Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Abstinenta sexuala. Cine si cum face? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15552)

Demetrius 28.09.2013 06:54:06

Citat:

În prealabil postat de Teodosie (Post 535883)
Singur lucru de care nu s-a atins Hristos ( si bine ii e omului sa nu se atinga de el ) a fost pacatul.Femeia nu e pacatul.

13. Și a zis Iisus sutașului: Du-te, fie ție după cum ai crezut.(Mt8,13a)

P.S. Rămâi cu bine.

Demetrius 28.09.2013 08:03:02

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 535633)
"Și Dumnezeu i-a binecuvântat, zicând: "Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți" si "Și a privit Dumnezeu toate câte a făcut și iată erau bune foarte"
ps: daca TOTI oamenii ar urma sfatul personal al lui Pavel si NU s-ar mai casatorii, ce s-ar alege de neamul omenesc?

Te pomeni că s-ar mântui!

Teodosie 28.09.2013 20:06:15

a se mantui mai inseamna si a se ispravi
poate ca sensul mai profund al 1C7 este ca totul are o limita

cezar_ioan 28.09.2013 23:48:02

Citat:

În prealabil postat de Teodosie (Post 535915)
a se mantui mai inseamna si a se ispravi
poate ca sensul mai profund al 1C7 este ca totul are o limita

Frate, asta nu e sens profund, e o banalitate oarecare, empirică chiar. Și e un truism, în raport cu alte date ale cunoașterii.
Profund ar fi ca, în baza evidentei însușiri a limitelor creaturii, aceasta să găsească în mod inteligent calea cea mai bună pentru a-și organiza și valorifica timpul vieții. Iar eu nu găsesc nimic mai profund decât a trăi simplu, creștinește.

Teodosie 29.09.2013 03:22:46

Da observatia e corecta (nu stiu daca necesara) , sigur ca e un mod simplist de a interpreta, postul dupa care venea raspunsul meu nu era desemenea de o mare profunzime, spre deosebire de altele inainte , se poarta o conversatie si particip de fiecare data adecvat momentului.

cezar_ioan 29.09.2013 23:43:01

Citat:

În prealabil postat de Teodosie (Post 536001)
se poarta o conversatie si particip de fiecare data adecvat momentului.

Ce te face să crezi asta?

Teodosie 30.09.2013 00:50:53

Unele postari

stefan florin 01.10.2013 08:53:25

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 535890)
Te pomeni că s-ar mântui!

a zis cumva Hristos ca omul nu trebuieste sa se casatoreasca? Acesta viata este un dar de la Dumnezeu, la fel a fost (si ESTE) femeia, un dar dat de Dumnezeu barbatului. Contrazice-ma cu versete biblice daca eu gresesc

Demetrius 02.10.2013 07:00:18

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 536234)
a zis cumva Hristos ca omul nu trebuieste sa se casatoreasca? Acesta viata este un dar de la Dumnezeu, la fel a fost (si ESTE) femeia, un dar dat de Dumnezeu barbatului. Contrazice-ma cu versete biblice daca eu gresesc

10. Ucenicii I-au zis: Dacă astfel este pricina omului cu femeia, nu este de folos să se însoare.
11. Iar El le-a zis: Nu toți pricep cuvântul acesta, ci aceia cărora le este dat.
12. Că sunt fameni care s-au născut așa din pântecele mamei lor; sunt fameni pe care oamenii i-au făcut fameni, și sunt fameni care s-au făcut fameni pe ei înșiși, pentru împărăția cerurilor. Cine poate înțelege să înțeleagă.(Mt19,10-12)

Tu poți înțelege? Ți-a fost dat?

Florinvs 02.10.2013 08:09:36

Acuma in momentul in care ai langa tine o femeie pe care o iubesti si te iubeste (chiar daca nu esti inca casatorit cu ea), e cam ciudat sa nu faci dragoste cu ea!
Va intreb pe ceilalti colegi de forum- asa ca intre barbati- ati rezista sa nu faceti dragoste cu femeia iubita ?! Eu cred ca nu!
In plus, daca Dumnezeu ne-a creat oameni- nu numai cu suflet, dar si cu trup- si doar si in cartile sfinte se zice ca ""omul nu trebuie sa fie singura"", atunci nu vad ce pacat ar fi!

Ca sa fie clar ce am vrut sa zic, fac o precizare: nu ma refer la relatiile sexuale de genul äventuri de-o noapte"", ci la relatiile stabile, bazate pe sentimennte autentice!

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:26:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.