Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Întrebare pentru susținătorii ideii de ascultare necondiționată (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16954)

sophia 31.12.2013 13:50:09

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 545474)
Parintele Cleopa n-o fi avut școală dar cât timp a fost sub ascultare ca cioban a citit mai mult decât am face-o noi într-o viață.

Poti sa explici putin? Sa dai detalii.
Si intrebarea mea se referea mai mult la comparatia: monah - preot de mir.
Cine a fost mai bun in credinta: par. Cleopa sau Boca, sau parintele Galeriu?

Parascheva16 31.12.2013 14:06:37

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 545479)
Poti sa explici putin? Sa dai detalii.
Si intrebarea mea se referea mai mult la comparatia: monah - preot de mir.
Cine a fost mai bun in credinta: par. Cleopa sau Boca, sau parintele Galeriu?

Nu cred ca unul a fost mai bun decat celalat. Au fost diferiti, cu misiune diferita, cu talanti diferinti, dar toti trei au avut o credinta puternica.

ovidiu b. 06.01.2014 00:39:15

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 545450)
Nu am spus că între părintele meu duhovnicesc și un teolog mai bine pregătit l-aș prefera pe acel teolog, indiferent de viața lui duhovnicească, ci am afirmat că l-aș prefera pe un părinte profesor teolog cultivat în locul unui episcop mai puțin cultivat teologic.

Tocmai asta era ideea, că tu ai pus problema pregătirii teologice fără să iei în calcul trăirea duhovnicească a sfătuitorului. Adică, acel episcop mai puțin pregătit teologic ar putea avea o viață duhovnicească înaintată comparativ cu profesorul teolog. Tu pui pe primul loc pregătirea teologică, ceea ce mie mi se pare greșit. Bineînțeles, tu poți avea părerea ta.

Iată-ți afirmația:
”De asemenea, între un părinte profesor al meu de la Teologie și un episcop mai puțin pregătit teologic, aș avea mult mai mare încredere în părintele profesor, neținând seama de ierarhie, ci de pregătirea teologică a fiecăruia.”

Banikka 06.01.2014 22:25:28

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 544729)
Confunzi marfa cu ambalajul.

Ce spui tu, mă Ovidiuță? Și ție ți se pare că știi cam multe despre "Decebal", mă Ovidiuță? Ale Dracului de multe mai "știți" voi, mă "ortodocșilor"! Ovidiuță, Ovidiuță, cum te joci tu cu focul, Ovidiuță, și crezi că nu te arzi!

Lucian008 06.01.2014 22:34:13

Citat:

În prealabil postat de Banikka (Post 546638)
Ce spui tu, mă Ovidiuță? Și ție ți se pare că știi cam multe despre "Decebal", mă Ovidiuță? Ale Dracului de multe mai "știți" voi, mă "ortodocșilor"! Ovidiuță, Ovidiuță, cum te joci tu cu focul, Ovidiuță, și crezi că nu te arzi!

Multumesc. Sper ca nu te apuce ziua de maine cu cont activ pe forum. Ti-am facut raport sa vedem care va fi rezultatul.

AlinB 07.01.2014 00:14:32

Succes total. :)

Dalian 07.01.2014 00:40:15

Iuda a avut succes în toate veacurile.

AlinB 07.01.2014 02:05:30

Deschide si tu un fanclub "Decebal" si refugiaza-te acolo.
Multumiri anticipate.

ovidiu b. 07.01.2014 18:38:43

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 546639)
Multumesc.

Tot ce e posibil să fie unul dintre ”răposați”.

ovidiu b. 08.01.2014 20:34:12

@Laura, Fani

Simțeam acultarea de Bătrănii mei ca pe un rai - Sf. Porfirie

"Bătrânul joacă un rol însemnat în viața noastră. Bătrânul este călăuzitor. Nu e pur și simplu un om cultivat care a devenit Bătrân, pentru că este teolog și are carte. Să deslușim ce este Bătrânul. Bătrânl poate fi și necărturar; poate să nu aibă multe cunoștințe, să nu aibă dar ritoricesc, să nu fi studiat tratae, dar să fi ajuns la înălțimi mai mari decât cel cultivat, dacă a trăit ca ucenic și a dobândit harul lui Dumnezeu. Un astfel de bătrân poate să-i folosească foarte mult pe ucenicii săi, dacă aceștia fac ascultare de dânsul. Firește, cele pe care ți le spune Bătrânul ți le spun și cărțile. Însă nu-i același lucru." - Sf. Porfirie

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:15:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.