Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Dogmatica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5074)
-   -   Este Dumnezeu drept? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15721)

catalin2 29.11.2012 19:21:50

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 484997)
Nu tocmai. Mie mi se pare că VT abundă de prezența lui Dumnezeu, de vorbirea Lui cu oamenii, cu poporul ales și prin ei cu toată omenirea. Nu am explicații pentru părtinirea pe care le-a arătat-o în defavoarea altor popoare. Pur și simplu mă declar depășit, n-am ajuns să înțeleg. Dar poate nici ei n-au înțeles întotdeauna bine ce le spunea Dumnezeu.
Pe mine mă preocupă, însă, viața nouă în Hristos, și știu că în El S-a revelat nemijlocit și deplin Dumnezeu.

Incerc eu sa explic, de fapt e vorba de promisiunea facuta lui Avraam, pentru ca atunci nu exista poporul evreu, el s-a nascut din Avraam. Cand toti oamenii devenisera idolatrii Avram era printre putinii credinciosi. La fel la potop a ramas doar Noe, noi suntem urmasii lui. Si noi suntem ortodocsi datorita stramosilor nostri, care au avut credinta. Domnul spune ca se va indura pana la a mia generatie de cei care Il iubesc.

Dumitru73 29.11.2012 19:26:45

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 485041)
Este o comparatie putin hazardata,nu :) ???

depinde ce înțelegi prin hazardată.

Yasmina 29.11.2012 19:28:47

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 485037)
da ... lăsând la o parte necredinta mea ... este ca si cum ți-aș spune că eu îl aștept încă pe Moș Crăciun, iar tu mi-ai spune că la tine a venit încă de cand aveai 5 ani, iat eu ti-as spune: nu nu era ăla cel adevarat. la mine vă veni cu mult mai multe cadouri :))

......................

Dumitru73 29.11.2012 19:36:32

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 485046)
......................

si totuși ... de ce hazardată?!

Yasmina 29.11.2012 19:54:10

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 485048)
si totuși ... de ce hazardată?!

Iti raspund mai tarziu,sunt in drum spre job!
Toate bune!

cezar_ioan 30.11.2012 01:04:47

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 485026)
nevoia de sens postulează existența lui Dumnezeu.

Touche!
Nevoie care, insa, tot de Dumnezeu este pusa in om, spre salvarea lui, spre mantuire.
Ca un alt curcubeu, pe cerul interior de dupa potopul necredintei noastre...

moldoveanu 27.12.2012 12:36:00

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 481670)
Este foarte drept si corect ca acele suflete sa ajunga in Rai inaintea celorlalte care au avut SANSA sa traiasca si sa-si cultive mantuirea!
Chiar nu vi se pare corect ca aceste suflete tradate in cel mai sensibile puncte ale existentei:dreptul la viata si lipsa dragostei parentale.
Aceste suflete nici nu au avut sansa sa faca cuiva un mic rau,o fapta rea cat d miniscula si au fost ucise!
Vedeti asta este diferenta intre sansele noastre si sansele lor!
In timp ce noi de bine de rau am avut conditiile necesare sa ne nastem,sa fim botezati si sa-L cunoastem pe Dumnezeu pt a ne contrui drumul spre mantuire,aceste suflete au pierdut startul cu viata intr-un mod strain lor,ca fiinte lipsite de aparare.
Da,numai si pentru aceasta nedreptate la care au fost supusi merita mantuirea din start! Punct.

Uiti ca acele suflete de copii avortati se duc in iad, conform dogmei bisericii ortodoxe, si nu in rai cum scrii tu in mesajul tau! In aceste conditii tot ce ai scris sunt aberatii pentru ca se bazeaza pe fals.

N.Priceputu 27.12.2012 12:40:17

Eu, unul, nu cunosc această dogmă de care spui. Vrei să ne dai mai multe detalii? Cine a stabilit-o, la ce sinod? Sau în ce carte de dogmatică este menționată?

moldoveanu 27.12.2012 12:42:08

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 481855)
copiii avortați nu merg in Rai - Sufletele copiilor avortati stau intr-un loc unde nu este nici intuneric, nici lumina. Nici nu se bucura, nici nu se chinuiesc.

Si uite asa am ajuns la idea de Purgatoriu. Vedeti ce se intampla cand oamenii incearca cu mintea lor sa descalceasca ceva ce a fost intentionat inchis?

moldoveanu 27.12.2012 13:36:05

Citat:

În prealabil postat de MariaElena (Post 481865)
Mantuitorul Iisus Hristos a suferit, fara sa aiba o vina a Sa.
Suntem crestini?!

Raspunsurile date de MariaElena sunt primele raspunsuri crestinesti pe care le-am citit in primele 11 pagini ale topicului. Si unicile care au un minim sens crestinesc.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:42:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.