. Poti face asa ceva? Daca ne mancam in continuare unii pe altii nu va iesi nimic bun, va parea ca atac cultul tau si Danut isi va iesi iar din matca, intr-un fel sau altul.

Nu exista noi si voi???

Atunci de ce insinuezi ca voi incercati sa ne aduceti la cunostinta Adevarul, si noi nu suntem deschisi sa il primim...cumva noi nu suntem crestini, tot te intreb acest lucru?

Atitudinea voastra si minciuna in care traiti va situeaza intr-o alta tabara, cea a ereticilor!

Eu am spus de la inceput ca Biserica Ortodoxa este cea Adevarata, asta este esentialul si toate argumentele posibile conduc spre aceasta concluzie!!

Antiteza o faci tu, tot etaland numeroasele fapte bune facute de adeptii cultului tau, credinta, darurile primite de la Duhul Sfant si lipsa de credinta a poporului nostru pentru care traim in saracie si nu ne sunt ascultate rugaciunile!!! Nu recunosti?

Care este sensul existentei sectei tale si tuturor celor existente in acest moment, cand pana la interpretarea lui Charles si darul primit de singurul "credincios de pe Terra" ( si atata erezie e greu de inteles pentru orice ortodox!!!) toata lumea era crestina....cumva ne situezi in alta tabara, nu suntem crestini, dar ce suntem...ce nevoie avem de Adevarul vostru, de interpretarea unui om, cand Hristos a lasat un mesaj atat de clar si limpede intregii lumi???

Voi v-ati situat in afara Adevarului, este alegerea voastra si tabara voastra...eu nu am de ce sa te menajez, pentru ca nu ma joc cu minciunile, ipocrizia si ereziile ca si cum ar fi Adevar!!!!

Doriana 10.12.2009 15:53:58

Deci asta e exact tonul pe care nu mai vreau sa discut. Prefer sa citesc in liniste ce scriu altii daca nu se poate altfel.

anaana71 10.12.2009 15:55:40

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189857)
Ce cauti aici , doamna?

sa asmuta, sa bage zanzanie, sa arunce cu noroi in Adevarata Credinta. offff danute, n-ai priceput nici acum. daca te bagi in card cu ei, te umpli de noroi.
uite ce zice preotul Cleopa, nu ca tu nu ai sti, dar :
"- Ce se întâmplă cu cei ce cunosc pe Hristos ca Dumnezeu, se roagă Lui, fără să cinstească pe Maica Domnului, pe sfinti si Sfintele Taine?

- Este erezie a nu recunoaste pe Maica Domnului si Sfintele Taine. Este erezie, cădere în anatema.

- Foarte multi neoprotestanti care se interesează de Ortodoxie spun că sunt ortodocsi prin convingerile lor, dar nu vor să intre în Ortodoxie.

- Înseamnă că nu sunt convinsi!
- Au nădejde de mântuire?

- Nu! Mântuire este doar în Biserica Ortodoxă, în Hristos."
este dintr-un interviu. cei carora incerci sa le explici nu vor sa inteleaga, si te lupti cu morile de vant. mi-a dat seama de asta tot citind. nici unul nu a venit sa invete ceva. au venit doar sa "propovaduiasca":68:

Doriana 10.12.2009 16:18:12

uite, Danut, vezi ce zice parintele, ca numai ortodocsii vor fi mantuiti? Si tu bagai si ateii in rai.

AndruscaCIM 10.12.2009 16:20:26

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189901)
Deci asta e exact tonul pe care nu mai vreau sa discut. Prefer sa citesc in liniste ce scriu altii daca nu se poate altfel.

Din partea mea toata dragostea, nu vei primi ce nu iti doresti sau nu preferi...decat atunci cand vei evita sa faci insinuari in absolut fiecare postare legata de minciunile Istoriei, coruptia Ortodoxiei si a Istoriei Crestinismului de catre Biserica Ortodoxa, sau pretentia ca vii tu cu Adevarul peste Cuvantului lui Dumnezeu si Biserica lui Hristos pentru care crestinii ortodcsi s-au jerfit atat de mult...de ce alte interpretari mai e nevoie, de cate Adevaruri de la Satana mai e nevoie sa auzim si sa treceti peste bunul simt din incapatanarea de care dati dovada???

Incearca totusi sa citesti despre Sfintii Apostoli si despre Misionarismul Crestin si vei vedea ca nu actionau ca voi, pentru ca voi nu aveti acelasi Duh, asta e clar!!!

La sectari este disperarea celui rau de a pierde sufletele oamenilor, oricand se poate si oricum, iar asta nu este misionarism!!

Chiar si dupa 19 secole dupa cate se vede treaba, voi tot nu vreti sa faceti legatura intre voi si sectele pe care le-a tot combatut Biserica Ortodoxa...in timp ce voi proveniti din BC, nici nu aveati treaba voi cu Biserica Oortodoxa, acum insa aveti cu tot ce va inconjoara Cultul, nimic nu va place, nimic nu e Adevarat!!!

Incearca sa renunti la rautatile si sagetile otravitoare la adresa Ortodoxiei si sa nu mai vezi peste tot numai lipsa de credinta si oameni care vor muri in iad, din cauza ca noi, crestinii adevarati nici macar nu putem sa ascultam doctrina eretica a Cultului Penticostal!! Las-o mai moale cu prozelitismul si mai bine asculta, citeste lucrurile frumoase si ziditoare care se discuta pe acest forum...incearca sa simti frumusetea, Sfintenia si Adevarul Ortodoxiei care nu se compara cu nimic altceva de pe acest pamant!

Deschide-ti ochii si pentru crestinii ortodocsi adevarati, multa credinta a ortodocsilor, respectul profund pentru tot ceea ce inseamna Ortodoxie, linistea, smerenia, monahismul, viziteaza Manastiri....Mult succes!

Doamne ajuta!

AndruscaCIM 10.12.2009 16:29:14

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 189902)
sa asmuta, sa bage zanzanie, sa arunce cu noroi in Adevarata Credinta. offff danute, n-ai priceput nici acum. daca te bagi in card cu ei, te umpli de noroi.
uite ce zice preotul Cleopa, nu ca tu nu ai sti, dar :
"- Ce se întâmplă cu cei ce cunosc pe Hristos ca Dumnezeu, se roagă Lui, fără să cinstească pe Maica Domnului, pe sfinti si Sfintele Taine?

- Este erezie a nu recunoaste pe Maica Domnului si Sfintele Taine. Este erezie, cădere în anatema.

- Foarte multi neoprotestanti care se interesează de Ortodoxie spun că sunt ortodocsi prin convingerile lor, dar nu vor să intre în Ortodoxie.

- Înseamnă că nu sunt convinsi!
- Au nădejde de mântuire?

- Nu! Mântuire este doar în Biserica Ortodoxă, în Hristos."
este dintr-un interviu. cei carora incerci sa le explici nu vor sa inteleaga, si te lupti cu morile de vant. mi-a dat seama de asta tot citind. nici unul nu a venit sa invete ceva. au venit doar sa "propovaduiasca"
:68:

Pai pe ei ii deranjeaza ca mai exista Biserica Adevarata, lor fondatorul le-a spus ca totul in jur e blestem, intuneric si ca lumina a primit-o el...adica fiecare fondator in parte, e foarte alambicata situatia oricum !!!

Oricum s-ar fi chemat Biserica Adevarata, pe ei i-ar fi deranjat, asta e adevarul...ei practic nu s-au supus Bisericii lui Hristos si acum sunt in afara ei...de aceea contesta tot, pentru a-si justifica doctrinele, interpretarea, darurile si existenta!!!

Si nu, nu sunt nicidecum aici sa invete ceva, ei continua sa creada ca fac minsionarism intre crestini, e ceva aberant si fara logica..dar pentru ei exista alta logica!!!

Unde a zis Mantuitorul ca va ajunge vreodata intreaga Crestinatate corupta, ca se va pierde Cuvantul lui Dumnezeu, nimeni nu va mai tine minte nimic din El, sau ca va trimite prooroci si profetii...cand noi toti trebuie sa avem grija ca nu se stie momentul cand va veni Mantuitorul pe pamant si sa pazim Credinta cea Adevarata si Cuvantul lui Dumnezeu...sa ne pazim de erezii, eretici si inselare...

Of of of...ei nu vad oare ca suntem crestini si nu are nici un sens prozelitismul intre crestini, si ca ei vin de la Satana cu alt scop si cu alta intelegere a lucrurilor?

tricesimusseptimus 10.12.2009 16:34:47

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189910)
Unde a zis Mantuitorul ca va ajunge vreodata intreaga Crestinatate corupta, ca se va pierde Cuvantul lui Dumnezeu, nimeni nu va mai tine minte nimic din El, sau ca va trimite prooroci si profetii...

Cine s-a lamentat că întreaga creștinătate a ajuns coruptă, când Hristos are atâția urmași sinceri? Cine a spus că se va pierde Cuvântul lui Dumnezeu, când astăzi e cea mai răspândită carte de pe planetă?

Doriana 10.12.2009 16:41:50

Andrusca, trebuie sa intelegi punctul meu de vedere: nu gasesc dovezi ca anumite lucruri pe care tu le ridici in slavi ar fi corecte, afara de scrierile unor oameni care nu pot fi dovedite ca istorie obiectiva. Biblia , pe care toti crestinii o acceptam, le condamna. Ce motiv as avea sa le accept afara de reclama pe care le-o face Andrusca si fraza "Noi suntem biserica adevarata", intalnita de altfel la mai multe secte? Oricata bunavointa ai avea, daca esti din exterior observi ca ceva nu merge.

Sa presupunem ca as fi ateu. Ai avea argumente sa demonstrezi ca e corect ce spui tu?

Singurul lucru care ma convinge ca ortodocsii sunt crestini adevarati e caracterul crestin pe care l-am vazut in unii, cum ar fi mariS, elizabeta, chiar si anita, desi s-a cam suparat, andrei, si altii. Bataile cu pumnul in piept nu conving pe nimeni.

Ioana-Andreea 10.12.2009 16:45:16

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189913)
Andrusca, trebuie sa intelegi punctul meu de vedere: nu gasesc dovezi ca anumite lucruri pe care tu le ridici in slavi ar fi corecte, afara de scrierile unor oameni care nu pot fi dovedite ca istorie obiectiva. Biblia , pe care toti crestinii o acceptam, le condamna. Ce motiv as avea sa le accept afara de reclama pe care le-o face Andrusca si fraza "Noi suntem biserica adevarata", intalnita de altfel la mai multe secte? Oricata bunavointa ai avea, daca esti din exterior observi ca ceva nu merge.

Sa presupunem ca as fi ateu. Ai avea argumente sa demonstrezi ca e corect ce spui tu?

Singurul lucru care ma convinge ca ortodocsii sunt crestini adevarati e caracterul crestin pe care l-am vazut in unii, cum ar fi mariS, elizabeta, chiar si anita, desi s-a cam suparat, andrei, si altii. Bataile cu pumnul in piept nu conving pe nimeni.

sa stii ca mai degraba se convinge un ateu de Adevarul Ortodoxiei,decat voi,din cate vad,pt ca e ceva logic.Si ei,nefiind educati in nici un fel,dpdv al credintei,pot fi obiectivi.

Doriana 10.12.2009 16:54:55

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 189915)
sa stii ca mai degraba se convinge un ateu de Adevarul Ortodoxiei,decat voi,din cate vad,pt ca e ceva logic.Si ei,nefiind educati in nici un fel,dpdv al credintei,pot fi obiectivi.

Am renuntat la unele idei cand mi s-au adus dovezi si i-am contrazis chiar si pe cei din cultul meu. Dar trebuie sa fie dovezi serioase si biblice.

AndruscaCIM 10.12.2009 16:58:13

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 189911)
Cine s-a lamentat că întreaga creștinătate a ajuns coruptă, când Hristos are atâția urmași sinceri? Cine a spus că se va pierde Cuvântul lui Dumnezeu, când astăzi e cea mai răspândită carte de pe planetă?

Multitudinea de sectele de ce exista atunci, sugerati ca de fapt crestinii nu se mantuiesc decat prin fiecare secta de-a voastra aparuta dupa 19 secole, sau cum mai exact?

Ce ati avut de reformat si de modificat total si de ce atatea Adevaruri, cand exista numai unul singur...acela dat de Hristos?

Care a fost sensul existentei lui Miller, White, Joanna, John Smith, Charles Parham...si a tuturor acestor oameni care au avut doctrine contradictorii!!!

AndruscaCIM 10.12.2009 16:59:35

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189921)
Am renuntat la unele idei cand mi s-au adus dovezi si i-am contrazis chiar si pe cei din cultul meu. Dar trebuie sa fie dovezi serioase si biblice.

La ce idei ai renuntat si care a fost atitudinea celor din cultul tau la cele spuse de tine?

Alea istorice nu importa, nici Sfanta Traditie...de ce?

dani2004 10.12.2009 17:03:03

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189905)
Andrusca, trebuie sa intelegi punctul meu de vedere: nu gasesc dovezi ca anumite lucruri pe care tu le ridici in slavi ar fi corecte, afara de scrierile unor oameni care nu pot fi dovedite ca istorie obiectiva. Biblia , pe care toti crestinii o acceptam, le condamna. Ce motiv as avea sa le accept afara de reclama pe care le-o face Andrusca si fraza "Noi suntem biserica adevarata", intalnita de altfel la mai multe secte? Oricata bunavointa ai avea, daca esti din exterior observi ca ceva nu merge

Tu, personal, consideri Ortodoxia ca fiind secta?

Doriana 10.12.2009 17:03:14

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189924)
La ce idei ai renuntat si care a fost atitudinea celor din cultul tau la cele spuse de tine?

Alea istorice nu importa, nici Sfanta Traditie...de ce?

Pentru ca nu pot fi dovedite toate si unele contrazic Biblia. Uita-te si tu: au aparut tot felul de Evanghelii si epistole istorice pe care nici voi nu le acceptati. Am inteles ca din Origen acceptati numai unele lucruri. Pe ce criteriu le selectati? De ce ar fi buna numai o idee a lui origen si alta nu?

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 189926)
Tu, personal, consideri Ortodoxia ca fiind secta?

nu, o consider cult.

dani2004 10.12.2009 17:05:32

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189927)
nu, o consider cult.

Iar protestantismul, neoprotestantismul si normal penticostalii ca fiind religii?

Doriana 10.12.2009 17:07:10

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 189929)
Iar protestantismul, neoprotestantismul si normal penticostalii ca fiind religii?

nu, tot culte. Religiile sunt : crestina, musulmana, budhista, hindusa, etc

tricesimusseptimus 10.12.2009 17:08:28

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 189929)

Religia este creștină. Sunt mai multe confesiuni, sau culte creștine. Bineînțeles sunt și secte creștine (și nu numai neoprotestante, chiar și ortodoxe).

AndruscaCIM 10.12.2009 17:11:37

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189913)

Tocmai pentru faptul ca toate religiile, cultele pretind acest lucru ( desi ma indoiesc totusi) trebuie cautata aceea, singura Biserica a lui Hristos...cele fondate de cate un singur om nu pot fi decat sectare si eretice, o concluzie logica!

Mantuitorul a fost unul singur si a lasat o singura Biserica pe pamant, existenta mai multora se datoreaza numai inselarii celui rau a cate unui crestin zapacit care a interpretat fara Dumnezeu Biblia!!!

Biserica Adevarata este aceea toata care a primit Cuvantul lui Dumnezeu de la Apostolii care l-au urmat pe Hristos si au predicat vestea cea buna intregii omeniri si la baza careia nu sta nicio persoana, fondator suspect...nu aveau ei ce sa primeasca mai mult decat a lasat Mantuitorul alesilor Sai, asta e doar inventia unor oameni mandri si avizi de faima, putere, si erezie...atat!!

Ti-am aratat care este Biserica din Ierusalim, care este considerata mama Crestinatatii, ce se mai poate adauga in rest...cand toate celelalte au aparut dupa 1054 si au tot modificat si modificat pana au realizat ca parca ar vrea sa devina din nou o singura Biserica asa cum a lasa Dumnezeu sa fie????

Caracterul crestin pe care il vezi pe acest forum nu inseamna Ortodoxia in complexitatea ei, cati din intreaga populatie a Romaniei activeaza pe acest forum???

Cati crestini in loc sa stea pe acest forum sunt de fapt in Biserici, la Vecernii, la Sfinte Liturghii...fac rugaciuni, canoane, acatiste, fapte bune....si ii slujec lui Dumnezeu asa cum trebuie? Te-ai gandit la acest lucru?

AndruscaCIM 10.12.2009 17:16:40

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 189932)
Religia este creștină. Sunt mai multe confesiuni, sau culte creștine. Bineînțeles sunt și secte creștine (și nu numai neoprotestante, chiar și ortodoxe).

Cult nu inseamna Religie, Cresinismul a fost acceptat si primit chiar de catre contemporanii Mantuitorului si eliberat de sub asuprirea pagana de Sfantul Imparat Constantin in anul 313 ( cinstit de noi la data de 21 mai), pe cand cultele abia se chinuie sa fie recunoscute pentru ca sunt culte si nu se compara cu religia, ci provin din nenumarate scindari si interpretari neprezentand unitate sau comuniune intre ele, caracteristice sec. XVIII-XIX...asta este adevarul!

Doriana 10.12.2009 17:23:45

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189934)
Mantuitorul a fost unul singur si a lasat o singura Biserica pe pamant, existenta mai multora se datoreaza numai inselarii celui rau a cate unui crestin zapacit care a interpretat fara Dumnezeu Biblia!!!

ok, dar am explicat ca noi confundam cultul cu biserica. Biserica e mireasa lui Hristos care va fi luata la cer. Corect? Deci acei oameni cunoscuti de Dumnezeu si care-L cunosc pe Dumnezeu. Deci pe acei oameni trebuie sa ii cautam, si asta caut eu pe aici. Numai ca, cu tot respectul, nu am vazut de acestia numai la ortodocsi. Am vazut oameni sfinti si smeriti si la alte culte. Sa-i numesc eretici numai pentru ca nu se numesc ortodocsi?

In Ierusalim nu e numai BO, e si moschee si alte misiuni. Contextul istoric a permis aceasta.

tricesimusquintus 10.12.2009 17:36:19

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189936)
Cult nu inseamna Religie

Nici n-am spus asta. Am spus că religia e creștină, cu o diversitate de confesiuni.

Doriana 10.12.2009 17:44:47

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189936)
cand cultele abia se chinuie sa fie recunoscute pentru ca sunt culte si nu se compara cu religia, ci provin din nenumarate scindari si interpretari neprezentand unitate sau comuniune intre ele, caracteristice sec. XVIII-XIX...asta este adevarul!

LA ministerul cultelor au toate acelasi statut, aceleasi drepturi si obligatii; numai ca unii isi zic "biserica" [si sunt destui ] altii 'uniune", altii "cult"

Ministerul culturii si cultelor. Culte

AndruscaCIM 10.12.2009 17:52:58

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189927)
Pentru ca nu pot fi dovedite toate si unele contrazic Biblia. Uita-te si tu: au aparut tot felul de Evanghelii si epistole istorice pe care nici voi nu le acceptati. Am inteles ca din Origen acceptati numai unele lucruri. Pe ce criteriu le selectati? De ce ar fi buna numai o idee a lui origen si alta nu?

nu, o consider cult.

In baza Sfintei Scripturi si Sfintei Traditii...asa s-a alcatuit practic canonul Bibliei de catre noi, niciodata nu au fost separate pentru ca nu au cum sa fie separate, din momentul in care a aparut principiul Sola Scriptura, au inceput instant ereziile...paradoxal, dar asta e rezultatul vizibil!

Daca tu alegi sa nu crezi in Sfanta Traditie e treaba ta, dar datorita ei noi cunoastem vietile Sfintilor Apostoli, teritoriile si popoarele care au fost increstinate, perioada in care s-a intamplat acest lucru, cine au fost cei care ne-au adus vestea cea buna, faptul ca toate tarile ortodoxe au o istorie stabila in Credinta si sunt aceleasi de acum mii de ani in urma, modul cum au trecut la Domnul Sfintii Apostoli, Mucenicii si Sfintii care au primit Cuvantul lui Dumnezeu si nu s-au lepadat de Hristos nici in cele mai groaznice chinuri, dupa cati ani au fost scrise Evangheliile de la Inaltarea Mantuitorului, ordinea in care au fost scrise, cine erau Sfintii Apostoli si datele biografice despre ei, ereziile prezente in acea perioada...cele gnostice fiind in trend atunci, si tot asa intreaga istorie a Crestinismului....deci practic numai in functie de aceste doua Adevaruri ale Bisericii lui Hristos am selectat si avem ceea ce avem astazi!

Bine, dar nu era vorba de opinia ta...stii tu, eu cred in Istorie, in Sfanta Traditie..in absolut toate dimensiunile realitatii si de asemenea in ce au hotarat ele.

Diferenta consta in faptul ca religiile au o anumita autoritate si au ajuns la aceasta titulatura in functie de vechime, stabilitate, autenticitate iar asta s-a hotarat de catre marii istorici ( care sa stii ca de fapt sunt neutri, drept dovada ca nu exista numai religia Ortodoxa, mai sunt cateva!!) insa originea, aparitia numeroaselor culte a fost si este considerata suspecta tocmai de catre intreaga lume si de aceea nu au devenit religii, deci nu cultele si-au hotarat numele...cam asta e ideea!!!:3:

Doriana 10.12.2009 18:00:02

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189951)
eu cred in Istorie, in Sfanta Traditie..in absolut toate dimensiunile realitatii si de asemenea in ce au hotarat ele.

Diferenta consta in faptul ca religiile au o anumita autoritate si au ajuns la aceasta titulatura in functie de vechime, stabilitate, autenticitate iar asta s-a hotarat de catre marii istorici ( care sa stii ca de fapt sunt neutri, drept dovada ca nu exista numai religia Ortodoxa, mai sunt cateva!!) insa originea, aparitia numeroaselor culte a fost si este considerata suspecta tocmai de catre intreaga lume si de aceea nu au devenit religii, deci nu cultele si-au hotarat numele...cam asta e ideea!!!:3:

Tu crezi...asta nu e un argument. Iar istoriile difera si contrazic [uneori] Biblia. Pana la urma nu mi-ai spus pe ce criteriu selectati ce e bun si ce nu e bun din scrierile sfintilor parinti.

AndruscaCIM 10.12.2009 18:01:35

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189946)
LA ministerul cultelor au toate acelasi statut, aceleasi drepturi si obligatii; numai ca unii isi zic "biserica" [si sunt destui ] altii 'uniune", altii "cult"

Ministerul culturii si cultelor. Culte

Da Doriana, dar nu scrie in Biblie de culte nimic...noi vorbim despre Biserica lui Hristos, si nu despre cultul lui Hristos (deja suna ciudat rau...cultul Crestin cand cultele s-au separat de Biserica de fapt si de aia sunt culte si nu religii sau Biserici!!)...incearca sa nu mai tii partea atat de mult cultului tau si sa incerci sa ii tot conferi autoritate sau autenticitate, nu tu hotarasti aceste lucruri si nici adeptii cultului!!!

Eu nu am vazut pe casele de adunare scris Biserica...pe cele adventiste scrie Gemeinde, adica adunare..sooo

In Biblie insa nu apar acesti termeni si nici nu apare nimic despre varietatea Bisericii lui Hristos, pentru ca nu trebuie sa fie variata...trebuie sa fie doar UNA SINGURA!!!:1:

Imi pare rau, dar nu eu tranform BO si BC in culte...ele asa sunt cunoscute in toata lumea, iar notiunea de secta, confesiune, denominatiune, cult...au aparut in anumite contexte si pe anumite criterii!!!

Termenii de Biserica, Church, Kirche, Catedrala, Cathedral, Manastire, religie...chiar nu sunt inventati de mine si nici de sectari care au aparut cam tarziu..dupa ce acesti termeni defineau ceva...Unitatea, in timp ce protestantismul si reformatii...cu totul si cu totul altceva, ei fiind chiar precursorii sectelor si definindu-i intru totul!!!

Doriana 10.12.2009 18:10:13

La noi scrie "biserica" pe casa de rugaciune, daca asta e relevant. Si mai sunt Biserici : romano-catolica, evanghelica, reformata, unitariana, adventista.

Nu mi-ai raspuns: cum pot sa-i numesc eretici pe cei care, desi sunt in alte culte dau dovada de sfintenie si curatie, de caracter crestin adevarat?

AndruscaCIM 10.12.2009 18:15:46

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189955)
Tu crezi...asta nu e un argument. Iar istoriile difera si contrazic [uneori] Biblia. Pana la urma nu mi-ai spus pe ce criteriu selectati ce e bun si ce nu e bun din scrierile sfintilor parinti.

Doriana eu cred in toata Istoria, tu si sectele credeti numai partial pentru ca daca ati crede in ea ati vedea Adevarul, si asta e motivul pentru care afirmati ca de fapt nu credeti...tu stii alte lucruri interpretate de cultul tau, asta e adevarul!

Biserica Ortodoxa nu a falsificat Istoria Crestinismului in eventualitatea ca va ramane singura iti dai seama, e aberant si nimeni nu s-ar fi gandit ca dupa atatea incercari de a combate sectarii Biserica lui Hristos s-ar putea separa, dar s-a intamplat!

Bo respecta Istoria si Sfanta Traditie pentru ca asa e normal, Sfanta Scriptura a fost scris datorita Sfintei Traditii, dupa 30 de ani de la Inaltarea Mantuitorului, deci in cadrul Bisericii lui Hristos...iar noi cunoastem Sfanta Traditie si o respectam cu sfintenie, nici nu se poate altfel!

Practic daca noi ortodocsii nu am fi crezut in Sfanta Traditie, nu am fi crezut nici in Vechiul Testament, nici in existenta Mantuitorului, nici in Sfintii Apostoli, nici in Sfintele Evanghelii, nici in Crestinism...in nimic.

Voi de fapt credeti in Sfanta Traditie, nu aveti cum sa nu credeti pentru ca datorita ei aveti Biblia si cunoasteti atatea date istorice de mare importanta...numai ca nu vreti sa credeti in totalitatea ei, exact asa cum credem noi, si tu stii de ce...motivul l-a avut fiecare fondator si l-a imbracat in haina profetiei si proorocirii!!

Doriana 10.12.2009 18:21:03

Cred orice vrei tu atat timp cat nu e contrazis de Biblie. Dar cand vad ca in Biblie scrie una si in traditie alta, pe motivul ca nu s-au scris toate in Biblie si biserica e mai mare ca Biblia...pai asa poti scoate orice, dar absolut orice invatatura.

In schimb, felicitari pentru lucrurile implinite intocmai ca in Scripturi.

Ioana-Andreea 10.12.2009 18:21:24

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189959)
La noi scrie "biserica" pe casa de rugaciune, daca asta e relevant. Si mai sunt Biserici : romano-catolica, evanghelica, reformata, unitariana, adventista.

Nu mi-ai raspuns: cum pot sa-i numesc eretici pe cei care, desi sunt in alte culte dau dovada de sfintenie si curatie, de caracter crestin adevarat?

ii putem numi "eretici fara voia lor si din nestiinta".Caci inca nu si-au dat seama ca nu sunt unde trebuie.

Doriana 10.12.2009 18:24:23

Citat:

În prealabil postat de Ioana-Andreea (Post 189965)
ii putem numi "eretici fara voia lor si din nestiinta".Caci inca nu si-au dat seama ca nu sunt unde trebuie.

Putem numi eretic un om in care locuieste Hristos? Un om in care a luat fiinta chipul Lui? E mai eretic decat cei ce isi spun ortodocsi , implinesc toate formele, dar nu au mila, bunatate, smerenie si curatie? [ persoanele de fatza se exclud]

AndruscaCIM 10.12.2009 18:34:51

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189959)

Eretici nu sunt considerati betivii, adulterinii si bisnitarii, acestia sunt considerati pacatosi care se pot indrepta oricand.

Eretici sunt numiti in schimb acei oameni care au modificat Invatatura de Credinta, asupra careia a cazut de acord intreaga Biserica Crestina la cele 7 Sinoade Ecumenice!

Gandeste-te ca Simbolul Credintei a fost alcatuit inca de la primul Sinod convocat de insusi Sfantul Imparat Constantin in anul 325, pentru a combate o grava erezie...iar BC a gasit de cuviinta sa modifice ceva doar cu scopul de a increstina un popor barbar, dar desi la inceput nu au crezut in acel adaos...in timp au inceput sa fie ei insisi convinsi de inventia lor si sa il introduca in Simbolul de Credinta alcatuit pe baza Scripturii!! Cand s-a intamplat acest lucru, Biserica nu s-a certat si una doua s-a si separat...a durat ceva timp, s-a discutat...in BC au fost mari framantari pentru ca nu toti catolicii au fost de acord....insa daca nu au intentionat sa isi vada greseala, fiecare a mers pe drumul ei!

Eu asta stiu si am studiat despre ultima picatura care a dus la Marea Schisma si de asemenea ca nu a fost un eveniment deloc fericit!

Eu nu am contestat niciodata credinta voastra adevarata in Dumnezeu, faptele bune si stilul de viata crestinesc...insa BO cand a numit pe cineva eretic nu s-a referit la faptul ca ar fi pacatosi sau viciati, s-a referit la faptul ca au adus modificari Invataturii de Credinta pe considerente suspecte, care contravin Sfintei Traditii si Sfintei Scripturi si a ceea ce a hotarat Intreaga Biserica in vederea unitatii ei si combaterii tuturor ereziilor!

Asta e parerea mea...acum depinde cum privesti tu cele spuse de mine, dar in cazul meu Biserica Adevarata nu se bazeaza numai pe credinta individuala si interpretarile personale...ci trebuie sa se ia in calcul toate dimensiunile, argumentele si laturile patratului care conduc spre aceasta concluzie!!! In opinia mea nu exista jumatati de adevar si nici minciuna generalizata, Adevarul exista numai pentru cei care vor sa il vada si sa il afle...el nu se va pierde nicioadata!!

Ioana-Andreea 10.12.2009 18:36:07

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189966)
Putem numi eretic un om in care locuieste Hristos? Un om in care a luat fiinta chipul Lui? E mai eretic decat cei ce isi spun ortodocsi , implinesc toate formele, dar nu au mila, bunatate, smerenie si curatie? [ persoanele de fatza se exclud]

cei care nu au toate astea nu sunt eretici,ci pacatosi.

Doriana 10.12.2009 18:38:26

ok. Inseamna ca nu e nimic rau in a fi numit eretic, atat timp cat credinta in Dumnezeu primeaza. Personal cred [si am mai spus] ca niciunul dintre noi nu detine Adevarul absolut. Ar fi si culmea sa credem ca ar putea incape in mintiuca noastra. Insa nu vom fi judecati dupa cat stim, ci daca am implinit ceea ce stim.

Pana si sinoadele au votat dupa cum li s-a parut lor mai bine, nu neaparat dupa adevarul absolut.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:44:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.