Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Reguli in Biserica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5027)
-   -   femeia necurata (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=845)

o_tzaranca 28.05.2010 13:31:29

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 253927)
Pai gandul tot o fapta este. Lucifer a pacatuit si cu fapta si cu gandul.

aha.asta era.cum sa definim pacatul daca nu facem distinctia intre gand si fapta.
end.bye.

dianadi 28.05.2010 14:05:55

Asa cum monahii si monahiile au de facut ascultare de staretii si starete lor, asa si noi mirenii avem de facut ascultare. Cu totii stim povestioare despre asculatarea calugarilor...unii dintre ei au avut de indeplinit sarcini din cele mai bizare dar din dragoste si ascultare nu au comentat si nici nu au cerut explicatii de ce asa si nu pe dincolo. Asa si noi femeile suntem datoare sa facem ascultare fata de Biserica-un pic de smerenie nu strica nimanui.
Ce irita mai mult cred eu e termenul folosit "necurat". Tinand cond de faptul ca si cel rau e denumit necurat, de aici apare iritarea. Ca dc s-ar fi zis ca fiind la menstruatie femeia e mai delicata sau mai sensibila si ca e de preferat sa nu vina la biserica sau dc vine sa stea in spate si sa nu se atinga de cele sfinte, atunci nu ar fi fost problema asa de mare.

Fani71 28.05.2010 14:42:07

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 253928)
aceasta chestie se numeste..Sfanta Impartasanie si este sfintitoare (mai e nevoie sa-ti spun eu?)intra in toate madularele..inclusiv ..
exact.in cazul femeii care avea de 12 ani curgerea de sange..Hristos este vindecator.

Si ce daca intra in toate madularele? De ce este de rusine ca intra si in organele genitale? Sunt ele de rusine? Sunt mai de rusine daca curge sange prin ele?
Va spun eu ca e vorba aici si de o falsa intelegere a trupului.

o_tzaranca 28.05.2010 14:53:12

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 253947)
Si ce daca intra in toate madularele? De ce este de rusine ca intra si in organele genitale? Sunt ele de rusine? Sunt mai de rusine daca curge sange prin ele?
Va spun eu ca e vorba aici si de o falsa intelegere a trupului.

:)e vorba ca tot ce e sfintitor nu se arunca ..in tampon..marea descoperire cum o vedeti voi.
trupul se curata ,lunar,se pregateste de marea taina..nasterea.

stii de ce vedem noi lucrurile diferit?ca eu sunt fiica de taran..tu..cum ai dat de inteles pe alt thread ..esti urmasa de ..chiaburi:D

coralina 28.05.2010 15:07:19

Citat:

În prealabil postat de o_tzaranca (Post 253954)
stii de ce vedem noi lucrurile diferit?ca eu sunt fiica de taran..tu..cum ai dat de inteles pe alt thread ..esti urmasa de ..chiaburi:D

Hai ca asta le lamureste pe toate! :confused:

costel 28.05.2010 15:18:26

Cred ca se pierde din vedere ca Euharistia nu este paine si vin, ci Trupul si Sangele Domnului. Ori cand te impartasesti de o persoana, nu-ti mai pui problema ca poate fi eliminata sub formele mentionate.

o_tzaranca 28.05.2010 15:24:50

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 253972)
Cred ca se pierde din vedere ca Euharistia nu este paine si vin, ci Trupul si Sangele Domnului. Ori cand te impartasesti de o persoana, nu-ti mai pui problema ca poate fi eliminata sub formele mentionate.

sa donezi sange,dupa ce te impartasesti ,se poate?

costel 28.05.2010 15:26:56

Da, si se poate sa donezi sange si dupa ce i-ai imbratisat pe cei dragi.

o_tzaranca 28.05.2010 15:30:54

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 253981)
Da, si se poate sa donezi sange si dupa ce i-ai imbratisat pe cei dragi.

repet intrebare:
in aceeasi zi in care te-ai impartasit (excludem cazurile de forta majora)poti sa donezi sange?

costel 28.05.2010 15:47:37

Ti-am raspuns. Am spus DA. Si nu-ti face probleme daca te-ai taiat in casa la un deget, nu-L pierzi pe Hristos.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:45:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.