Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Charlie Hebdo, sau terfelirea religiei in numele libertatii de expresie ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17630)

crinrin 10.01.2015 23:03:12

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 577044)
Degeaba merg la Biserică; degeaba fac pe evlaviosul, pe milostivul; degeaba țin post, mă rog, priveghez etc. Toate astea sunt în zadar dacă nu împlinesc voia lui Dumnezeu și porunca iubirii față de aproapele, fie el ateu, musulman, budist ș.a.m.d. Degeaba mă numesc creștin dacă nu-l văd pe aproapele ca pe mine însumi. Rămân doar cu numele și mă asemăn cu fariseul din Evanghelie.

Vorbind despre cazul fericit, cand milosteniile ar fi facute asa cum ii sunt placute Lui Dumnezeu, in enumerarea de mai sus nu are ce cauta si fapta milosteniei, deoarece ea este una dintre cele mai importante dovezi ale iubirii aproapelui.

catalin2 10.01.2015 23:11:08

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 577035)
Fratele meu orthodox,cam mult dispret ai acumulat matale pt oricine altcineva decat Sfinti ,preafericiti,monarhi si parinti cu duh...
Vezi matale,lumea este formata si din pacatosi,necredinciosi,atei,morti sufleteste s.a.m.d.
Si ateul cat de ateu ,cat traieste mai are o sansa(ce spun eu una??)sa-L cunoasca pe Dumnezu!
Ca nu dai matale doi bani pe sufletul lor,e parerea dumitale subiectiva...uite ca pt Domnul si aceste suflete sunt nepretuite!
Stii ceva? fundamentalismul asta orthodox de care dai dovada ,nu-si gaseste acoperire in invatatura crestina si nu te deosebeste prin gandire de teroristi!

Oricine stie ca acelea sunt citate din Petre Tutea. Era scris jos numele.

catalin2 10.01.2015 23:18:54

Citat:

În prealabil postat de Inorogul (Post 577034)
Inevitabilul; asta iti scapa. Evolutia isi va spune cuvantul (no pun intended, cum spun americanii).
Vezi cifrele, vezi trendul. Din ce in ce mai multi vad in spatele cortinei.
Nu ma voi aseza niciodata la o masa la care "dezbaterile" s-au redus la "ba p-a m**ii!"
Va veti zmulge parul, veti zgaria peretii si, in unele cazuri veti pune mana pe arme atunci cand va veti vedea proprii copii depasindu-si conditia. Pentru voi viitorul este cat se poate de sumbru.
Mult succes!

Parerea mea sincera e ca trebuia sa fii banat de mult, exista si forumuri de alt profit, nu e singurul forum de pe net.

Inorogul 10.01.2015 23:20:23

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 577049)
Parerea mea sincera e ca trebuia sa fii banat de mult, exista si forumuri de alt profit, nu e singurul forum de pe net.

Din pacate/fericire parerile tale nu au nicio treaba cu realitatea. Cred ca ar trebui sa tii cont de asta si pe viitor.

eliza-georgiana 10.01.2015 23:34:32

Hm... oare ce-ar fi facut Sfantul Nicolae intr-o asemenea situatie?
Dar Sfantul Stefan cel Mare?
sau Sfantul Constantin cel Mare cand i s-a "soptit" intru acest semn vei invinge?!

cred ca sunt foarte nimerite cuvintele IPS Iustinian Chira de acum 2 ani: Dumnezeu ne lasa sa ne facem de cap!

Yasmina 10.01.2015 23:38:49

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 577048)
Oricine stie ca acelea sunt citate din Petre Tutea. Era scris jos numele.

Si ce anume vrei sa insinuezi ?ca nu staim ca sunt citate din Petre Tutea?
Eu spuneam despre afinitatile userului nostru cu astfel de idei fundamentaliste !

Nu are nici o legura comentariul tau cu subiectul!

bin000 10.01.2015 23:40:07

Citat:

Nu ma voi aseza niciodata la o masa la care "dezbaterile" s-au redus la "ba p-a m**ii!"

Asa au spus si teroristii.

Citat:

Va veti zmulge parul, veti zgaria peretii si, in unele cazuri veti pune mana pe arme atunci cand va veti vedea proprii copii depasindu-si conditia. Pentru voi viitorul este cat se poate de sumbru.
Mult succes!

Viitorul acela la care te referi tu se stia de mii de ani de catre crestini ca va veni.Ceva nou daca ai...poate ne uimesti cu ceva...in afara de emotivitate...

ovidiu b. 10.01.2015 23:40:19

Citat:

În prealabil postat de crinrin (Post 577047)
Vorbind despre cazul fericit, cand milosteniile ar fi facute asa cum ii sunt placute lui Dumnezeu, in enumerarea de mai sus nu are ce cauta si fapta milosteniei, deoarece ea este una dintre cele mai importante dovezi ale iubirii aproapelui.

Vorbim de nuanțe diferite. Degeaba dăruiești celui ce te iubeșe sau nu te urăște și pe ceilalți (atei, musulmani) îi ucizi în sufletul tău. Nu poți iubi și în același timp să ucizi. E clar că forma de milostenie (iubire) e fariseism.

ps: compătimirea față de suferințele și nenorocirile altora poate fi o formă de milostenie.

catalin2 11.01.2015 00:01:39

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 577054)
Si ce anume vrei sa insinuezi ?ca nu staim ca sunt citate din Petre Tutea?
Eu spuneam despre afinitatile userului nostru cu astfel de idei fundamentaliste !
Nu are nici o legura comentariul tau cu subiectul!

Mie mi s-a parut ca ai scris ca si cum el ar fi spus acele lucruri, nu Petre Tutea. De aceea am amintit ca sunt citate din Petre Tutea, nu vorbele unui user. Dar poate tu te-ai referit la faptul ca le-a folosit intr-un mod nepotrivit.

catalin2 11.01.2015 00:04:29

Citat:

În prealabil postat de Inorogul (Post 577050)
Din pacate/fericire parerile tale nu au nicio treaba cu realitatea. Cred ca ar trebui sa tii cont de asta si pe viitor.

Eu observ doar ca scrii mesaje in care provoci, iti bati joc de credinta si de userii de pe aici. Iar aceasta e treaba adminului, de aceea am si spus.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:20:56.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.