Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   evolutionismul compromis (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9865)

Laur28 26.06.2010 13:14:41

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 263046)
Ai dreptate, in parte.
Dar faptul ca "lupul" a devenit balena asta nu inseamna evolutie?

Dar unde este acel "lup" (si sper sa nu vina Ai2 sa se lege de asta). Lup impropriu spus. Acea specie care a dat nastere atat balenei, cat si la altceva? Pana nu e gasit, e numai speculatie.
Am citit in profilul tau ca ai fost credincios si nu mai crezi. Imi pare rau daca nu mai crezi nici macar in Hristos. Si despre El ai dovezi ceva mai recente, de ordinul catorva mii de ani. Tot Vechiul Testament si faptele din Noul Testament. In fine, daca tot crezi in evolutionism, puneti macar intrebarea asta: cum se poate sa apara viata din nimic? Unul dintre postulatele biologiei este urmatorul: o celula nu se naste niciodata de novo.

PS: Plec, o sa revin, daca mai e cazul. Ce inteleg prin evolutie: dintr-o specie sa apara alte doua specii noi, precum ramurile unui copac. Daca dintr-o specie apare doar o singura specie noua, aia nu e evolutia despre care vorbeste Darwin, ci microevolutie.

Dumitru73 26.06.2010 13:28:23

Citat:

În prealabil postat de Laur28 (Post 263050)
Dar unde este acel "lup" (si sper sa nu vina Ai2 sa se lege de asta). Lup impropriu spus. Acea specie care a dat nastere atat balenei, cat si la altceva? Pana nu e gasit, e numai speculatie.
Am citit in profilul tau ca ai fost credincios si nu mai crezi. Imi pare rau daca nu mai crezi nici macar in Hristos. Si despre El ai dovezi ceva mai recente, de ordinul catorva mii de ani. Tot Vechiul Testament si faptele din Noul Testament. In fine, daca tot crezi in evolutionism, puneti macar intrebarea asta: cum se poate sa apara viata din nimic? Unul dintre postulatele biologiei este urmatorul: o celula nu se naste niciodata de novo.

PS: Plec, o sa revin, daca mai e cazul. Ce inteleg prin evolutie: dintr-o specie sa apara alte doua specii noi, precum ramurile unui copac. Daca dintr-o specie apare doar o singura specie noua, aia nu e evolutia despre care vorbeste Darwin, ci microevolutie.

Cum a aparut viata din nimic?
Nu pot sa-ti raspund la aceasta intrebare.

Vad ca tot o tii pe-a ta. Exista si fosile cu acel "lup" initial...

Dumitru73 26.06.2010 13:30:38

Citat:

Ce inteleg prin evolutie: dintr-o specie sa apara alte doua specii noi, precum ramurile unui copac. Daca dintr-o specie apare doar o singura specie noua, aia nu e evolutia despre care vorbeste Darwin, ci microevolutie.

Eu am acvariu cu pesti.
La o urmatoarea depunere de icre o sa fiu atent.
Daca la eclozare o sa iasa broaste testoase inseamna ca am dovedit ca evolutie exista.
Astfel de dovezi astepti?

MariS_ 26.06.2010 13:41:36

Citat:

Draga Laur28, te lupti neobosit pentru o idee nobila. Dar, iata, eu iti
spun ca n-are rost sa te lupti cu ideea evolutiei pentru ca asa cum ai
definit-o ea exista! Dovada? Pai, din specia OM se obtin dupa numai
o viata, nu dupa mii si mii de ani, doua noi specii: sfintii si neoamenii!
Noi alegem in ce sa "evoluam" si asta doar in cursul unei singure vieti!
Har, smerenie si jertfa de sine.

Dumitru73 26.06.2010 13:45:43

Citat:

În prealabil postat de MariS_ (Post 263059)
Draga Laur28, te lupti neobosit pentru o idee nobila. Dar, iata, eu iti
spun ca n-are rost sa te lupti cu ideea evolutiei pentru ca asa cum ai
definit-o ea exista! Dovada? Pai, din specia OM se obtin dupa numai
o viata, nu dupa mii si mii de ani, doua noi specii: sfintii si neoamenii!
Noi alegem in ce sa "evoluam" si asta doar in cursul unei singure vieti!

Multumim pentru cuvintele "nobile".

"neoameni" ... smerenie si jertfa de sine ... aha ...

Jane Says 26.06.2010 13:49:38

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 263060)

Ia-o asa si bucura-te :)

Certa-ma-va dreptul cu mila si ma va mustra, iar untdelemnul pacatosilor sa nu unga capul meu; ca inca si rugaciunea mea este impotriva vrerilor lor.

Mai bine cearta decat lauda <3

Dumitru73 26.06.2010 13:55:18

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 263062)
Ia-o asa si bucura-te :)

Certa-ma-va dreptul cu mila si ma va mustra, iar untdelemnul pacatosilor sa nu unga capul meu; ca inca si rugaciunea mea este impotriva vrerilor lor.

Mai bine cearta decat lauda <3

multumesc!

MariS_ 26.06.2010 13:56:21

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 263060)

Imi cer iertare daca va simtiti ofensat, cele doua "specii" nu sunt
definite de mine ci de Cineva mult mai calificat decat mine. Eu nu
imi permit sa va incadrez in niciuna dintre ele, pentru simplul fapt
ca eu ma consider a face parte din ultima, desi mi-as dori sa fiu in
prima. Mi-ar place, insa, sa va stiu pe dvs in prima.

Laur28 26.06.2010 15:02:29

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 263056)
Cum a aparut viata din nimic?
Nu pot sa-ti raspund la aceasta intrebare.

Vad ca tot o tii pe-a ta. Exista si fosile cu acel "lup" initial...

Exista dovada ca din acea creatura au luat nastere si balenele si delfinii? Sa zicem ca delfinii. Adica exista o fosila stramos si exista o fosila intermediara in care, din cea initiala, s-au dezvoltat trasaturi noi pentru a ajunge la balena si inca o fosila intermediara, care a luat nastere din aceeasi fosila stramos, si care a capatat alte trasaturi pentru a ajunge la delfin sau altceva diferit de balena? Ma indoiesc. Ca daca exista dovada "lupului" din care a luat nastere balena primitiva, apoi aia medievala si apoi aia contemporana, asta nu e evolutie; e aceeasi specie cu alte adaptari.

Dumitru73 26.06.2010 15:20:50

Citat:

În prealabil postat de Laur28 (Post 263077)
Exista dovada ca din acea creatura au luat nastere si balenele si delfinii? Sa zicem ca delfinii. Adica exista o fosila stramos si exista o fosila intermediara in care, din cea initiala, s-au dezvoltat trasaturi noi pentru a ajunge la balena si inca o fosila intermediara, care a luat nastere din aceeasi fosila stramos, si care a capatat alte trasaturi pentru a ajunge la delfin sau altceva diferit de balena? Ma indoiesc. Ca daca exista dovada "lupului" din care a luat nastere balena primitiva, apoi aia medievala si apoi aia contemporana, asta nu e evolutie; e aceeasi specie cu alte adaptari.

Ai o aglomerare de idei ca nu le mai dai de cap.
Daca "lupul" s-a trnsformat in balena, asta nu este evolutie???????

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:33:30.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.