Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Versetul de azi (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2129)

Doriana 27.06.2010 14:40:24

"Voi sunteți prietenii Mei, dacă faceți ceea ce vă poruncesc.
De acum nu vă mai zic slugi, că sluga nu știe ce face stăpânul său, ci v-am numit pe voi prieteni, pentru că toate câte am auzit de la Tatăl Meu vi le-am făcut cunoscute.
Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit să mergeți și roadă să aduceți, și roada voastră să rămână, ca Tatăl să vă dea orice-I veți cere în numele Meu.
Aceasta vă poruncesc: să vă iubiți unul pe altul." Ioan 15:14-17

Doriana 28.06.2010 06:30:59

Eclesiastul 5

1. "Nu te grăbi să deschizi gura ta și inima ta să nu se pripească să scoată o vorbă înaintea lui Dumnezeu, că Dumnezeu este în ceruri, iar tu pe pământ; pentru aceasta să fie cuvintele tale puține.
2. Visurile vin din multele griji, iar glasul celui nebun din mulțimea de vorbe.
3. Dacă ai făcut un jurământ lui Dumnezeu, nu pierde din vedere să-l împlinești, că nebunii nu au nici o trecere; tu însă împlinește ce ai făgăduit.
4. Mai bine să nu făgăduiești decât să nu împlinești ce ai făgăduit.
5. Nu îngădui gurii tale să tragă spre păcat trupul tău și înaintea trimisului lui Dumnezeu nu spune: „A fost o rătăcire!” Pentru ce să Se mânie Dumnezeu de cuvântul tău și să nimicească lucrul mâinilor tale?
6. Căci din mulțimea grijilor se nasc visele și deșertăciunile din prea multe cuvinte. De aceea, teme-te de Dumnezeu!"

Scotianul 29.06.2010 02:38:02

,,Nu pregeta sa-i scapi pe cei dusi la moarte si sa-i rascumperi pe cei ce sunt a fi ucisi.Dar de vei zice:-Nu-l cunosc pe acest om!,sa stii ca Domnul cunoaste inimile tuturor;El,Cel ce le-a dat tuturor suflare, El pe toate le stie si El ii va rasplati fiecaruia dupa faptele lui."(Pildele lui Solomon 24:11-12)

tigerAvalo9 30.06.2010 17:01:19

Versetele mele pentru azi care vreau sa le citim impreuna:

Iacov 4:5 Credeți că degeaba vorbește Scriptura? Duhul, pe care L-a pus Dumnezeu să locuiască în noi, ne vrea cu gelozie pentru Sine. - Iacov 4-5

Iacov 4:6 Dar, în schimb, ne dă un har și mai mare. De aceea zice Scriptura: "Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar dă har celor smeriți." - Iacov 4-6

Iacov 4:7 Supuneți-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviți-vă diavolului, și el va fugi de la voi. - Iacov 4-7
Iacov

Iacov 4:8 Apropiați-vă de Dumnezeu, și El Se va apropia de voi. Curățiți-vă mâinile, păcătoșilor; curățiți-vă inima, oameni cu inima împărțită! - Iacov 4-8

tigerAvalo9 03.07.2010 21:54:41

Deuteronomul 1:17
Sa nu cautati la fata oamenilor în judecatile voastre; sa ascultati pe cel mic ca si pe cel mare; sa nu va temeti de nimeni, caci Dumnezeu e Cel care face dreptate. Si cand veti gasi o pricina prea grea, s-o aduceti inaintea mea, ca s-o aud.

Doamne ajuta!

Doriana 06.07.2010 15:42:14

Deuteronom 30

"19. Ca martori înaintea voastră iau astăzi cerul și pământul: viață și moarte ți-am pus eu astăzi înainte, și binecuvântare și blestem. Alege viața ca să trăiești tu și urmașii tăi.
20. Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău, să asculți glasul Lui și să te lipești de El; căci în aceasta este viața ta și lungimea zilelor tale”.

cristiboss56 10.07.2010 12:50:50

Ioan 6 , 35-39 si un scurt comentariu

" Si Iisus le- zis : << Eu sunt painea vietii ; cel ce vine la Mine nu va flamanzi si cel ce va crede in Mine nu va inseta niciodata . Dar am spus voua ca M-ati vazut si nu credeti . Tot ce-Mi da Tatal , va veni la Mine ; si pe cel ce vine la Mine nu-l voi scoate afara; pentru ca M-am coborat din cer , nu ca sa fac voia Mea , ci voia Celui ce M-a trimis pe Mine . Si aceasta este voia Celui ce M-a trimis , ca din toti pe care Mi i-a dat Mie sa nu pierd nici unul , ci sa-i inviez pe ei in ziua cea de apoi >>" . Domnul nostru Iisus Hristos este painea vietii , iar cel ce crede in El nu va flamanzi si nu va inseta niciodata . El , Fiul lui Dumnezeu , S-a jertfit pe altarul Golgotei . Cand ne Impartasim, primim Trupul si sangrele Lui ca merinde pe drumul spre vesnicie . Atunci cand te Impartasesti simti ca faci parte din vesnicie , ca pot sta in fata lui Dumnezeu , ca toti Sfintii sunt in preajma ta . Puritatea este starea in care ne-a creat Dumnezeu , si spre care trebuie sa tindem !

Scotianul 10.07.2010 19:40:55

,,Căci pomenirea celui înțelept ca și a celui nebun nu este veșnică, fiindcă în zilele ce vor veni amândoi vor fi uitați; atunci înțeleptul moare ca și nebunul." (Ecclesiastul 2:16)

cristiboss56 10.07.2010 21:14:23

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 267999)
,,Căci pomenirea celui înțelept ca și a celui nebun nu este veșnică, fiindcă în zilele ce vor veni amândoi vor fi uitați; atunci înțeleptul moare ca și nebunul." (Ecclesiastul 2:16)

De aceea sa credem doar in El , pentru ca sa nu insetam si sa nu flamanzim niciodata ! Nici puterea si nici stinta noastra ne va mantui , ci faptele noastre vor vorbi , dar fara marea Lui milostivire sansele noastre sunt practic nule . Sa ne umplem desaga cu fapte bune si Domnul se va milostivi de noi ! Doamne ajuta !:1:

Scotianul 10.07.2010 22:15:57

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 268014)
De aceea sa credem doar in El , pentru ca sa nu insetam si sa nu flamanzim niciodata ! Nici puterea si nici stinta noastra ne va mantui , ci faptele noastre vor vorbi , dar fara marea Lui milostivire sansele noastre sunt practic nule . Sa ne umplem desaga cu fapte bune si Domnul se va milostivi de noi ! Doamne ajuta !:1:

Ai dreptate Cristi.Doamne ajuta!

vidoveczandrei 11.07.2010 18:41:35

"Domnul cearta pe cel pe care-l iubeste si ca un parinte pedepseste pe feciorul care Îi este drag"(Pilde lui Solomon cap 3 vers.12)
"Raspunsu-i-a Iisus si i-a zis: "Adevar, adevar iti spun: De nu se va naste cineva de sus, nu va putea sa vada imparatia lui Dumnezeu".
"Iisus i-a raspuns: "Adevar, adevar iti spun, de nu se va naste cineva din apa si din Duh, nu va putea sa intre in imparatia lui Dumnezeu."(Ioan cap 3 vers 3 si 5)

mirelat 12.07.2010 02:28:58

Duminica a 7-a dupa Rusalii - Vindecarea a doi orbi si a unui mut in Capernaum

Ev. Matei 9, 27-35

"Plecând Iisus de acolo, doi orbi se țineau după El strigând și zicând: Miluiește-ne pe noi, Fiule al lui David. După ce a intrat în casă, au venit la El orbii și Iisus i-a întrebat: Credeți că pot să fac Eu aceasta? Zis-au Lui: Da, Doamne! Atunci S-a atins de ochii lor, zicând: După credința voastră, fie vouă! Și s-au deschis ochii lor. Iar Iisus le-a poruncit cu asprime, zicând: Vedeți, nimeni să nu știe. Iar ei, ieșind, L-au vestit în tot ținutul acela. Și plecând ei, iată au adus la El un om mut, având demon. Și fiind scos demonul, mutul a grăit. Iar mulțimile se minunau zicând: Niciodată nu s-a arătat așa în Israel. Dar fariseii ziceau: Cu domnul demonilor scoate pe demoni. Și Iisus străbătea toate cetățile și satele, învățând în sinagogile lor, propovăduind Evanghelia împărăției și vindecând toată boala și toată neputința în popor."

vsovivi 12.07.2010 08:38:19

„Si apropiindu-se fariseii si saducheii si ispitindu-L, I-au cerut sa le arate semn din cer.
Iar El, raspunzand, le-a zis: Cand se face seara, ziceti: Maine va fi timp frumos, pentru ca e cerul rosu.
Iar dimineata ziceti: Astazi va fi furtuna, pentru ca cerul este rosu-posomorat.
Fatarnicilor, fata cerului stiti s-o judecati, dar semnele vremilor nu puteti!
Neam viclean si adulter cere semn si semn nu se va da lui, decat numai semnul lui Iona.
Si lasandu-i, a plecat.
Si venind ucenicii pe celalalt tarm, au uitat sa ia paini.
Iar Iisus le-a zis: Luati aminte si feriti-va de aluatul fariseilor si al saducheilor. ”

Se vede clar cum fățarnicii interpretând cerul după pofta trupească „e cerul roșu”=„va fi timp frumos”... iar după ce trece noaptea și dimineața ei constată că „cerul este roșu posomorât” și iată ei știu cum va fi Astăzi dar nu știu cauza declanșării furtunii; ei nu mai știu să citească semnele cerului, nu mai știu decât să judece ca proorocii dar ei nu sunt niciodată de vină cu nimic, și nu vor să citească și semnele CERULUI, ce vrea să le spună fața Cerului, adică motivele pentru care peste noapte din cerul roșu și frumos, a rezultat dimineața un cer roșu, posomorât.

Și li se dă răspunsul de sus, prin Iisus Domnul, despre ce înseamnă fața aia a cerului:

Neam viclean si adulter cere semn si semn nu se va da lui, decat numai semnul lui Iona.”

Și suntem sfătuiți:

„Luati aminte si feriti-va de aluatul fariseilor si al saducheilor.”

adică cu siguranță să vă considerați mereu că doar din vina noastră s-a posomorât cerul, pentru că peste noapte am viclenit și desfrânat și ne-am fățărnicit și am început cu viclenie să judecăm aproapele dar să ne scoatem din culpă, și să refuzăm a citi semnele, ce anume ne spune Dumnezeu printre rânduri... ne facem că nu știm și cerem mereu semn după semn căci necrezând cerem altă dovadă și așa mai departe căci cu viclenie iată nu mai știm nici să citim, nu mai putem să citim semnele vremurilor... dar ce semn a dat Iona? Păi era vorba de iminența distrugerii cetății în următoarele trei zile : „trei zile mai sunt și cetatea Ninivei va fi distrusă!”... ei bine iată așa se vor distruge toți cei plămădiți din aluatul saducheilor și fariseilor... căci și-au atras urgia Cerului și a Pământului și se și scuză și se și fac că nu știu din pricina cărui fapt a ajuns cerul VIOLET, iar pământul ca piatra Vînătă... păi de aia... numa-așa-așa-așa!

Scotianul 12.07.2010 11:06:22

Exodul 3:1-6

,,Moise pastea oile lui Ietro, socrul sau, preotul din Madian. Si daca si-a manat el turma pana dincolo de pustie, a ajuns la muntele lui Dumnezeu, la Horeb iar ingerul Domnului i S'a aratat intr'o para de foc din mijlocul unui rug; si a bagat de seama ca rugul ardea, dar rugul nu se mistuia. Moise si-a zis: "Ia sa fac eu cativa pasi ca sa vad aceasta mare vedenie: ce-o fi asta, ca rugul nu se mistuie...Cand insa Domnul a vazut ca el se apropie sa vada, i-a facut Domnul chemare din mijlocul rugului, zicand: "Moise! Moise!" Si el a raspuns: "Ce este?" Domnul a zis: "De-aici mai departe sa nu te-apropii!"; scoate-ti incaltamintea din picioare, ca locul pe care stai este pamant sfant!" Si i-a zis: "Eu sunt Dumnezeul tatalui tau, Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacob!" Iar Moise si-a intors fata, fiindca se temea sa se uite deschis catre fata lui Dumnezeu."

vidoveczandrei 12.07.2010 16:17:07

Facere cap 18, vers 2-3

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 268259)
,,Moise pastea oile lui Ietro, socrul sau, preotul din Madian. Si daca si-a manat el turma pana dincolo de pustie, a ajuns la muntele lui Dumnezeu, la Horeb iar ingerul Domnului i S'a aratat intr'o para de foc din mijlocul unui rug; si a bagat de seama ca rugul ardea, dar rugul nu se mistuia. Moise si-a zis: "Ia sa fac eu cativa pasi ca sa vad aceasta mare vedenie: ce-o fi asta, ca rugul nu se mistuie...Cand insa Domnul a vazut ca el se apropie sa vada, i-a facut Domnul chemare din mijlocul rugului, zicand: "Moise! Moise!" Si el a raspuns: "Ce este?" Domnul a zis: "De-aici mai departe sa nu te-apropii!"; scoate-ti incaltamintea din picioare, ca locul pe care stai este pamant sfant!" Si i-a zis: "Eu sunt Dumnezeul tatalui tau, Dumnezeul lui Avraam si Dumnezeul lui Isaac si Dumnezeul lui Iacob!" Iar Moise si-a intors fata, fiindca se temea sa se uite deschis catre fata lui Dumnezeu."

Atunci ridicandu-si ochii,a privit si iata trei Oameni stateau intaintea lui;si cum I-a vazut,a alergat din pragul cortului sau in intampinarea Lor si s-a inchinat pana la pamant.
Apoi a zis:''Doamne,de am aflat har inaintea Ta,nu ocoli pe robul Tau![..]"-Sfant Treime si Avraam,uite scotianule o marturisire cea adevarata.

Scotianul 12.07.2010 16:29:13

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 268331)
Atunci ridicandu-si ochii,a privit si iata trei Oameni stateau intaintea lui;si cum I-a vazut,a alergat din pragul cortului sau in intampinarea Lor si s-a inchinat pana la pamant.
Apoi a zis:''Doamne,de am aflat har inaintea Ta,nu ocoli pe robul Tau![..]"-Sfant Treime si Avraam,uite scotianule o marturisire cea adevarata.

Am observat ca Biblia, versiunea Anania,face legatura intre Geneza 18:2-3(in special 18:3),Geneza 19:1 si Evrei 13:2.La Evrei 13:2 se ofera si un indiciu pentr Geneza 18:1-8>,,filoxenie a lui Avraam"(cu trimitere si la Geneza 19:2>Lot).

vidoveczandrei 12.07.2010 16:42:10

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 268338)
Am observat ca Biblia, versiunea Anania,face legatura intre Geneza 18:2-3(in special 18:3),Geneza 19:1 si Evrei 13:2.La Evrei 13:2 se ofera si un indiciu pentr Geneza 18:1-8>,,filoxenie a lui Avraam"(cu trimitere si la Geneza 19:2>Lot).

Scotianul vad ca iti place Biblia in istorie de la Trinitas,sa te uiti si joi ca se pune despre crezul din fiecare parte unde sa rostit,ca anul acesta e pentru Crez.

uite ca niciun om ca Avraam sa fii intalnit pe Sfanta si Datatoare de viata Sfant Treime e o vizita deosebita de frumoasa.Laudat sa fie Sfanta Treime cu Sfintii de toate feluri.

Scotianul 12.07.2010 16:45:42

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 268348)
Scotianul vad ca iti place Biblia in istorie de la Trinitas,sa te uiti si joi ca se pune despre crezul din fiecare parte unde sa rostit,ca anul acesta e pentru Crez.Uite ca niciun om ca Avraam sa fii intalnit pe Sfanta si Datatoare de viata Sfant Treime e o vizita deosebita de frumoasa.Laudat sa fie Sfanta Treime cu Sfintii de toate feluri.

Prind Trinitas cand sunt in Bucuresti si am vazut lucruri foarte interesante.Joi zici ca este ,,Biblia in istorie"? Multumesc frumos>chiar ma intereseaza foarte mult.O sa urmaresc cu atentie.

vidoveczandrei 12.07.2010 16:45:50

nu suntem vrednici de aceasta minune Scotianule ca si Avraam care si a adus o viata de crestin,aceasta cea mia frumoasa pe care cineva sa fi facut asa ceva.Dar sa nu ne deznajdaduim :)

vidoveczandrei 12.07.2010 16:47:34

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 268350)
Prind Trinitas cand sunt in Bucuresti si am vazut lucruri foarte interesante.Joi zici ca este ,,Biblia in istorie"? Multumesc frumos>chiar ma intereseaza foarte mult.O sa urmaresc cu atentie.

e vorba despre Crezul de la fiecare popor,de exemplu azi sa vorbit despre 4 sau 5 tipuri de martusiri de credinta.

vidoveczandrei 12.07.2010 17:06:06

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 268350)

iti recomand si alte emisiuni de ex:Filocalia in care se citeste invataturile Sfintii Parinti si un Pateric in care citeste despre o pilda de invatatura si ultima o invatatura de viata,alta ar fi Patristica Vietile Sfintiilor Parinti,daca vrei sa studiezi inca,daca vrei.

vidoveczandrei 12.07.2010 17:44:10

versete si cu Sfinti Parinti

ar trebui sa punem ceva si din invataturile Sfintilor Parinti pentru ca ar fi frumos din partea noastra.

cristiboss56 13.07.2010 21:06:14

Sa ne deschidem sufletul Mantuitorului Hristos !

Domnul Iisus sta la usa sufletului nostru si bate . Sa nu ne prefacem ca nu-I auzim glasul ! Sa deschidem , si El va face ordine in viata si sufletul nostru ! "Si , iesind Iisus s-a dus dupa obicei Muntele Maslinilor , si ucenicii L-au urmat . Si cand a sosit in acest loc , le-a zis :<<Rugati-va ca sa nu intrati in ispita>>. Si El S-a departat de la ei ca la o aruncatura de piatra , si ingenunchind , Se ruga zicand : << Parinte , de voiesti , treaca de la Mine acest pahar. Dar nu voia Mea, ci voia Ta sa se faca >> . Si , ridicandu-Se din rugaciune , a venit la ucenicii Lui si i-a aflat adormiti de intristare . Si le-a zis : <<De ce dormiti ? Sculati-va si va rugati , ca sa nu intrati in ispita >>. ( Luca 22 , 39-24 )

Scotianul 13.07.2010 22:24:32

Geneza 3:14-19

Zis-a Domnul Dumnezeu către șarpe: " Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii între toate animalele și între toate fiarele câmpului; pe pântecele tău să te târăști și țărână să mănânci în toate zilele vieții tale! Dușmănie voi pune între tine și între femeie, între sămânța ta și sămânța ei; aceasta îți va zdrobi capul, iar tu îi vei înțepa călcâiul."

Iar femeii i-a zis: " Voi înmulți mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naște copii; atrasă vei fi către bărbatul tău și el te va stăpâni."

Iar lui Adam i-a zis: " Pentru că ai ascultat vorba femeii tale și ai mâncat din pomul din care ți-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrănești din el în toate zilele vieții tale! Spini și pălămidă îți va rodi el și te vei hrăni cu iarba câmpului! În sudoarea fetei tale îți vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care ești luat; căci pământ ești și în pământ te vei întoarce."

eodor nastasa 13.07.2010 23:59:54

"Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție."

Scotianul 14.07.2010 09:58:45

Citat:

În prealabil postat de eodor nastasa (Post 268868)
"Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție."

,,Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi."(Ioan 8:32)

eodor nastasa 14.07.2010 12:25:17

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 268920)
,,Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi."(Ioan 8:32)

...Amin.:63:

vidoveczandrei 14.07.2010 17:29:01

Dumnezeu multumitor fata de Solomon

"Si I-a placut Domnului ca Solomon a cerut aceasta.
Si a zis Dumnezeu:''Deoarece tu ai cerut aceasta si n-ai cerut viata lunga,n-ai cerut bogatie,n-ai cerut sufletele dusmanilor tai,ci ai cerut intelepciune,ca stii sa judeci,
Iata Eu voi face dupa cuvantul tau;iata,Eu iti dau mintea inteleapta si priceputa,cum nici unul n-a fost ca tine inaintea ta si cum nici nu se va mai ridica dupa tine.
Ba iti voi da si ceea ce tu n-ai cerut:bogatia si slava,asa incat nici unul dintre regi nu va fi asemenea tie,in toate zilele tale.
Si daca vei umbla pe drumul Mele,ca sa pazesti legile Mele si poruncile Mele,cum a umblat tatal tau David,iti voi inmulti si zilele tale."(cap 3 vers 10-14).

cristiboss56 14.07.2010 21:31:35

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 269057)
"Si I-a placut Domnului ca Solomon a cerut aceasta.
Si a zis Dumnezeu:''Deoarece tu ai cerut aceasta si n-ai cerut viata lunga,n-ai cerut bogatie,n-ai cerut sufletele dusmanilor tai,ci ai cerut intelepciune,ca stii sa judeci,
Iata Eu voi face dupa cuvantul tau;iata,Eu iti dau mintea inteleapta si priceputa,cum nici unul n-a fost ca tine inaintea ta si cum nici nu se va mai ridica dupa tine.
Ba iti voi da si ceea ce tu n-ai cerut:bogatia si slava,asa incat nici unul dintre regi nu va fi asemenea tie,in toate zilele tale.
Si daca vei umbla pe drumul Mele,ca sa pazesti legile Mele si poruncile Mele,cum a umblat tatal tau David,iti voi inmulti si zilele tale."(cap 3 vers 10-14).

Dumnezeu stie cel mai bine ce ne este de folos , chiar daca de multe ori ruga noastra nu ne este indeplinita intocmai ! De aici apar multe neantelegeri ale noastre , deznadejdea , uitarea , revolta , mahnirea si alte cele . Sa respectam Cuvantul Lui , si El va respecta ruga noastra !

vidoveczandrei 15.07.2010 20:22:22

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 269138)
Dumnezeu stie cel mai bine ce ne este de folos , chiar daca de multe ori ruga noastra nu ne este indeplinita intocmai ! De aici apar multe neantelegeri ale noastre , deznadejdea , uitarea , revolta , mahnirea si alte cele . Sa respectam Cuvantul Lui , si El va respecta ruga noastra !

asa e domnul Cristi,dar sa respesctam pe Domnul Dumnezeu si sa incercam sa nu dam vina pe El,ca Domnul e drept si mult milostiv

vidoveczandrei 15.07.2010 20:30:37

"Ferciti cei ce plang,ca aceia se vor mangaia"(Mat.5,4)
"[...]Lasa darul tau acolo,inaintea altarului,si mergi intai si impaca-te cu fratele tau si apoi,venind,adu darul tau."(Mat.5 vers.24)

Scotianul 15.07.2010 20:45:09

,,Și, sculându-se în mijlocul lor, arhiereul L-a întrebat pe Iisus, zicând: Nu răspunzi nimic la tot ce mărturisesc împotriva Ta aceștia? Iar El tăcea și nu răspundea nimic. Iarăși L-a întrebat arhiereul și I-a zis: Ești tu Hristosul, Fiul Celui binecuvântat? Iar Iisus a zis: Eu sunt și veți vedea pe Fiul Omului șezând de-a dreapta Celui Atotputernic și venind pe norii cerului." (Marcu 14:60-62)

,,Și Pilat a ieșit iarăși afară și le-a zis: Iată vi-L aduc pe El afară, ca să știți că nu găsesc în El nici o vină.Deci a ieșit Iisus afară, purtând cununa de spini și mantia purpurie. Și le-a zis Pilat: Iată Omul!" (Ioan 19:4-5)

vidoveczandrei 15.07.2010 20:55:16

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 269426)
,,Și, sculându-se în mijlocul lor, arhiereul L-a întrebat pe Iisus, zicând: Nu răspunzi nimic la tot ce mărturisesc împotriva Ta aceștia? Iar El tăcea și nu răspundea nimic. Iarăși L-a întrebat arhiereul și I-a zis: Ești tu Hristosul, Fiul Celui binecuvântat? Iar Iisus a zis: Eu sunt și veți vedea pe Fiul Omului șezând de-a dreapta Celui Atotputernic și venind pe norii cerului." (Marcu 14:60-62)

,,Și Pilat a ieșit iarăși afară și le-a zis: Iată vi-L aduc pe El afară, ca să știți că nu găsesc în El nici o vină.Deci a ieșit Iisus afară, purtând cununa de spini și mantia purpurie. Și le-a zis Pilat: Iată Omul!" (Ioan 19:4-5)

asa e Domnul Scotianul :) suntem rai.Dar Domnul ne-a iertat,Slava Domnului intru Sfintii Sai. :)

vidoveczandrei 15.07.2010 20:58:47

''Iar Iisus zicea:Parinte,iarta-le lor ca nu stiu ce fac[...]"(Luca 23,vers 34)
"[...]Lasa darul tau acolo,inaintea altarului,si mergi intai si impaca-te cu fratele tau si apoi,venind,adu darul tau."(Mat.5 vers.24) spusa de Domnul Iisus catre noi pacatosii :)

Scotianul 15.07.2010 21:04:24

Salut Andrei

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 269431)
asa e Domnul Scotianul :) suntem rai.Dar Domnul ne-a iertat,Slava Domnului intru Sfintii Sai. :)

Eu zic sa scoatem sintagma ,,domnul"de linga nickul meu.E mai simplu de dialogat asa.Am zis sa postez si eu ceva langa citatul dat de tine "Ferciti cei ce plang,ca aceia se vor mangaia"(Matei 5:4)>si daca leg acest citat postat de tine cu cel postat de mine si cu ce ai spus tu mai sus^^ parca intelegem mai usor anumite aspecte.Mie mi-a placut foarte mult si acesta :,,Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că a lor este împărăția cerurilor." (Matei 5:10)

O seara placuta Andrei si fie ca Cel de Sus sa fie mereu alaturi de noi toti.

vidoveczandrei 15.07.2010 21:54:04

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 269437)
Eu zic sa scoatem sintagma ,,domnul"de linga nickul meu.E mai simplu de dialogat asa.Am zis sa postez si eu ceva langa citatul dat de tine "Ferciti cei ce plang,ca aceia se vor mangaia"(Matei 5:4)>si daca leg acest citat postat de tine cu cel postat de mine si cu ce ai spus tu mai sus^^ parca intelegem mai usor anumite aspecte.Mie mi-a placut foarte mult si acesta :,,Fericiți cei prigoniți pentru dreptate, că a lor este împărăția cerurilor." (Matei 5:10)

O seara placuta Andrei si fie ca Cel de Sus sa fie mereu alaturi de noi toti.

si tie,prietene :)

vsovivi 23.07.2010 10:33:02

„Si lasandu-i, a iesit afara din cetate la Betania, si noaptea a ramas acolo. Dimineata, a doua zi, pe cand se intorcea in cetate, a flamanzit;
Si vazand un smochin langa cale, S-a dus la el, dar n-a gasit nimic in el decat numai frunze, si a zis lui: De acum inainte sa nu mai fie rod din tine in veac! Si smochinul s-a uscat indata.
Vazand aceasta, ucenicii s-au minunat, zicand: Cum s-a uscat smochinul indata?”

Așa trebuie să fie și creștinul ca smochinul! (Așa ne învață CLD)

Asta înseamnă că Domnul l-a iubit pe smochinul fără roade. Căci iată că nu dădea roade pentru burtă nici măcar pentru burta lui Dumnezeu, și era și ascultător căci imediat s-a uscat...

Așa trebuie să facă și Monahul, să dea roade de ascultare, și nu pentru lăcomie...

Dar voi ați înțeles că l-a blestemat că nu i-a satisfăcut Domnului lăcomia ori foamea? Și că l-ar fi ispitit cu nfrunze mari și frumoase? Păi Domnul s-a dus să caute dacă nu cumva dădea și rod n-ainte de vreme... deci dacă nu cumva era un arbore șerpesc ce lucrează pentru burta trecătorilor... dar negăsind rod în el, l-a întărit în Credință... și acesta ascultând până a doua zi a trecut de pe pămînt la CER. Cam așa ca Mădălina Manole. Sau ca Fata Morgana... Fata Lugojana.

Dar ceva tot greșea smochinul? Că l-a și mustrat sau cum cred unii că l-a blestemat!

vsovivi 23.07.2010 10:50:47

Deci ce nu era pe placul Domnului atunci când l-a văzut El de departe pe vicleanul smochin?

Iubirea 23.07.2010 20:54:46

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 271114)
Deci ce nu era pe placul Domnului atunci când l-a văzut El de departe pe vicleanul smochin?

Nu era vorba de plac sau neplac...El era Dumnezeu, motiv pentru care stia ca acel smochin nu are rod si stiind asta nu ar fi fost absurd sa-l pedepseasca? Scopul nu a fost pedeapsa ci invatatura pentru ucenici. La aceasta pilda se substituie pacatul...Dumnezeu nu te pedepseste ca esti pacatos, ar fi absurd...ci pentru ca nu-ti recunosti pacatul.

tigerAvalo9 25.07.2010 18:22:19

Eu citatul acesta il am in minte mereu spre luminarea mea si aflarea Adevarului.

''Eu sunt Calea,Adevarul si Viata''
''Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine''

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:39:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.