Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Vreau sa ma intorc in Romania!Ce ma sfatuiti? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13128)

Noesisaa 23.06.2011 18:28:51

Se spune ca a spus Papa Ioan Paul II: "Daca românii ar fi pe atat de romani/latini pe cat se cred, ar fi si romano-catolici. Dar nu sunt..." Ca si celelalte neamuri de origine si limba latina...

guardian knight 24.06.2011 08:01:44

ocolire !

hahaha, konjiro,..... ai ocolit cu buna stiinta miezul intampinarilor mele,dar puteai s-o faci cu mai mare abilitate de sofist,ceea ce nu a fost cazul...
Eu iti recomand sa mai meditezi pe marginea subiecteor dezbatute...

poate ca esti un om prea tanar inca, si ai un sentiment de revolta la adresa tarii noastre si a neamului., cee ce e foarte bine ,la varsta ta !
insa odata cu trecerea anilor pozitia ta se va mai nuanta in problema asta !

Melissa 24.06.2011 14:33:45

Laura draga, priveste adevarul despre Romania!

Sute de bucureșteni, în mare parte pensionari, au stat încă de joi noapte (23 spre 24 iunie 2011) la coadă pentru a prinde promoțiile ( ZAHAR si ULEI )unui supermarket din cartierul Rahova, din Capitală.

http://www.antena3.ro/romania/bucure...ii-129043.html

Daca deschizi linkul, pe langa articolul complet ai si niste filmulete cu adevarata fata a Romaniei de azi!

Daniel_7 24.06.2011 14:44:37

Eu nu pot sa dau un sfat in aceasta privinta,pentru ca nu am stat in alta tara,sa pot face comparatie.

Cred ca si in Romania,daca castigi atat cat sa ai un trai decent,poti trai bine.

konijiro 24.06.2011 14:46:45

Citat:

hahaha, konjiro,..... ai ocolit cu buna stiinta miezul intampinarilor mele,dar puteai s-o faci cu mai mare abilitate de sofist,ceea ce nu a fost cazul...
Care era miezul? Am raspuns la fiecare afirmatie in parte, tocmai ca sa nu ratez "miezul". Tu ai raspuns la modul cat se poate de general, si mi-ai lasat o puternica impresie ca nu ai inteles mai nimic din ce am scris.

Deci, explica-mi te rog, care era miezul?

Citat:

poate ca esti un om prea tanar inca, si ai un sentiment de revolta la adresa tarii noastre si a neamului., cee ce e foarte bine ,la varsta ta !
Total gresit. Nu sunt un razvratit, sunt un realist care a citit suficienta istorie cat sa stie despre ce vorbeste. Si am calatorit suficient in lumea asta incat sa imi dau seama ca o natiune nu e definita de stramosii de acum 2000 de ani, oricat de gloriosi ar fi fost.

korinna 24.06.2011 15:29:32

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 371519)
Se spune ca a spus Papa Ioan Paul II: "Daca românii ar fi pe atat de romani/latini pe cat se cred, ar fi si romano-catolici. Dar nu sunt..." Ca si celelalte neamuri de origine si limba latina...

iar daca latinii romano-catolici ar fi pe atat de drepti in credinta pe cat se cred, ar trebui sa fie cu totii romani (a se intelege poporul roman)... sa fim seriosi, nu natia iti da credinta, dreapta credinta(ortodoxa) este pentru toate neamurile... care vor s-o primeasca... cu toate ca si catolicii propabil ca se mantuiesc, dar Pr. Arsenie Papacioc zice ca nu se stie sigur lucrul asta

konijiro 24.06.2011 15:34:01

Citat:

iar daca latinii romano-catolici ar fi pe atat de drepti in credinta pe cat se cred, ar trebui sa fie cu totii romani (a se intelege poporul roman)... sa fim seriosi, nu natia iti da credinta, dreapta credinta(ortodoxa) este pentru toate neamurile... care vor s-o primeasca... cu toate ca si catolicii propabil ca se mantuiesc, dar Pr. Arsenie Papacioc zice ca nu se stie sigur lucrul asta
Ironic ca spui asta. Daca istoria dupa schisma era un pic diferita, azi am fi fost o tara catolica. Si te-ai fi aflat pe un forum catolic, explicand tuturor cum, de fact, catolicismul e calea adevarata.

korinna 24.06.2011 15:59:35

Citat:

În prealabil postat de konijiro (Post 371770)
Ironic ca spui asta. Daca istoria dupa schisma era un pic diferita, azi am fi fost o tara catolica. Si te-ai fi aflat pe un forum catolic, explicand tuturor cum, de fact, catolicismul e calea adevarata.

imi cer iertare frate pentru ironie, insa, de istorie si de apararea ortodoxiei (dreapta marturisire) S-a ocupat insusi Dumnezeu (stiut fiind faptul ca nimic nu se intampla fara voia Lui)... dar lupii de la vest vad ca avanseaza, avanseaza... Dumnezeu sa ne apere si sa ne intareasca in credinta!

faceam o comparatie la un moment dat cu lupta de la sfarsitul veacurilor cand Iisus Hristos va veni cu ingerii de la Est si se va lupta cu cei de la Vest... si atunci nu ai cum sa nu-ti pui intrebarea cat de drept-maritor o fi cu adevarat Vestul?

inca ceva, Vestul este faramitat in sute de bucatele (confesiuni si secte) si toate s-au desprins din catolicism. de ce frate konjiro, de ce catolicismul s-a faramitat in sute si sute de confesiuni si secte, iar Estul cu Ortodoxia sa a ramas triumfator, puternic in credinta, dreapta? incerc sa dau eu un raspuns, pentru ca de cand s-a rupt de Biserica Una intemeiata intru inceput de apostoli, a pierdut Harul Duhului Sfant! de aia!

si ca o creanga ce cade dintr-un copac: se usuca, se ofileste si se rupe cu usurinta! de aia se mai trezea cate un catolic dimineata si zicea ca nu e bun catolicismul si se rupea si-si mai facea niste adepti si tot asa.... cat la suta din Vest mai este cu adevarat catolic (ca sa nu impartim pe greco, sau romano - catolici, ca stiu ca sunt diferente si aici).... ortodoxia este aceeasi de 2000 de ani, de la apostoli... pentru ca omul este acelasi ca structura interioara, chiar daca se schimba decorul, scena teatrului, actorii vor fi acceasi, nu trebuie "modernizata" credinta pe motiv ca e invechita, sau ca s-au schimbat vremurile, asta e o prostie... sufletul nu s-a modernizat, oamenii de acum nu au suflete "upgradate" ... doar scena s-a schimbat, actorii sunt la fel, au alte costume, atat!...

LapetiteMoc 24.06.2011 21:49:46

bizara afirmatie, cel putin slaba ca argumentatie

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 371519)

Ma indoiesc ca Papa Ioan Paul al II-lea si-a permis vreodata in viata lui sa faca judecati de acest gen. In acest context, ma pot intreba (retoric, desigur) de ce , polonez fiind, deci avand o limba de origine slava, nu era ortodox? (repet, intrebarea este valabila doar in contextul afirmatiei tale, neluand in considerare istoria poporului polonez si apartenenta majoritara la catolicism)

IonelS 24.06.2011 22:21:49

Laura19, la un moment dat a aparut ca din senin un val de emigrati, sufleteste apatrizi, ziceau ei ca si romani, care incecau sa ne determine sa plecam din tara ! Ai fi zis ca-s angajati de oculta !
Vino acasa , fa-ti studiile, cresti duhovniceste, colinda tara sa intelegi ce ti-a dat Dumnezeu, gaseste-ti un roman cu frica lui Dumnezeu, casatoreste-te, fa copii si traieste-ti viata cuvincios intru mantuire. Cred ca o soarta mai buna de atat nimeni nu-ti poate dori !

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:20:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.