![]() |
Suferi de pe urma nedreptății unui om rău? Iartă-l, ca să nu fiți astfel doi oameni răi!
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Mare este slava lui Dumnezeu si mari daruri face oamenilor, asa cum a facut cu fratele DAMIAN, parintele DAMIAN as spune! Iarta-ma, parinte in intelepciunea cuvantului, pe mine Gheorghe preotul cel mai pacatos si gangav in fapte! Iertati-ma si voi fratilor, ceilalti si nu va tulburati, caci vremea este a ispitelor! |
Târziu de tot Te-am iubit, o, Tu, Frumusețe atât de veche, și totuși atât de nouă, târziu de tot Te-am iubit. Și iată că Tu Te aflai înlăuntrul meu, iar eu în afară, și eu acolo, în afară, Te căutam și dădeam năvală peste aceste lucruri frumoase pe care Tu le-ai făcut, eu, cel lipsit de frumusețe. Tu erai cu mine, dar eu nu eram cu Tine; mă țineau departe de Tine acele lucruri care, dacă n-ar fi fost întru Tine, nici n-ar fi existat. M-ai chemat și m-ai strigat și ai pus capăt surzeniei mele. Ai fulgerat și ai strălucit, și ai alungat orbirea mea; ai răspândit mireasmă și eu am inspirat, și acum Te urmez cu înfocare; am gustat din Tine și acum sunt înfometat și însetat după Tine; m-ai atins doar și m-am și aprins de dor după pacea Ta.
|
Nu trebuie să-ți deschizi inima în fața altora fără trebuință. Dintr-o mie se poate găsi numai unul care ar fi în stare să păstreze taina ta. Și când noi înșine n-o păstrăm în sufletul nostru, putem nădăjdui că ea ar putea fi păstrată de alții? Cu omul simplu trebuie să vorbești despre lucrurile omenești, iar cu omul înzestrat cu înțelepciune duhovnicească trebuie să vorbești despre cele cerești.
|
M-a copleșit o lumină orbitoare asemănătoare unei raze de soare. Când mi-am întors ochii către această lumină nespus de frumoasă, l-am văzut pe Domnul nostru Iisus Hristos în slava sa, având înfățișarea unui fiu al omului, înconjurat de oștile cerești: îngeri, arhangheli, heruvimi și serafimi. Cât despre mine, am primit o binecuvântare specială
|
Citat:
|
Dacă primele semne ale fericirii viitoare ne umplu inima de atâta blândețe, de atâta bucurie, ce să mai spunem de fericirea care îi așteaptă în Împărăția Cerurilor pe toți cei care plâng pe Pământ?
citat din Sfântul Serafim de Sarov |
Citat:
ca poate s-or imputina cele de vrajba sau de galceava si s-or inmulti cele bune si frumoase si adevarate. La cat mai multe astfel de postari. Domnul fie cu fratia ta si cu noi toti! Har, smerenie si jertfa de sine. |
“Nu este nimic mai sarac decat capul care face filosofie despre Dumnezeu, fara Dumnezeu” – Sf. Ioan Scararul
|
Este foarte primejdios sa vorbesti despre Dumnezeu, ceea ce iti vine in minte, oricat de adevarat ti s-ar infatisa cale vorbite. Cuvantul adevarat despre Dumnezeu, este numasi cuvantul lui Dumnezeu” – Sf. Ioan Scararul
|
Citate care-mi plac 1
Folosul rugăciunii stă în împlinirea scopului ei, adică iertarea păcatelor și mântuirea sufletului, indiferent dacă o facem cu gura, prin cuvânt, cu mintea sau cu inima. (pr. Paisie Olaru)
Rugăciunea este începutul cunoștinței nemateriale și simple. (Evagrie din Pont) Dacă, rugându-te, ai ajuns la o bucurie mai presus de orice veselie, ai ajuns la adevărata rugăciune. (Sf. Nil Sinaitul) |
Citate care-mi plac 2
Sufletul omului este un altar. (Origen)
Înainte de a-ți ridica mâinile către cer, trebuie să-ți ridici sufletul și, înainte de a-ți ridica ochii, ridică-ți gândul la Dumnezeu. (Origen) Când tu vorbești în ascuns cu tine însuți, cuvintele tale sunt cercetate în cer. De aceea și răspunsurile îți vin de acolo. (Sf. Vasile Cel Mare) |
Cel care are un de ce pentru care sa traiasca, poate sa suporte aproape orice.
|
"Fiecare cuvant al nostru trebuie cugetat cu grija, caci la fiecare cuvant se pune in joc adevarul". – Parintele Serafim Rose
|
Citat:
|
Dumnezeu este ultima tinta a tuturor pacatelor–Cand minti, minti pe Dumnezeu.
Cand te mandresti, te mandresti inaintea lui Dumnezeu. Cand urasti, urasti pe Dumnezeu. Cand desfranezi, te arunci cu necuratie asupra lui Dumnezeu. Cand invidiezi, invidiezi pe Dumnezeu. Cand esti zgarcit fata de cei saraci, esti zgarcit fata de Dumnezeu. Cand cugeti raul, il cugeti impotriva lui Dumnezeu. Cand vorbesti de rau, vorbesti de rau impotriva lui Dumnezeu. Cand savarsesti raul, il savarsesti impotriva lui Dumnezeu. Cand negi adevarul, il negi pe Dumnezeu. Cand negi binele, il negi pe Dumnezeu.Calugaria ni inseamna sa arati lumii ce pios si ce spiritual esti? |
Citat:
|
Iisus ne–a descoperit adevarul, iar Duhul ne calauzeste la el. ( Patriarhul Fotie)Acela este cu adevărat liber, care trăiește pentru Hristos.Răspunde cu blândețe și răbdare și, înaintea patimilor, rabdă cu plăcere și smerenie Domnului!
|
Cine vrea să împărtășească slava lui Hristos trebuie să-I împărtășească și viața
|
Așadar, a nu crede cineva în Dumnezeu este dovadă de cugetare slabă și jalnică. Deci, sunt unii care ne învinovățesc de credință, iar noi îi învinovățim pe ei de necredința lor, ca pe niște oameni jalnici
|
citat
"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu foarte siguri pe ei , iar oamenii intelepti cerceteaza si nu sunt niciodata siguri pe ei !
Bertrand Russel |
Când este vorba de lucruri trecătoare și pământești, suntem sârguitori și râvnitori, dar când putem agonisi atât de ușor pe cele netrecătoare și veșnice, noi întârziem și trândăvim.
|
unora...se stiu ei care...
Fanatismul religios vine din obscurantism , nu din credinta. Desi Pamantul isi urmeaza constiincios fiecare miscare de rotatie , o parte a lui ramane in intuneric!
Valeriu Butulescu 1953 |
Nimeni să nu plângă pentru sărăcie, că s-a arătat împărăția pentru toți. Nimeni să nu se tânguiască pentru păcate, că iertare din mormânt a răsărit. Nimeni să nu se teamă de moarte, că ne-a eliberat pe noi moartea Mântuitorului.
|
Precum meșterul aruncă aurul în topitorie și-l lasă a se cerne și a se curăți prin foc până ce vede că strălucește, tot așa și Dumnezeu lasă sufletele omenești a fi cercetate de necazuri, până se curăță și se limpezesc. De aceea, o astfel de cercetare a lui Dumnezeu este o mare binefacere pentru suflet.
|
Aceasta este desavarsirea nimicului.Tatal poate exista fara lume.Dar lumea nu poate exista fara Tatal
(Eugen Dorcescu) Ii multumesc lui Dumnezeu pentru oportunitatea pe care mi-a dat-o,de a invata ca moartea este cheia care deschide usa catre adevarata noastre fericire (Mozart) Viața reprezintă numărul picăturilor de fericire și nefericire, unele mai mici altele mai mari, pe care Dumnezeu arbitrar fără un număr prestabilit le-a dăruit fiecăruia dintre noi, conform voinței pe care o vom avea fiecare, precum și străduinței de a mării sau micșora din numărul și greutatea lor, fie a fericirii fie a nefericirii. (Viorel Muha) Nu piroanele l-au rastignit pe Hristos,ci Iubirea! (Dostoievski) PS:iubirea Lui pentru noi |
Astăzi îmbrăcat cu profir, iar mâine dus la mormânt. Astăzi în multe avuții, iar mâine în coșciug. Astăzi cu cei ce-l lingușesc, iar mâine cu viermii. Astăzi este, iar mâine nu mai este. Astăzi se mândrește, iar peste puțin se tânguie. Nesuferit când este fericit și nemângâiat in nenorociri. Nu se cunoaște pe sine, dar cercetează pe cele peste puterile lui. Nu știe cele de față, dar cugetă la cele viitoare. Prin fire muritor, dar cu firea lui cea semeață se socoate că-i veșnic. Supus la tot felul de boli, locaș lesne de străbătut de orice fel de patimă, locuință bine primitoare a oricărei supărări.
|
A-I mulțumi lui Dumnezeu când vântul este prielnic pe mare nu este ceva deosebit; a-I mulțumi însă când este furtună, atunci se arată adevărata recunoștință.
|
Noi nu trebuie doar să iertăm, ci să și uităm. Nu ierta doar din ascultare față de Dumnezeu, ci din plăcere pentru ceilalți.
|
Rugăciunea și postul sunt lipsite de putere neînsoțite de milă. Fără milostenie, ele nu se ridică la cer.
|
citate
Omul este cea mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. " Oscar Wilde "
A thing is not necessarily true because a man dies for it.(un lucru nu e neaparat adevarat pt a murit cineva pt el) Oscar Wilde |
M-a copleșit o lumină orbitoare asemănătoare unei raze de soare. Când mi-am întors ochii către această lumină nespus de frumoasă, l-am văzut pe Domnul nostru Iisus Hristos în slava sa, având înfățișarea unui fiu al omului, înconjurat de oștile cerești: îngeri, arhangheli, heruvimi și serafimi. Cât despre mine, am primit o binecuvântare specială.
|
despre iubire
Unul dintre cele mai grele lucruri in viata este sa ai cuvinte in inima pe care nu le poti pronunta ( James Earl Jones)
|
citate "floralel"
Chiar si printre ghimpi se nasc trandafiri...
Nu exista nici un trandafir fara spini. Pentru dragostea unui trandafir, trebuie sa suporti spinii. (Proverb turc) Optimistul nu vede spinii din cauza trandafirului, iar pesimistul nu vede trandafirul din cauza spinilor. ( Kahlil Gibran ) |
cu dragoste frateasca
," Când furtunile vieții uneori îți întunecă seninul din ochii tăi , lăsându-ți privirile ațintite spre pământ, iar sufletul obosit își oprește pentru o clipă zborul spre cer , când privești în jur și observi că florile tinereții se scutură încet ,iar stâncile din cale își răsucesc pasul ușor fără să poți face ceva,aruncă-ți ancora pe țărmul iubirii. Îndreaptă-ți pasul spre cer și ochii spre țărmul veșniciei .
Acolo unde durerile pier și lacrimile dispar,acolo te așteaptă IUBIREA… Adu-ți aminte aici , acum de cuvintele Iubirii Divine : ,,Am suferit întristările tale , am trecut demult prin ceea ce treci tu acum , prin luptele și ispitele tale , am gustat durerea și suferința din plin.Cunosc lacrimile tale; și Eu am fost lovit ;și Eu am fost adeseori singur. Să nu crezi că ești singură și părăsită. Eu care pentru tine am ales să mor , nu te voi părăsi niciodată, cu nici un chip…,, Pot să se mute munții , pot să se clatine dealurile , dar dragostea Mea nu se va îndepărta de la tine și nici legământul meu nu se va clătina, zice Domnul care are milă de tine…” Cerul nu poate dărui nimic mai mult decât a dăruit El!! Ai încredere! Și această iubire care-ți este oferită , niciodată , o..niciodată nu te va dezamăgi ! Ea va fi puterea vieții tale , puterea sufletului tău , puterea credinței tale ..Pentru că Iubirea….Iubirea este….ISUS …” Cu multă dragoste , |
ziceri de Par. Arsenie Boca
...din 'zicerile' Par. Arsenie Boca:
'Cât asculti de Dumnezeu, atât ascultã si Dumnezeu de tine.' 'Pãcatele se înregistreazã in codul genetic al fiecãruia.' 'Mai bine o rugãciune pentru cel care înjurã decât observatie.' 'Nu da cu bâta in viespile sectare.' 'În zilele noastre se vãd multi cãlãtori la iad cu Scriptura in mânã.' 'Asa-i firesc omului pãcãtos, cînd îi lovesti dracii, zice cã tu esti drac.' 'Iertând, stergi ce ierti. Ce ierti la altul, tie ti se sterge. Judecata aceasta te scoate de sub judecatã.' 'Nu toti din lume se prãpãdesc, nici toti din mãnãstire se mântuiesc.' 'Unii dintre cãlugãri nu sunt cãlugãri, ci cuiere de haine cãlugãresti.' 'Iisus a tãmãduit orbirea ochilor, dar n-a putut tãmãdui orbia rãutãtii. Orbia rãutãtii nu are leac, dar are pedeapsã.' 'Nimic mai greu, mai periculos decât sã te lupti cu îngustimea si cu formalismul.' 'Din cauza avorturilor românilor ne vor stãpâni tiganii.' 'Nu suntem din maimutã, dar mergem cu pasi repezi spre ea.' 'Crestinismul reînvie in raport invers proportional cu încercãrile de a-l stinge.' 'Crestinismul nu e numai o afacere de Duminicã, ci e o strãdanie de toate zilele.' 'Însusirile copilului atârnã de gradul de pervertire la care a ajuns instinctul maternitãtii la femeie.' 'Mare este acela care numai de mãrimea lui nu se ocupã.' 'Neghinele vrãjmasului vor sãlbãtici oile împotriva pãstorilor.' 'Când ti-a gãsit Dumnezeu vreo treabã pentru Împãrãtia Sa între oameni, ai isprãvit toate obligatiile lumii.' Sursa: http://www.miscarea.net/1-boca-ziceri.htm |
" Priveste in morminte si vezi, oare poti deosebi cine a fost sluga si cine a fost stapan ?"
Sf. Vasile cel Mare |
" Daca cineva n-ar avea picioare si ar implini intocmai ce spune parintele Arsenie Boca, omului aceluia i-ar creste picioarele la loc!"
|
Citat:
|
arsenie boca
,,Nu vei intra in imparatia in care nu ai trait pe pamant''
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:02:42. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.