Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   desfranarea in casatorie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10280)

camy_d 14.11.2010 20:06:56

Înseamnă împreunarea în timpul sarcinii, în zile de post și sărbătoare.

eu_rationez 01.12.2010 19:30:17

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 274417)
Refuzul de a avea copii este lipsa de iubire pentru celalalt, mai exact este egoism si motiv de divort!

sau responsabilitate.
de aia e plina romania de orfelinate si de prosti, pentru ca romanul, invatat sa nu gandeasca si sa-si asume si responsabilitatea, da vina in dumnezeu cand hotaraste sa se reproduca in nestire, desi nu dispune de mijloace.

eu_rationez 01.12.2010 19:37:00

Citat:

În prealabil postat de cristina2012 (Post 274680)
1.Sophia, mi-ai mai pus cam aceeasi intrebare si eu am mai raspuns, cred ca la mai multe subiecte. Nu am timp sa caut acum, iti mai zic inca o data: pentru metoda calendarului este necesar un ciclu regulat. Exista niste calcule si pentru ciclul neregulat, merge si asa, dar, exact dupa cum a spus dr. Dragomir creste mult numarul zilelor de abstinenta. Eu insa, daca ai citit cumva tot postul meu, nu printre randuri, am vorbit de metoda simptotermica (adica termometru + diverse semne ale fertilitatii), care este foarte sigura daca este invatata si aplicata corect. Metoda simptotermica se poate aplica cu acelasi grad de siguranta si in cazul ciclurilor neregulate. Ea nu se bazeaza pe presupunera ca ciclul de luna asta va semana cu vreun altul avut de femeia in cauza, ci pe analizarea semnelor de fertilitate pe care le trimite corpul. Un astfel de semn este sangerarea menstruala si este imposibil e ignorat, in schimb sunt alte semne mai discrete de-a lungul ciclului pe care le putem invata si ne putem folosi de ele.
Altfel, problemele particulare ale fiecarei familii se discuta cu duhovnicul.

cata ipocrizie, dom'le. este permis sa eviti sarcina prin metoda calendarului, insa e pacat de moarte daca folosesti prezervativ. e vreo logica si n-o vad eu?

cei mai ipocriti sunt fanaticii. intreaga istorie o dovedeste.

anna21 01.12.2010 19:42:37

Citat:

În prealabil postat de eu_rationez (Post 309248)
cata ipocrizie, dom'le. este permis sa eviti sarcina prin metoda calendarului, insa e pacat de moarte daca folosesti prezervativ. e vreo logica si n-o vad eu?

cei mai ipocriti sunt fanaticii. intreaga istorie o dovedeste.

Daca nu esti crestina si nu te intereseaza cu adevarat ce inseamna pacatul, ce treaba ai sa te bagi in discutii?

Pacatul nu este definit de oameni.

Iar faptul ca tu intelegi este o lipsa a ta, nu un argument ca tu ai dreptate. Rationeaza aceasta!

eu_rationez 01.12.2010 20:24:51

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 309254)
Daca nu esti crestina si nu te intereseaza cu adevarat ce inseamna pacatul, ce treaba ai sa te bagi in discutii?

Pacatul nu este definit de oameni.

Iar faptul ca tu intelegi este o lipsa a ta, nu un argument ca tu ai dreptate. Rationeaza aceasta!

ba chiar sunt crestina, dar spre deosebire de tine si din fericire, nu dispretuiesc ratiunea.

daca ideea de baza e ca e pacat sa eviti sarcinile, de ce drept-credincioasele de aici dau lectii despre cum sa calculezi in functie de calendar?

niste argumente de bun simt ai, sau tot "asa a zis doamne-doamne"?

si ma bag in discutii pentru ca este o tara libera din mileniul 3 unde libertatea de expresie este garantata, spre ghinionul unora ca tine.

anna21 01.12.2010 20:32:08

Citat:

În prealabil postat de eu_rationez (Post 309275)
ba chiar sunt crestina, dar spre deosebire de tine si din fericire, nu dispretuiesc ratiunea.

daca ideea de baza e ca e pacat sa eviti sarcinile, de ce drept-credincioasele de aici dau lectii despre cum sa calculezi in functie de calendar?

si ma bag in discutii pentru ca este o tara libera din mileniul 3 unde libertatea de expresie este garantata, spre ghinionul unora ca tine.

Argumentul "asa a zis Dumnezeu" nu este destul de bun pentru tine?

anna21 01.12.2010 20:38:22

Citat:

Nici eu nu dispretuiesc ratiunea, daca o vad.
Crestin nu este o titulatura pe care ne-o dam noi. Ci calitatea de crestin este certificata de mantuire (adica cine nu se va mantui, degeaba s-a autodenumit crestin in timpul vietii, ca nu a fost).
Crestin este cel care indeplineste TOATE poruncile lui Hristos (nu doar unele), care se smereste, isi vede si isi plange pacatele,se curata de patimi, care se spovedeste si impartaseste.

anna21 01.12.2010 20:39:43

Citat:

... si da, aici ai dreptate chiar si calendarul este pacat, dar unii duhovnici sfatuiesc astfel credinciosii pt a evita un rau mai mare.

eu_rationez 01.12.2010 20:52:56

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 309279)
Argumentul "asa a zis Dumnezeu" nu este destul de bun pentru tine?

si cum se dovedeste ca FIX asa a zis dumnezeu? tu ai citit cu atentie ce am scris mai devreme?
sunt o mie de profeti si fondatori de religii sau secte care sustin in aceeasi masura ca asa "asa a zis dumezeu".
nu ma priveste paranoia nimanui, decat atunci cand in numele ei sunt incalcate drepturile si si libertatile omului, cand se comit genociduri, se toarna la securitate sau ridica catedrala mantuirii pe miliarde de lei.

rationeaza aceasta.

astept macar UN raspuns logic.

eu_rationez 01.12.2010 20:54:33

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 309283)
... si da, aici ai dreptate chiar si calendarul este pacat, dar unii duhovnici sfatuiesc astfel credinciosii pt a evita un rau mai mare.

si de ce prezervativul este mai "pacatos"? din cate stiu eu, pe langa faptul ca nu este abortiv, te mai fereste si de tot soiul de BTS-uri. si cum romania este tara in care sunt cele mai multe bolnave de cancer de col uterin, eu zic sa te mai gandesti.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:31:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.