korinna |
24.06.2011 15:59:35 |
Citat:
În prealabil postat de konijiro
(Post 371770)
Ironic ca spui asta. Daca istoria dupa schisma era un pic diferita, azi am fi fost o tara catolica. Si te-ai fi aflat pe un forum catolic, explicand tuturor cum, de fact, catolicismul e calea adevarata.
|
imi cer iertare frate pentru ironie, insa, de istorie si de apararea ortodoxiei (dreapta marturisire) S-a ocupat insusi Dumnezeu (stiut fiind faptul ca nimic nu se intampla fara voia Lui)... dar lupii de la vest vad ca avanseaza, avanseaza... Dumnezeu sa ne apere si sa ne intareasca in credinta!
faceam o comparatie la un moment dat cu lupta de la sfarsitul veacurilor cand Iisus Hristos va veni cu ingerii de la Est si se va lupta cu cei de la Vest... si atunci nu ai cum sa nu-ti pui intrebarea cat de drept-maritor o fi cu adevarat Vestul?
inca ceva, Vestul este faramitat in sute de bucatele (confesiuni si secte) si toate s-au desprins din catolicism. de ce frate konjiro, de ce catolicismul s-a faramitat in sute si sute de confesiuni si secte, iar Estul cu Ortodoxia sa a ramas triumfator, puternic in credinta, dreapta? incerc sa dau eu un raspuns, pentru ca de cand s-a rupt de Biserica Una intemeiata intru inceput de apostoli, a pierdut Harul Duhului Sfant! de aia!
si ca o creanga ce cade dintr-un copac: se usuca, se ofileste si se rupe cu usurinta! de aia se mai trezea cate un catolic dimineata si zicea ca nu e bun catolicismul si se rupea si-si mai facea niste adepti si tot asa.... cat la suta din Vest mai este cu adevarat catolic (ca sa nu impartim pe greco, sau romano - catolici, ca stiu ca sunt diferente si aici).... ortodoxia este aceeasi de 2000 de ani, de la apostoli... pentru ca omul este acelasi ca structura interioara, chiar daca se schimba decorul, scena teatrului, actorii vor fi acceasi, nu trebuie "modernizata" credinta pe motiv ca e invechita, sau ca s-au schimbat vremurile, asta e o prostie... sufletul nu s-a modernizat, oamenii de acum nu au suflete "upgradate" ... doar scena s-a schimbat, actorii sunt la fel, au alte costume, atat!...
|