Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Un mod ciudat de rugaciune la penticostali !!! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5103)

dani2004 10.12.2009 18:38:50

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189966)
Putem numi eretic un om in care locuieste Hristos? Un om in care a luat fiinta chipul Lui? E mai eretic decat cei ce isi spun ortodocsi , implinesc toate formele, dar nu au mila, bunatate, smerenie si curatie? [ persoanele de fatza se exclud]

Eretic este cel care se abate de la dogma.
Prin afirmatia ca Duhul Sfant purcede si de la Fiul, BC a devenit eretica.
A fi eretic nu are nicio legatura cu mila, bunatatea, smerenia, curatia.

Doriana 10.12.2009 18:40:38

aha, am priceput acum. Deci nu e un pacatos. Desi , e pacat sa emiti si sa sustii erezii... :7:

dani2004 10.12.2009 18:45:40

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189971)
ok. Inseamna ca nu e nimic rau in a fi numit eretic, atat timp cat credinta in Dumnezeu primeaza. Personal cred [si am mai spus] ca niciunul dintre noi nu detine Adevarul absolut. Ar fi si culmea sa credem ca ar putea incape in mintiuca noastra. Insa nu vom fi judecati dupa cat stim, ci daca am implinit ceea ce stim.

Pana si sinoadele au votat dupa cum li s-a parut lor mai bine, nu neaparat dupa adevarul absolut.

De unde tragi concluzia ca nu au votat dupa adevarul absolut? Cunosti acest adevar?
De Duhul Sfant ai auzit? Sau Duhul Adevarului?

AndruscaCIM 10.12.2009 18:50:19

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189964)
Cred orice vrei tu atat timp cat nu e contrazis de Biblie. Dar cand vad ca in Biblie scrie una si in traditie alta, pe motivul ca nu s-au scris toate in Biblie si biserica e mai mare ca Biblia...pai asa poti scoate orice, dar absolut orice invatatura.

In schimb, felicitari pentru lucrurile implinite intocmai ca in Scripturi.

Bun, dar care sunt modificarile aduse in Biserica Ortodoxa practic? E simplu sa se afirme ca s-au adus, dar uite sa zicem din secolul 3, de la primul Sinod, cate modificari, dogme, principii straine s-au introdus...si de cate ori???

Am inteles, tu sau cultul penticostal nu sunteti de acord cu existenta icoanelor, pomenirile pentru morti...sa zicem, dar o structura organizatorica este clar ca a existat inca din primul secol, nu s-ar fi putut fara asa ceva si nici fara Sfanta Traditie nu poate exista Biserica!

Temelia Invataturii de Credinta a fost formulata pentru a proteja Cuvantul lui Dumnezeu, si asupra acestui lucru a cazut de acord intreaga Biserica Crestina...si asta datorita faptului ca s-au gasit mereu mereu indivizi care cadeau in erezii si interpretari originale!

Toate hotararile Sinoadelor Ecumenice se bazeaza pe Sfanta Scriptura si au fost formulate cu extrem de mare grija si prudenta de reprezentanti ai intregii Biserici Crestine din toata lumea...nu le-a hotarat un singur om, si nici 2-3.. si e de prisos sa se mai adauge ca toti au fost oameni induhovniciti, mari rugatori si luminati de Dumnezeu care traiau pentru Hristos si sufereau atunci cand apareau tot felul de erezii!

Eu cel putin am inteles ca Luther a avut multe de reprosat Bisericii Catolice, lucruri care practic nu existau si nu au existat niciodata in BO...dar de ce s-a rasfrans aceasta contestare mereu si mereu asupra a tot ceea ce insemna Biserica Crestina, desi deja BO alesese sa nu adopte erezia BC si sa nici sa incurajeze infiltrarea interpretarii umane smintite de cel rau in Cuvantul lui Dumnezeu?

AndruscaCIM 10.12.2009 18:53:47

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189973)
aha, am priceput acum. Deci nu e un pacatos. Desi , e pacat sa emiti si sa sustii erezii... :7:

Pacatul ereziei si modificarii Invataturii de Credinta nu se poate compara cu viciile...sau caderile care sunt omenesti!..asta am vrut sa spun...

Biserica Ortodoxa nu excomunica pe cei care au patima betiei, adulterului sau drogurilor..pentru ca ele nu atenteaza la stirbirea Cuvantului lui Dumnezeu!

Doriana 10.12.2009 18:58:11

Citat:

În prealabil postat de dani2004 (Post 189974)
De unde tragi concluzia ca nu au votat dupa adevarul absolut? Cunosti acest adevar?
De Duhul Sfant ai auzit? Sau Duhul Adevarului?

Nu au cum . Pot sa voteze un adevar la acel moment, sub inspiratia Duhului Sfant, daca s-au rugat, au postit si au avut bunavointa sa asculte de El. Dar Adevarul absolut depaseste puterea de intelegere a unei fiinte umane.

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189975)
Bun, dar care sunt modificarile aduse in Biserica Ortodoxa practic? E simplu sa se afirme ca s-au adus, dar uite sa zicem din secolul 3, de la primul Sinod, cate modificari, dogme, principii straine s-au introdus...si de cate ori???

Pai sunt cateva care contrazic Biblia si nu le reiau sa aprind iar focul. Dar sunt prea mari diferntele dintre ce spune Dumnezeu si ce s-a hotarat in istorie.

Doriana 10.12.2009 19:00:34

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189976)
Pacatul ereziei si modificarii Invataturii de Credinta nu se poate compara cu viciile...sau caderile care sunt omenesti!..asta am vrut sa spun...

Biserica Ortodoxa nu excomunica pe cei care au patima betiei, adulterului sau drogurilor..pentru ca ele nu atenteaza la stirbirea Cuvantului lui Dumnezeu!

Deci m-ai bagat in ceata. Pacatul ereziei e mai mare decat celelalte din moment ce ereticul este excomunicat, nu? Atunci cum pot oameni atat de curati cum am vazut eu sa fie eretici , adica mai pacatosi ca pacatosii de rand?

Danut7 10.12.2009 19:15:15

Hulirea Adevarului este pacat impotriva Duhului Sfant.Acest pacat nu are iertare.

Erezia e pacat destul de mare, mai ales erezia protestanta si neo-protestanta.Nu exista mantuire in nici o secta din cea a protestantilor.Cu greu se va mantui un eretic.

In Biserica nu exista erezii.

anaana71 10.12.2009 19:15:42

"Sectarul: Nu avem trebuintă de semnul Crucii făcut cu mâna, pentru că Dumnezeu nu cere slujirea mâinilor omenesti, căci cei ce se închină lui Dumnezeu trebuie să I se închine în duh si în adevăr si nu în trup, după cuvântul apostolului: Dumnezeu... fiind Domnul cerului si al pământului, nu locuieste în temple făcute de mâini, nici nu este slujit de mâini omenesti, ca si cum ar avea nevoie de ceva, El dând tuturor viată si suflare si toate... (Fapte 17, 24-25). Iar Mântuitorul a vorbit femeii samarinence: Dar vine ceasul si acum este, când adevăratii închinători se vor închina Tatălui în duh si în adevăr, că si Tatăl astfel de închinători Îsi doreste. Duh este Dumnezeu si cei ce I se închină, trebuie să I se închine în duh si în adevăr (loan 4, 23-24). Deci, închinarea trebuie să fie în duh si nu în trup, cu duhul, iar nu cu mâna, în semnul Crucii.

Preotul: In citatul prim nu este vorba de semnul Sfintei Cruci făcut cu mâna. Aici se spune numai că pe Dumnezeu nu trebuie să-L slujim cu ostenelile mâinilor noastre, cum am sluji pe oarecare om mai mare al nostru. Dumnezeu nu are nevoie de asemenea slujitori, omul fiind atât de mic fată de El, încât în privinta aceasta, ca si de altfel în orice privintă, nu-L poate ajuta cu nimic.
Dacă voi, sectarii, cereti de la noi numai închinare în duh, pentru ce voi, când vă rugati, plecati genunchii, vă plecati capetele, vă bateti piepturile, vă ridicati mâinile, vă împreunati mâinile amândouă si alte multe manifestări de acestea aveti în vremea rugăciunii? Pentm că si acestea sunt asemănătoare cu facerea semnului Crucii cu mâna, fiind participări ale trupului vostru la rugăciune. Oare credeti voi că vă puteti ruga vreodată fâră ca trupul vostru să ia parte la osteneala rugăciunii? Dacă ati fi niste duhuri fără de trup, v-am crede, dar nefiind, niciodată nu vom crede aceste afirmatii neîntemeiate pe adevăr. Ca si îngenuncherea, ca si plecarea capului, ca si metania sau ca si ridicarea mâinilor în sus la rugăciune, tot asa si semnul Sfintei Cruci făcut cu mâna, este un semn care arată o tinută religioasă sau o stare sufletească de evlavie în fata lui Dumnezeu, Căruia trebuie să-I slujim si cu sufletul si cu trupul nostru (I Cor. 6, 20; Filip. 1, 20).
Satana urăste foarte mult semnul Sfintei Cruci, căci este arma cea nebiruită cu care Hristos a biruit si a prădat iadul, si de aceea îndeamnă pe toti cei rătăciti de la adevăr si care îi slujesc lui, să hulească si să vrăjmăsească Crucea lui Hristos, căci, după cum câinele fuge de bătul cu care a fost lovit, tot asa si diavolul fuge de Crucea care îi aminteste că prin ea a fost biruit":69:
http://www.sfaturiortodoxe.ro

anaana71 10.12.2009 19:21:46

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 189910)
Pai pe ei ii deranjeaza ca mai exista Biserica Adevarata, lor fondatorul le-a spus ca totul in jur e blestem, intuneric si ca lumina a primit-o el...adica fiecare fondator in parte, e foarte alambicata situatia oricum !!!

Oricum s-ar fi chemat Biserica Adevarata, pe ei i-ar fi deranjat, asta e adevarul...ei practic nu s-au supus Bisericii lui Hristos si acum sunt in afara ei...de aceea contesta tot, pentru a-si justifica doctrinele, interpretarea, darurile si existenta!!!

Si nu, nu sunt nicidecum aici sa invete ceva, ei continua sa creada ca fac minsionarism intre crestini, e ceva aberant si fara logica..dar pentru ei exista alta logica!!!

Unde a zis Mantuitorul ca va ajunge vreodata intreaga Crestinatate corupta, ca se va pierde Cuvantul lui Dumnezeu, nimeni nu va mai tine minte nimic din El, sau ca va trimite prooroci si profetii...cand noi toti trebuie sa avem grija ca nu se stie momentul cand va veni Mantuitorul pe pamant si sa pazim Credinta cea Adevarata si Cuvantul lui Dumnezeu...sa ne pazim de erezii, eretici si inselare...

Of of of...ei nu vad oare ca suntem crestini si nu are nici un sens prozelitismul intre crestini, si ca ei vin de la Satana cu alt scop si cu alta intelegere a lucrurilor?

iti dai seama ca nu vad. :( oricat le-ai spune, nu te aud, ei stiu una si buna, sa-si bata joc de cele sfinte si sa "propovaduiasca" ereziile pastorilor.
:46:

Doriana 10.12.2009 19:23:59

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189983)
Hulirea Adevarului este pacat impotriva Duhului Sfant.Acest pacat nu are iertare.

Erezia e pacat destul de mare, mai ales erezia protestanta si neo-protestanta.Nu exista mantuire in nici o secta din cea a protestantilor.Cu greu se va mantui un eretic.

Si totusi sunt oameni sfinti , smeriti si curati care nu sunt ortodocsi. Ei il cunosc pe Hristos si Hristos ii cunoaste. Iar viata vesnica e pentru cei ce-L cunosc.

Acum ai mutat mantuirea la ortodocsi? Nu spuneai ca mai sunt si altii in rai, chiar si atei?

Ana, ridicam mainile, ne rugam in genunchi, dar nu facem din asta o conditie pentru mantuire si cine nu face ca noi e eretic. Adica nu facem dogma din pozitia noastra de rugaciune.

anaana71 10.12.2009 19:26:09

"Sectarul: Nu trebuie să ne închinăm icoanelor, pentru că Dumnezeu este cu totul diferit de icoane, oricât de pretios ar fi materialul din care sunt fâcute si oricât de artistic ar fi executate. Apostolul Domnului grăieste lămurit: Dacâ suntem neamul lui Dumnezeu, nu trebuie să socotim că dumnezeirea este asemenea aurului sau argintului sau pietrei cioplite de mestesugul si de iscusinta omului (Fapte 17, 29).

Preotul: Aici nu cultul sfintelor icoane se înlătură, ci întelegerea gresită a păgânilor de a confunda pe Dumnezeu cu materia cioplită artistic a chipurilor de idoli, reprezentând pe zeii păgânilor atenieni. Apostolul Pavel tocmai vrea să le arate învătatilor atenieni în cuvântarea sa din Areopag, că dacă noi, oamenii, - după cum si ei însisi credeau - «suntem neam al lui Dumnezeu», adică avem suflet imaterial, care este chipul lui Dumnezeu în noi, de aici putem deduce că Dumnezeu este si El imaterial ca si sufletul nostru pe care îl avem de la El si după care suntem înruditi cu El; si deci Dumnezeu nu poate fi socotit identic sau confundat cu materia statuilor de zei din templele păgâne ale Atenei. Pe baza acestei deductii a mintii trebuie să spunem că Dumnezeu este eterogen (de altă natură) fată de materia statuilor, si de aceea este absurd a-L confunda cu o statuie oarecare, oricât de pretios este materialul din care este turnată si oricât de genială este creatia artistului care a executat-o.

Sectarul: Icoanele, ca si idolii, sunt simple obiecte mate- riale, neputincioase, iar Dumnezeu a osândit pe cei ce nădajdu- iesc vreun ajutor de la ele, căci zice psalmistul: Idolii neamuri- lor sunt argint si aur, lucruri fâcute de mâini omenesti. Gură au si nu vor grăi; ochi au si nu vor vedea; urechi au si nu vor auzi, că nu este duh în gura lor. Asemenea lor să fie toti cei ce-i fac pe dânsii si toti cei ce se încred în ei (Ps. 134, 15-18; 113, 12-16).

Preotul: Citatul acesta al Sfintei Scripturi se referă numai la idoli si în nici un caz la sfintele icoane. lar dacă sfintele icoane sunt idoli, atunci si cei doi heruvimi din Vechiul Testament, precum si chipurile de heruvimi, cusute pe catapeteasma de acolo, sunt idoli. Adevărul însă este că nici unele, nici altele nu sunt idoli. Dacă chipurile de heruvimi au fost poruncite să se facă chiar de Dumnezeu, nu este cu putintă ca sfintele icoane să fie oprite de El. Si dacă cei ce le-au cinstit si li s-au închinat în Testamentul Vechi, la porunca directă a lui Dumnezeu - în timp ce idolatria era foarte aspru interzisă -, n-au putut cădea nicidecum sub osândă, atunci nu pot fi osânditi nici cei ce cinstesc sfintele icoane. Idolii, într-adevăr, sunt neputinciosi, dar sfintele icoane adeseori au dat dovada că au în ele putere dumnezeiascâ de a face minuni, punând în uimire uneori o lume întreagă. Acest fapt este foarte grăitor în sine însusi privitor la atitudinea pe care trebuie să o avem fată de sfintele icoane"
http://www.sfaturiortodoxe.ro/

Danut7 10.12.2009 19:30:28

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189987)
Si totusi sunt oameni sfinti , smeriti si curati care nu sunt ortodocsi. Ei il cunosc pe Hristos si Hristos ii cunoaste. Iar viata vesnica e pentru cei ce-L cunosc.

Acum ai mutat mantuirea la ortodocsi? Nu spuneai ca mai sunt si altii in rai, chiar si atei?

Ana, ridicam mainile, ne rugam in genunchi, dar nu facem din asta o conditie pentru mantuire si cine nu face ca noi e eretic. Adica nu facem dogma din pozitia noastra de rugaciune.

Exemplul tau arata exact contrariul din pacate draga?Alte exemple?

Ca se pot mantui si altii da, dar nu exista mantuire in afara ortodoxiei, probabil ca nu ai sa intelegi asta.Lucrurile spirituale si sensibile nu stii sa le vezi.De vreo cateva sute de posturi iti zic acelasi lucru dar nu intelegi.Of , of satanelu asta care vorbeste in limbi.

anaana71 10.12.2009 19:32:16

"Să stăm dar neclintiti în dreapta credintă si să ne bucurăm că suntem fii ai Bisericii lui Hristos de două mii de ani. Necredinciosii se leapădă si caută să vadă pe Dumnezeu cu ochi trupesti; îndoielnicii vor să pipăie rănile Domnului; cei slabi în credintă caută minuni; sectele părăsesc Biserica, răstălmăcesc dogmele credintei si vestesc altă Evanghelie; cei robiti de patimi amână pocăinta, iar noi, fiii învierii si fiii lui Dumnezeu după har, să-I rămânem credinciosi până la sfârsit, stiind că cel ce va răbda toate până la sfârsit, acela se va mântui. Amin."
Parintele Cleopa.:6:

Doriana 10.12.2009 19:39:49

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189990)
Ca se pot mantui si altii da, dar nu exista mantuire in afara ortodoxiei, probabil ca nu ai sa intelegi asta..

E ceva de inteles in asta? ma rog...

Deci aceasta e pozitia mea la acest moment. Vad oameni duhovnicesti , care implinesc Scriptura si in ortodoxie si in afara ei, dar ortodocsii imi spun ca numai ei se vor mantui, desi unii contrazic Scriptura . E normal sa mi se para ceva ciudat, nu credeti?

Acestea fiind spuse, sper ca intelegeti de ce nu pot fi de acord cu propozitia "Mantuirea e doar la noi". Va cer iertare inca o data si va doresc "Noapte buna !"

Danut7 10.12.2009 19:46:22

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189993)

Deci aceasta e pozitia mea la acest moment. Vad oameni duhovnicesti , care implinesc Scriptura si in ortodoxie si in afara ei, dar ortodocsii imi spun ca numai ei se vor mantui, desi unii contrazic Scriptura . E normal sa mi se para ceva ciudat, nu credeti?

Acestea fiind spuse, sper ca intelegeti de ce nu pot fi de acord cu propozitia "Mantuirea e doar la noi". Va cer iertare inca o data si va doresc "Noapte buna !"

Daca nu esti de acord cu noi si cu invatatura noastra pentru ce ai venit aici , ca sa fii samanta de scandal?Mai tii minte modul in care ai intervenit printre primele tale dati la forumul "Mantuirea doar la ortodocsi". Vrei sa spui ca ai venit aici cu ganduri pasnice, cu cele mai bune intentii, cu interes spre ortodoxie,si cu scopul de a invata?Nu ai venit cumva sa iti etalezi "marea" ta intelepciune si cunoastere, sa ne dai clasa si sa ne dovedesti?Poti sa fii sincera cu noi oamenii de pe forum?Daca ai fi sincera eu unul personal m-as purta cu o blandete mult mai mare fata de tine.Dar nu imi place viclenia si persoanele care se ascund.

anaana71 10.12.2009 20:15:11

"Cu adevărat mare este credinta în Dumnezeu, însotită de fapte bune! Dar cei ce zac în îndoială, cad din dreapta credintă apostolică în tot felul de secte si grupări religioase. Multi din cei îndoielnici se smintesc de Biserica întemeiată de Însusi Hristos; se smintesc de Maica Domnului, de Sfânta Cruce, de sfintele icoane si de preoti; se smintesc de sfinti si de cinstea dată lor. Se smintesc de Tainele întemeiate de Hristos, de învătăturile Sfintei Scripturi, pe care o răstălmăcesc după mintea lor, spre a lor osândă si amăgirea multora" Parintele Cleopa. :8:

anaana71 10.12.2009 20:16:14

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 189994)
Daca nu esti de acord cu noi si cu invatatura noastra pentru ce ai venit aici , ca sa fii samanta de scandal?Mai tii minte modul in care ai intervenit printre primele tale dati la forumul "Mantuirea doar la ortodocsi". Vrei sa spui ca ai venit aici cu ganduri pasnice, cu cele mai bune intentii, cu interes spre ortodoxie,si cu scopul de a invata?Nu ai venit cumva sa iti etalezi "marea" ta intelepciune si cunoastere, sa ne dai clasa si sa ne dovedesti?Poti sa fii sincera cu noi oamenii de pe forum?Daca ai fi sincera eu unul personal m-as purta cu o blandete mult mai mare fata de tine.Dar nu imi place viclenia si persoanele care se ascund.

In sfarsit ai inteles :6:

AndruscaCIM 11.12.2009 00:33:11

Citat:

Da Doriana, de fapt aici nu vezi auzi altceva pentru ca asta e adevarul...mantuirea este doar in Credinta cea Dreapta, tu o refuzi si te incapatanezi sa te mantuiesti ca si cum nu ai fi cunoscut Credinta cea Adevarata vreodata, nu ai sti ce inseamna sau care e, de parca te-ai fi nascut in cultul penticostal...atat!

Oamenii de vor mantui in multe feluri, dar eu am pe undeva o indoiala in legatura cu cei care au preferat mantuirea unde au ales-o ei, contestand Credinta cea Adevarata!

Parerea mea este ca se vor mantui si oamenii care au respectat Cuvantul lui Dumnezeu si s-au straduit sa fie pe placul Lui, sa nu greseasca, au credinta si iubire fata de Hristos....dar aici eu cred ca ne referim la acei oameni care nu au cunoscut decat cultul lor si atat, nimic in afara de el...si s-au straduit cum au putut ei mai bine sa se mentina pe linia cea dreapta, aceea cunoscuta de ei...singura! Ne putem referi de asemenea si la ateii care au in structura lor sufleteasca ( codul genetic) inscrisa virtutea si repulsia pentru pacat si imoralitate, care au constiinta...dar din nou fara sa fi avut ocazia sa cunoasca Credinta cea Adevarata!

Tu ai fost ortodoxa, si ai afirmat ca nu te-a convins preotul din sat si nici Biserica Ortodoxa in general ( de altfel niciodata nu s-au schimbat lucrurile) si de aceea ai si cautat altceva, in alta parte...insa parerea mea este ca Ortodoxia este atat de bogata incat ai fi gasit si L-ai fi aflat pe Dumnezeu si aici, cu credinta, multa rugaciune, iubire de Hristos si de aproapele...insa tu ai facut o alegere, pe considerentul ca Ortodoxia nu are ce sa iti ofere...in timp ce cultul tau da!!

Cred ca este alegerea ta, insa nu ne poti cere noua sa fim de acord cu ea sau sa ne permitem sa afirmam simplu " Da te mantuiesti stai linistita, si noi si voi, si ceilalti, si ala...si ala, si celalalt se mantuieste!!" asta o stie numai Dumnezeu, insa noi stim ca tot El ne-a poruncit sa pastram Cuvantul lui Dumnezeu neschimbat la fel ca si Biserica lui Hristos si Uniunea ei! Nu noi am vrut schimbari, reforme, sau adaosuri...pentru noi Cuvantul lui Dumnezeu a fost destul...dar sectarii au gasit mereu portite pe unde sa isi infiltreze ereziile si nu cred ca pe Dumnezeu L-a bucurat acest lucru!

Sunt convinsa ca exista oameni duhovnicesti si plini de dragoste crestineasca peste tot, si probabil ca la cat de pacatoasa sunt nici macar nu ii recunosc intotdeauna, tocmai de aceea nu imi permit sa fac prozelitism sau sa le jignesc credinta, nestiind care e si cata...si cand eu insami am de slefuit mult la mine!! Aici sunt adventisti care probabil asa s-au nascut, dar asta nu inseamna ca ii privesc ca pe niste rataciti care nu se vor mantui...asta numai Dumnezeu stie si numai El le stie meritele si credinta!

Daca vorbim insa de cei care fac mereu o comparatie intre Ortodoxie si cultul lor, sau intre toate cele existente si primesc argumente...lucrurile se schimba, pentru ca nu se mai pot numi niste nestiutori, ci niste oameni care de fapt vor sa afle, cauta...dar primesc doar ceea ce vor ei de fapt, si nu Adevarul!

AndruscaCIM 11.12.2009 15:30:25

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189979)
Deci m-ai bagat in ceata. Pacatul ereziei e mai mare decat celelalte din moment ce ereticul este excomunicat, nu? Atunci cum pot oameni atat de curati cum am vazut eu sa fie eretici , adica mai pacatosi ca pacatosii de rand?

Imi pare rau ca te-am bagat in ceata, nu asta mi-a fost intentia!

Da, pacatul ereziei este cel mai mare, pentru ca el este singurul care a condus la separarea si varietatea Bisericii lui Hristos, impreuna cu mandria si autointitularea fondatorilor ca ar fi fost fiecare in parte trimis de la Dumnezeu, luminat de Dumnezeu, singurul caruia i-a revelat Dumnezeu DIN NOU Adevarul....cam asta e ideea!

Nu, Biserica lui Hristos nu s-a scindat din cauza unei competitii sau vreunui campionat in vederea stabilirii unui top al celor mai credinciosi, celor care fac mai multe fapte bune sau care are credinta mai multa si primeste mai multe daruri si profetii...asta nu e ceva ce caracterizeaza Biserica Ortodoxa si nicidecum realitatea!

Biserica ortodoxa nu se numeste Ortodoxa pentru ca se considera mai Sfanta, mai plina de credinta sau mai stiu eu ce alte atribute si daruri, ci exact pentru faptul ca s-a straduit sa nu lase sa fie corupt Cuvantul lui Dumnezeu prin interpreatri eretice si nu a putut fi de acord cu BC atunci cand ea a ales sa introduca Adaosul Filioque in Simbolul Credintei...si care initial nici macar nu a intentionat sa introduca aceasta modificare, dar a facut-o in final!

De aceea in opinia mea nu are rost sa disputam interpretarile Bibliei si Adevarul, cand el este numai Unul Singur...si nu impartit de Dumnezeu in bucati, re-revelat, retrimis, completat sau cazut din cer asupra tuturor fondatorilor!

Daca as vrea sa aflu interpretari ale Bibliei...m-as putea duce cu Biblia si ruga orice boschetar sau drogat sa imi spuna ce intelege el citind-o...si fii sigura ca mi-as imbogati viziunea ca nimeni alta, si apoi as putea veni aici pe forum sa reinterpretam Biblia la nesfarsit pe baza interpretarilor facute exact si numai pe Biblie si nu altfel, insa scopul Ortodoxiei nu este sa tot gaseasca interpretari, sau sa creada in profetii ciudate ci sa mearga pe calea cea Dreapta, sa nu se indeparteze de ea si sa pastreze nestirbit Cuvantul lui Dumnezeu!

De asta imi iubesc eu Religia mea Ortodoxa, pentru ca e atat de simpla dar si complexa in acelasi timp, si pentru ca stiu ca este Singurul Adevar lasat de Dumnezeu intregii omeniri...acelasi, unitar si stabil!:6:

Doamne ajuta!

ghemis 11.12.2009 22:16:03

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 189243)
Da, ghemis, Il ingraditi pe Hristos in limitarile unui cult cand spuneti ca numai voi Il aveti. Deci Hristos nu poate trece limitele gardului ortodox, dupa voi.

Apoi: nu am zis in viata mea ca nu e nevoie de fapte bune. Aceste fapte sunt un semn al credintei , trebuie sa le facem, dar nu le fac ca sa ma mantui, ci pentru ca Hristos mi-a oferit mantuirea, ca un gest de dragoste si recunostinta. Poti face cate fapte bune vrei, daca nu ai credinta te vei numi filantrop, nu crestin. Si le poti face din slava desarta.

Cum practici tu pocainta? Batand matanii si repetand rugaciunile altora?

POCĂÍNTĂ s.f. (În practicile crestine) Căintă pentru păcatele săvârsite; p. gener. regret pentru o faptă rea, o greseală etc.; pocăială. – Pocăi + suf. -intă.

Asta inseamna pocainta; iti pare rau de pacat si nu il mai faci. O facem si noi, dar nu stam sa ne plangem toata viata, ci ne mai si ridicam sa facem ceva bun. Adica sa mergem la inchisori, cum spui tu, sa mai ajutam [desi suntem acuzati ca strangem prozeliti], etc. Vezi tu, noi suntem acuzati ca nu facem fapte, iar cand facem suntem acuzati ca facem ca sa strangem prozeliti...

De diavol nu am uitat, pot sa-ti vorbesc si de el daca te zideste. La noi in biserica sunt oameni cu dar de scoatere a demonilor, ne rugam pentru eliberarea sufletelor si Dumnezeu asculta si scoate demonii din ei. Sunt oameni cu deosebirea duhurilor care deosebesc proorocia de la Dumnezeu de cea de la satan si vorbirea in limbi de la Dumnezeu de cea de la satan. Dar nu e un motiv sa opresti darul lui Dumnezeu de frica lui satan.

Hristos este Adevarul. Eu L-am gasit. Este langa mine, ma ajuta, traiesc numai pentru a-L sluji, Ii vorbesc si imi vorbeste. Tu ai asa ceva? sau implinesti doar niste forme cu speranta ca intr-o zi , poate-poate te vei mantui?

Vad la tine si unele convingeri ortodoxe si incerc sa inteleg cum de ai parasit biserica ortodoxa.Am inteles ca te-ai impartasit de multe ori in BO,ca desi mergeai la biserica nu ti-ai insusit invatatura BO,nu te-ai intrebat macar de ce faci lucrul acesta,care este sensul si scopul Sf.imapartasanii,nu ai citit din carti sfinte,intr-un cuvant ti-a lipsit Cateheza(cunoasterea dogmelor BO).Banuiesc ca mergeai la biserica asa impinsa de mama,sau stiu eu din alte motive.
Trebuie sa stii un lucru,si anume, ca pocainta nu este doar o parere de rau a pacatului savarsit,nu este o tanguire continua asa cum crezi tu,pocainta este mai degraba o indreptare a omului pacatos,o schimbare a felului de viata si a modului de gandire,este o restructurare daca vrei,un mod de a trai dupa poruncile Mantuitorului Hristos si a Sf.Scripturi,dupa invataturile Sf.Traditii.Pocainta este de fapt un dar de la Dumnezeu,prin aceasta stare de cainta, insuflata de harul Duhului Sfant, pentru pacatul savarsit omul incepe un urcus al indreptarii,omul vazandu-si neputinta inmulteste rugaciunea catre Dumnezeu pentru al ajuta in depasirea acelei patimi,acelui pacat;"Fara mine nu puteti face nimic".La ce nevoie mai era acest mesaj,aceasta indemnare la rugaciune?Cu siguranta ca nu doar jertfa Mantuitorului ne mantuieste ci mai mult decat toate credinta urmata de faptele bune(indreptarea vietii).
Despre vorbirea in limbi ti-am explicat mai bine prin cuvintele Sf.apostol Pavel,daca tu continui sa crezi asa ceva,te rog sa-i si urmezi exemplul.Ti-a aratat Sf.apostol Pavel care este darul adevarat a lui Dumnezeu,si implicit al vorbitului in limbi.Daca crezi ca Hristos e langa tine si cu tine,ii vorbesti si iti vorbeste,te rugam sa ne spui si noua cum este aceasta relatie cu EL,cum L-ai descoperit,cum IL vezi,cum Iti vorbeste,etc.Sa stii si tu ceea ce nu ai reusit sa inveti in BO,ca impartasindu-ma cu Hristos ma unesc cu EL,traieste in mine si El este cel care i-mi conduce viata(daca nu ma abat de la dreapta credinta),in toate El ajutandu-ma sa fac faptele iubirii ca recunostinta pentru Jertfa SA.

ghemis 11.12.2009 22:39:42

Citat:

Doriana,la ortodocsi este adevarata credinta mantuitoare,dar mantuirea poate fi si la alte "neamuri"din mila lui Dumnezeu,daca printre cei de alte "neamuri"se gasesc si oameni care din fire fac cele ale legii(iubirii),dar foarte bine poate fi si invers,adica avand legea (crestinii ortodocsi)nu implinesc aceasta lege(am mai scris despre asta si in topic-ul,Mantuirea numai la ortodocsi) pierzand mantuirea.Sa nu crezi ca noi ortodocsii ,ne mantuim la gramada,ci doar cei care implinesc legea iubirii si a jertfei.Da,putem spune ca mantuirea este numai la ortodocsi pentru ca avem ajutorul de sus,pe Iisus Hristos prin harul Duhului Sfant,ceea ce la alte confesiuni nu este.Dar se pot naste oameni cu o fire blanda,iubitori de aproape,negandind raul si viclenia,pe unii ca acestia cu toate ca nu-L cunosc pe Dumnezeu,se pot mantui din mila si dreptatea lui Dumnezeu.La tine problema cea mare este ca ai avut legea iubirii si ai parasit-o savarsind un mare pacat,dupa cum observ din postarile tale mai este inca lucratoare(prin cuget,nu stiu daca si prin fapte)si poti pierde tot ceea ce ai dobandit de-alungul timpului cat erai in BO,motivatia fiind lucrarea cu care diavolul il inseala pe om indepartandu-l de Dumnezeu.Absolut toate sectele si gruparile religioase sunt rupte de harul Duhului Sfant,daca te simti marginalizata cauta mai bine Adevarul in BO.Tot prin pocainta te poti intoarce,dar ai cerut vreoadata, cu sinceritate ,de la Dumnezeu sa-ti descopere unde sta Adevarul?Vreau un raspuns sincer cu tine si nu cu mine.Doamne ajuta!

B.Geoo 30.03.2010 02:57:24

Salut!

Buna.Te consider un om care cunoaste Cuvantul lui Dumnezeu si o sa iti dau cateva versete biblice cu privire la ceea ce ai spus,in speranta ca nu te vei supara si vei lua in considerare Cuvantul lui Dumnezeu care e mai presus decat presupunerile mele sau ale tale.

Marcu 16:17-18 : "17. Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: in numele Meu, demoni vor izgoni, in limbi NOI vor grai,18. Serpi vor lua in mana si chiar ceva datator de moarte de vor bea nu-i va vatama, peste cei bolnavi isi vor pune mainile si se vor face sanatosi."

Fapte 2:4 : "4. Si s-au umplut toti de Duhul Sfant si au inceput sa vorbeasca in ALTE limbi, precum le dadea lor Duhul a grai."

1Cor 12:10 : "10. Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia FELURI de limbi si altuia talmacirea limbilor."

1Cor 12:28 : "28. Si pe unii i-a pus Dumnezeu, in Biserica: intai apostoli, al doilea prooroci, al treilea invatatori; apoi pe cei ce au darul de a face minuni; apoi darurile vindecarilor, ajutorarile, carmuirile, FELURILE limbilor."

1Cor 13:1 : "1. De as grai in limbile OAMENILOR SI ALE INGERILOR, iar dragoste NU am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator."

1Cor 14:4 : "4. Cel ce graieste intr-o limba STRAINA pe sine singur se zideste, iar cel ce prooroceste zideste Biserica."

Si ca o concluzie am sa las versetele Sf. Apostol Pavel:

1Cor 14:39-40 :"39. Asa ca, fratii mei, RAVNITI a prooroci si NU OPRITI SA SE GRAIASCA in LIMBI.40. Dar toate sa se faca cu cuviinta si dupa randuiala."

Daca ai sa citesti cu foarte mare atentie capitolele 12 si 14 din 1Cor,ai sa intelegi mai profund versetele 39 si 40 din cap. 14.

Cu stima si respect,Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe amandoi.Multumesc

Mesajul este pentru Ovidiu-S ca un comentariu la mesajul din data de 28.03.2009 de pe pagina 6

RauL15 11.04.2010 14:00:17

Citat:

În prealabil postat de paulspania (Post 125049)
Ai face bine sa te documentezi de religia noastra si apoi sa vorbesti
in primul rind la noi nu se fac chefuri,noi nu bem,nu dansam,nu fumam si mult altele.si inca ceva in noul testament nu este pomenita spovedania nici intr-un loc.ci in biblie scrie clar ca mijlocitorul intre om si dumnezeu este isus hristos fiul lui dumnezeu care a murit pentru pactele noastre.
Arata-mi un pasaj din noul testament unde scrie ca oameni se marturiseau apostolilor ,cuvintul preot nici nu mai exista in noul testament.
Citeste biblia si apoi poti veni cu comentarii

Inca ceva "sfantule" intai de toate a fost Sfanta Traditie si apoi Sfanta Scriptura!
Si te-as sfatui pe tine sa citesti Biblia si sa va citeasca si voua pastorii.

"Precum M-a trimis pe Mine Tatal va trimit si Eu pe voi... Luati Duh Sfant" (In. 20, 21-22), are loc si instituirea Tainei Spovedaniei, aratata ca lucrare a celor investiti cu puterea Duhului Sfant si trimisi in lume: "Carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, tinute vor fi" (In. 20, 23).

FAPTE 19:18 SI MULTI DINTRE CEI CARE CREZUSERA VENEAU CA SA SE MARTURISEASCA SI SA SPUNA FAPTELE LOR.

" Si hirotonindu-le lor PREOTI in fiecare biserica, rugandu-se cu postiri, i-au incredintat pe ei Domnului, in Care crezusera " ( Faptele Apostolilor 14, 23 ).

Cat de rataciti sunteti in invataturile voastre!

lacrimi 11.04.2010 14:04:54

Citat:

În prealabil postat de B.Geoo (Post 229380)
Buna.Te consider un om care cunoaste Cuvantul lui Dumnezeu si o sa iti dau cateva versete biblice cu privire la ceea ce ai spus,in speranta ca nu te vei supara si vei lua in considerare Cuvantul lui Dumnezeu care e mai presus decat presupunerile mele sau ale tale.

Marcu 16:17-18 : "17. Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: in numele Meu, demoni vor izgoni, in limbi NOI vor grai,18. Serpi vor lua in mana si chiar ceva datator de moarte de vor bea nu-i va vatama, peste cei bolnavi isi vor pune mainile si se vor face sanatosi."

Fapte 2:4 : "4. Si s-au umplut toti de Duhul Sfant si au inceput sa vorbeasca in ALTE limbi, precum le dadea lor Duhul a grai."

1Cor 12:10 : "10. Unuia faceri de minuni, iar altuia proorocie; unuia deosebirea duhurilor, iar altuia FELURI de limbi si altuia talmacirea limbilor."

1Cor 12:28 : "28. Si pe unii i-a pus Dumnezeu, in Biserica: intai apostoli, al doilea prooroci, al treilea invatatori; apoi pe cei ce au darul de a face minuni; apoi darurile vindecarilor, ajutorarile, carmuirile, FELURILE limbilor."

1Cor 13:1 : "1. De as grai in limbile OAMENILOR SI ALE INGERILOR, iar dragoste NU am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator."

1Cor 14:4 : "4. Cel ce graieste intr-o limba STRAINA pe sine singur se zideste, iar cel ce prooroceste zideste Biserica."

Si ca o concluzie am sa las versetele Sf. Apostol Pavel:

1Cor 14:39-40 :"39. Asa ca, fratii mei, RAVNITI a prooroci si NU OPRITI SA SE GRAIASCA in LIMBI.40. Dar toate sa se faca cu cuviinta si dupa randuiala."

Daca ai sa citesti cu foarte mare atentie capitolele 12 si 14 din 1Cor,ai sa intelegi mai profund versetele 39 si 40 din cap. 14.

Cu stima si respect,Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe amandoi.Multumesc

Mesajul este pentru Ovidiu-S ca un comentariu la mesajul din data de 28.03.2009 de pe pagina 6

Dar n-am vazut in nici o adunare penticostala sa se tina serpi in maini....

lacrimi 11.04.2010 14:07:26

Citat:

În prealabil postat de RauL15 (Post 233427)
Inca ceva "sfantule" intai de toate a fost Sfanta Traditie si apoi Sfanta Scriptura!
Si te-as sfatui pe tine sa citesti Biblia si sa va citeasca si voua pastorii.

"Precum M-a trimis pe Mine Tatal va trimit si Eu pe voi... Luati Duh Sfant" (In. 20, 21-22), are loc si instituirea Tainei Spovedaniei, aratata ca lucrare a celor investiti cu puterea Duhului Sfant si trimisi in lume: "Carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, tinute vor fi" (In. 20, 23).

FAPTE 19:18 SI MULTI DINTRE CEI CARE CREZUSERA VENEAU CA SA SE MARTURISEASCA SI SA SPUNA FAPTELE LOR.

" Si hirotonindu-le lor PREOTI in fiecare biserica, rugandu-se cu postiri, i-au incredintat pe ei Domnului, in Care crezusera " ( Faptele Apostolilor 14, 23 ).

Cat de rataciti sunteti in invataturile voastre!

Avand in vedere cat sunt de schimbate textele Bibliilor lor, nu m-as mira ca in al lui Paul sa nu scrie de preoti...

Ioana-Andreea 11.04.2010 17:12:25

Ceea ce e rau e ca ,desi ei au citit Biblia de multe ori si au vazut si pasajul cu "marturiseau faptele lor",fiind invatati,de mici,altceva,au trecut pe langa pasaj fara sa-l bage in seama.E foarte greu sa fie obiectivi.

danyel 11.04.2010 22:11:58

Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului. (Iacov 5:16)

sunt curios cum se aplica acest verset la penticostali?

ce nu se intelege in legatura cu taina spovedaniei este lucrarea sacerdotala data Bisericii de catre Mantuitorul

relatia spirituala cu Dumnezeu prin spovedanie e cea mai profunda, pentru credinciosii ortodocsi care au intarita aceasta relatie in taina spovedaniei ar fi de neconceput altfel, fara spovedanie cel putin mie, credinta mi s-ar parea doar o filosofie despre Dumnezeu
marturisirea si impartasirea sunt exemple de lucrare clara a lui Dumnezeu in Biserica

almaris 11.04.2010 22:35:12

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 233604)
Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului. (Iacov 5:16)

Versetul respectiv nu are legatura cu spovedania. E vorba sa-mi marturisesc pacatul celui caruia i-am facut rau si sa-mi cer iertare, altfel nu are niciun rost. Se vorbeste de asemenea de sprijin in rugaciune pentru a capata putere si a birui unele pacate. Nici vorba de a merge si spune tot ce ai facut cuiva pentru ca apoi acesta sa le "dea" mai departe lui Dumnezeu. Nu are nicio logica. Personal cred ca multi care merg la spovedanie nu spun chiar tot de rusine si nici nu mi se pare potrivit ca preotul sa auda tot felul de lucruri, poate il provoaca sarmanul ca e si el om.

A merge si a discuta cu un preot, un duhovnic, un pastor pentru a cere un sfat, o parere e cu totul altceva, un lucru chiar indicat, un sprijin in cele spirituale si nu numai e oricand binevenit.

penticostalulmantuit 11.04.2010 22:48:22

Citat:

În prealabil postat de danyel (Post 233604)

sunt curios cum se aplica acest verset la penticostali?

Am și eu o curiozitate. Cineva spunea pe forum că un ortodox este iertat de păcate dacă le mărturiseste lui Dumnezeu în prezența preotului. Iartă-mă dacă am spus sau voi spune ceva prostii. E doar din ignoranță nu din reavoință. Ceea ce eu am înțeles este că un credincios ortodox nu se poate ruga direct lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor lui. Vrei te rog să mă luminezi puțin?

În ceea ce-i privește pe penticostali în general își mărturisesc păcatele lui Dumnezeu în mod direct în rugăciune, în biserică sau în odaia lor personală. Nu există Taina Spovedaniei în Biserica Penticostală. În general credincioșii sunt îndemnați să își mărturisească lui Dumnezeu păcatele și, în cazuri speciale, să își mărturisească păcatele unul altuia. De obicei pastorului dar și oricărui alt membru matur în credință.

De exemplu în câteva cazuri când eu am căzut în păcate grave ce deveniseră o patimă deja, mă rugam singur lui Dumnezeu dar nu reușeam să ies de acolo. M-am mărturisit unui frate în care aveam încredere și-l consideram un om al lui Dumnezeu. El s-a rugat împreună cu mine și am fost scăpat.

Nu există însă un tipar clar stabilit pentru astfel de situații ci mai mult o tradiție orală prin biserici.

danyel 11.04.2010 22:50:42

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 233620)
Versetul respectiv nu are legatura cu spovedania. E vorba sa-mi marturisesc pacatul celui caruia i-am facut rau si sa-mi cer iertare, altfel nu are niciun rost. Se vorbeste de asemenea de sprijin in rugaciune pentru a capata putere si a birui unele pacate. Nici vorba de a merge si spune tot ce ai facut cuiva pentru ca apoi acesta sa le "dea" mai departe lui Dumnezeu. Nu are nicio logica. Personal cred ca multi care merg la spovedanie nu spun chiar tot de rusine si nici nu mi se pare potrivit ca preotul sa auda tot felul de lucruri, poate il provoaca sarmanul ca e si el om.

A merge si a discuta cu un preot, un duhovnic, un pastor pentru a cere un sfat, o parere e cu totul altceva, un lucru chiar indicat, un sprijin in cele spirituale si nu numai e oricand binevenit.

Ei nah, eu inteleg altfel acest verset, mai ales ca Biblia indeamna si in alte locuri la marturisirea pacatelor
cum sa n-aiba nicio logica? este tocmai lucrarea harica a bisericii data ei de catre Hristos, preotul nu le duce mai departe, Hristos este prezent acolo la spovedanie in chip nevazut iar prin preot El lucreaza asupra sufletului
Ca unii nu marturisesc tot este pacatul lor
Spovedania este un lucru atat de benefic sufletului numai ca trebuie experimentata nu filosofata, doar cei ce au experimentat harul lui Dumnezeu din aceasta Taina pot sa marturiseasca cu adevarat, restu discutiilor sunt polemici lipsite de duh

danyel 11.04.2010 23:02:07

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuit (Post 233631)
Am și eu o curiozitate. Cineva spunea pe forum că un ortodox este iertat de păcate dacă le mărturiseste lui Dumnezeu în prezența preotului. Iartă-mă dacă am spus sau voi spune ceva prostii. E doar din ignoranță nu din reavoință. Ceea ce eu am înțeles este că un credincios ortodox nu se poate ruga direct lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor lui. Vrei te rog să mă luminezi puțin?

În ceea ce-i privește pe penticostali în general își mărturisesc păcatele lui Dumnezeu în mod direct în rugăciune, în biserică sau în odaia lor personală. Nu există Taina Spovedaniei în Biserica Penticostală. În general credincioșii sunt îndemnați să își mărturisească lui Dumnezeu păcatele și, în cazuri speciale, să își mărturisească păcatele unul altuia. De obicei pastorului dar și oricărui alt membru matur în credință.

De exemplu în câteva cazuri când eu am căzut în păcate grave ce deveniseră o patimă deja, mă rugam singur lui Dumnezeu dar nu reușeam să ies de acolo. M-am mărturisit unui frate în care aveam încredere și-l consideram un om al lui Dumnezeu. El s-a rugat împreună cu mine și am fost scăpat.

Nu există însă un tipar clar stabilit pentru astfel de situații ci mai mult o tradiție orală prin biserici.

sa facem un pic de ordine, toate rugaciunile ortodoxe sunt pline de cereri pt iertarea pacatelor, tot timpul un ortodox practicant se va ruga lui Dumnezeu pentru iertarea pacatelor, este foarte gresit sa spui ca ortodocsii nu se pot ruga direct lui Dumnezeu, asa ceva este fals
Pe de alta parte, noi consideram ca Harul lui Dumnezeu este impartasit oamenilor prin Tainele Bisericii, spovedania este o astfel de taina pt curatirea de pacate si pregatirea pt impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului, impartasire prin care consideram ca ni se iarta pacatele dupa cum Mantuitorul Spunea "Beți dintru acesta toți, .Că acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor.(Matei 26:27-28 )
Asa cum ai spus tu, lupta cu pacatul nu e usoara, nu poti doar sa zici "Doamne iarta-ma" si apoi sa ignori pacatul crezand ca ai fost iertat chiar daca constiinta nu-ti da pace, or spovedania este un mijloc de lupta cu pacatul, si chiar tu ai experimentat un tip de spovedanie care ti-a usurat sufletul
Dumnezeu lucreaza prin oameni pt ca pentru oameni s-a jertfit si prin ei vrea sa isi faca lucrarea si de evanghelizare si lucrarea harica, asa cum spunea Apostolul Pavel "Așa să ne socotească pe noi fiecare om: ca slujitori ai lui Hristos și ca iconomi ai tainelor lui Dumnezeu"(I corinteni 4:1)

almaris 11.04.2010 23:55:04

Legat de marturisirea pacatelor, de ce ar avea nevoie Dumnezeu sa-i marturisim pacatele, oare nu le cunoaste pe toate? Oare nu este viata noastra ca o carte deschisa inaintea Sa? In Evanghelii nu apare niciun om, care venind la Mantuitorul, sa-l roage sa-i ierte pacatele, nici macar dintre ucenici. Dumnezeu ni le stie pe toate, vrea doar sa ne scape de ele, sa ne ofere suport sa inlocuim obiceiuri proaste cu unele bune. Mai zice Domnul tanarului acela olog "Pacatele iti sunt iertate". Foloseste verbul la trecut, nu spune "Iti iert". Cred ca asta spune si in dreptul nostru astazi iar responsabilitatea noastra este sa traim cat mai aproape de acest standard al omului iertat, care nu se va mai intoarce la vechile preocupari pacatoase, ci va cere sprijin in rugaciune ca sa poata avea o viata cat mai curata.

penticostalulmantuit 12.04.2010 00:36:37

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 233690)
Legat de marturisirea pacatelor, de ce ar avea nevoie Dumnezeu sa-i marturisim pacatele, oare nu le cunoaste pe toate? Oare nu este viata noastra ca o carte deschisa inaintea Sa? In Evanghelii nu apare niciun om, care venind la Mantuitorul, sa-l roage sa-i ierte pacatele, nici macar dintre ucenici. Dumnezeu ni le stie pe toate, vrea doar sa ne scape de ele, sa ne ofere suport sa inlocuim obiceiuri proaste cu unele bune. Mai zice Domnul tanarului acela olog "Pacatele iti sunt iertate". Foloseste verbul la trecut, nu spune "Iti iert". Cred ca asta spune si in dreptul nostru astazi iar responsabilitatea noastra este sa traim cat mai aproape de acest standard al omului iertat, care nu se va mai intoarce la vechile preocupari pacatoase, ci va cere sprijin in rugaciune ca sa poata avea o viata cat mai curata.

Măcar că „responsabilitatea noastra este sa traim cat mai aproape de acest standard al omului iertat” totuși mai păcătuim, nu?
Se pare ca versetul din 1Ioan 1:9 cam condiționează iertarea păcatului de mărturisirea lui.

almaris 12.04.2010 00:46:33

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuit (Post 233715)
Măcar că „responsabilitatea noastra este sa traim cat mai aproape de acest standard al omului iertat” totuși mai păcătuim, nu?

Da. Insa Ioan spune in epistola sa ca pacatul trebuie sa tinda sa devina in viata celui credincios o exceptie "Daca cineva a pacatuit....."
Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuit (Post 233715)
Se pare ca versetul din 1Ioan 1:9 cam condiționează iertarea păcatului de mărturisirea lui.

Mi-e teama ca noi luam aceasta marturisire ca si cum l-am informa pe Dumnezeu in legatura cu pacatul nostru. Actul iertarii e mai complex si are ca scop abandonarea practicii rele. Dumnezeu vrea sa ne vada disponibili pentru asta si demareaza "procesul".

penticostalulmantuit 12.04.2010 00:59:15

Citat:

În prealabil postat de almaris (Post 233719)
Da. Insa Ioan spune in epistola sa ca pacatul trebuie sa tinda sa devina in viata celui credincios o exceptie "Daca cineva a pacatuit....."
Mi-e teama ca noi luam aceasta marturisire ca si cum l-am informa pe Dumnezeu in legatura cu pacatul nostru. Actul iertarii e mai complex si are ca scop abandonarea practicii rele. Dumnezeu vrea sa ne vada disponibili pentru asta si demareaza "procesul".

Impresia pe care mi-a creeat-o postul tău anterior era că nu e necesar să-i mai mărturisim lui Dumnezeu păcatele fiindcă El oricum le știe.

Și eu cred că păcatul trebuie să devină o excepție în viața noastră și că noi nu ar trebui să facem din mărturisire doar o datorie religioasă, fără să urmărim abandonarea lui.

RauL15 15.04.2010 23:26:01

Citat:

Dumnezeu iti stie pacatele insa tu trebuie sa constientizezi ca ai pacatuit si sa te caiesti spre iertarea lor.
Nu e asa usor pe cum pare...faci un pacat si zici "Las ca ma iarta".Tu trebuie sa-I areti Lui Dumnezeu ca iti pare rau pentru pacatul/pacatele facute altfel chiar daca Dumnezeu le stie tu,tot neiertat ramai!

almaris 15.04.2010 23:51:44

Citat:

În prealabil postat de RauL15 (Post 235752)
Dumnezeu iti stie pacatele insa tu trebuie sa constientizezi ca ai pacatuit si sa te caiesti spre iertarea lor.
Nu e asa usor pe cum pare...faci un pacat si zici "Las ca ma iarta".Tu trebuie sa-I areti Lui Dumnezeu ca iti pare rau pentru pacatul/pacatele facute altfel chiar daca Dumnezeu le stie tu,tot neiertat ramai!

Nu e adevarat, pe Dumnezeu nu-l intereseaza smiorcaiala mea, ci sa ma vada dornic sa scap de un anumit obicei prost. A-ti pare rau pentru un pacat nu este o stare interioara ci capacitatea de a nu il mai face cu puterea pe care o da Dumnezeu. Atunci cand nu mai practic un pacat sunt iertat de el, daca nu, inseamna ca port vinovatia inca asupra mea.

Mihnea Dragomir 15.04.2010 23:54:00

Citat:

In Evanghelii nu apare niciun om, care venind la Mantuitorul, sa-l roage sa-i ierte pacatele, nici macar dintre ucenici.

Luca 23: 40 și urm.

Și celălalt, răspunzând, îl certa, zicând: Nu te temi tu de Dumnezeu, că ești în aceeași osândă?
Și noi pe drept, căci noi primim cele cuvenite după faptele noastre; Acesta însă n-a făcut nici un rău.
Și zicea lui Iisus: Pomenește-mă, Doamne, când vei veni în împărăția Ta.

Sursa: http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=23

Citat:

Mai zice Domnul tanarului acela olog "Pacatele iti sunt iertate". Foloseste verbul la trecut, nu spune "Iti iert".
Păcatele îți sunt iertate. Mod: indicativ. Timp: prezent. Diateza: pasivă.

almaris 16.04.2010 00:04:34

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 235760)
Luca 23: 40 și urm.

Și celălalt, răspunzând, îl certa, zicând: Nu te temi tu de Dumnezeu, că ești în aceeași osândă?
Și noi pe drept, căci noi primim cele cuvenite după faptele noastre; Acesta însă n-a făcut nici un rău.
Și zicea lui Iisus: Pomenește-mă, Doamne, când vei veni în împărăția Ta.

Sursa: http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=23

SI cererea de iertare unde e?

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 235760)
Păcatele îți sunt iertate. Mod: indicativ. Timp: prezent. Diateza: pasivă.

Mai uita omul gramatica cu timpul dar intelesul textului ramane acelasi, Mantuitorul nu i-a iertat pacatele insului respectiv pentru ca a "dat pe la El" ci asta s-a intamplat mai demult, inainte de nasterea oricarui om s-a dat hotarare de iertare, numai ca aceasta iertare nu este instant, ci trebuie acceptata, omul trebuie facut constient de ea. Mai departe, ce face omul cu aceasta iertare, e treaba fiecaruia, unii o calca in picioare traind ca si mai inainte, altii inteleg ca statutul trebuie sa fie cu totul altul.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:42:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.