![]() |
Citat:
|
Citat:
______ P Tutea: "Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul. Am avut revelația că în afară de Dumnezeu nu există adevăr. Mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu nici un adevăr. Iar dacă adevărul este unul singur, fiind transcendent în esență, sediul lui nu e nici în știință, nici în filozofie, nici în artă ... ... Ateii s-au născut, dar s-au născut degeaba. Eu când discut cu un ateu e ca și cum as discuta cu ușa. Între un credincios și un necredincios, nu există nici o legătură. Ăla e mort, sufletește mort, iar celălalt e viu și între un viu și un mort nu există nici o legătură. Credinciosul creștin e viu. Ateii și materialiștii ne deosebesc de animale prin faptul că nu avem coadă." |
Citat:
Nu cred ca e nevoie sa ii atacam, chiar si cu vorbele...aparam credinta ortodoxa atunci cand este batjocorita, iar pe ei sa ii iubim...oare nu zice asa Iisus? si daca nu putem sa ii iubim, macar sa nu ii ranim si sa nu ii uram..e un prim pas, cum spunea parintele Arsenie Papacioc! Sa ne ajute Dumnezeu! |
Citat:
Dar, de fapt, nici sa razi nu-ti mai vine. |
Citat:
|
Citat:
Dar tu nu prea intelegi ce inseamna cuvinte ca civilizat, dialog, crestin ortodox, ... Ai inteles ce spune Petre Tutea mai jos ? _______ P Tutea: "Se spune că intelectul e dat omului ca să cunoască adevărul. Intelectul e dat omului, după părerea mea, nu ca să cunoască adevărul, ci să primească adevărul. Am avut revelația că în afară de Dumnezeu nu există adevăr. Mai multe adevăruri, zic eu, raportate la Dumnezeu, este egal cu nici un adevăr. Iar dacă adevărul este unul singur, fiind transcendent în esență, sediul lui nu e nici în știință, nici în filozofie, nici în artă ... ... Ateii s-au născut, dar s-au născut degeaba. Eu când discut cu un ateu e ca și cum as discuta cu ușa. Între un credincios și un necredincios, nu există nici o legătură. Ăla e mort, sufletește mort, iar celălalt e viu și între un viu și un mort nu există nici o legătură. Credinciosul creștin e viu. Ateii și materialiștii ne deosebesc de animale prin faptul că nu avem coadă." |
Problema ta (neica_nimeni) e că intră pe forum; pe mine mă îngrijorează faptul că nu intră destui, că mulți dintre cei care au intrat au plecat dezamăgiți de ceea ce au întâlnit.
Cei mai mulți ne reproșează ipocrizia. Oare n-ar fi bine să ne pună pe gânduri lucrul ăsta? Atunci când le spunem preceptele creștinismului, de iubire a aproapelui și a vrăjmașului, de întoarcere a celuilalt obraz, iar la prima provocare din partea lor le răspundem jignind sau ofuscându-ne, nu îi smintim? Politica pumnului în gură care vrei să fie adoptată aici nu va face niciun serviciu Bisericii sau credinței ortodoxe. Din contră, o va izola tot mai mult de societate. |
Citat:
Un dialog civilizat, crestin ortodox marca lu` neica nimeni: „esti bolnav mintal dar nu-i nici o rusine”, „faci pe proasta”, ai probleme la mansarda”, etc. |
Citat:
|
Citat:
Mai bine fa-ti propriul forum, unul f strict. De ex eu am un forum in care pt a te inregistra e cale lunga. L-am facut asa tocmai pt a fi acolo un anumit grup de oameni (stai linistit, criteriul nu este unul religios, ci tine de profesie) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:43:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.