Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Catolicii din Sapanta vor sa ia Biserica si Cimitirul Vesel (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11562)

Erethorn 07.12.2011 22:46:34

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 413744)
si vrei sa cred ca aici ai dreptate? Pe ce te bazezi cand faci astfel de afirmatii? Doamne ajuta!

Pe logica primară, aia pe care ați învățat-o în clasa a noua.

Biserica Catolică este cea înființată de Domnul Isus, pe care "porțile iadului n-o vor birui".

Despre necalcedonieni se știe cum și când s-au desprins de Biserica Catolică.

Despre ortodocși, de asemenea, se știe.

Acuma, sincer, nu mă aștept să mă credeți pe mine personal. Puneți mâna și citiți.

Erethorn 07.12.2011 22:51:37

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 413746)
Tu nu vezi numai zidurile, ignori complet oamenii, confuzie endemică printre catolici, obsesia pentru patrimoniu și nu optimizarea funcției instrumentale a acestuia.

Oh, dar nu-i ignor deloc. În ceea ce privește oamenii, vina BOR este infinit mai mare decât cea privitoare la ziduri, prin acea că a acceptat așa zisa "convertire" cu pistolul la cap a greco-catolicilor fără să le ia apărarea și să invoce în fața autorităților dreptul la libertatea conștiinței și la libera alegere a religiei.

Mihailc 07.12.2011 22:52:29

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 413747)

Biserica Catolică este cea înființată de Domnul Isus, pe care "porțile iadului n-o vor birui".

Acuma, sincer, nu mă aștept să mă credeți pe mine personal. Puneți mâna și citiți.

Până să citesc seria de tâmpenii de mai sus, regretam în sinea mea că am folosit termenul cam dur ”imbecilitate în act”. Acum nu mai regret!

Mihailc 07.12.2011 22:56:11

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 413748)
Oh, dar nu-i ignor deloc. În ceea ce privește oamenii, vina BOR este infinit mai mare decât cea privitoare la ziduri, prin acea că a acceptat așa zisa "convertire" cu pistolul la cap a greco-catolicilor fără să le ia apărarea și să invoce în fața autorităților dreptul la libertatea conștiinței și la libera alegere a religiei.

Matrimoniul dintre prostie și idealismul naiv, poate da naștere unor pretenții enorme ca cea de mai sus.

Erethorn 07.12.2011 22:57:35

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 413749)
Până să citesc seria de tâmpenii de mai sus, regretam în sinea mea că am folosit termenul cam dur ”imbecilitate în act”. Acum nu mai regret!

Mi se pare corect. Dacă tot fac o porcărie (fie că mă îmbăt, fie că fur, fie că îmi insult un partener de discuție), măcar să mă și bucur de ea ! Întotdeauna mi-au displăcut ipocriții care te suduie și apoi, cu față prefăcută și cu tremur în glas, îngaimă "vai, dragă, n-am vrut să spun așa ceva despre tiiiinee..."

stefan florin 08.12.2011 00:46:27

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 413747)

pe bune? Scrie undeva in Biblie ca Hristos a infiintat Biserica Romano Catolica? Te rog sa-mi dai versetul biblic. Doar daca catolic=universal, atunci DA, acesta Biserica Catolica este intemeiata de Hristos, dar NU Biserica Romano Catolica la care faci tu referire. Doamne ajuta!

Erethorn 08.12.2011 00:50:31

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 413773)
pe bune? Scrie undeva in Biblie ca Hristos a infiintat Biserica Romano Catolica? Te rog sa-mi dai versetul biblic. Doar daca catolic=universal, atunci DA, acesta Biserica Catolica este intemeiata de Hristos, dar NU Biserica Romano Catolica la care faci tu referire. Doamne ajuta!

Doamne ajută ! Nu, nu despre Biserica Romano Catolică vorbeam, ci despre Biserica Catolică în întregul ei, din care fac parte Biserica Romano Catolică, BRU și multe altele :)

stefan florin 08.12.2011 01:04:56

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 413774)
Doamne ajută ! Nu, nu despre Biserica Romano Catolică vorbeam, ci despre Biserica Catolică în întregul ei, din care fac parte Biserica Romano Catolică, BRU și multe altele :)

Si atunci tu de ce afirmi ca BO s-a rupt din BC? La 1054 BC s-a scindat in BO si BRC. Nu e asa? Doamne ajuta!

Erethorn 08.12.2011 01:16:35

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 413778)
Si atunci tu de ce afirmi ca BO s-a rupt din BC? La 1054 BC s-a scindat in BO si BRC. Nu e asa? Doamne ajuta!

Ba da, așa e. Doamne ajută, și mulțumesc.

ioanna 08.12.2011 07:57:40

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 413778)

Nu v-ati prins inca de stilul domnului Erethorn? Intotdeauna spune Biserica Catolica, referindu-se la Biserica Nedespartita,pentru a ne acuza (unori direct, alteori indirect) pe noi ca ne-am desprins din ea, iar el n-a facut-o, se afla in Adevar, doar pentru ca biserica din care face parte a pastrat in titulatura oficiala termenul de catolic :) Dupa 1054 n-a mai existat Biserica Universala, ci Biserica Universala Ortodoxa si Biserica Romana Universala (radacina vlastarelor cu mai multe ramuri divergente ale Apusului), din care face dansul parte, dar tare greu admite asta.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:28:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.