Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   New Age (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=455)

Anca-Miha 20.05.2009 14:23:41

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 139421)
inseamna sa-ti iubesti aproapele (indiferenat cine ar fi el) ca pe tine insuti... nu ca un fatarnic, care doar teoretizeaza din varful buzelor, ci ca un OM adevarat.

Da, Mirela, fatarnicia nu e buna la nimic. Dar si tu teoretizezi, ceea ce e foarte bine, pentru ca noi vorbim din punct de vedere teoretic aici, neputand demonstra nimic practic, deoarece suntem in virtual. Teoretizand nu facem atac la persoana si nu ne punem pe noi insine pe piedestal ci discutam cum e corect de procedat. Ce facem noi in viata adevarata, doar Dumnezeu stie, si cei care ne cunosc sau ne intalnesc. Aceea e alta poveste.

Anca-Miha 20.05.2009 14:28:42

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 139420)
Iubirea neconditionata este USOARA

Daca ar fi atat de usoara ai vedea numai dragoste peste tot.
Poate e usoara daca o confunzi cu indiferenta, cu toleranta sau cu propriile pacate vazute la altii. Dragostea este virtutea virtutilor. Sa fie ea chiar asa de usor de obtinut?
Dar, repet, dragostea de aproapele e conditiontata de dragostea fata de Dumnezeu, care trebuie sa primeze. deci nu oricum, ci asa cum ii place lui Dumnezeu.

anna21 20.05.2009 18:16:36

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 139490)
Daca ar fi atat de usoara ai vedea numai dragoste peste tot.
Poate e usoara daca o confunzi cu indiferenta, cu toleranta sau cu propriile pacate vazute la altii. Dragostea este virtutea virtutilor. Sa fie ea chiar asa de usor de obtinut?
Dar, repet, dragostea de aproapele e conditiontata de dragostea fata de Dumnezeu, care trebuie sa primeze. deci nu oricum, ci asa cum ii place lui Dumnezeu.

Da, Anca, dragostea este greu de obtinut.. (si pe mine m-au mirat cuvintele lui Andrei). Pai daca as avea dragoste cu adevarat, nu m-as supara sau mania niciodata, as avea rabdare nemarginita, as da altora ceea ce am, as aduce cersetorul la masa mea (in loc sa-i dau niste bani), as lua in casa mea copii amarati...etc..
Dar nu am dragoste.. pentru ca dragostea adevarata vine de la Dumnezeu (impreuna cu puterea sa fac toate lucrurile de mai sus si mai multe).

andreicozia 20.05.2009 18:37:49

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 139546)
Da, Anca, dragostea este greu de obtinut.. (si pe mine m-au mirat cuvintele lui Andrei). Pai daca as avea dragoste cu adevarat, nu m-as supara sau mania niciodata, as avea rabdare nemarginita, as da altora ceea ce am, as aduce cersetorul la masa mea (in loc sa-i dau niste bani), as lua in casa mea copii amarati...etc..
Dar nu am dragoste.. pentru ca dragostea adevarata vine de la Dumnezeu (impreuna cu puterea sa fac toate lucrurile de mai sus si mai multe).

Dragoste neconditionata nu este neaparat descrisa de ceea ce ai enumerat mai sus ci pur si simplu sa lasam oamenii in pace, sa lasam natura, animalele in pace.

Multi inteleg dragostea prin interventie directa, etichetare, inventariere, prind animale si le agata numere de git DIN DRAGOSTE

Dragostea manifestata de Lot care nu a JUDECAT nici un suflet in Sodoma ia atras atentia lui Dumnezeu care a venit in Treime sa il SALVEZE(MINTUIASCA). Lot statea la poarta cetatii linistit si se uita in zare, nu invita pe nenorociti la masa mai mult decit considera el, nu lua copiii amariti in casa ci pur si simplu nu-i judeca. Dar de vazut vedea TOT.

anna21 20.05.2009 18:42:03

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 139557)
Dragoste neconditionata nu este neaparat descrisa de ceea ce ai enumerat mai sus ci pur si simplu sa lasam oamenii in pace, sa lasam natura, animalele in pace.

Multi inteleg dragostea prin interventie directa, etichetare, inventariere, prind animale si le agata numere de git DIN DRAGOSTE

Dragostea manifestata de Lot care nu a JUDECAT nici un suflet in Sodoma ia atras atentia lui Dumnezeu care a venit in Treime sa il SALVEZE(MINTUIASCA). Lot statea la poarta cetatii linistit si se uita in zare, nu invita pe nenorociti la masa mai mult decit considera el, nu lua copiii amariti in casa ci pur si simplu nu-i judeca. Dar de vazut vedea TOT.

Ba este NEAPARAT ce am scris mai sus.
Modelul iubirii este iubirea lui Hristos, care daca "ne lasa in pace" am fi ajuns cu totii in iad!

andreicozia 20.05.2009 18:50:34

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 139560)
Ba este NEAPARAT ce am scris mai sus.
Modelul iubirii este iubirea lui Hristos, care daca "ne lasa in pace" am fi ajuns cu totii in iad!

Eu am vazut altfel
Hristos ne-a invatat cum sa NU intram cu bocancii in sufletul omului, sa-l acceptam asa cum este, homosexual sau nu, de ex. nu sa-l "ajutam" noi sa se salveze prin interventie directa(pietre)

anna21 20.05.2009 18:59:41

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 139565)
Eu am vazut altfel
Hristos ne-a invatat cum sa NU intram cu bocancii in sufletul omului, sa-l acceptam asa cum este, homosexual sau nu, de ex. nu sa-l "ajutam" noi sa se salveze prin interventie directa(pietre)

Asta se numeste indiferenta, nu iubire.

(De ex. daca iubesti pe cei din jur, vrei ca si ei sa se lepede de pacat si sa se mantuiasca. De aceea nu ii "accepti" pe homosexuali, ci plangi starea lor, te rogi pt ei etc. Starea lor te doare, daca ii iubesti. Deci nu prea este loc de acceptare. Asta este doar un exemplu, putem discuta si pe marginea altora pt a distinge intre indiferenta si iubire)

andreicozia 20.05.2009 19:34:06

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 139569)
Asta se numeste indiferenta, nu iubire.

(De ex. daca iubesti pe cei din jur, vrei ca si ei sa se lepede de pacat si sa se mantuiasca. De aceea nu ii "accepti" pe homosexuali, ci plangi starea lor, te rogi pt ei etc. Starea lor te doare, daca ii iubesti. Deci nu prea este loc de acceptare. Asta este doar un exemplu, putem discuta si pe marginea altora pt a distinge intre indiferenta si iubire)

Ti-a trecut vreodata prin minte faptul ca gay-ii nu au nevoie de asta de la tine ci de altceva, nu ce crezi tu :) ci de ACCEPTARE, sa-i accepti sa lucreze alaturi de tine, sa vorbesti cu ei, s-i lasi sa te serveasca, sa-i servesti, sa maninci cu ei(i-L recunosti oare?) ,nu sa stai la un Km si sa te rogi si sa plingi( ce amuzanta esti) pentru ei. Ce Biblie citesti tu , zau ca nu inteleg? sau asta este o interpretare locala, personalizata a Cuvintului?

andreicozia 20.05.2009 19:35:57

Asta inseamna Iubire, sa stai linga el, nu sa-i deplingi TU pacatele stind comfortabil la distanta
Asta inseamna sa nu intrii cu bocancii murdari in sufletul altora

anna21 20.05.2009 19:48:26

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 139583)
Ti-a trecut vreodata prin minte faptul ca gay-ii nu au nevoie de asta de la tine ci de altceva, nu ce crezi tu :) ci de ACCEPTARE, sa-i accepti sa lucreze alaturi de tine, sa vorbesti cu ei, s-i lasi sa te serveasca, sa-i servesti, sa maninci cu ei(i-L recunosti oare?) ,nu sa stai la un Km si sa te rogi si sa plingi( ce amuzanta esti) pentru ei. Ce Biblie citesti tu , zau ca nu inteleg? sau asta este o interpretare locala, personalizata a Cuvintului?

Ce-i dai inainte cu homosexualii?? Asta este exemplul suprem de iubire si toleranta??
Ai citit ceva despre aceasta boala? Ai idee de ce este promovata drept "sanatate"?
Dar deja asta este off topic.

Iubirea este ceea ce ne-a aratat Iisus prin propriul exemplu.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:17:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.