Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Bibliile sectante si eretice trebuiesc arse (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11929)

vidoveczandrei 27.01.2011 14:16:13

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 328889)
N-am înțeles întrebarea, poți te rog s-o reformulezi?

Ceea vreau sa spun este:daca sunt prefigurari in VT si daca le vedeti ceea ce sunt si in NT?

Sper ca stii ce inseamna prefigurare?in Biserica Aventista daca vad?

tricesimusquintus 27.01.2011 15:08:31

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 328893)
Ceea vreau sa spun este:daca sunt prefigurari in VT si daca le vedeti ceea ce sunt si in NT?

Sper ca stii ce inseamna prefigurare?in Biserica Aventista daca vad?

Probabil te referi la simboluri, antitipuri, arhetipuri, ori ceva de genul acesta, nu-mi dau încă seama. Bineînțeles, VT este plin de ele, cred că sunt cu miile!

vidoveczandrei 27.01.2011 15:53:03

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 328910)
Probabil te referi la simboluri, antitipuri, arhetipuri, ori ceva de genul acesta, nu-mi dau încă seama. Bineînțeles, VT este plin de ele, cred că sunt cu miile!

ar trebui ca voi cand cititi VT si NT ar trebui sa vezi prefigurarile cum ar fi Jerfa lui Avraam cand isi sacrifica unicul sau fiu,dar Domnul nu L-a lasat pe Avraam sa faca asta.Asta fiind o prefigurare atunci cand Mantuitorul Se jerfeste pentru noi.Lemnele simboliza Crucea,deci fiecare prooroc prefigura ceva care ducea totul spre NT,chiar si Melchisedec cand a venit la Avraam cu cele doua bunuri adica paine si vin care simbolizeau sau prefigura Taina Impartasniei adica Trupul si Sangele Mantuitorului,etc,etc.Uitativa ca ceea ce este in VT se trece la Legea cea Noua,voi chiar traiti in VT sau in NT.Noi nu mai suntem in VT ci suntem in NT cu Mantuitorul,cu Sfintii,cu Maica Domnului.Totul din VT era prefigurari pentru NT care timpul nu se mai intoarce si merge pe linie dreapta nu in apoi.Spune-mi tu te afli in VT sau in NT?

tricesimusquintus 27.01.2011 16:52:06

Citat:

În prealabil postat de vidoveczandrei (Post 328924)
ar trebui ca voi cand cititi VT si NT ar trebui sa vezi prefigurarile cum ar fi Jerfa lui Avraam cand isi sacrifica unicul sau fiu,dar Domnul nu L-a lasat pe Avraam sa faca asta.Asta fiind o prefigurare atunci cand Mantuitorul Se jerfeste pentru noi.Lemnele simboliza Crucea,deci fiecare prooroc prefigura ceva care ducea totul spre NT,chiar si Melchisedec cand a venit la Avraam cu cele doua bunuri adica paine si vin care simbolizeau sau prefigura Taina Impartasniei adica Trupul si Sangele Mantuitorului,etc,etc.Uitativa ca ceea ce este in VT se trece la Legea cea Noua,voi chiar traiti in VT sau in NT.Noi nu mai suntem in VT ci suntem in NT cu Mantuitorul,cu Sfintii,cu Maica Domnului.Totul din VT era prefigurari pentru NT care timpul nu se mai intoarce si merge pe linie dreapta nu in apoi.Spune-mi tu te afli in VT sau in NT?

Dar cine a spus (în afară de voi) că noi am trăi în VT? Cine mai ține Vechiul Legământ cu toate simbolurile, ritualurile și sistemul preoțesc (în afară de voi - parțial-)? Trăim în Noul Legământ statornicit de Domnul Iisus Hristos!

Raoul 27.01.2011 17:19:55

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 328888)
Deci din punctul tău de vedere versiunea Cornilescu nu este Sfânta Scriptură, nu este Cuvântul lui Dumnezeu... Ai putea spune și motivul pentru care-o consideri "carte eretică"? Doar pentru că e folosită preponderent de cultele neoprotestante?

Pentru ca e MODIFICATA! Si stii si tu ce se intampla cu cei care deterioreaza cuvantul lui Dumnezeu...

calator prin ploaie 27.01.2011 17:27:09

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 328888)
Deci din punctul tău de vedere versiunea Cornilescu nu este Sfânta Scriptură, nu este Cuvântul lui Dumnezeu... Ai putea spune și motivul pentru care-o consideri "carte eretică"? Doar pentru că e folosită preponderent de cultele neoprotestante?

Apoi dragii mei...si preotii care citira din Cornilescu is eretici?!? Sa fim seriosi....treziti-va !

calator prin ploaie 27.01.2011 17:29:02

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 328958)
Pentru ca e MODIFICATA! Si stii si tu ce se intampla cu cei care deterioreaza cuvantul lui Dumnezeu...

Apoi dragu meu...atunci demult si cu multi trebuiau sa se intample multe....Eu zic sa nu ne bagam in ale bisericii ca niste profani ce suntem.....Iar despre chestia cu arsul bibliilor e singurul loc in care am citit asa o imensa aiureala....

Raoul 27.01.2011 17:42:01

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 328961)
Apoi dragu meu...atunci demult si cu multi trebuiau sa se intample multe....

Si crezi ca nu mai e timp?? Oare Dumnezeu "doarme"? Fii fara griji...

tricesimusquintus 27.01.2011 18:09:57

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 328958)

Versiunea Anania este mult mai MODIFICATĂ și încă intenționat. E modificată evident chiar față de versiunea sinodală anterioară. O puteți deci considera "eretică" și bună pentru ars! Bineînțeles doar după mentalitatea voastră, căci neoprotestanții au respect față de Cuvântul lui Dumnezeu (indiferent de versiune, ori limbă) și nu și-ar permite niciodată să-l ardă.

colaps3 27.01.2011 18:21:17

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 328978)
Versiunea Anania este mult mai MODIFICATĂ și încă intenționat.

Dovada ???

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:20:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.