Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Dumnezeu cel bun -oare? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6251)

Anna 18.05.2009 12:45:49

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 138956)
Da-mi in cap, dar asta o sa te faca sa te simti rau. Si probabil nu iti doresti asta.
Dar tu stii ca o sa-mi faca si mie rau, deci nu cred ca iti doresti asta. Asta e diferenta dintre noi si (unele) animale.
Faptul ca stim ca un gest e bun sau rau ne-a fost "implantat" in gene de catre natura, pentru ca, in medie, stramosii nostri care au colaborat au avut mai multe progenituri. Dar aceasta este numai baza genetica. Pentru om, o influenta foarte mare o are mostenirea culturala.

Ah, da, de aia exista psihopati? Vine psihopatu si iti da in cap si se simte si bine. Si precis o avut parte de un mediu ca multi altii care n-o ajuns psihopati.

naephius 18.05.2009 12:46:02

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 138957)
Nu exista baze absolute la noi in univers. Asa cum nu exista baze absolute pentru distante si forme, nu exista baze absolute pentru morala.
Evolutia nu este o baza absoluta, insa mecanismul selectiei naturale nu e aleator, are o anumita directie.

E absoluta directia asta ?

Anna 18.05.2009 12:46:51

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 138960)
Imi pare rau, dar voi faceti o combinatie intre exista si nu exista. In momentul in care scrieti o carte in care il descrieti, ca face, ca desface, il desfintati cu totul.

Apoi ce, nu poate sa faca, sa desfaca? Doar ti-am zis ca premisa e ca poate orice.

Anna 18.05.2009 12:47:59

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 138957)
Nu exista baze absolute la noi in univers. Asa cum nu exista baze absolute pentru distante si forme, nu exista baze absolute pentru morala.

E absolut ce zici tu aici?:10:

topcat 18.05.2009 12:51:00

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 138961)
Ah, da, de aia exista psihopati? Vine psihopatu si iti da in cap si se simte si bine. Si precis o avut parte de un mediu ca multi altii care n-o ajuns psihopati.

Psihopatii sint o greseala a naturii, ei au anumite parti din creier nefunctionale sau alte cauze, un medic te-ar putea lamuri.

Anna 18.05.2009 12:53:18

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 138965)
Psihopatii sint o greseala a naturii, ei au anumite parti din creier nefunctionale sau alte cauze, un medic te-ar putea lamuri.

Greseala a naturii? Io nu cred ca-i greseala, io cred ca asta ii binele:10: Toti ceilalti sunt o greseala.

topcat 18.05.2009 12:53:31

Citat:

În prealabil postat de naephius (Post 138962)
E absoluta directia asta ?

nu e absoluta, daca din competitie rezultau mai multe progenituri decit din cooperare eram si acum animale.

naephius 18.05.2009 12:53:38

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 138965)

Natura nu poate gresi decat daca cunoaste ce-i aia greseala, si nu poate cunoaste ce-i aia greseala, daca nu cunoaste ce-i aia perfectiune. Iar natura, fiind rezultatul evolutiei, dupa parerea ta, nu poate cunoaste perfectiune, deci nu cunoaste greseala.

topcat 18.05.2009 12:54:37

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 138967)
Greseala a naturii? Io nu cred ca-i greseala, io cred ca asta ii binele:10: Toti ceilalti sunt o greseala.

Nu e adevarat, cei care vor avea urmasi nu vor fi psihopatii, in general
Stramosii nostri au fost normali, in general :10:

topcat 18.05.2009 12:58:22

Citat:

În prealabil postat de naephius (Post 138969)
Natura nu poate gresi decat daca cunoaste ce-i aia greseala, si nu poate cunoaste ce-i aia greseala, daca nu cunoaste ce-i aia perfectiune. Iar natura, fiind rezultatul evolutiei, dupa parerea ta, nu poate cunoaste perfectiune, deci nu cunoaste greseala.

Natura nu greseste pentru ca nu e constienta
Natura nu e perfecta.
Ea face tot felul de greseli, insa mecanismul selectiei naturale spune care creatie a avut succes

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:06:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.