![]() |
Citat:
Si intrebarea mea se referea mai mult la comparatia: monah - preot de mir. Cine a fost mai bun in credinta: par. Cleopa sau Boca, sau parintele Galeriu? |
Citat:
|
Citat:
Iată-ți afirmația: ”De asemenea, între un părinte profesor al meu de la Teologie și un episcop mai puțin pregătit teologic, aș avea mult mai mare încredere în părintele profesor, neținând seama de ierarhie, ci de pregătirea teologică a fiecăruia.” |
Citat:
|
Citat:
|
Succes total. :)
|
Iuda a avut succes în toate veacurile.
|
Deschide si tu un fanclub "Decebal" si refugiaza-te acolo.
Multumiri anticipate. |
Citat:
|
@Laura, Fani
Simțeam acultarea de Bătrănii mei ca pe un rai - Sf. Porfirie "Bătrânul joacă un rol însemnat în viața noastră. Bătrânul este călăuzitor. Nu e pur și simplu un om cultivat care a devenit Bătrân, pentru că este teolog și are carte. Să deslușim ce este Bătrânul. Bătrânl poate fi și necărturar; poate să nu aibă multe cunoștințe, să nu aibă dar ritoricesc, să nu fi studiat tratae, dar să fi ajuns la înălțimi mai mari decât cel cultivat, dacă a trăit ca ucenic și a dobândit harul lui Dumnezeu. Un astfel de bătrân poate să-i folosească foarte mult pe ucenicii săi, dacă aceștia fac ascultare de dânsul. Firește, cele pe care ți le spune Bătrânul ți le spun și cărțile. Însă nu-i același lucru." - Sf. Porfirie |
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:15:07. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.