Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre suflet, duh si starea omului in moarte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11275)

osutafaraunu 17.12.2011 13:49:02

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 415687)
Asta se numeste interpretare tendentioasa. Osanda ar putea fi intradevar nimicirea. Dar vesnica? Asta inseamna ca actiunea va fi perpetua, aduca fiinta respectiva va dainui vesnic.
Iar prin viata vesnica se intelege comuniunea cu Sursa vietii pe veci.

Nu vă supărați, dar "interpretare tendențioasă" și chiar ireverențioasă la adresa lui Dumnezeu este aceea că El ar fi cel mai mare torționar din Univers. Adică pentru un biet păcătos ce a păcătuit 60-70 de ani să i se dea o pedeapsă eternă - asemenea celui ce l-a instigat la păcat. Aceasta e justiția lui Dumnezeu?

Nu mai vorbim de absurditatea unei morți veșnice (moarte cu efecte veșnice, din care nu mai există înviere) care e prezentată în gândirea populară va fiind de fapt o viață veșnică. S-a trecut prea ușor peste textele care prezintă realitatea vieții veșnice a celor mântuiți în contrast cu pieirea în foc a celor nelegiuiți. E mare păcat ca chiar textul de aur al Bibliei (Ioan 3,16) este în felul acesta nesocotit, abuzat și interpretat "tendențios"!

Lucian008 17.12.2011 14:02:45

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 415724)
Nu vă supărați, dar "interpretare tendențioasă" și chiar ireverențioasă la adresa lui Dumnezeu este aceea că El ar fi cel mai mare torționar din Univers. Adică pentru un biet păcătos ce a păcătuit 60-70 de ani să i se dea o pedeapsă eternă - asemenea celui ce l-a instigat la păcat. Aceasta e justiția lui Dumnezeu?

Nu mai vorbim de absurditatea unei morți veșnice (moarte cu efecte veșnice, din care nu mai există înviere) care e prezentată în gândirea populară va fiind de fapt o viață veșnică. S-a trecut prea ușor peste textele care prezintă realitatea vieții veșnice a celor mântuiți în contrast cu pieirea în foc a celor nelegiuiți. E mare păcat ca chiar textul de aur al Bibliei (Ioan 3,16) este în felul acesta nesocotit, abuzat și interpretat "tendențios"!

Aaaaa si sa inteleg ca Dumnezeu pentru a nu fi ce lai mare tortionar din Univers a decis sa ii suprime pe pacatosi si cei buni sa ramana in comuniune. Iar o chestie de logica ne spune ca daca diavolul nu l-ar fi ispitit pe om, acesta ar fi ramas fericit in Rai in comuniune cu Dumnezeu pentru eternitate. Nu i-ar si fost mai simplu Lui Dumnezeu sa il suprime pe Diavol cand s-a intors impotriva Lui. Si asa impusca 2 iepuri dintr-un foc: diavlolul disparea si nu mai astepta atat timp sa o faca (sdau diavolul nu va fi nimicit?) si oamenii ar fi fost in comuniune mereu cu Dumnezeu, ba mai mult chiar toti. Nici nu il mai suparau oamenii pe Dumnezeu. Nu credeti ca era mai simplu? Sau a vrut Dumnezeu ca omul sa cada. Stiu ca am expus mai multe idei, daca puteti eventual sa raspundeti.
Si nu, Dumnezeu nu este cel mai mare tortionar. Omul decide singur unde merge prin faptele lui. De aceea are libertate. Dumnezeu isi revarsa dragostea asupara tuturor, doar starea in care ei se afla ii face sa o resimta diferit. Pentru cei ce au ales comuniunea prin facerea voii Lui Dumnezeu va fi bucurie, iar ptr cei ce au ales indepartarea de El va fi chinul vesnic.

Profetul de carton 17.12.2011 14:20:51

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 415729)
Pentru cei ce au ales comuniunea prin facerea voii Lui Dumnezeu va fi bucurie, iar ptr cei ce au ales indepartarea de El va fi chinul vesnic.

cine-i va chinui (vesnic) pe pacatosi? v-ati gandit si la acest aspect?

Lucian008 17.12.2011 14:36:40

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 415741)
cine-i va chinui (vesnic) pe pacatosi? v-ati gandit si la acest aspect?

Constiinta. Propriile fapte.

osutafaraunu 17.12.2011 14:39:51

Citat:

Aaaaa si sa inteleg ca Dumnezeu pentru a nu fi ce lai mare tortionar din Univers a decis sa ii suprime pe pacatosi si cei buni sa ramana in comuniune.

Asta spune Scriptura, nu eu. Cei credinciși vor trăi veșnic în comuniune cu Dumnezeu, iar cei nelegiuiți vor pieri în focul pregătit diavolului și îngerilor lui (Mat.25,41). Nu mă întrebați cât vor arde în foc, căci nu pot să vă răspund. Dar presupun că un nepocăit (de fapta lui) ce a furat o pâine nu va arde tot atât cât cel ce a dat ordin să fie arși 6 milioane de evrei! Spuneți-mi dacă gândesc greșit...

Citat:

Iar o chestie de logica ne spune ca daca diavolul nu l-ar fi ispitit pe om, acesta ar fi ramas fericit in Rai in comuniune cu Dumnezeu pentru eternitate.

La data aceea, diavolul nu mai era "fericit", ci era un nenorocit alungat din Cer! Și nu mai era în comuniune cu Dumnezeu, ci era deja dușmanul Lui declarat.

Citat:

Nu i-ar si fost mai simplu Lui Dumnezeu sa il suprime pe Diavol cand s-a intors impotriva Lui. Si asa impusca 2 iepuri dintr-un foc: diavlolul disparea si nu mai astepta atat timp sa o faca (sdau diavolul nu va fi nimicit?) si oamenii ar fi fost in comuniune mereu cu Dumnezeu, ba mai mult chiar toti. Nici nu il mai suparau oamenii pe Dumnezeu. Nu credeti ca era mai simplu?

Omenește vorbind era mai simplu, dar cu ce implicații veșnice pentru întreg Universul locuit! Noi oamenii am fi "rezolvat" urgent problema. Trimiteam "Serviciile" să-l suprime discret pe diavol și apoi să me vedem liniștiți de mandatul nostru de "președinte al Universului"...

Citat:

Sau a vrut Dumnezeu ca omul sa cada. Stiu ca am expus mai multe idei, daca puteti eventual sa raspundeti.

Nu am răspunsuri la toate întrebările, însă știu un lucru: Dumnezeu a dar liberul arbitru nu doar omului, ci fiecărei ființe inteligente din Univers.

Profetul de carton 17.12.2011 14:53:25

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 415749)
Constiinta. Propriile fapte.

dar focul din iezerul acela, cine-l intretine? si credeti ca cei rai mai au constiinta?

Lucian008 17.12.2011 15:03:58

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 415752)
Asta spune Scriptura, nu eu. Cei credinciși vor trăi veșnic în comuniune cu Dumnezeu, iar cei nelegiuiți vor pieri în focul pregătit diavolului și îngerilor lui (Mat.25,41). Nu mă întrebați cât vor arde în foc, căci nu pot să vă răspund. Dar presupun că un nepocăit (de fapta lui) ce a furat o pâine nu va arde tot atât cât cel ce a dat ordin să fie arși 6 milioane de evrei! Spuneți-mi dacă gândesc greșit...

Intr-o anumita masura te mustra constiinta pentru faptul ca ai furat o paine si in cu totul alta daca ai ucis 6 milioane de evrei. Dar in final nu este vorba de fapta ci de masura in care te-ai apropiat, respectiv departat de Dumnezeu. Ptr ca in final poate fi mai apropiat de Dumnezeu un criminal in masa decat de un hot. Depinde de pocainta.
Focul este pregatit de fiecare prin faptele lui.

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 415752)
La data aceea, diavolul nu mai era "fericit", ci era un nenorocit alungat din Cer! Și nu mai era în comuniune cu Dumnezeu, ci era deja dușmanul Lui declarat.

Eu nu ma refeream la momentul ispitirii omului, ci la momentul caderii Diavolului. Daca atunci il nimicea Dumnezeu nu mai cadea omul. Si nu, nu tine de cunoasterea tainelor Lui Dumnezeu sa spunem ca Dumnezeu nu a vrut ca omul sa cada. A fost decizia omul liber.

Lucian008 17.12.2011 15:06:42

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 415766)
dar focul din iezerul acela, cine-l intretine? si credeti ca cei rai mai au constiinta?

Focul il intretine constiinta. Normal ca au constiinta. Chiar si cel mai mare pacatos care se impotriveste Lui Dumnezeu are constiinta. Ca s-a manipulat-o sa nu iasa la suprafata, sau ca "a adormit" constiinta este posibil aici, dar dupa ce se va transforma lumea la Judecata omul nu va mai putea sa imi estompeze mustrarile de constiina.

Profetul de carton 17.12.2011 15:33:54

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 415777)
Focul il intretine constiinta. Normal ca au constiinta. Chiar si cel mai mare pacatos care se impotriveste Lui Dumnezeu are constiinta. Ca s-a manipulat-o sa nu iasa la suprafata, sau ca "a adormit" constiinta este posibil aici, dar dupa ce se va transforma lumea la Judecata omul nu va mai putea sa imi estompeze mustrarile de constiina.

Hmmmm.... pai ori luati literal si atunci sulful intretine focul (si sulful ala aprins e pus acolo de Dumnezeu), ori luati simbolic si atunci iezerul e moartea a 2-a, simbolul nimicirii complete si fara revenire.

Lucian008 17.12.2011 19:03:23

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 415787)
Hmmmm.... pai ori luati literal si atunci sulful intretine focul (si sulful ala aprins e pus acolo de Dumnezeu), ori luati simbolic si atunci iezerul e moartea a 2-a, simbolul nimicirii complete si fara revenire.

Nu intelegem focul ca pe focul de acum. "Focul" acela va arde si trupul si sufletul si e reprezentat de dragostea Lui Dumnezeu, el fiind efectul lipsei de comuniune.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:48:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.