![]() |
Inconstient nu este cine a incredintat-o ci acela ce si-a asumat responsabilitatea de a o lua si mai ales de a decide sa nu faca tratamentul (adica maicile). Si in asta cred ca consta greseala cea mai mare. Doctorul stia si sunt convinsa ca a si informat maicile despre ceea ce fata are nevoie. In schizofrenie esential este tratamentul medicamentos si nu rugaciunea.
In fine, cred ca au fost un cumul de factori, ca maicile si parintele au o responsabilitate, ca massmedia a prezentat situatia intr-un mod aberant in ideea de a avea impact. Cunosc cativa ziaristi si stiu cum doua palme devin "bataie sora cu moartea" etc. Cuvintele sunt extrem de importanta Una e sa scrii a fost legata ca era violenta de un pat imrpovizat si alta a fost crucificata etc. Din pacate biserica ortodoxa pentru a se integra in UE tre sa dovedeasca o mare flexibilitate etc. O sa fie clar tinta unor atacuri precise si cu scopul diminuarii credibilitatii. Unii vor zice ca e si vina celor care reprezinta biserica si au comportamente gresite. Doar ca din astia au fost dintotdeauna (preoti betivi, curvari chiar homosexuali. La mine in sat parintele a lasat insarcinata o fata tinerica S-a smintit lumea dar asta e treaba Dar daca la stiri mai auzi inca vreo trei cazuri, te mai uiti la OTV si il vezi pe fostul staret x cum povesteste ca a renunatat la preotie si manastire de dragul iubirii vietii lui care intamplator s-a reincarnat tot in barbat si gata generalizarea ca toti popii sunt asa si pe dincolo. Pana la urma ne si place sa ne stim traitori intr-o tara corupta, de rahat si altele. Cu cat patos vorbesc unii despre asta zici ca i-ar apuca depresia daca situatia ar fi altfel. |
Citat:
Cat despre ziaristii pe care ii cunosti...daca ar fi cu adevarat jurnalisti ar scrie adevarul. Ma rog, depinde si pe unde scriu... Biseruca nu cred ca este tinta atacurilor avand ca scop decredibiizarea ei ca institutie. Mai ale dupa integrare. Nu vreau sa reiau: popi care trimit oase prin posta, popi beti si scandalagii care conduc masini, sfintesc diverse etc. Babuisc ca stii gluma cu calugarul, postul si oul. Am citit-o in "Oglinda duhovniceasca"... Ca veni vorba de homosexualitate...Stii cat a luat BOR sa emita o parere ofciala? Prea mult tentru timpurile noastre. Timpul si sincronizarea sunt esentiale. A inceput iar saâse vehiculeze ideea legiferarii bordelorilor. BOR nu are nici o reactie.... Scuze, iar sunt off topic. |
Totusi fatal nu are cum sa fie acel ritual..A face infract de la supradoza de adrenalina este medical foarte posibil, dar a muri de la leziuni provocate de legare este un pic SF Ce insemna acele leziuni? Era sfasiata carnea de la lanturi? Doar nu au legat-o direct cu lantul ca pe un caine. Daca ar fost asa ii ajungea lantul la os pentru ca atunci cand se zbat ei nu simt durerea (vorbesc din experienta directa si criminala nu sunt)si intradevar se pot rani De aceia la spital daca se leaga nu se leaga cu lant, frangaie Dar si asa si la spital se fac urme/ leziuni. Concret cum au provacat leziunile moartea? Sau sa zicem ca nu a mancat?pai ar muri cei din tarile lumii a treia pe capete....Cred ca intradevar a fost foarte slabita si de la lipsa alimentatiei si efortul psihomotric facut si ambulanta care si asa a intarzait cand au vazut medicii ca abia respira i-au facut la repezeala niste fiole de adrenalina care i-au cauzat moartea.
Dar asta e o grseala care devine nesemnificativa in fata unei crucificari asa ca mai bine facem din parinte un monstru numai bun de luat in spate si vina medicilor. In fond cine i-a pus sa o ia? |
Conteaza sa nu ne uitam la cei care nu reprezinta Biserica in realul sens al cuvantului,ci la cei care o reprezinta si prefera sa nu se etaleze cu faptele lor bune.Te mai si miri de ce trec altii la alte credinte?nu IL cauta pe Dumnezeu ci cauta sa arunce cu noroi in altii si,sa convinga si pe altii,ca este bine ce fac, ii incurajeaza si pe altii in a se uita la ceilalti,si nu la ei insisi. Ce pacat ca nu a fost inventata oglinda sufletului ca sa ne vedem pacatele! Doar ochii oglindesc sufletul curat poate,nu intotdeauna, ca aparentele mai si inseala.Si,oricum,Dumnezeu nu cauta aparentele ci inima,la inima omului se uita,nu cum judeca oamenii dupa fata omului,si au trecere la ei cei frumosi numai.
|
Citat:
|
Citat:
|
Si pe maica cine a strangulat-o?poti sa imi spui?
|
Citat:
Ea s-a strangulat. Dupa ce au legat-o aia bine s-a zbatut pana s-a strangulat. Sa mai spun? Iti place? |
Calator,asa este ca tine,cine i-a pus sa o ia,dar cine i-a pus sa le-o dea pe pacienta, daca stiau ca starea ei este critica si alarmanta?
|
Mirean nu este vorba de a spune sau nu adevarul ci ca acest lucru adica modul in care spui poate inflenta perceptia realitatii. Anumite cuvinte au un impact in subconstientul colectiv foarte puternic pozitiv sau negativ. Una e sa scrii ca a fost legata de niste scanduri in forma de cruce ai alta au crucificat-o . E o diferenta de nuanta si o diferenta in ceea ce priveste reactia ce o provoaca. Pentru crestini crucificarea este sa zicem poate cea mai inalta forma de tortura, o tortura exemplara. Daca o bateau maicile cu biciul si murea tot nu avea impactul unei crucificarii Mai punem postul negru (desi foarte bine putea ca ea sa refuze mancarea ceea ce se intampla in proportie de 90% in crizele schizifrenicilor ca eu sufera de paranoia si cred ca sunt atacati, otraviti etc) Una e sa se spuna ca fata era nealimentata ca a refuzat si alta ca nu i s-a dat de mancare. Fiecare cuvant conteaza Citeste diferite reportaje scrise si poti vedea diferenta. Citeste diferite reportaje despre un subiect controversat si poti observa care e diferenta si ce interes este in patele cuvintelor
Imi este greu acum sa scriu despre manipularea in presa sau in general in orice forma de comunicare pentru ca e ca si cum as vrea sa transmit prin cateva propozitii niste lucrurii despre care s-au scris carti intregi. Am terminat un master in comunicare si negociere (chiar daca uneori ma exprim mai putin clar) si prin urmare as putea argumenta ceea ce am scris din acest punct de vedere. Mass media a avut un rol esential in acest caz si a influentat foarte mult lucrurile. Spre exemplu faptul ca a fost legata, practica normala si eficienta a fost prezentat ca pe ceva inuman. realitatea dura este ca acesti oameni pot deveni periculosi . Poti gasi pe net foarte multe informatii despre schizfrenie. Totusi cred ca uneori persoane foarte credincioase ar fi capabile sa te tortureze daca ar fi convinse ca te scapa de cel rau. Ma trec fiorii pe spate cand imi imaginez inchizitia Oameni iubitori de Dumnezeu Imi este foarte greu sa inteleg acest fenomen al iubirii carte se transforma intr-o ura fata de rau atat de mare incat... Am intalnit persoane extrem de credincioase in sens habonic de o rautate extrema...Daca esti ca ei treaba e buna dar in rest. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:27:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.