![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Mi-ar place daca am discuta despre un caz real, cel al abolirii sclaviei din SUA si despre cum (nu) a putut religia sa decida daca acest lucru este sau nu moral. Ce ziceti, cine are curajul sa se bage?
|
Citat:
|
Aici nu se contreaza ateismul cu crestinatatea. In cel mai bun caz un simplu ateu cu o comunitate de crestini pe care, pe linga mintuirea proprie credeam ca ii intereaza si citeva din problemele globale ale omenirii. Si ca isi pot sustine ideea ca morala atee nu exista, ca binele si raul nu exista decit daca sint definite de o zeitate. Jalnic.
|
Citat:
|
Citat:
Cred ca daca in momentul asta am sta fata in fata si ti-as trage o flegma, ti-as dovedi cel mai bine ca exista acea persoana care sustine ca sint EU. Ei, acum poti sa imi explici cum se face ca numai credinta in Dzeu m-a facut sa nu iti bag si un pumnal in piept. |
Atunci când, depărtat de Dumnezeu, omul ajunge să afișeze libertatea pentru a-și justifica imoralitatea, precum spune și Sfântul Pavel , că auzul nu va mai suporta învățătura sănătoasă. Există o mare diferență între a ignora ceva și a nu suporta, dintre a refuza și a nu suferi. Atunci când nu suporți ceva înseamnă că acel ceva te deranjează, te doare , se războiește cu tine pentru că aduce contrariul. Deși se zice că obișnuința este a doua natură, totuși omul mai păstrează în sufletul său urme ale moralei firești, iar atunci când greșește nu are o atitudine normală, ci caută imediat să își argumenteze păcatul sau să critice morala creștină .
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:33:32. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.