![]() |
Citat:
Ti-am scris asta ca sa vezi ca stiu si inteleg ce inseamna a iti face chip cioplit. Dar tocmai am subliniat in postarea mea anterioara,ca nu crucea de lemn conteaza,ci ea este la pachet cu Cel care s-a odihnit pe ea . Nici singura nu are vreo valoare crucea,si nici pe Hristos nu Il putem vedea altfel decat pe cruce.Atat de puternic a fost acel gest,incat uneori,chiar simpla aratare a crucii,fara a mai fii Hristos pe ea,ne duce automat cu mintea tot la Hristos .E parca o 'esentializare' a omului,cu cele 2 brate perpendiculare .Dar asta e deja simbolistica . Important este ca crucea este doar altarul si nu jertfa insasi,si ca cele 2 nu pot fi despartite. Nu ma inchin crucii,ci lui Hristos pe cruce,de accea nu ma inchin la un chip cioplit,ci la Dumnezeu care sade intr-un pom. Caci e scris "BLESTEMAT ESTE CEL ATARNAT PE LEMN' |
Crucea nu se cinsteste ca obiect ci ca simbol a ceea ce Domnul a realizat pentru noi prin moartea Sa. Si de ar fi fost numai atata pentru Mantuitorul, a mai trebuit sa suporte si bataile acelea ingrozitoare, cununa de spini, piroanele batute in palme, picioare, strapungerea cu sulita + bataia de joc, insultele, lipsa de compasiune, scuipaturile, ura, rusinea etc. Cat de multe a indurat pentru noi si cateodata parca nu dam nici o atentie, uitand ca a indurat toate astea demonstrand dragostea suprema pe care ne-o poarta. "Mi-e sete" spune Domnul pe cruce, cred ca i-a fost mai mult sete de putina compasiune, de putina dragoste, decat de apa. Fie ca prin atitudinea noastra de zi cu zi sa nu ii aplicam din nou un tratament asemanator
|
Citat:
|
Crucea
Pana cand veti umbla doar in simboluri, ortodocsilor? Cand veti intelege puterea Crucii Lui Cristos ? Voi vreti obiectul crucii , dar il sfidati pe Cel ce s-a facut blesstem pe ea , in locul nostru, ca sa nu mai ajungem sub blestemul ei ci in bucuriile si binecuvantarile care izvoresc NU DIN CRUCE , CI DIN CEL CE A MURIT PE CRUCE IN LOCUL NOSTRU, CRISTOS.Crucea fara Cristos este nula, cum si viata fara pocainta si credinta este nula! Voi va tineti de forme si basme babesti, dar tagaduiti prin viata voastra roadele Evangheliei Divine. Pomul intotdeauna se cunoaste dupa ROD !Care sunt roadele ortodoxiei? Se vede de la un capat al lumii la celalalt! Eu iubesc Crucea pe care Mantuitorul meu a murit ca rascumparator al meu, dar nu voi iubi un obiect de cruce, facut de mana vreunui mestesugar ca o imitatie falsa a CRUCII LUI !CRUCEA LUI ne desparte de faradelege si de toate lucrarile neroditoare ale acestei lumi, dar si potoleste mania lui Dumnezeu, cand accept din toata inima mea lucrerea Fiului Sau, acolo, pe ea in locul omenirii intregi ! Intrr-adevar, cum spune psalmistul in Ps. 87:7 "Toate izvoarele mele sunt in Tine (Cristos)", de acolo izvoresc toate binecuvantarile divine posibile , in masura in care te si conformezi prin credinta, Cuvantului Divin!
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Gladiator
Tocmai ca asta zic si toti ortodoxii ,caci crucea fara Mantuitorul rastignit pe ea,nu valoreaza nimic.Dumnezeu este cel ce sfinteste templul,si nu invers. Vezi dar Gladiator,ca lupti impotriva a ceva care nu este adevarat.Nimeni nu desparte crucea de Hristos. |
Citat:
|
Citat:
Daca Hristos era omorat altfel (prin absurd),am fi pretuit la fel locul mortii Sale,dar numai pentru ca El a fost omorat acolo. Totul este un simbol,prin care se transmite ceva,si de aceea Dumnezeu in iconomia tainei sale din veacuri,a ales crucea,pentru ca nu se putea imagina ceva mai rusinos si mai maret. |
Citat:
|
am sa-ti povestesc cateva episoade din viata mea
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:10:12. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.