Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce avem în comun? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7643)

anaana71 28.06.2010 23:20:32

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 264292)
Lasa-i pe cei ce agaseaza, ei sunt cazuri nefericite. Uita-te la ucenicii Domnului, la misionari...Ei zidesc Biserica. Incep cu rugaciune...multa rugaciune pentru cei fara Dumnezeu. Apoi, cand Dumnezeu le deschide usa merg si ii ajuta, le spun despre Hristos, fac tot ce pot ca sa-i mantuie. Crestinul e misionar prin definitie. Poate nu in Africa sau Amazonia, dar e o lumina la locul de munca, in tramvai, in parc, oriunde...Oamenii se uita la el si inteleg ca Hristos ii iubeste si pe ei.

Uite am sa ma rog Maicii Domnului pentru tine.:63:
noapte buna.

Doriana 28.06.2010 23:24:50

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 264296)
Uite am sa ma rog Maicii Domnului pentru tine.:63:
noapte buna.

Ia sa vedem ce iese...
Noapte buna!

zorobabel 28.06.2010 23:25:32

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 264294)
ca sa inchei si sa nu intru in derizoriu: mi-e sila de gandirea sectara. si mai lasati-o moale cu citatele din Sfanta Scriptura care le folositi ca sa va mascati adevaratele intentii.

tie ti-e sila de Cuvantul lui Dumnezeu. o dai intr-una cu gandirea sectara, dar de fapt tu ai o problema cu ceea ce a zis Dumnezeu in Cuvantul Lui. Cum citeaza cineva din Biblie cum deja incepi sa critici si sa ai o problema.

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 264294)
poate oi fi bine intentionat, si crezi ca faci bine, dar pe un site crestin ortodox n-ai nici o sansa sa-ti faci adepti, decat printre sectari. oricum e mare pacat sa-l folositi se Dumnezeu ca sa smintiti lumea. mare pacat. noapte buna.

Sa imi fac adepti pt ce? nici nu stii ce confesiune sunt. si in plus de asta ti-am zis tie sa faci ce fac si "sectarii" si anume sa vestesti Cuvantul lui Dumnezeu, asa cum faceau si apostolii. Nu ti-am zis sa vii la sectari ci sa aduci tu oameni la ortodoxie.

vidoveczandrei 29.06.2010 09:28:10

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 264217)
Draga Andrei(dc asa te cheama)
ca sa ajungi Acolo trebuie sa te increzi in Domnul Iisus. El este Calea catre Dumnezeu. Milostenia e buna dar nu te mantuie. Poti face fapte bune si sa traiesti in pacat. In cazul asta ce se intampla?

Vad ca tare ii urasti pe Sfintii Marturisitori ai credintei ortodoxe,lasati-ne in pace,si mergeti pe forumul vostru e acolo unde si molia si rugina le strica.Sfintii siau dat viata cu sangele lor sati fie rusine,nu ai voie sa vorbesti depre aceste persoane care siau dat sufletul in mainile Domnului pentru asi marturisi credinta zicand ca sunt crestinii lui Hristos Cel Ce a inviat din morti si ca au avut in credere in El.

vidoveczandrei 29.06.2010 09:33:24

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 264217)
Draga Andrei(dc asa te cheama)
ca sa ajungi Acolo trebuie sa te increzi in Domnul Iisus. El este Calea catre Dumnezeu. Milostenia e buna dar nu te mantuie. Poti face fapte bune si sa traiesti in pacat. In cazul asta ce se intampla?

da ca vrei sa stii e un nume sarbesc din zona Banatului,dar sa stii eu port prenumele a unui Sfant care portectorul Romaniei si protectorul meu care se roaga pentru sufletul meu ce l pacatos,incat mie pare si rau si el care sia dat viata pentru credinta in Hristos si acela e Sfantul Apostol Andrei si sunt vrednic sa port numele sau,dar nu-s vrednic,dar il accept ca este al Ortodoxiei Romanesc.Dar ajuns in Rai unde sta cu prietenul sau Iisus Hristos si eu ma bucur pentru zicand:"Fi binecuvantat Sfinte Apostole Andrei Ocrotitorul Romaniei si cu Iisus Hristos prietenul tau."lasati-ne in pace Biserica Ortodoxa.Asta e o biserica luptatoare impotriva minciunilor.

vidoveczandrei 29.06.2010 10:03:13

Poti face fapte bune si sa traiesti in pacat. In cazul asta ce se intampla?

Ce se intampla simplu:Taina Spovedaniei si Taina Impartasaniei si Liturghia,n-a ce mai zici.Aceste Taine dumnezeiesti si cu aceasta slujbe sunt singure,aproape singurele leacuri pentru sufletul.

Doriana 29.06.2010 11:23:01

[quote=postasul.;264295]
Omul (sufletul viu) a fost facut din tarana si suflare de viata (Facerea 2:7). La moarte, tarana se intoarce in tarana si suflarea de viata (care nu este ceva constient) la Dumnezeu, care a dat-o (Eclesiastul 12:7). Si gata. Asta-i tot. Pana la INVIERE. [/qruotye]

Deci nu doarme nimeni,de fapt...Doar dispar. Atunci de ce se insista pe somn?

Citat:

În prealabil postat de postasul. (Post 264295)
P.S. Te rog, descrie ce este acel "duh separat de trup" (despre care ai pomenit in postarea ta).

Este un om care a lepadat corpul fizic si a imbracat trup de slava.

Doriana 29.06.2010 11:23:50

Citat:

Omul (sufletul viu) a fost facut din tarana si suflare de viata (Facerea 2:7). La moarte, tarana se intoarce in tarana si suflarea de viata (care nu este ceva constient) la Dumnezeu, care a dat-o (Eclesiastul 12:7). Si gata. Asta-i tot. Pana la INVIERE.

Citat:

P.S. Te rog, descrie ce este acel "duh separat de trup" (despre care ai pomenit in postarea ta).

Scuze pt postarea dubla...

zorobabel 29.06.2010 11:52:17

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 264370)
Vad ca tare ii urasti pe Sfintii Marturisitori ai credintei ortodoxe,lasati-ne in pace,si mergeti pe forumul vostru e acolo unde si molia si rugina le strica.Sfintii siau dat viata cu sangele lor sati fie rusine,nu ai voie sa vorbesti depre aceste persoane care siau dat sufletul in mainile Domnului pentru asi marturisi credinta zicand ca sunt crestinii lui Hristos Cel Ce a inviat din morti si ca au avut in credere in El.

de ce sa ii urasc? nu mai trage concluzii pripite. Problema e ca tu nu vei fi mantuit pe baza trairii lor ci pe baza trairii tale si asta e ceea ce am afirmat, daca tu ai inteles altceva imi pare rau. Nu neaga nimeni viata martirilor si jertfa lor pentru Dumnezeu, numai ca tu nu poti fi mantuit pe baza vietii lor ci Dumnezeu viata ta o va judeca.

zorobabel 29.06.2010 11:53:39

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 264371)
da ca vrei sa stii e un nume sarbesc din zona Banatului,dar sa stii eu port prenumele a unui Sfant care portectorul Romaniei si protectorul meu care se roaga pentru sufletul meu ce l pacatos,incat mie pare si rau si el care sia dat viata pentru credinta in Hristos si acela e Sfantul Apostol Andrei si sunt vrednic sa port numele sau,dar nu-s vrednic,dar il accept ca este al Ortodoxiei Romanesc.Dar ajuns in Rai unde sta cu prietenul sau Iisus Hristos si eu ma bucur pentru zicand:"Fi binecuvantat Sfinte Apostole Andrei Ocrotitorul Romaniei si cu Iisus Hristos prietenul tau."lasati-ne in pace Biserica Ortodoxa.Asta e o biserica luptatoare impotriva minciunilor.

ce-ai baiatule? ce vii cu fel si fel de acuze? nici nu iti mai raspund, eu zic una tu incepi sa acuzi ca am ceva cu BO, de unde ai tras concluzia asta?

vidoveczandrei 29.06.2010 11:59:05

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 264408)
ce-ai baiatule? ce vii cu fel si fel de acuze? nici nu iti mai raspund, eu zic una tu incepi sa acuzi ca am ceva cu BO, de unde ai tras concluzia asta?

esti cumva ortodox?daca da imi cer scuze,daca nu tot asa,imi cer scuze,bine?

zorobabel 29.06.2010 12:08:25

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 264379)
Poti face fapte bune si sa traiesti in pacat. In cazul asta ce se intampla?

Ce se intampla simplu:Taina Spovedaniei si Taina Impartasaniei si Liturghia,n-a ce mai zici.Aceste Taine dumnezeiesti si cu aceasta slujbe sunt singure,aproape singurele leacuri pentru sufletul.

deci dupa cum tu afirmi, faptele bune nu iti ajuta daca nu duci si o viata curata inaintea lui Dumnezeu. Spovedania implica renuntarea la pacatul pe care il marturisesti. Nu ma spovedesc acum si dupa ce am iesit din biserica fac acelasi lucru. Hristos cand ierta pe cineva zicea "du-te si nu mai pacatui".

vidoveczandrei 29.06.2010 12:18:52

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 264417)
deci dupa cum tu afirmi, faptele bune nu iti ajuta daca nu duci si o viata curata inaintea lui Dumnezeu. Spovedania implica renuntarea la pacatul pe care il marturisesti. Nu ma spovedesc acum si dupa ce am iesit din biserica fac acelasi lucru. Hristos cand ierta pe cineva zicea "du-te si nu mai pacatui".

Mai exista alt ceva post si rugaciune de asta ce spui?dar ideea cu care a venit cu topicul anterior este ca nu ne place ca si cineva sa batjocoreaca pe Sfintii Marturisitori de credinta a lui Iisus Hristos este ca ei au murit pana la ulitma varsare de sange pentru Hristos.Tu nu ai face la fel?ca si eu te intreb ca multi ne cam iau in radere pe prietenii Domnului.Dar daca esti cu ai alaturi de sau citesti o sa veti cati de multi sau jerfit pentru credinta lor,dar acum sunt sus si se bucura impreuna cu Domnul Iisus Hristos cu Maica Domnului,cu toti Sfintii Parinti.

zorobabel 29.06.2010 12:20:44

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 264414)
esti cumva ortodox?daca da imi cer scuze,daca nu tot asa,imi cer scuze,bine?

nu conteaza dc sunt ortodox sau nu, ideea era ca atacul tau efectiv nu-si avea motiv, m-ai jignit pe degeaba.
Dar te iert pentru ca ti-ai cerut scuze.

vidoveczandrei 29.06.2010 12:27:28

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 264425)
Mai exista alt ceva post si rugaciune de asta ce spui?dar ideea cu care a venit cu topicul anterior este ca nu ne place ca si cineva sa batjocoreaca pe Sfintii Marturisitori de credinta a lui Iisus Hristos este ca ei au murit pana la ulitma varsare de sange pentru Hristos.Tu nu ai face la fel?ca si eu te intreb ca multi ne cam iau in radere pe prietenii Domnului.Dar daca esti cu ai alaturi de sau citesti o sa veti cati de multi sau jerfit pentru credinta lor,dar acum sunt sus si se bucura impreuna cu Domnul Iisus Hristos cu Maica Domnului,cu toti Sfintii Parinti.

cand citesc sau aud o zi a unui sfant martiri care sia dat viata ma intristezi,dar cand aud ca ei sunt in cer ma bucur ca au scapat si de ziua de azi cum e.Dar ma rog si lor sa ne ierte pe toti ca nu neam tinut credinta cum trebuie,ca au aparut multe probleme:lucruri materiale de ce facem azi.Credema sunt vii in cer cu suflet si iubitori de oameni.

zorobabel 29.06.2010 12:29:29

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 264425)

da nu ia batjocorit nimeni, afirmatia mea facea referire la faptul ca noi nu putem fi mantuiti pe baza trairii lor ci pe baza trairii noastre. Dumnezeu cand ne va judeca nu ne va judeca in functie de cum a trait un Sfant Parinte ci ne va judeca in functie de cum am trait noi. Asta nu inseamna ca marturia lor nu e importanta si ca martirajul lor nu a lasat o marturie de-a lungul istoriei.

vidoveczandrei 29.06.2010 12:30:30

Sf.Dimitrie Izvoratorul de Mir

de ex:
Sfântul Dumitru Izvorâtorul de Mir
"Du-te și pe Lie vei birui și pe Hristos vei mărturisi!"
VIAȚA SF. DUMITRU IZVORATORUL DE MIR
Sfantul Mare Mucenic Dimitrie a trait pe vremea imparatilor Diocletian si Maximian Galeriu (284- 311) si era fiul voievodului cetatii Tesalonicului, botezat in taina de parintii sai, de frica cruntelor prigoane impotriva crestinilor. Si il invatau parintii in camara cea ascunsa a palatului lor toate tainele sfintei credinte, luminandu-i cunostinta despre Domnul nostru Iisus Hristos, precum si milostenia cea catre saraci, savarsind, adica, faceri de bine, celor ce trebuiau. Si asa, Dimitrie a cunoscut adevarul din cuvintele parintilor sai, dar, mai ales, a inceput a lucra intr-insul darul lui Dumnezeu. Si tanarul crestea cu anii si cu intelepciunea, urcand ca pe o scara, din putere in putere. Si, ajungand la varsta cea mai desavarsita, parintii lui s-au dus din vremelnica viata, lasand pe tanarul Dimitrie mostenitor nu numai al multor averi, ci si al bunului lor nume.

Deci, Maximian imparatul, auzind de moartea voievodului Tesalonicului, a chemat la dansul pe fiul acestuia si, cunoscandu-i intelepciunea, l-a facut voievod in locul tatalui sau. Si a fast primit Sfantul cu mare cinste de cetateni, iar el carmuia cu multa vrednicie poporul, propovaduind pe fata dreapta credinta si aducand pe multi la Hristos.

Deci, nu dupa multa vreme, a cunoscut imparatul ca voievodul Dimitrie este crestin si s-a maniat foarte. Drept aceea, intorcandu-se biruitor dintr-un razboi cu scitii, Maximian a poruncit sa se faca praznice in fiecare cetate, in cinstea zeilor, si a venit imparatul si la Tesalonic. Si, Dimitrie fiind intrebat, de sunt adevarate cele auzite despre dansul, a raspuns cu indrazneala, marturisind ca este crestin si a defaimat inchinarea paganeasca. Si indata, imparatul a poruncit sa-l inchida in temnita, pana la incheierea jocurilor in cinstea venirii sale.

Si se bucura imparatul, mai ales, vazand pe un luptator vestit. Lie, vandal de neam, inalt, puternic si infricosator la chip, ca se lupta cu cei viteji si-i ucidca, aruncandu-i in sulite. Deci, era acolo un tanar crestin, anume Nestor, cunoscut Sfantului Dimitrie. Accsta, vazand pe Lie ucigand fara crutare pe oameni, mai cu seama pe crestini, s-a aprins de ravna. Si vrand sa se lupte cu Lie a alergat la Sfantul, in temnita, cerand de la dansul rugaciuni si binecuvantare ca sa-l poata birui pe acel ucigas de oameni. Si, insemnandu-l cu semnul crucii pe frunte, Sfantul i-a zis: "Du-te si pe Lie vei birui si pe Hristos vei marturisi!"

Deci, intrand in lupta cu Lie, Nestor a strigat: "Dumnezeul lui Dimitrie, ajuta-mi!" Si indata, trantandu-l jos pe Lie, l-a omorat. Si s-a intristat imparatul de moartea lui Lie. Afland insa ca Sfantul Dimitrie este cel care l-a indemnat pe Nestor sa se lupte cu Lie, imparatul a trimis ostasi, poruncindu-le sa-l strapunga cu sulitele pe Sfantul, in temnita, ca a fost pricina mortii lui Lie. Si aceasta, facandu-se indata, marele Dimitrie si-a dat sufletul in mainile lui Dumnezcu. Si s-au facut la moastele lui multe minuni si prea slavite tamaduiri. Tot atunci, din porunca imparatului, s-a taiat capul si Sfantului Nestor.

vidoveczandrei 29.06.2010 12:37:57

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 264430)
da nu ia batjocorit nimeni, afirmatia mea facea referire la faptul ca noi nu putem fi mantuiti pe baza trairii lor ci pe baza trairii noastre. Dumnezeu cand ne va judeca nu ne va judeca in functie de cum a trait un Sfant Parinte ci ne va judeca in functie de cum am trait noi. Asta nu inseamna ca marturia lor nu e importanta si ca martirajul lor nu a lasat o marturie de-a lungul istoriei.

nu tu,dar ceilalti,ba da si-au aratat ceva ei,ne-au aratat fiecare parte este sa ne tinem tot timpul credinta in Iisus Hristos,ca putem sa si postim,ca ei siau facut in catacombe Liturghii,sau inchinat icoanelor ascunsi de frica de romani,trebuie sa facem cu au facut Iisus Hristos si Sfintii dupa urmele lor,sa facem ce au facut si ei nu esti acord?Da asa e cu Judecata,dar ne Iisus spune noua in Matei despre Judecata cum va fi.

vidoveczandrei 29.06.2010 12:39:50

Citat:

ba da prietene,au marturisit tot timpul citeste citatele lor daca gasesti anumite marturisii,bine?:)

vidoveczandrei 29.06.2010 12:41:03

Citat:

nu ai vazut pe topic ce sa scris depre Sfintii?

vidoveczandrei 29.06.2010 12:46:07

uite o maturisire a unui sfant:Dasius, martirul a refuzat categoric rolul de rege al Saturnaliilor, marturisind credinta in Sfanta Treime si preferand sa aleaga liber jertfa pentru imparatul sau ceresc

vidoveczandrei 29.06.2010 12:51:41

inca unul:"Emilian a marturisit insistent ca numele sau desavarsit este cel de crestin si ca Dumnezeu si sufletul sau i-au poruncit sa calce in picioare idoli neinsufletiti si jertfele necurate ale paganilor.

Doriana 29.06.2010 12:54:44

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 264438)
uite o maturisire a unui sfant:Dasius, martirul a refuzat categoric rolul de rege al Saturnaliilor, marturisind credinta in Sfanta Treime si preferand sa aleaga liber jertfa pentru imparatul sau ceresc

Bravo lui! Sa faci si tu la fel. Dar sa speram ca nu vei avea ocazia sa te confrunti cu moartea...

vidoveczandrei 29.06.2010 13:01:08

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 264442)
Bravo lui! Sa faci si tu la fel. Dar sa speram ca nu vei avea ocazia sa te confrunti cu moartea...

nu sunt vrednic inca sa mor ca trebuie sa ma spovedesc tot timpul ca sunt plin de pacat si sa mai si postesc si in rugaciuni,dar daca cineva vrea sa faca cere sami schimb religia mai bine as muri in credinta ortodoxa.Nu tu sau Zorobabel,nu credeti ca vorbesc despre voi.

Doriana 29.06.2010 13:05:16

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 264443)
nu sunt vrednic inca sa mor ca trebuie sa ma spovedesc tot timpul ca sunt plin de pacat

Tu crezi ca cel care vrea sa te omoare te intreaba daca te-ai spovedit? Ce te faci daca te ia pe nepregatite si nu te-ai spovedit de mult? Te lepezi ca sa iti dea timp sa te spovedesti?

vidoveczandrei 29.06.2010 13:09:43

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 264442)

am facut sa vedeti marturisirile lor ca nu ii credeti.Eu ii cred pe acesti Sfinti Marturisitori au primit cununa muceniciei si sunt impreuna cu Domnul Iisus si cu Maica Domnului,ce frumos sa vezi acest lucru,nu?dar nu suntem vrednici fiindca suntem inca pe pamant,dar cand citesti un sfant si care e in cer fiecare despre simti ca esti aproape de lumea Sfanta a Sfintei Treimi un singur Dumnezeu dar intreit in trei persoane:Tatal ,Fiu, Duhul Sfant,ce bucurie mare.

vidoveczandrei 29.06.2010 13:22:10

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 264445)
Tu crezi ca cel care vrea sa te omoare te intreaba daca te-ai spovedit? Ce te faci daca te ia pe nepregatite si nu te-ai spovedit de mult? Te lepezi ca sa iti dea timp sa te spovedesti?

da il rog pe cineva sa ma duca la un duhovnic,de exemplu Pilda Samariteanul cel milostiv,ca poate sa aiba mila si ii spun:"Du-ma la o Biserica de aproapa ca vreau sa ma spovedesc si sa ma impartaseaca ca nu vreau sa mor cu pacate si zic nu ma du la spital(daca sunt destul de grav de ranit,daca nu ma duce la spital),si ii zic omului fii binecuvantat.",daca omul nu ma ajuta atunci nu e nici o problema,dar nu e nimeni care sa fie nepasatori fata de un om ranit si atunci miam indeplinit misiunea.

O marturisire care era in cartea mea "Sa ne cunoastem credinta"- de diacon Gheorghe Babut spunea ca un evreu suferea de cancer si ca era aproape sa moare,dar ajugand la mormantul Domnului Iisus s-a vindecat,ceilalti ziceau ca nu ajunge,dar el avea o credinta uriasa in Iisus ca El il va vindeca.

Asa si cu crima daca nadajduiesti in Domnul poti sa ajungi la o biserica sati marturisesti pacatele Domnul iti poate da un anumit timp si sa iei Trupul si Sangele Domnului(Taina Impartasaniei)nu mai probleme si pun mana pe piept sub forma de Cruce ca sunt un crestin.Dar ma duc pe pilda"Samariteaul cel milostiv",dar si de marturisirea acestui evreu.

vidoveczandrei 29.06.2010 13:24:14

Citat:

cu credinta si ajutor de la Dumnezeu sa ma ajute sami aduc aminte de pacatele mele,nu lasa pe un om sa moare,Domnul nu vrea moartea pacatosului,ci vrea sa se intoarca atat.

Doriana 29.06.2010 13:26:51

N-am inteles bine...te lepezi si dupa aceea te spovedesti si te-ai spalat pe maini? Nu te-ar durea sufletul sa te lepezi de Hristos?

vidoveczandrei 29.06.2010 13:31:50

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 264460)
N-am inteles bine...te lepezi si dupa aceea te spovedesti si te-ai spalat pe maini? Nu te-ar durea sufletul sa te lepezi de Hristos?

nu ma lepad de Iisus...

Doriana 29.06.2010 13:35:19

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 264461)
nu ma lepad de Iisus...

Aha, ok, atunci e bine...

vidoveczandrei 29.06.2010 13:36:47

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 264465)
Aha, ok, atunci e bine...

de ce crezi ca mas fi lepadat de Hristos?

Doriana 29.06.2010 13:50:40

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 264466)
de ce crezi ca mas fi lepadat de Hristos?

Pai eu te-am intrebat:

Citat:

Te lepezi ca sa iti dea timp sa te spovedesti?

Si tu ai raspuns:

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 264454)
da il rog pe cineva sa ma duca la un duhovnic,

Probabil a fost doar o neintelegere.

vidoveczandrei 29.06.2010 13:54:20

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 264475)
Pai eu te-am intrebat:

Si tu ai raspuns:

Probabil a fost doar o neintelegere.

Tu nu ai nevoie de un duhovnic care sati asculte pacate si sati dea dezlegare si taina impartasaniei si sa termini cu bine,nu asta conteaza?

anaana71 29.06.2010 18:02:05

Citat:

În prealabil postat de zorobabel (Post 264299)
tie ti-e sila de Cuvantul lui Dumnezeu. o dai intr-una cu gandirea sectara, dar de fapt tu ai o problema cu ceea ce a zis Dumnezeu in Cuvantul Lui. Cum citeaza cineva din Biblie cum deja incepi sa critici si sa ai o problema.

Sa imi fac adepti pt ce? nici nu stii ce confesiune sunt. si in plus de asta ti-am zis tie sa faci ce fac si "sectarii" si anume sa vestesti Cuvantul lui Dumnezeu, asa cum faceau si apostolii. Nu ti-am zis sa vii la sectari ci sa aduci tu oameni la ortodoxie.

stiu ca la voi acolo e o placere sa rastalmaciti cuvintele altora. nu tine. am sa repet ori de cate ori te aberezi. mi-e sila de gandirea secatra. ti-am spus, nu-l mai pune pe Dumnezeu in fata ca o pavaza, iar tu stai in spate. N-am de ce sa critic, dar iti spun realitatea, si modalitatea voastra de a sminti omul.
crezi ca mai conteaza din ce secta esti? crezi ca daca esti penticostal si nu evanghelist, se rupe cerul in doua sau esti mai ortodox? Crezi in Maica Domnului, ii cinstesti pe Sfintii Parinti, ai citit Sfanta Traditie?
pai care oameni sa-i aduc la ortodoxie? ca toti pe care-i stiu sunt ortodoxi si cativa sectari. cu ortodoxi am ce vorbi cu sectarii nu, ca nu avem multe in comun si ar trebui mereu sa vorbim la pereti si cum ziceam mi-s sila de prozelitism. n-am obiceiul sa bat la usile oamenilor si nici sa-i admonestez pe strada, tam-nesam. sper ca ma scutesti cu toata lumea moarta ca nu fac ca Apostolii. :63:

penticostalulmantuibil 29.06.2010 18:18:22

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 264609)
stiu ca la voi acolo e o placere sa rastalmaciti cuvintele altora. nu tine.

Poate ca exagerati cu generalizarile stimata Anaana71.
Sincer, nu aveti cum sa stiti care sunt motivatiile si atitudinile credinciosilor din toate bisericile neoprotestante.

Poate ca sunt biserici in care oamenii nu simt o placere deosebita in a rastalmaci cuvintele altora.

As zice sa-i evaluam pe oameni „en-detail” nu asa, la gramada.

anaana71 29.06.2010 18:49:07

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 264621)
Poate ca exagerati cu generalizarile stimata Anaana71.
Sincer, nu aveti cum sa stiti care sunt motivatiile si atitudinile credinciosilor din toate bisericile neoprotestante.

Poate ca sunt biserici in care oamenii nu simt o placere deosebita in a rastalmaci cuvintele altora.

As zice sa-i evaluam pe oameni „en-detail” nu asa, la gramada.

ehe...asta cu generalizarea e boala generala, stimate. nici sectarii nu cunosc motivatiile si atitudinile ortodoxilor, dar tot isi permit sa emita supozitii, pareri si mai stiu eu ce. n-apuc eu sa vorbesc cu toti, ca ar trebui sa traiesc sute de ani, dar cu cei care am vb pana acum, si nu-s 2-3, n-au facut rabat la modul de abordare,la cum ma inchin eu la chip cioplit, cum sunt atat de "naiva" sa cred intr-una, o oarecare, e drept m-am prins greu ca era vorba de Maica Domnului, de Sfinti nu-ti mai spun ca deja mi-era rusine de rusinea lor, si stiau ca-s crestin ortodox. bleah.:22:

postasul. 29.06.2010 19:17:17

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 264609)
Crezi in Maica Domnului,

Ana, neoprotestantii au un fix: sa-i convingi cu Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu). Arata din invataturile Domnului Iisus Hristos si a Sfintilor Apostoli (cu care, Maica Domnului a fost contemporana) ca trebuie sa credem in Maica Domnului (adica sa ne inchinam si sa ne rugam la ea). Eu, chiar as fi curios sa-mi arati ce relatie era intre Sfintii Apostoli si Maica Domnului.

Merita sa incerci. Poti sa aduci un ratacit pe calea cea buna. E datoria ta de crestina.

postasul. 29.06.2010 19:33:51

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 264394)

Intr-o postare anterioara, chiar tu singura ti-ai raspuns la intrebare (cea referitoare la asemuirea mortii intaia cu un somn). Vezi aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=756

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 264394)

Asa definesti "duhul desprins de trup"? Am gasit si eu vorbindu-se despre asa ceva, in Sfanta Scriptura. Numai ca era vorba despre trupurile "imbracate in slava" la revenirea Domnului Iisus Hristos. Iata ce frumos descrie Sfantul Apostol Pavel ce se va intampla atunci:"iatã, vã spun o tainã: nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati într-o clipã, într-o clipealã din ochi, la cea din urmã trîmbitã. Trîmbita va suna, mortii vor învia nesupusi putrezirii, si noi vom fi schimbati. Cãci trebuie ca trupul acesta, supus putrezirii, sã se îmbrace în neputrezire, si trupul acesta muritor sã se îmbrace în nemurire."(1 Corinteni 15:51-53).

Banuiesc ca si tu ai vrut sa faci referire tot la acest eveniment (revenirea Mantuitorului) cand ai scris despre "trupul imbracat in slava".

penticostalulmantuibil 29.06.2010 22:51:05

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 264640)
ehe...asta cu generalizarea e boala generala, stimate.

Permiteti-mi sa nu cred ca acest argument va scuza.
„In ziua de azi daca nu minti nu supravietuiesti” sau „toata lumea face asa” sau alte rationamente de acest fel nu m-au convins niciodata.

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 264640)
nici sectarii nu cunosc motivatiile si atitudinile ortodoxilor, dar tot isi permit sa emita supozitii, pareri si mai stiu eu ce.
... cum ma inchin eu la chip cioplit, cum sunt atat de "naiva" sa cred intr-una, o oarecare, e drept m-am prins greu ca era vorba de Maica Domnului, de Sfinti nu-ti mai spun ca deja mi-era rusine de rusinea lor, si stiau ca-s crestin ortodox. bleah.:22:

Din nou generalizati.
Eu, de exemplu, nu-mi permit sa emit pareri cu privire la motivatiile ortodocsilor.
Dimpotriva sunt aici sa cercetez si sa intreb.
Am inteles deja ca nu va inchinati icoanelor si chipurilor cioplite, ci lui Dumnezeu.

Va rog nu va grabiti sa stigmatizati un mare numar de oameni. Asa cum nu toti ortodocsii sunt la fel nici toti NP nu sunt.

Iar chestia cu „bleah”, fara suparare, dar am sentimentul ca nu sta bine niciodata unei doamne.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:53:49.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.