Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Pozitia domnului Andrei Plesu fata de Dan Puric (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6937)

Ali Baba 21.10.2017 21:30:18

poate-i explica cineva lui iorest ca plesu nu s-a referit la calitatea de intelectual a lui puric.

Bucuriepedrum 21.10.2017 21:32:56

Oameni buni, vă implor, eu NU ÎL LAUD PE PLEȘU ÎN CONFLICTUL ĂSTA. De el am spus atât, că e intelectual (spre deosebire de Puric). Nu mă interesează ce fel de creștin e, ce simpatii politice are, cât de meschin este sau nu. Că nu pe el îl discutam, ci intelectuaitatea lui Puric. Eu, personal. Atunci când am răspuns la un comentariu pe thread.

Altfel, să fim serioși, rar găsești o personalitate ireproșabilă. Și am dat exemple pe alt thread, răstălmăcite aici cum că aș fi evreică (dacă îmi găsiți voi rădăcini reale, pe cuvânt că sunt în stare să vă plătesc): Eliade era antisemit - nimeni nu îi neagă restul contribuțiilor, totuși; apoi, Hemingway era misogin - totuși, rămâne un excelent scriitor; Gabriele d’Annunzio s-a dat cu Mussolini - rămâne în picioare, literar, ce a scris; Sartre era marxist; Liszt era un fustangiu etc. Exemple am până mâine dimineață. Ideea este banală: nimeni nu le poate nega contribuția la cultura națională și universală.

Bucuriepedrum 21.10.2017 21:34:53

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 653025)
ete, na... crezi pe unii ii intereseaza daca-s botezati?

dar eu nu-l vad pe eliade antisemit. stiu si eu... tanar fiind era greu sa nu fie parte din lumea in care traia, dar in niciun caz nu a lasat sa se inteleaga ca om matur ca ar mai fi antisemit, dimpotriva.
eu, un cetatean oarecare, am fost in tinerete antisemit, simpatizant legionar, am doar scuza ca traiam intr-o societate schizoida si eram atras de contrariul ei (in esenta ar fi fost acelasi lucru, dar tineretea poate fi si imbecila), gandeste-te cum a fost in bucurestiul interbelic cand aproape tot ceea ce putea fi considerat intelectual era antisemit, iar niste tineri fascinati de profesorul lor nu puteau fi altceva. citeste-i memoriile, e posibil sa se fi autocenzurat un pic, dar citeste.

Legat de Eliade: citește Jurnalul lui Mihail Sebastian. Erau prieteni, l-a trădat într-un mod ordinar. Mai multe nu zic.

Bucuriepedrum 21.10.2017 21:36:10

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 653026)
:71:Ei, nu trebuie sa vorbesti tu,trebuie doar sa ti le inchipui ca le ai si ele sunt prezente in toate comentariile tale...

Iar tu ești maestru în telepatie, de știi ce mi-am închipuit despre mine când am redactat comentariile? :) Nu-ți ține ascunse talentele, spune-mi și despre cât de evreică sunt și din ce parte (mamă sau tată), să știu și eu unde să caut. Mulțumesc frumos.

Iorest 21.10.2017 21:46:06

...........................

Ali Baba 21.10.2017 21:54:42

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 653030)
Legat de Eliade: citește Jurnalul lui Mihail Sebastian. Erau prieteni, l-a trădat într-un mod ordinar. Mai multe nu zic.

Multi evrei si-au dorit integrarea, mai ales evreii germani si cei unguri. Aproape toti au primit raspunsul pe care l-a primit Sebastian de la Nae Ionescu, de aici amaraciunea cu care au comentat actiunile celor pe care i-au numit prieteni.

Astia de pe forum si-ar dori sa fie copiii lui Pavel, dar uita ca era evreu.

Bucuriepedrum 21.10.2017 22:01:40

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 653033)
Multi evrei si-au dorit integrarea, mai ales evreii germani si cei unguri. Aproape toti au primit raspunsul pe care l-a primit Sebastian de la Nae Ionescu, de aici amaraciunea cu care au comentat actiunile celor pe care i-au numit prieteni.

Astia de pe forum si-ar dori sa fie copiii lui Pavel, dar uita ca era evreu.

Mai nou, și eu sunt evreică. Shalom! Încântată de cunoștință. Diana mi se spune printre nesemiți.

flying 21.10.2017 23:02:52

Citat:

Iar tu ești maestru în telepatie, de știi ce mi-am închipuit despre mine când am redactat comentariile? :) Nu-ți ține ascunse talentele, spune-mi și despre cât de evreică sunt și din ce parte (mamă sau tată), să știu și eu unde să caut. Mulțumesc frumos.
Pot sa spun cat de feminista esti...Iote ce crede un evreu despre feministe:
Planned Parenthood KILLS Babies!

Bucuriepedrum 21.10.2017 23:17:57

Citat:

În prealabil postat de flying (Post 653047)
Pot sa spun cat de feminista esti...Iote ce crede un evreu despre feministe:
Planned Parenthood KILLS Babies!

Câte știi despre feminism, flying? :) Știi că femeia vreme de secole a fost subom? Cetățean de grad II, fără drept de vot? Bună doar să-i slujească bărbatului și să facă copii, nu să muncească sau să fie fericită pe cont propriu?

În sensul ăsta, da, sunt feministă. Femeia nu e mai puțin om decât bărbatul. Mai puțin capabilă intelectual și aptitudinal de a se afirma.

La extremisme nu subscriu, de nici un fel. Și nici ideologiilor nu mă raliez, indiferent cât de strălucite sunt pe hârtie. Mai rămâne să mă faci comunistă și te-ai întrecut pe tine însuți. :)

simpllu 21.10.2017 23:27:55

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 653050)
Câte știi despre feminism, flying? :) Știi că femeia vreme de secole a fost subom? Cetățean de grad II, fără drept de vot? Bună doar să-i slujească bărbatului și să facă copii, nu să muncească sau să fie fericită pe cont propriu?

Păi cam ăsta este rostul femeii. Emanciparea voastră nu este deloc sănătoasă, atât pentru familie, cât și pentru societate.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:22:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.