Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   Mai sunt baieti crestini? Unde? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18104)

Demetrius 03.03.2016 03:13:22

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 615933)
Atunci pentru mantuire. Sau in ajutorul mantuirii.
Ce anume vrei sa nuantezi, Demetrius?

1. Cât despre cele ce mi-ați scris, bine este pentru om să nu se atingă de femeie.
2. Dar din cauza desfrânării, fiecare să-și aibă femeia sa și fiecare femeie să-și aibă bărbatul său. (1Cor7,1-2)

Altfel spus, casatoria este desfranare cununata.

abaaaabbbb63 03.03.2016 10:50:32

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 615944)
1. Cât despre cele ce mi-ați scris, bine este pentru om să nu se atingă de femeie.
2. Dar din cauza desfrânării, fiecare să-și aibă femeia sa și fiecare femeie să-și aibă bărbatul său. (1Cor7,1-2)

Deci, astfel spus, nu e bine sa faci copii? :))

DragosP 03.03.2016 11:04:56

Citat:

Vălei, da' ce logică posezi!
Carevasăzică, Mântuitorul Hristos, la Cana Galileii, a binecuvântat desfrânarea...

Florinvs 03.03.2016 14:04:49

O casnicie intemeiata pe intelegere, respect reciproc si sentimente autentice de iubire intre un barbat si o femeie (prin vointa lor liber exprimata, si care sa fie majori si sa nu fie rude de sange), NU poate fi considerata desfranare!

Fiecare om care alege sa traiasca in lume, este absolut normal a-si dori sa se casatoreasca (cu o persoana de sex opus) si sa-si intemeieze o familie!

In cazul acelor asa-zise casatorii, incheiate in scopul obtinerii unor sume de bani, sau oricaror altor tipuri de avantaje materiale, sau in scopul unei anumite pozitii sociale, sau in scopul exclusiv de relatii intime (privite exclusiv ca si placere fizica), in aceste cazuri, evident putem vorbi de desfranare.

crinrin 03.03.2016 14:31:19

Citat:

Mai bine zis, n-ai inteles nimic.

Carmen135 03.03.2016 16:51:02

Citat:

eu cred ca se refera la vremurile din urma..e o parere..poate gresesc ..sa nu fie cu suparare.

AlinB 03.03.2016 18:23:19

Gresesti sigur :)

Dar nu atat de grav ca Demetrius.

Dar orice rau are limitarile lui.

De ex. in cazul lui, asta inseamna ca nu va lasa in urma o generatie de "intelepti" care sa talmaceasca Scriptura in felul asta :4:

aubergine 03.03.2016 18:58:25

Citat:

Din cauza desfranarii, dar Biserica nu spune niciunde ca legatura matrimoniala e desfranata, numai in afara ei este desfranare, eu nu am auzit la nici un preot sa zica asta.

Intrarea Vagonului 03.03.2016 20:22:46

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 616019)
Din cauza desfranarii, dar Biserica nu spune niciunde ca legatura matrimoniala e desfranata, numai in afara ei este desfranare, eu nu am auzit la nici un preot sa zica asta.

Eh, exista tot felul de fanatici obsedati de ce numesc ei "infrinare", si tot genul asta de pseudo-monahi mireni vor ca oamenii sa faca plozi mai ceva ca afidele. Bleah!

Intrarea Vagonului 03.03.2016 20:24:09

Logica sectara: Pavel pus deasupra lui Hristos. Sa nu fie!

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:52:37.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.